Kanak-kanak Malaysia Maut Tercampak Airmax 360


Kanak-kanak Malaysia Maut Tercampak Airmax 360 | Polis Australia Selatan sedang menyiasat kematian kanak-kanak perempuan Malaysia yang terpelanting "seperti anak patung" dari permainan AirMaxx 360 petang semalam di Royal Adelaide Show.

Mangsa kemudian dirawat oleh paramedik dan dibawa ke Hospital Adelaide tetapi meninggal dunia tidak lama kemudian.

Menurut seorang saksi yang dikenali sebagai Malinda Dunwoodie, beliau berada hampir dengan permainan itu apabila terlihat kanak-kanak terbabit "terbang di udara".

"Ia amat mengejutkan - macam filem seram...semua orang menjerit," katanya kepada akhbar The Advertiser.

Permainan berukuran 15 meter panjang itu berbentuk labah-labah gergasi dan mampu membawa 24 orang pada satu-satu masa.

Seorang jurucakap Suruhanjaya Tinggi Malaysia memberitahu AFP bahawa pihaknya sedang berusaha dengan Konsul Kehormat di Australia Selatan untuk membantu keluarga terbabit.

Dalam satu kenyataan mereka berkata kanak-kanak perempuan berusia 8 tahun itu dilaporkan melawat Australia dengan keluarganya.

Permainan yang beroperasi untuk kali pertama itu akan ditutup sehingga acara berakhir untuk siasatan, kata seorang pegawai agensi kesihatan dan keselamatan pekerjaan Australia Selatan (SafeWork SA).

-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

0 Response to "Kanak-kanak Malaysia Maut Tercampak Airmax 360"

Post a Comment