MH370: Suatu Misteri


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bismillahirrahmanirrahim. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Baginda Rasulullah SAWAW serta sekalian Ahli Baitnya. Dan dengan merekalah kita senantiasa beroleh syafaat dan manfaat baik dunia mahupun akhirat. Semoga terungkai segala misteri yang terbuku di alam Nusantara ini, Amiin.

Ini adalah artikel pertama saya yang ditulis di blog selepas beberapa hari tragedi kehilangan pesawat MH370 dilaporkan pihak media. Sejak 8 Mac sehingga kini, saya diasak bertalu-talu. Inbox saya tidak putus-putus menerima pelbagai mesej dan email daripada orang yang dikenali dan tidak dikenali berkenaan MH370.

Akhirnya saya membuat keputusan untuk menulisnya di wall facebook saya secara peribadi. Setelah beberapa siri artikel saya tulis di facebook, saya kira ia amatlah terhad dan kini setelah hampir 1 minggu kes ini berjalan, saya tergerak untuk menulis artikel ini di sebuah blog baru dan bukannya di blog bradokapak sendiri. Sila pastikan sebelum anda membaca artikel berikut, lengkapkan pengetahuan asas mengenai kes MH370 terlebih dahulu agar memudahkan anda untuk memahami situasi yang hendak diceritakan. Jika belum ada pengetahuan asasnya, boleh baca disini.

Tanpa melengahkan masa, saya nukilkan artikel saya seperti berikut....

MH370: Suatu Misteri

*Amaran Keras! Jangan baca jika anda tidak mampu untuk berfikir secara rasional dan waras. Jangan baca jika anda mempunyai tahap kepercayaan yang rendah dalam perkara baru. Artikel ini mungkin akan menyebabkan otak anda berfikir diluar kawalan dan ada unsur-unsur yang tidak dapat diterima logik akal manusia biasa. Saya tidak bertanggungjawab sekiranya anda mengalami masalah peribadi setelah membaca artikel ini. Ini hanyalah informasi yang dapat saya sampaikan diselingkan dengan teori saya serta teori rakan-rakan yang berjaya saya kutip daripada mereka.

1. Sebuah pesawat Boeng 777-200 penerbangan MH370 telah dilaporkan berlepas daripada Kuala Lumpur Airport (KUL) pada sekitar tengah malam 7 Mac 2014. Selang beberapa jam selepas itu, radar kawalan terputus hubungan dengan pesawat. Selang beberapa jam selepas itu, enjin Roll Royce 1 kipas yang terdapat dalam MH370 juga berhenti memberikan laporan enjin pada sekitar jam 1 pagi 8 Mac 2014.

2. Hanya selang 5 atau 4 jam selepas waktu terakhir pesawat kelihatan dalam radar barulah pihak MAS dan DCA memaklumkannya kepada orang awam.

3. Maka bermulalah sesi mendebarkan bagi seluruh dunia terutamanya warganegara Malaysia dan Beijing sendiri. Kita digemparkan dengan satu kejadian yang aneh lagi ganjil di mana tidak sampai 24 jam selepas itu, pihak berkuasa Amerika Syarikat (US) dengan tergesa-gesa telah menghantar segenap pasukan perisikan anti-pengganas mereka ke rantau ini. Ia terdiri daripada Federal Bureau Inteligence (FBI), Central Intelligence Agency (CIA) dan sekutu mereka Interpol. Dalam masa yang sama pihak US juga telah menyeru negara-negara rantau ini untuk sama-sama terlibat dalam misi membantu Search And Rescue (SAR) yang dijalankan pihak Malaysia.

4. Tidak kurang dari 24 jam, pelbagai bantuan telah dihantar oleh negara-negara jiran dan dua negara besar yang jauh, iaitu US dan Australia (Aussie). Seluruh misi SAR ini dikawal selia oleh pihak berkuasa Malaysia dibawah Kementerian Pengangkutan, Pertahanan dan juga pihak DCA, MAS, ATM, TUDM dan sekutu kerajaan. Dibantu oleh pihak media bagi hebahan umum, operasi SAR MH370 telah dilancarkan seawal pagi 8 Mac 2014.

5. Pesawat MH370 tersebut sebenarnya membawa seramai 239 orang penumpang termasuk 2 bayi dan 12 krew termasuk pilot dan co-pilot. Hanya seramai lebih kurang 38 orang sahaja penumpang warganegara Malaysia dan sekitar 10 orang sahaja berbangsa Melayu selebihnya adalah sekitar 152 orang warganegara China dan bakinya adalah pelancong asing daripada Ukraine, Australia dan negara-negara lain. Pilot adalah Kapten Zaharie dan dibantu co-pilot, Farid Hamid, 27 tahun. Info lengkap kronologi dan data penumpang pesawat boleh rujuk disini.

6. Apa yang memeranjatkan dunia adalah pihak US yang tergesa-gesa menghantar bala tentera mereka ke rantau ini kononnya bertujuan membantu misi SAR yang kita anjurkan. Pihak US telah menghantar lebih 30 buah US N. 7th Fleet ke Selat Melaka dan juga ke Laut China Selatan disamping membawa US KIDD, Pickney, Poseidon dan lain-lain kelengkapan canggih vessel dan pesawat mereka.

7. Saya ringkaskan, dalam masa yang sangat singkat sudah hampir 13 buah negara menyertai misi SAR ini dengan kelengkapan melebihi 80 buah jentera bersaiz besar.

8. Saya bersangka baik, semua pihak yang hadir memberi bantuan adalah disebabkan negara kita yang sangat baik hati. Orang kata, buat baik dibalas baik. Negara kita adalah satu-satunya negara yang tidak pernah terlepas misi bantuan ke mana-mana negara yang terkena bencana tak kira bila dan di mana.

9. Namun, saya juga bersetuju jika ada yang mengatakan pihak yang hadir menghantar bantuan SAR ini ada yang mengambil kesempatan.

10. Terutamanya pihak US dan sekutunya serta media antarabangsa yang sudah pasti dikawal oleh tangan-tangan ghaib. Mereka ini berperanan utama dalam menyebarkan provokasi dan pelbagai spekulasi liar untuk memancing kerajaan negara kita agar membuka pekung yang tersembunyi.

11. Namun saya tidak menolak ada antara mereka yang benar-benar ingin membantu kita dalam menyebarkan berita yang telus dan benar serta berita-berita diluar jangkaan orang awam.

12. Saya amat yakin, setiap kali press conference di adakan, tak kira dimana sekalipun ia dibuat, satu skrip khusus telahpun disediakan agar jalan cerita sama dengan yang dirancangkan.

13. Pada awalnya, skrip agak kucar kacir namun sejak kebelakangan ini ia seakan-akan semakin teliti dan selari menurut kehendak sang pencatur.

14. Okay, sekarang kita berbalik kepada punca dan asbab.

15. Pada satu minggu sebelum kejadian MH370 berlaku, saya telah ke Terengganu. Ketika di sana saya bertemu dengan seorang brader yang menceritakan kepada kami klu-klu kejadian yang berlaku pada minggu ini.

16. Kami langsung tidak menyangka yang kejadian MH370 ini terjadi seawal minggu ini dan ada kaitan dengan apa yang diberitahu kepada kami.

17. Untuk makluman, brader tersebut ada membuat satu upacara memintas masa di satu lokasi tempat berlakunya perang besar. Disitu, ada ramai geng-geng yahudi freemason illuminati yang sedang giat berusaha untuk memintas masa dunia bagi tujuan menjayakan misi NWO mereka.

18. Saya ringkaskan lagi, brader tadi telah memberi pihak kami beberapa klu antaranya adalah, Beijing - Johor, Singapore, Sabah - Sarawak, Cina - China dan juga Komunis - Kapitalis.

19. Apa yang brader tu ceritakan kepada kami, itu tidak dapat saya beritahu kerana ia bersifat classified.

20. Saya ingin mengulas sedikit klu tersebut kerana klu-klu ini pernah saya tulis di wall facebook saya dan saya telah berjanji untuk membahasnya di blog ini. Boleh baca disini sebagai rujukan. Pastikan anda ada akaun facebook terlebih dahulu sebelum membacanya.

21. Mengapa brader tersebut menyebutkan Beijing dan Johor? Kerana... Menurut brader tersebut, sudah lebih 70 ribu orang Cina dari tanah besar dan dari Singapura dibawa masuk ke Johor. Menurutnya lagi, dijangka lebih ramai orang Cina akan dibawa masuk daripada Beijing masuk ke Johor.

22. Ini adalah rancangan teliti yang telah lama direncanakan oleh tangan-tangan ghaib di negara ini.

23. Mengapa Sabah - Sarawak? Pernahkah korang terdengar ura-ura Sabah dan Sarawak hendak keluar daripada Malaysia? Pasti pernah....

24. Korang pernah dengar tak pasal perebutan Kepulauan Spratly antara beberapa buah negara, Malaysia (Sabah), China, Philipines, Vietnam dan US.

25. Kepulauan Spratly ini adalah antara cita-cita besar bagi US. Mereka sangat menginginkan kepulauan tersebut bagi menempatkan pangkalan mereka disitu.

26. Setakat ini, hanya pihak China sahaja yang berani meletakkan batu tanda dikawasan perairan Spratly sehingga perairan Sabah. Pihak China telah meletakkan batu tanda itu beberapa minggu sebelum MH370 dilaporkan hilang.

27. Langsung tiada liputan media terhadap kes ini. Namun, pihak TLDM Sabah telahpun tahu dan mereka masih menanti bantuan ketenteraan untuk dihantar ke Sabah sebagai persediaan andai terjadi apa-apa yang tidak diingini.

28. Kenapa Spratly menjadi rebutan? Kerana, disitu adalah lokasi yang strategik untuk mengawal perairan Laut China Selatan (LCS).

29. Kalau kita ada Pulau Perak di Utara Semenanjung untuk mengawal Straits of Malacca, maka kita perlukan Spratly untuk mengawal LCS.

30. Kerana itu US bercita-cita besar mengambil Spratly kerana mereka mahu meletakkan pangkalan tentera mereka disitu bagi mencapai cita-cita terakhir mereka iaitu menjayakan NWO di peringkat terakhir.

31. Jika Spratly jatuh ke tangan US, maka lengkaplah kesemua perairan yang ada dalam dunia telahpun dikawal oleh US. Semua laluan utama perairan dunia sudahpun dikawal ketat oleh pihak US. Tetapi hanya Spratly dan juga Pulau Perak yang masih belum dikawal oleh mereka.

32. Korang pernah terdengar bukan tentang kata-kata sejarah, "Siapa yang mengawal Selat Melaka, dia bagaikan mengawal Venice" atau lebih kurang begitu. Saya pun tak ingat sangat.

33. Mengapa ada ura-ura mengatakan bahawa pesawat telah berpatah balik dan tiba-tiba sahaja pesawat menuju ke arah Pulau Perak?

34. Sudah pasti ada pihak yang cuba mengambil kesempatan dan mungkin juga ada pihak terlepas cakap. Hal ini telah ditangani dengan cermat oleh pihak TUDM sendiri dengan membuat press conference menafikan radar mereka menemui MH370 berpatah balik ke arah Pulau Perak.

35. Saya setuju dengan tindakan TUDM kerana jika dunia tertumpu ke arah Pulau Perak, nescaya segenap kelengkapan perang yang ada disekitar perairan Malaysia pasti akan tertumpu ke situ dan ada kemungkinan pulau itu di'usik' oleh orang luar. Rujuk status facebook yang ini mengenai Pulau Perak.

36. Apa yang ada di pulau tersebut? Di mana lokasinya? Korang boleh rujuk google map kalau nak tau sangat. Yang pasti, di dalamnya ada banyak batuan granit dan hanya ada satu pusat pelancongan dan satu pangkalan tentera berskala kecil yang hanya mampu menempatkan satu platun tentera sahaja. Di puncak bukit granit itu terdapat satu landasan kecil yang mampu menampung pendaratan helikopter Nuri.

37. Pada sekitar tahun 70-an kalau tidak silap saya, ketika itu Tun Dr Mahatir telah mengarahkan agar kita membuka satu pusat pelancongan disitu dan menempatkan satu pengkalan tentera bagi mengawal kedaulatan pulau tersebut daripada jatuh ke tangan orang lain. Tindakan bijak ini Alhamdulillah telah berjaya menjaga kedaulatan Straits of Malacca sehingga hari ini.

38. Berbeza dengan Pulau-pulau lain yang kebanyakannya sudah jatuh ke tangan orang luar dan ada yang masih menjadi rebutan. Sebagai contoh terdekat, Pulau Batu Putih, Spratly, Andaman dan lain-lain.

39. Kerana itulah saya sebelum ini langsung TIDAK bersetuju akan ura-ura menyatakan pesawat MH370 telah terhempas di sekitar Pulau Perak dan sudah banyak beg mayat dibawa ke sana. Ini adalah satu spekulasi yang tidak menguntungkan negara. Rujuk status ini mengenai pesawat terhempas di Pulau Perak.

40. Saya tinggalkan spekulasi mengenai Pulau Perak. Walaupun secara tiba-tiba ramai rakyat Malaysia yang sebelum ini langsung tidak pernah tahu mengenai Pulau Perak ini tiba-tiba mengetahuinya. Apapun terima kasih juga kepada orang yang sudi menyebarkan spekulasi tersebut kerana mereka telah berjaya membuatkan ramai orang kita ambil tahu akan geografi negara sendiri. Setiap yang berlaku ada baik dan buruknya. Sekarang sudah terbukti.

41. Okay, kita berbalik kepada MH370 itu sendiri. Menurut bacaan radar yang disiarkan kepada media, pesawat hilang hubungan sekitar 1.07 pagi 8 Mac 2014 dan terputus imej dari radar ketika itu juga.

42. Menurut radar lain pula (TUDM dan Flightradar online), pesawat telah melakukan pusingan beberapa darjah dan ketika pusingan itu berlaku, ia sedang naik lebih tinggi pada kadar lebih 30ribu kaki dari aras laut. Lantas selepas beberapa saat pusingan dibuat, pesawat telah vanished daripada semua radar yang ada.

43. Disini, sangat banyak persoalan timbul. Kebiasaannya orang akan tertanya-tanya, adakah pesawat berpatah balik? Adakah pesawat sengaja diputuskan hubungan radar? Adakah radar dimatikan? Adakah orang di dalam pesawat sendiri yang mematikan isyarat radar atau kotak hitam?

44. Saya kurang berminat dengan soalan seperti itu. Saya ingin mengajukan satu persoalan diluar akal kita semua. Mungkin ada antara kalian yang terfikir tentang soalan ini... Kemanakah sebenarnya hala tujuan pesawat setelah membuat pusingan beberapa darjah?

45. Jika pesawat berpatah balik, seharusnya pusingan lebih daripada 90 darjah. Sekiranya pesawat terbang terus, kita boleh andaikan pusingan yang berlaku itu adalah saat cemas di dalam pesawat.

46. Untuk menentukan hala tuju pesawat, hanya pilot dan co-pilot yang boleh mengawalnya.

47. Pesawat ini bukanlah pesawat tempur sebaliknya pesawat komersil buatan US daripada syarikat Boeing. Di dalam pesawat terdapat seorang individu yang sangat berharga bagi negara kita.

48. Siapakah dia? Orangnya adalah Kapten Zaharie sendiri iaitu pilot pesawat tersebut. Beliau adalah seorang pilot yang sangat-sangat berpengalaman dalam MAS. Beliau telah terbang lebih 18 ribu jam sepanjang berkhidmat dengan MAS. Beliau seorang yang sangat mahir selok belok pesawat Boeing dan segenap penerbangan MAS. Rujuk artikel ini.

49. Tahukah anda? Kapten Zaharie memiliki satu kemahiran yang sangat unik berbanding pilot lain dalam MAS. Kapten Zaharie mampu mendaratkan sebuah pesawat Boeing dilandasan yang pendek daripada landasan yang sepatutnya. Kapten Zaharie pernah mendaratkan Boeing bersaiz besar di Lapangan Terbang Kuala Terengganu satu masa dahulu. Sesiapa yang kerja dengan MAS mungkin boleh check kesahihan berita yang saya tuliskan ini. Boleh email saya atau hubungi saya di facebook untuk membetulkan fakta ini jika salah.

50. Sepatutnya pada hari tersebut, Kapten Zaharie harus bercuti sebaliknya dia telah dipanggil untuk menerbangkan pesawat tersebut. Ini saya terima dari seorang rakan yang rapat dengan ahli keluarga Kapten. Jika ada ahli keluarga yang terbaca dan menafikannya, boleh hubungi saya juga untuk membetulkannya.

51. Untuk melakukan pendaratan disesuatu lokasi yang mempunyai landing pad yang pendek, kepakaran yang ada pada Kapten Zaharie amatlah diperlukan. Hanya beliau yang mampu mendaratkan MH370 dimana-mana kawasan yang dirasakan perlu.

52. Disini, sudah ada satu petunjuk bahawa pesawat MH370 ini sebenarnya sudahpun ditarget oleh individu tertentu. Kerana apa? Kerana pesawat ini membawa pelbagai aset berharga, antaranya Kapten Zaharie sendiri dan sekiranya pesawat dikehendaki melakukan misi terahsia, maka kepakaran Kapten Zaharie sangat-sangat diperlukan.

53. Saya tidak mengandaikan Kapten Zaharie terlibat secara langsung sekiranya laporan pesawat dirampas adalah benar. Sebaliknya Kapten Zaharie adalah seorang yang baik dan sedang menjalankan tugasnya dengan patuh dan taat.

54. Begitu juga dengan co-pilotnya yang bernama Fariq Abd Hamid. Saya sifatkan tindakan media antarabangsa menyebarkan berita dan gambaran buruk terhadap co-pilot dan pilot kita ini sebenarnya hanyalah diversion untuk membuatkan mata dunia memandang buruk terhadap kedua-dua mereka sekaligus orang ramai akan melupakan kelebihan yang ada pada mereka berdua.

55. Saya memohon maaf kepada keluarga Kapten dan co-pilot sekiranya ada mana-mana kata-kata saya membuatkan kalian terguris.

56. Selain mereka berdua, ada banyak lagi aset berharga di dalam pesawat MH370. Antaranya adalah seramai 150 orang warga China itu sendiri. Rujuk balik hint yang telah diberi oleh brader yang saya ceritakan dalam point 18 di atas.

57. Antara 150 orang lebih atau kurang itu, terdapat sekurang-kurangnya 20 orang pekerja freescale yang mana mereka bekerja dengan sebuah syarikat US untuk hak paten sebuah cip baru. Boleh rujuk artikel ini.

58. Selain itu, ada 2 orang warganegara Ukraine dan juga beberapa orang warganegara Australia. Di dalam pesawat juga membawa pelbagai muatan.

59. Saya ingin berkongsi sedikit telahan nakal daripada seorang rakan saya. Kata beliau, pesawat MH370 sebenarnya membawa khazanah emas dan juga harta yang dipunggah daripada negara kita untuk dihantar ke China sebagai tukaran kepada suatu benda yang bernilai.

60. Sebaliknya ketika separuh jalan, pesawat telah hilang dan dibawa masuk ke alam ghaib. Ini kerana jin yang menjaga emas-emas Nusantara tersebut marah lantas menghilangkan pesawat untuk mengambil kembali emas yang ada di dalamnya bagi dipulangkan ke tempat asalnya.

61. Lebih nakal lagi, ada rakan saya berkata pesawat MH370 ini sebenarnya membawa dokumen perang antara beberapa negeri. Dokumen ini amat penting bagi mengelakkan Perang Dunia ke-4 daripada tercetus. Sementara itu, US dilihat sangat bercita-cita tinggi untuk melancarkan kempen perang dunia ke-4 bagi menghancurkan blok-blok komunis dan syiah.

62. Paling nakal, ada yang berkata pesawat MH370 sudahpun selamat landing disebuah pulau dan isi berharga sudah dibawa keluar dan ada antara mereka sudah dipanggil pulang ke Malaysia dan masuk melalui KLIA tanpa sedikit halangan dan tidak diketahui umum pun. Sementara itu pesawat masih disimpan untuk tujuan tertentu bagi melancarkan tugas tertentu.

63. Saya tidak menolak ketiga-tiga telahan nakal itu tetapi saya tidak juga menerimanya bulat-bulat.

64. Okay, saya berbalik kepada persoalan yang saya ajukan tadi. Kemanakah sebenarnya pesawat itu terbang setelah menukar arah pergerakannya di udara pada sekitar jam 1.07 pagi 8 Mac 2014??

65. Menurut media 14 Mac 2014, pesawat tidak terbang melebihi 4 jam setelah terputus hubungan. Ini diperkuatkan lagi dengan kenyataan daripada pihak DCA dan MAS sendiri kerana enjin Roll Royce berhenti memberikan laporan pada jam berikutnya.

66. Jadi saya andaikan pesawat tidak berada jauh daripada semenanjung Malaysia. Ini teori saya sendiri. Pesawat masih ada di kawasan berdekatan perairan negara jiran kita. Disebelah mana? Disebelah Laut China Selatan kah atau disebelah Lautan Andaman??

67. Korang cuba cari berdasarkan klu-klu yang telahpun diberikan di atas sana.

68. Saya sendiri TIDAK BERANI hendak memberitahu dimanakah lokasi pesawat. Apa yang pasti, saya berani menyatakan bahawa pesawat masih berada di perairan berdekatan Semenanjung sahaja dan pihak kerajaan kita sudahpun mendapat klu tersebut pada hari ini (14 Mac 2014) iaitu genap 7 hari pesawat hilang.

69. Ada satu persoalan, mengapa pihak US bermati-matian hendak mencari pesawat dipersekitaran Selat Melaka pada awalnya. Saya kira ini sudah terjawab berdasarkan klu pada point 32 dan seterusnya. Perasan tak selepas hari kedua kejadian ini berlaku, pihak US tidak lagi menumpukan perhatian di perairan Selat Melaka sebaliknya cuba mencari alasan untuk naik ke utara sedikit.

70. Ketika itulah mereka cuba memfokuskan kepada Pulau Perak. Namun beberapa hari selepasnya pihak TUDM menyangkal dakwaan tersebut lantas hari yang sama, pihak US telah memfokuskan kawasan sekitar Andaman Sea sehingga kawasan Bay of Bengal.

71. Kenapa mereka tidak pernah menyebutkan Pulau Diego Garcia seperti yang banyak disebut-sebut oleh orang awam di facebook? Kenapa mereka tidak lagi memfokuskan kepada Pulau Perak?

72. Kerana mereka tahu semua andaian-andaian yang tersebar di facebook adalah tidak benar sama sekali. Tidak ada MH370 di Diego Garcia kerana pesawat MH370 sudah pasti tidak cukup bekalan bahan api untuk terbang ke sana melainkan ada pesawat perjuang yang dihantar untuk mengisi kerosen ketika MH370 terbang diudara.

73. Namun, teori itu terbatal kerana pihak US hanya tiba di perairan Malaysia pada siang 8 Mac 2014 iaitu beberapa jam selepas pesawat hilang.

74. Jadi, sekarang ini persoalan besarnya, MENGAPAKAH pihak US bermati-matian memfokuskan pencarian di sekitar Lautan Andaman dan Lautan Hindi sebaliknya pihak kita bermati-matian menafikan pesawat terbang lebih 4 jam dan tidak menuju ke Pulau Perak????????????

75. Tetapi dalam masa yang sama, pihak kita turut bersetuju untuk sama-sama mencari MH370 disekitar Andaman bersama-sama US dan lain-lain negara. Dalam masa yang sama juga China sudah mula menghantar kelengkapannya dari China menuju ke arah perairan Vietnam.

76. Saya kongsikan satu lagi andaian nakal. Sebenarnya tujuan US menghantar banyak kelengkapannya ke Laut China Selatan pada awalnya adalah bertujuan untuk menunjukkan kepada China dan sekutunya akan kekuatan US.

77. Selepas menemui satu klu, pihak US tiba-tiba mengundurkan kelengkapannya daripada LCS dan menuju ke Andaman pula. Kebetulan masa yang sama, China telah membawa turun kelengkapannya menghampiri perairan Vietnam.

78. Disitu terserlah ketakutan US selepas melihat China berani menggertak US kembali dengan aksi silap mata tersebut. Kebetulan yang sama, 10 orang delegasi khas daripada China telah dihantar ke Malaysia dan tiba di KLIA sekitar 12 Mac 2014.

79. Apa tujuan dan niat delegasi ini saya tidak tahu tetapi saya berharap ianya baik belaka.

80. Saya kongsikan satu lagi andaian nakal, pihak US sebenarnya sudah menemui satu klu besar yang mana ia amat begitu yakin membawa kelengkapannya ke perairan Andaman dan sekitarnya dan siap ajak India bantu cari di Lautan India lagi tuuuu.....

81. Nah, tiba-tiba pihak kerajaan kita mengeluarkan statement menafikan tetapi dalam masa sama turut mencari disitu.

82. Nah, sekarang cuba kaitkan dengan point 44 dan 68.

83. Okay, sekarang korang dah boleh nampak kan permainan antarabangsa. Permainan global bukannya glokal. Permainan ini adalah wayang dunia dan media berperanan utama untuk mengkaburi mata dunia daripada mengetahui plan terancang para pemimpin setiap negara.

84. Setiap negara mempunyai kepentingan mereka tersendiri. Malaysia sudah pasti mahu menjaga imejnya dan menjaga identiti serta rahsia yang ada di lembah Nusantara ini daripada bocor ke tangan orang luar.

85. Sebaliknya kepentingan media luar adalah mengapi-apikan disamping memprovok kerajaan kita agar terserlah kebodohan yang ada pada pemimpin kita.

86. Saya percaya dan yakin kerajaan kita tidak bodoh seperti yang disangkakan ramai orang. Jika mereka bodoh sekalipun, tetapi penasihat yang ada dibelakang setiap pemimpin kita bukan calang-calang orang.

87. Biarlah setiap kali sidang media, pihak kita kelihatan tidak meyakinkan atau 'bodoh-bodoh' asalkan rahsia negara terjaga.

88. Mengenai bomoh yang bawa pendayung dan buah kelapa tu, saya tak mahu ulas kerana itu adalah bidang ilmu dia. Saya cuma mahu katakan bahawa bomoh tersebut juga berperanan penting dalam hal ini. Pasal apa pula?? Sila rujuk artikel ini....

89. Mengenai parodi yang tersebar sampai satu dunia pun terikut-ikut, itu saya sudah jelaskan dalam point 85 iaitu media berperanan penting untuk memprovok kerajaan kita dalam keadaan genting. Jadi, hentikan sahaja daripada terus menyebarkan parodi atau apa sahaja yang merepek, kerana ia sedikit pun tidak membantu pencarian MH370.

90. Mengenai teori konspirasi lagu Pitbull dan Shakira serta movie Transformers, saya tidak mahu ulas kerana sudah saya ulas dalam artikel ini. Boleh baca untuk memahamkannya.

91. Oh ya, sebelum terlupa. Korang ingat lagi tak ada dakwaan media mengatakan satu orang Iran telah membeli 2 keping tiket penerbangan MH370 dari Pattani, Thailand pada 6 Mac 2014?? Kalau korang masih ingat, mesti korang tertanya-tanya kenapa tiba-tiba berita tersebut senyap dan lenyap begitu sahaja selepas gambar 2 orang mamat Iran yang di-photoshop-kan itu telah terkantoi salah edit pada bahagian kaki?

92. Untuk kupasan mengenai lelaki Iran ini, sila rujuk sini, sini, sini, sini, sini dan sini. Sila pastikan korang baca "sini" tu ikut turutan tau. Persoalannya sekarang, mana pergi mamat Iran 2 orang tu dengan gambar dan hikayatnya? Kenapa media dan pihak berwajib seakan-akan telah mengabaikannya?

93. Jawapannya, 'mereka' gagal mengaitkan Iran dalam rencana perang ini. 'Mereka' juga gagal mengaitkan Iran untuk tuduhan kesalahan merampas kapal terbang kerana tiada eviden kukuh bagi mendakwa 2 orang yang menggunakan passport palsu itu benar-benar adalah warganegara Iran dan benar-benar mampu melakukan rampasan pesawat.

94. Seperti yang banyak saya sebutkan di facebook saya, pesawat MH370 TIDAK terhempas dan TIDAK di hijack. Sehingga kini teori ini saya masih pegang kerana belum ada apa-apa klu terbaru yang boleh menafikannya.

95. Kenapa saya berani berkata begitu? Sehingga 12 Mac 2014, pihak Interpol telah bersidang dan cuba mengandaikan pesawat tersebut telah mendarat di Korea Utara dan telah didalangi oleh Russia.

96. Apa kejadahnya mendarat di Korea Utara?? Jauh tu beb.... pihak TUDM kita pun dah nafikan yang pesawat boleh terbang lebih 4 jam selepas kehilangan dari radar. Jarak antara Beijing ke Korea Utara pun bukan dekat. Sudah pasti minyak yang ada dalam MH370 tidak mencukupi untuknya terbang ke Korea Utara daripada KLIA melainkan pesawat telah mengisi minyak dipertengahan jalan.

97. Akhirnya dakwaan Interpol itu lenyap begitu sahaja. Mereka gagal buat kali kedua untuk mengheret Korea Utara dalam kancah ini setelah gagal mengheret Iran dan Uighur.

98. Terlebih dahulu, Interpol, CIA dan FBI cuba mengheret Uighur dalam kancah tuduhan perang / merampas MH370 hanya kerana di dalam pesawat ramai orang Beijing. Sementelah Uighur adalah kawasan etnik yang ramai memeluk Islam. Namun majoriti mereka adalah Wahabi dan mempunyai link dengan Al-Qaeda. Saya bukan berniat memburukkan etnik Uighur sebaliknya, inilah punca kenapa US berani mengheret Uighur ke dalam kancah tuduhan berat tersebut.

99. Kerana, Al-Qaeda, terorisme dan segenap jenayah perang itu sebenarnya adalah ciptaan US sendiri melalui didikan CIA. Mereka mencipta false flag setiap kali ada mana-mana jemaah Islam yang cuba bangkit di mana-mana negara.

100. Setakat ini, false flag tersebut masih gagal dicipta di Malaysia, iaitu negara bertuah dirantau Nusantara.

101. Apa pasal mereka masih gagal mencipta false flag di negara ini? Pasal pemimpin kita bijak-bijak ke? Pasal rakyatnya baik-baik ke? Pasal kat sini ramai Ahlul Bait ke? Pasal kat sini ada Panji Hitam ke? Pasal apa ye???????

102. Korang fikirlah sendiri....

103. Tetapi cuba JANGAN kaitkan dengan "Tamim" kerana perkataan itu telah lama membuatkan umat Melayu berkhayal dan lari jauh daripada landasan sebenar Bani Hasyim.

104. Fahami sabda Rasulullah SAWAW, yang mafhumnya, "Aku tinggalkan kepada kalian dua perkara iaitu Kitabullah dan Itrah Ahli Keluargaku yang mana sekiranya kalian berpegang teguh dengannya nescaya kalian tidak akan sesat selamanya."

105. Berdasarkan sabda tersebut, korang pasti dapat jawpannya. Yang pasti, jawapannya bukanlah kerana umat Melayu kuat mengikut Quran dan mengamalkan sunnah. Tetapi jawapannya ada pada mafhum hadis yang telah saya catatkan di atas. Anda nak percaya atau tidak, terpulanglah kerana saya tidak memaksa anda untuk mempercayainya.

106. Apa itu Itrah Ahli Bait? Saya kira tidak perlu dikupas disini kerana ini adalah artikel berkenaan MH370 dan misterinya. Jadi kita kembali kepada fokus kita iaitu MH370. Tetapi jika anda ingin tahu juga tentang Itrah, bolehlah selongkar blog saya disini.

107. Berbalik kepada MH370, ada satu lagi persoalan yang sukar dijawab. Adakah kerajaan kita benar-benar TIDAK tahu dimanakah lokasi MH370 atau mereka telah tahu tetapi belum masanya untuk memberitahu kepada umum? Apakah yang sebenarnya sedang dirundingkan antara banyak negara yang hadir sekarang ini?? Apakah kaitan semua ini dengan pergolakan blok komunis-syiah dan blok kapitalis-zionis? Apakah kaitan semua ini dengan situasi politik dalam negara? Please jangan kaitkan dengan DSAI.

108. Saya terangkan sedikit mengenai blok komunis-syiah. Blok komunis-syiah ini sebenarnya merujuk kepada pakatan Shang-Hai Co-Operation yang mana di dalamnya berkumpul beberapa buah negara komunis dan syiah yang bersetuju menjadi sahabat kepada Russia. Antaranya adalah Korea Utara, China, Vietnam, Iran, Syria, Lubnan, Venezuela dan beberapa buah negara lagi.

109. Manakala blok kapitalis-zionis adalah merujuk kepada 'pengawal' dunia sekarang iaitu Amerika Syarikat, Canada, negara-negara Eropah dan seluruh sekutu mereka serta Isreal sebagai dalang dan penentu hala tuju kepada blok ini.

110. Bagi menjayakan New World Order (NWO), pihak Isreal telah menggunakan US sebagai kuda tunggangan untuk menjayakan misi mereka menawan dan menguasai dunia selari dengan prophecy mereka yang mana Yehwah mereka akan turun membantu mereka dalam peperangan terakhir mereka di lembah Mageddo melawan tentera Islam.

111. Bagi mencapai hasrat tersebut, mereka haruslah menawan dunia ini terlebih dahulu dan menyelaraskan seluruh dunia dibawah satu ruling state. Sehingga kini, hanya blok komunis-syiah sahaja yang menjadi penghalang terakhir bagi pakatan kapitalis-zionis ini untuk mencapai hasrat terakhir mereka.

112. Bagi menunaikan hasrat terakhir tersebut, mereka harus menghancurkan Syria sekaligus meletakkan false flag mereka disana sebagai pancing untuk memikat hati umat Islam diserata dunia.

113. Selepas itu mereka harus menghancurkan Lubnan dan target seterusnya adalah salah satu negara komunis-syiah yang berada di rantau tengah seperti Iran, Russia atau Korea Utara.

114. Terkini, kejadian kehilangan misteri pesawat MH370 telah dilihat menjadi satu perkara penting bagi pihak kapitalis-zionis untuk memancing negara-negara komunis-syiah ini ditarik ke dalam kancah perang. Kerana itulah banyak tuduhan melulu dikeluarkan oleh pihak Interpol dan unit anti-terorisme dari CIA dan FBI dengan mendakwa dan cuba mengaitkan Iran, Korea Utara serta Uighur dalam kes Mh370.

115. Sekaligus, pihak kapitalis-zionis ini gagal mencari punca sebenar MH370 hilang dan siapa dalang sebenar kes ini jika ia dirampas. Yang pasti pesawat TIDAK terhempas dan tidak di-hijack.

116. Sehingga kini, klu paling hampir ada di perairan sekitar Andaman dan tidak jauh daripada semenanjung Malaysia.

117. Pelbagai rundingan telah dibuat antara banyak pihak termasuk 10 delegasi dari China dan Vietnam. Terkini, rundingan damai antara Russia dan Crimeria telah membuahkan hasil yang mana Russia setuju untuk menarik balik tenteranya buat sementara waktu daripada sempadan Crimeria.

118. Ini adalah satu berita baik, namun ia bukanlah pengakhirannya sebaliknya banyak lagi yang sedang menanti kita di hadapan sana.

119. Kita, seluruh dunia sekarang ini sedang dalam fasa diambang perang dunia ke-4 (saya sendiri yang menyatakan perang dunia ke-4 bukan ke-3). Hanya sanya TIADA trigger yang dipetik sehingga kini dan kerana itulah belum tercetus apa-apa tindakan diluar kawalan antara semua negara dalam dunia ini.

120. Saya amat bersyukur kerana tindakan bijak pihak-pihak yang berwajib dalam kerajaan negara kita telah berjaya mengelakkan peperangan daripada tercetus. Saya juga berterima kasih kepada semua pihak yang telah terlibat dalam misi mencari dan menyelamat MH370. Saya yakin jawapan kepada kehilangan pesawat ini pasti akan terungkai setelah klu yang ada di perairan Andaman dan keatas sikit ditemui.

121. Saya berharap, TIADA apa-apa perkara diluar kawalan berlaku dalam tempoh terdekat ini bagi mengelakkan kita terkena tempias sekiranya benar-benar ada perang berlaku.

123. Yakinlah dan percayalah bahawa negara-negara luar tidak mahu menyerang kita kerana bijaknya orang kita ini, walaupun ada dua pihak bergaduh tetapi kita masih boleh berdiri kukuh ditengah-tengahnya.

124. Saya percaya, jika api peperangan itu berlaku dan tercetus dinegara ini (rujuk point 18), itu adalah berpunca daripada dalaman negara kita sendiri. Ia adalah ujian terhadap kita selepas banyak kali kita lupa, leka dan lalai daripada mengingat perintah ALLAH SWT.

125. Saya percaya selagi kita di negara ini masih banyak bersedekah, banyak berselawat dan memuliakan Ahli Bait serta tidak melakukan perkara terlarang yang melampau seperti berlakunya pesta seks bebas atau hubungan sejenis yang berleluasa, insyaALLAH tanah Melayu ini masih aman makmur.

126. Saya percaya semua yang berlaku sekarang ini pasti ada hikmahnya. Lihatlah dari satu sudut yang lain daripada kebanyakan orang. Jangan terikut-ikut dengan pandangan majoriti kerana apa yang diyakini oleh majoriti sudah pasti TIDAK BENAR.

127. Secara serius, saya menyeru semua pihak untuk mengambil langkah penyelesaian bagi kes MH370 ini iaitu dengan mula mengamalkan membaca doa mengelak fitnah dajjal pada setiap kali menunaikan solat fardhu 5 waktu sehari semalam. Boleh baca doa tersebut disini dan amalkanlah....

128. Saya juga menyeru anda semua secara serius, mulakanlah daripada sekarang dengan membaca 10 ayat pertama Surah Al-Kahfi dan 10 ayat terakhir daripada surah Al-Kahfi. Jika belum hafal, hafallah sekarang sementara masih ada masa. Jika tidak mampu menghafalnya, bacalah banyak-banyak dan tambahkan 20 ayat pertama jika mampu. Kita sekarang sedang berada diambang kemuncak fitnah akhir zaman. Jika kita tidak mengamalkannya daripada sekarang, maka berhati-hatilah terhadap fitnah yang menipu. Rasulullah SAWAW berpesan kepada kita agar membaca ayat ini bagi menghindarkan diri daripada fitnah akhir zaman, sekaligus dapat membuka minda kita untuk keluar daripada majoriti serta dapat berfikir diluar kotak.

129. Saya bukanlah seorang pakar analisa atau orang professional. Saya hanya orang biasa sahaja yang sering mengambil tahu akan isu semasa dunia. Kerana itu saya mampu menulis artikel sepanjang ini dan berani menceritakannya kepada anda semua. Saya juga rakyat biasa seperti adan semua yang rindukan keamanan dan mahukan kebangkitan Islam berlaku secara fathanah.

13.0. Sekiranya ada mana-mana point di atas yang tidak betul atau tidak tepat, silalah hubungi saya untuk membetulkannya. Saya telahpun berkongsi banyak fakta, teori, sangkaan, dakwaan dan juga pelbagai lagi cerita-cerita menarik untuk tatapan seluruh umat Nusantara khususnya Melayu-Islam di negara kita. Saya telah membawa anda kepada punca permasalahan, kaitan-kaitannya, aspek sosio global dan juga penyelesaiannya. Saya amat berharap agar apa yang saya tuliskan ini memberi manfaat kepada anda semua.

Inilah artikel terakhir saya mengenai MH370 sehingga ada klu terbaru yang berskala lebih besar diumumkan oleh pihak media. Saya berharap pengakhiran kepada semua ini adalah baik dan menguntungkan umat Islam. Secara peribadi, saya sebenarnya TIDAK berani memberitahu lokasi kapal tersebut....

WAllahuA'lam Bessawab.


Ya ALLAH, jauhkanlah kami semua daripada fitnah akhir zaman baik yang nyata waima yang tersembunyi. WasALLAHu 'ala Sayyidina Muhammad, an-Nabiyyil Mukhtar, wa 'ala Aalihi wa Itratihi wa Baarik wa Sallam.


Artikel ini telah bersambung disini.


Sekian,
Wassalam.

---------
Sumber-sumber, rujukan dan kredit....

1. Facebook.com
2. BBC image.
13. CBC News.
14. AFR.
16. A secret document by FundForPeace
18. Rakan blogger, Shah Paskal.
19. Rakan-rakan facebook saya.
20. Corren Gravanta.
21. Mat Nor.
22. Seluruh Media Malaysia tanpa terkecuali.
23. Pihak berkuasa tempatan.
24. DCA.
25. Pihak pengurusan MAS.
26. Brader dari Terengganu.
27. Dan seluruh warga kerja yang telah turut sama menjayakan artikel ini secara langsung atau tidak langsung.

Jutaan terima kasih kepada semua yang menunggu dan tidak putus-putus menantikan kehadiran artikel ini. Jutaan terima kasih kepada semua yang sudah membacanya. Jutaan terima kasih juga kepada anda semua diluar sana. Salam kedamaian daripada saya, mohon ampun dan maaf andai ada banyak kesalahan dan kesilapan.

Sekian daripada saya, semoga segala apa yang saya nukilkan membawa manfaat walaupun kecil kepada anda semua. Anda dibenarkan menyalin semula artikel, memprint, menyebarkan link atau mengambil mana-mana info yang ada di dalamnya.

Terima kasih.

---------
-bradokapak-
Pengkaji Ilmu Akhir Zaman.
Freelance Internet Marketer.
1.35 AM, 15 Mac 2014.
-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

292 Responses to "MH370: Suatu Misteri"

 1. Di luar kotak. Sukses. Kembali terjaga

  ReplyDelete
 2. saya percayakan ini, dunia akhir zaman banyak yang dirancang kerana ada 1 puak yang takut dan cuba untuk pertahankan iaitu puak2 Dajjal.

  wallahua'lam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selagi ada "ORANG MUKMIN" di situ ALLAH akan jaga sehingga kiamat...kerana orang mukmin orang yang dekat dgn ALLAH..walau secanggih mana pun senjata..ALLAH akan binasakan dengan MAHA HEBAT nya

   Delete
 3. "129. Saya bukanlah seorang pakar analisa atau orang professional."

  paling penting mau tengok ialah hati bro, orang yang dekat dengan Allah, pasti Allah pelihara daripada fitnah dunia~ ;)

  ReplyDelete
 4. Mmg hebat tuan...tangan2 ghaib sedang mengaturcara dunia

  ReplyDelete
 5. Fakta yg menarik....artikel yg ditunggu-tunggu...

  ReplyDelete
 6. Secara peribadi, saya sebenarnya TIDAK berani memberitahu lokasi kapal tersebut....( i more interesting this point) may i KNOw....kalau boleh email sy...(mhafiziz@yahoo.com)

  ReplyDelete
  Replies
  1. cekodokmama@gmail.com

   Delete
  2. hafifi9@gmail.com mintak share lokasi bro

   Delete
  3. ferdos.ibrahim5696@gmail.com plss bro..tq

   Delete
  4. adakah lokasi kita sama? :)
   mhzjml@gmail.com

   Delete
 7. kenapa teori shah paskal dgn teori brado sgt berbeza yer..shah paskal menolak teori hijacking/rampasan dan kaitan dgn cubaan utk timbulkan perng dunia,,rujuk artikel terbaru shah paskal..boleh x bradok beri penjelasan mengenai perbezaan ini?

  ReplyDelete
 8. Izinkan sy menegur. Hadis tu sebenarnya berbunyi "kutinggalkan kepadamu dua perkara, takkan tersesat kamu selagi berpegang teguh kepada keduanya, iaitu Al-Quran dan Sunah Rasul-Nya"

  ReplyDelete
  Replies
  1. http://dialogsunni-syiah.blogspot.com/2011/03/hadis-tsaqalain-peninggalan-rasulullah.html

   Delete
  2. itu perbezaan hadis aswj ngn syiah, mgkn penulis ni syiah

   Delete
 9. Secara peribadi saya tidak berani memberitahu...... saya suka tang ini. Klu x keberatan email saya.

  ReplyDelete
 10. Artikel 68.kalu x keberatan email sy..

  ReplyDelete
 11. Kita sedang diperhatikan... lamaa dah..

  ReplyDelete
 12. Point 68. Boleh email saya? nina_hiromi@yahoo.com

  ReplyDelete
 13. emel kan kat saya lokasi airplane tu boleh x?

  ReplyDelete
 14. satu lagi pendapat dari ribuan pendapat .....

  ReplyDelete
 15. banyak banyak teori dan andaian yang aku bace,yang ni paling aku hadam dan jelas perjalanannya...pendapat yang luar biasa tapi berasas.

  ReplyDelete
 16. point68 ,,tolong emailkan kat sy tmpatnye,,saya nk tahu bro,,kicapmee920826@gmail.com,,tapi apa2 trme kasih kerana maklumat,,terbaik la bro

  ReplyDelete
 17. Pendapat yang boleh diterima akal, mencerna minda, dan menggalakkan kita berfikir di luar kotak..... Hmmm...

  ReplyDelete
 18. Its wat i have been thinking since the us came into the sar mission.

  ReplyDelete
 19. News update from PM,

  Pesawat sudah dapat dikesan,

  ReplyDelete
 20. THIS IS ILUMINATI WORK.... soldier of DAJJAL..

  ReplyDelete
 21. Sila emel saya lokasi pesawat..

  ReplyDelete
 22. minda saya terbuka

  ReplyDelete
 23. Point number 68, very interesting..
  Boleh emailkan kepada saya tentang point ini lebih lanjut.. dan pendapat awak mengenai lokasi... I'm open person..

  ReplyDelete
 24. Artikel paling bodoh aku baca. Conspiracy for a missing plane sampai macam ni? US tak hirau langsung pasal Spratleys sebab they already have main military outposts such as Japan, korea, guam and so on. Spratleys yg minat ni china, vietnam, philipines, taiwan, japan,and malaysia sahaja. Jgn nak buat cerita bukan2

  ReplyDelete
  Replies
  1. yub...n aku rase penulis ni org syiah kot

   Delete
  2. aku pun fikir gitu. so bleh baca ttapi kena hati2 sbb taqqiyah depa ni kuat kencing

   Delete
  3. Setuju juga. Punya jauh si pengkaji mengkaji..mmg out of d box pemikirannya. Emas dlm kapal dan harta berharga negara.. Subhanallah. Drama drama drama..

   Delete
  4. setuju,,terlalu byk point yg di bagi..smpai kan semua nya tk masuk di akal..maaf cakap..dia ni mcm syok sendiri pun ada..

   Delete
 25. Nonsense.Can u explain why all communications shut down. 200 over passengers, mustahil x sorang pn yg ada smartphone.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa kena mengena dgn smartphone Emira. Apa smartphone bleh buat

   Delete
  2. Mungkin termakan dgn cerita non stop..hijacking rakam dan upload..:)

   Delete
  3. sbb kta bleh kesan smart phone.iphone hilng pwn bleh cari..

   Delete
 26. No 68 saya sokong, anggota pun telah dikerahkan kesana. Cuma tak berani nak bagi spekulasi sebab kita manusia cuma merancang. Harap semua bersedia mendengar perkhabaran insyaAllah.

  ReplyDelete
 27. Point 68. Boleh email saya kalau sudi berkongsi :)

  ReplyDelete
 28. Dia mana mh370 bro.. kasihani lah keluarga mereka :( bolehka saya tahu

  ReplyDelete
 29. point 68.... kongsi kan please:)

  ReplyDelete
 30. Macam benar?sekiranya benar semoga Allah selamatkan semua penumpang agar dunia boleh tahu kisah sebenar.bab bani tamim hanya yg ketahui rahsia aje mengetahui sirah sebenar.syabas saudara. Email sy sirnadia@gmail.com

  ReplyDelete
 31. Ada slalu lah hok sakai mcm fizul ni.. hmm... apa yg dye cba smpaikan ni ad btulnya jgak.. jgan ingat kita dh ckup pandai.. sdgkan yahudi tu lg bijak dri kita.. jgan dgar sblah phak.. bnyakkan cri info dan tmbah ilmu.. pahem... art no 68 tu amat menarik kalau trasa nk email.. bleh email at aiman.nawi@gmail.com skdar nak tahu kat mana jer tq blogger

  ReplyDelete
 32. no 68. Email sy ,brkongsi cerita

  ReplyDelete
 33. ponit 68! saya nak tau tentang lokasi MH370 dan sebab munasabab nya. boleh email saya di aziemah96@yahoo.com. I'm an open person and I just want to know your opinion.

  ReplyDelete
 34. point 68 ...email me..
  lai_mickey13@yahoo.com

  ReplyDelete
 35. Point no 68.. share please... email me amanileya7@gmail.com.. thank u bro..

  ReplyDelete
 36. Can I know bout point 68.plz email me zuliffah87@gmail.com
  Tq very much for your cooperation.

  ReplyDelete
 37. sememangnya sgt suka artikel ni .. hujung zaman ni mmg makin byk konspirasi jahat lgi2 drp pihak di luar sana .. kita x terlepas drp kena tempias ny .. kalau sudi berkongsi cerita, boleh email kn jugak ke atikahamirah21@gmail.com .. sbb mmg suka kisah2 mcm ni ..

  ReplyDelete
 38. Email sy zamriena26@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 39. Bleh Email Point 68?
  Sye Nk Tau Gak...

  ReplyDelete
 40. Point 68..
  pulau we
  utara sumatra
  ada landasan kecil..

  ye ke jwpn sy?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon pls email saya,atau bg saya email kamu,tq

   Delete
 41. Ko buat la komik boleh jadi billionaire. ...ni semua citer komik yg ada dalm pala otak kau.

  ReplyDelete
 42. Sy xnk update pajang2 kerna pasal selat melaka us mmg lame dh bercadang tuk letakkn tentera nyer di situ. Tp tun dr mahtadir n tun Abdullah xbg... Tp motif n reason skrg alasan yg di perkukuhkan lg tuk menempatkn bala tentera us.. Nabi Muhammad bersabda org yg akan menhancurkan kaabah adalah pemerintah Rom yg berkulit hitam.. Bergetar seluruh raga saya bila rasulullah kekasih Allah yg bersabda begitu

  ReplyDelete
 43. Salam, boleh emailkan saya point 68... terima kasih

  ReplyDelete
 44. banyak2 informasi ini lah yg jelas dan tersusun mudah di fahami salute brado...if you dont mind plz share... point 68 chom_efy@yahoo.com

  ReplyDelete
 45. Point 68 bleh share di email sy..
  akujgnpercaya@gmail.com

  ReplyDelete
 46. Nak tau jugak lokasi tu...email sy..plszzz...tq

  ReplyDelete
 47. Yg penting, kita 1malaysia bersatu padu

  ReplyDelete
 48. sekiranya sudi , boleh kongsi dimana lokasi pesawat? thank you. email : arishah.ariffin94@gmail.com

  ReplyDelete
 49. Terkelu dan terkedu slpas baca. Sperti bru terjaga.. nauzibililah minzali.. ya allah amankan bumi malaysia ini.. aminn

  ReplyDelete
 50. point 68.. tlg share di emel saye boleh?
  ssyedmuzamil@yahoo.com tq :)

  ReplyDelete
 51. point 68...kita share sama2...email k...

  ReplyDelete
 52. nak tahu lebih detail pasal point 68.. email : aikien87@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 53. please admin sy ingin tahu lokasi yg admin sngkakan (point 68)..sy bersungguh2 membaca penerangan & pencerahan dari admin mngnai misteri MH 370 ... one_2427@yahoo.com

  ReplyDelete
 54. Emailkan juga Hisyamsyaz55@gmail.com

  ReplyDelete
 55. Best sangat..byk informasi yg tersembunyi

  ReplyDelete
 56. Sila emailkan point 68 kalau sudi berkongsi.. hasz_21@yahoo.com

  ReplyDelete
 57. artikel yg sgt menarik .. point 68,kalau sudi kongsi lah pendapat anda dgn saya ,, lovelyfariha96@gmail.com

  ReplyDelete
 58. menarik..point 68 adalah yg anatar yg paling mengujakan..harap boleh kongsi..email saya : dekatdihati86@gmail.com

  ReplyDelete
 59. Sejak yahudi tewas didalam peperangan salib (pihak kristian sekadar digunakan oleh yahudi), pendekatan mereka dlm menjatuhkan islam adalah secara halus...siapa di kalangan orang islam yg tidak minum coke? Tanpa disedari disebalik perkataan coco cola (lihat dari opposite site) berbunyi "la makkah la muhd"..tiada mekah tiada nabi muhd saw....

  ReplyDelete
 60. saya rasa ada kena mengena dengan rothschild..
  kalau ada apa - apa yang baru tolong email saya boleh ?
  aliffhaikl46@gmail.com

  ReplyDelete
 61. Hollywood...nama pokok dimana yahudi bersembunyi diakhir zaman...dan studio hollywood adalah yahudi disebaliknya...menyediakan filem yng menghancurkan akidah islam...bukan filem sex tetapi filem yg nelunturkan aqidah...contoh: filem super sapien dan daredevil...filem melambangkan syaitan baik...hasilnya anak2 islam akan mula bersangka ada syaitan yg baik ruoanya...filem macam ni lah yg sepatutnya LPFN sensitive

  ReplyDelete
 62. Point 68, Email me please. boyz.zak93@gmail.com

  ReplyDelete
 63. semua artikel di atas memang bermain di benak fikiran saya sejak kehilangannya beberapa hari yang lalu . dan juga agenda mereka kerana kawan kepada ayah saya adalah salah satu dpd ahli dewan freemason yg kuat .

  ReplyDelete
 64. u r rite bro.... selepas 48 jam tak ditemui.... hati saya kuat nyatakan pesawat tak terhempas.... saya kongsikan bersama salah seorg wartawan tv3 tetapi beliau nyatakan hp dan internetnya telah di hack dan beliau sentiasa diikuti SB. Mulai dari hari itu...saya dapat rasakan memang something wrong some where bla kerajaan kita cukup berhati2 mengeluarkan kenyataan. Dari body language PM masa sidang media dah boleh baca bahawa pesawat tak terhempas tetapi ada sesuatu yg tak kena. Syukur kerajaan kita tak cepat melatah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini rancangan kita atau rancangan pihak blok komunis?? Saya kurang phm

   Delete
 65. 21
  22
  23
  Masih keliru apa motif sebenarnya
  Dan apa kaitan point 21 22 23 dgn khilangan pesawat?
  Or maksud saudara china ingin berkuasa penuh d Malaysia? ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. soalan yg bagus,, xmcm yg lain masih bpk di dalam kotak..
   search google bro

   Delete
 66. Salam bro..point 68 tu yg brmain d fkiran..tlong emailkn at akmalshahrizal@gmail.com..tq

  ReplyDelete
 67. fizul abidin..tlg pegi kedai buku cari tentang freemason illuminati dajjal and u will know exactly about this..bukak minda..mata hati..bkn isu pulau tu saja..baca la .bacala..

  ReplyDelete
 68. kaji tentang rothschild. .kaji..

  ReplyDelete
 69. Point 68 amat menarik, please bro tlg email missile_azam85@yahoo.com

  ReplyDelete
 70. Email sy bro. Point 68... msaufi08@gmail.com

  ReplyDelete
 71. Sy juga berminat utk tahu.. Boleh emel pd sy ida_fareeda@yahoo.com t.kasih

  ReplyDelete
 72. saya pun nak tau point 68 tu...tlg email ke mutiazaosman@yahoo.com ...tq

  ReplyDelete
 73. Sedia menerima qadaq&qoda drpd dia kat atas..

  ReplyDelete
 74. ada yg agk logik n ada yg tidak betul..cthnya :

  point 72.---------ikutkan google map, jarak diego garcia ke last contact radar, 200miles northwest penang, dlm 32000km, pd klajuan 700-800km/h memerlukan 4jam, ms die smpai penang, MH370 br terbang 2jam, so xde mslsh MH370 nk smpai diego garcia

  point 56 n 57---dari 20 org staf freescale,bkn semua warga china(yg150org tu) tp 12 org malaysia,(sia google) n 8 je wrga china..

  ReplyDelete
 75. saya berminat nak tau lebih ttg point #68
  email: amiliyana90@gmail.com

  ReplyDelete
 76. Aq percaya dengan semua yg ditulis Oleh Admin,Sebelum ini pon aq telah tahu yg sekarang kita dalam PROPAGANDA dunia.Cume saya boleh berharap kepada Peminpin kita Dan Lebih kepada Allah untuk membuat keputusan yg betul.

  ReplyDelete
 77. Alhamdulillah....akhirnya terbit jua pemikiran di luar kotak. Saya mmg tertanya2 knpa gelojoh sgt US htr bantuan keselamatan tapi dlm masa yg sama bawa kapal perang? Dia nak menolong atau berperang? So bro...tahniah ek. Klu senang...email la kat saya ya di nuzul2u@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 78. Saya baca. Saya nyaris percaya. Saya nak percaya. Tapi saya tak nak percaya.

  ReplyDelete
 79. Lebih berinformasi drp baca fb kat luar sana dgn teori konspirasi like + share. Diharap tun m juga memainkan peranan juga di dalam situasi ini. Semoga Allah terus memberikan kesejahteraan kepada Malaysia. Semoga semua kaum tidak lalai. Semoga negara jiran kita tidak menjadi duri dalam daging.

  ReplyDelete
 80. Admin Please Pm point 68 (lagopalagos@gmail.com)

  ReplyDelete
 81. Info yg bole diterima drp info yg bukan2 drp media lain..point #68 leh email sy bro..tq
  edyizzady87@gmail.com

  ReplyDelete
 82. ALLAH MAHA BESAR , SYAHBAS WAHAI SAUDARA SEMOGA ALLAH MEMBERI GANJARAN ,,,,,

  ReplyDelete
 83. Salam.sya brminat nak tau lebih tntang point 68,skiranya sudilah brkongsikan pngetahuan.email sya hariths2686@gmail.com

  ReplyDelete
 84. tiada keperluan lain untuk diketahui,,moga saja bro sudi kongsi rahsia tempat.. emailkan saya aims9y@gmail.com tQ.

  ReplyDelete
 85. Salam..tahniah bro sbb terbitkan blog nie..kongsi lah di fb sy..sy nak tawu dgn lbh lnjut lagi..terima kasih..salam

  ReplyDelete
 86. Fikir mls.mancari mls.turn pdg lg la mls.ade hati nk info free.tau nk kna suap je.aku xrase tuan rumah akn email korg jwpn no.68.kahkah.klaka la korg ni.leh geng dgn raja bomoh.

  ReplyDelete
 87. telah sy fkir dr mula lg.. dr org yg ada dlm kpal n sgla-glanya.. tp sy ragu2..

  ReplyDelete
 88. Point 68 emel sy dordox08@Gmail.com

  ReplyDelete
 89. Dari awal kejadian ini saya sudah menjangkakan - ini adalah power struggle antara 2 kuasa besar ( US dan CHINA). US mmng tidak senang bila China mengepalai negara BRICS dan membuat bypass dan menyebabkan bnyk negara say bye bye pd petro dollar. Gajah yg brrperang tapi kancil yg diuji. Alhamdulilah Malaysia masih mampu jadi kancil yg panjang akal. Cuma masih ramai yg terkeliru dan gagal mmbaca klu. Tahniah admin.

  ReplyDelete
 90. point 68,email sya pls haziq_jiwang96@yahoo.com

  ReplyDelete
 91. Der keluarkan 1 klu lagi kt mana agak2 kapal tu.. Bagi klu pun jadi la, kalau tanak share kt mana kapal tu yg brader pikirkan.. lagi senang dri pm2 email dorang ni..

  ReplyDelete
 92. share la point ke-68...sy nak tau.....plizzzzzz......shahfinahshah38@gmail.com

  ReplyDelete
 93. SAH! penulis menulis dalam keadaan MABUK DAUN KETUM !  :D

  ReplyDelete
 94. ARTIKEL YG KONON GEMPAK NI LEBIH BERSIFAT 'PLAYSAFE' DAN X MEJAWAB APA2 PERSOALAN PUN..HANYA TINGGALKAN DGN TANDA TANYA...

  padahal dia yg dajjal dalam bab2 mengenakan org. org2 melayu pun percaya laaaaa. taraf raja bomoh je budak ni.

  ReplyDelete
 95. bersetuju. 1) Zionis ada agenda tersembunyi, ia menggunakkan perkataan ciptaan tuhan yahwehnya; 2) Kerahsian mesti dijaga; 3) Keselamatan Negara diutamakan; 4) Memahami agenda Don Zuan; 5) Memahami mana-mana muslihat pendesak; 6) mengetahui muslihat strategi tersembunyi; 7) Bukan semuamaklumat boleh didedahkan ( terutama berkaitan keselamatan); 8) biar nampak bodoh tapi tidak bodoh; 9)Amalkan beberapa ayat yang baik termasuk ayat tujuh; 10) Faham perlembagaan persekutuan dan negeri; 11) matang dalam berfikir; 12) berdoa; 13) Dan lain-lain
  ;

  ReplyDelete
 96. ya.. mmg kite sedang diperhatikan.. ditambah pula dengan agenda US dan zionis yg ingin menguasai dunia... dalam dunia nie bkan ad sorang dua je yg bijak laksana, tapi beribu malah berjuta org yg bijak laksana.. segala langkah2 mereka diatur dengan teliti dan halus, dan akhirnya agenda mereka tercapai tanpa pengetahuan sesiapa dan mereka sendiri tidak perlu mengotorkan tangan mereka.. Wallahuaklam.. "Dengan nama Allah, aku berlindung dari syaitan yang direjam" Assalamualaikum..

  ReplyDelete
 97. Seluruh Alam Semesta milik nya.. jika kau ragu mintak lah petunjuk kepada nya.. Allahuakbar

  ReplyDelete
 98. Salam.. terbuka minda..pls share point 68 dan knp anda kata itu lokasinya.
  syera. watanabe 87@gmail.com.

  ReplyDelete
 99. point 68. mind to share admin? ty (afiqasri7@gmail.com)

  ReplyDelete
 100. Plz share me point 68
  ismailsungaitiang@gmail.com

  ReplyDelete
 101. Minta point 68
  elmy_shara@yahoo.com

  ReplyDelete
 102. Trima kasih saudara..sgt bernas..
  Point 68 tu kata saudra xbrani nk jelas kan..
  Harap sgt dpt kgsi pndpat saudra tu..
  Email sy.. asyrafhisham@yahoo.com.
  Tq..

  ReplyDelete
 103. cubalah utk berusaha mencari..bukan duduk senang terima itu ini...klu yg di bg admin adalah utk mengajak kita berfikir sejenak tentang ragam dunia masakini...banyakkan membaca dan mengkaji...kira besar rahmat dah tu admin bg klu...
  lagi 1 kepada mereka yg xpenah amik tau badan2 atau puak2 yg ada sekeliling kita dmsia ni cubalah mencari maklumat...jgn tuduh org sebarangan syiahla gila lah...kalo xsuka pon dgn statement admin..jgnla anggap dia mcm tu...atau bahasa kasarnya..jgn tunjukkan KEBODOHAN yg sedia ada dlm diri tu ye..malu tau...baik diam je...bak kate ustaz yg ceramah tu...kalo dah bodoh tu diam jela....jgn tuduh org tu ini...
  apa2 pon t.kasih pada admin yg membuka sejenak fikiran anak muda masa kini dgn maklumat yg di kumpulkan...tahniah saya ucapkan...xbanyak manusia yg ingin jadi mcm tuan admin ni...sanggup bersusah payah siang dan malam...good job bro...moga dilimpahi nikmat dan kesejahteraan dlm kehidupan seharian...aaminn..

  ReplyDelete
 104. email me...supriat2005@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 105. admin boleh share x point 68..
  email please: senoritasayor@gmail.com

  ReplyDelete
 106. As salam..point 68..please email me..tq
  fairos127@gmail.com

  ReplyDelete
 107. saya tak sehebat admin dalam analisis,,akan tetapi apa yg saya kaji serupa seperti admin,,tetapi admin mempunyai power point yg amat jelas,,terima kasih admin kerana menambahkan ilmu saya,,akan sy cuba huraikan sedikit sebanyak ilmu ini bersama rakan rakan saya,,

  ReplyDelete
 108. Barang siapa mencari, pasti megenal barang siapa megenal , binasa lah diri..  Ada ilmu tak amal hampa, tetapi , tak berilmu, nak beramal sia sia..


  Yang zahir lagi tersuluh, yang tak nampak siapa yang tahu?

  Syabas admin . Dapat membantu rakyat untuk menguna akal .

  ReplyDelete
 109. Cerita panjang lebar itu bikin binggung...buatlah secara ringkas tapi padat. Sorry admin

  ReplyDelete
 110. masih ketara pemkiran korang , ternyata masih sempit.. bertalu2 bagi email semata2 nak tau jawapan point 68..

  ni aku bagi jawapan..

  secara ringkasnya.. admin tu berasakan yg plane tu ada kat lokasi A, tapi xsure.. so sama saja macam korang , dia pun xtau jawapannya..andai dia bagitau tapi salah malu la dia beb.. apa da.. sendiri mau ingat sendiri mau tau sendiri g cari k.. jangan asyik nak kene suap..
  nak marah..? marah la der..

  ReplyDelete
 111. dan skrg permainan mereka semakin lengkap demi NWO .....

  "tape runs out"
  http://thecomingepiphany.com/BookArticles/Cardgame.html

  semoga Allah bersama kita semua...

  ReplyDelete
 112. secara pribadi saya fikir ada "skuter balik lori" selepas minyak MH370 abis dan ianya masih tak da berita sahih ianya mendarat, tak terhempas dimana2 planet ini. Renung2 dan fikir2kan: NWO kini telah berjaya menjajah fikiran manusia bahawa yg SALAH itu BENAR dan yg BENAR itu sebenarnya SALAH. Cth. peristiwa 911 apa depa kata dan dunia setuju dengan apa yg mereka katakan dgn menganggukkan kepala mereka sebagai tanda setuju tanpa henti [wlalupun dah disuruh berhenti]
  APA PUN Muslim become the "permenant target" now dgn istilah provokasi "Terrorist"
  MARILAH kita sama2 berpegang dengan tali ALLAH,In Sya ALLAH kita selamat

  ReplyDelete
 113. Bila MH370 dijumpai, barulah kita tahu apa yang diperkatakan ini benar atau tidak. Semua orang boleh buat andaian dan teori. Tetapi hanya Allah SWT sahaja yang benar2 mengetahuinya. Cuma andaian kita biar berlapik dan bertapis dibimbangi andaian tersebut menjadi kepercayaan orang ramai. Jika tidak betul, dibimbangi akan mendapatangkan mudarat.

  ReplyDelete
 114. Salam Tuan

  Mohon perkongsiaan maklumat para 68 melalui email orgtanjung@gmail.com di mana kerahsiaan adalah keutamaan.

  ReplyDelete
 115. 104. Fahami sabda Rasulullah SAWAW, yang mafhumnya, "Aku tinggalkan kepada kalian dua perkara iaitu Kitabullah dan Itrah Ahli Keluargaku yang mana sekiranya kalian berpegang teguh dengannya nescaya kalian tidak akan sesat selamanya."

  105. Berdasarkan sabda tersebut, korang pasti dapat jawpannya. Yang pasti, jawapannya bukanlah kerana umat Melayu kuat mengikut Quran dan mengamalkan sunnah. Tetapi jawapannya ada pada mafhum hadis yang telah saya catatkan di atas. Anda nak percaya atau tidak, terpulanglah kerana saya tidak memaksa anda untuk mempercayainya.

  106. Apa itu Itrah Ahli Bait? Saya kira tidak perlu dikupas disini kerana ini adalah artikel berkenaan MH370 dan misterinya. Jadi kita kembali kepada fokus kita iaitu MH370. Tetapi jika anda ingin tahu juga tentang Itrah, bolehlah selongkar blog saya disini.

  Bila masa hadis lagu ni. Molek pembaca, hadis kene ejah tu. Kalau petik ahli bait confirm geng syiah.. Alquran dan hadis nabi tinggalkan. Bkn sprti di sebut atas...
  Spekulasi dann ideologi. Hati hati

  ReplyDelete
  Replies
  1. perangai syiah bila terjadi tragedi suka menangguk di air keruh...

   Delete
  2. Kt atas tu ade link psl mksd itrah ahlul bait.klu malas nk check boleh carik kt blog tuan rumah.ade bg link kt atas tu gak.klu mls gak, baek g mampus.xabes2 syiah. Org mcm korg ni memalukn ahlul sunnah.xtau brtnya.jgn tnjk pandai.kitabullah n itrah ahlul bait peganganku.jgn jd bahlol.sekian.

   Delete
 116. Asalam. mohon share kat blog saya

  ReplyDelete
 117. sememangnya tepat dan sama dgn pemikiran dan andaian saya sbelum ini..walahu a'lam bisawab...rahsia pencari rahsia.

  ReplyDelete
 118. Secara peribadi, saya berpendapat seperti anda.Jelas sekali Malaysia digunakan sebagai kambing hitam. Semoga para belia dan beliawanis bersatu dan penuhkan diri dengan ilmu pengetahuan. Ingatlah Maha Pencipta. Berilmu dan beramal. Bagi point 68, rasanya kita boleh fikirkan sendiri. Jika dirujuk kepada point2 negara, sy sendiri dapat meneka jawapannya.

  ReplyDelete
 119. sikit-sikit ahlul bait...Islam is Islam...yang cuba nak kaitkan ahlul bait nie ngarut...selepas Rasulallah tak ade lagi dah boleh bagi syafaat...dah malas baca dah tulisan nie...

  ReplyDelete
 120. YAHUDI mmg terkenal dgn agendanya, tak kurang juga dgn penulisan Artikel ni tg berbaur dakyah Syiah...

  ReplyDelete
 121. merujuk kepada NWO, perlu ditambah point rasenye pasal red blood moon:
  Dates of Biblical prophecy Blood Moons in 2014 and 2015. These are the dates for the upcoming tetrad – four successive total lunar eclipses – in these years.

  2014:
  Total lunar eclipse: April 15
  Total lunar eclipse: October 8

  2015:
  Total lunar eclipse: April 4
  Total lunar eclipse: September 28
  http://earthsky.org/space/what-is-a-blood-moon-lunar-eclipses-2014-2015#prophecy

  Four Blood Moons

  In his latest book, Four Blood Moons: Something Is About to Change, Hagee lays out what he calls celestial signals. He describes how a series of blood moons in 2014 and 2015 will have great significance for Israel.

  Although single blood moons happen fairly regularly, four appearing so closely together is extremely rare. There have only been a series of blood moons a handful of times over the past 500 years.

  So what exactly is a blood moon and what is the biblical significance?

  "A blood moon is when the Earth comes between the sun and the moon," Hagee explained. "And the sun is shining through the atmosphere of the Earth and casts up on the moon a red shadow. And so the moon appears to be red."

  Such moons appear several times in scripture.

  In the book of Joel, God says there will be "wonders in the heavens and in the earth, blood, and fire…the sun will be turned to darkness and the moon to blood before the coming of the great and dreadful day of the Lord."

  In Acts, the Apostle Peter repeats that verse from Joel. And the book of Revelation says that during the Great Tribulation, "the moon will become like blood."

  Blood moons are set to appear in April 2014, on Passover, and then again in September 2014 during the Feast of Tabernacles, or Sukkot.

  The timing is the same for 2015 -- a total of four blood moons, all appearing on Jewish feast days.

  "The sun and the moon and the Earth are controlled by God almighty," Hagee said. "He is the one that is getting them in a direct alignment on a certain day at a certain time -- but each time, it's a Passover or Sukkot.
  http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2014/February/Divine-Sign-for-Israel-Hagee-Explains-Blood-Moons/

  ReplyDelete
 122. Segalanyaberita.blogspot.com
  artikel ni saya baca di blog diatas.. kamu copy paste ke ape? dan blog diatas telah pon di removed slps artikel ini dikeluarkan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. segalanyaberita.blogspot.com yg copy paste blog ini.sekian.

   Delete
 123. share point 68 pls to shawtyda@yahoo.com

  ReplyDelete
 124. Email point no 68 nuratiqahsulaiman92@gmail.com

  ReplyDelete
 125. Emailvkab kepada saya point 68

  ReplyDelete
 126. US...
  Ermm
  dalang semua perpecahan negara d seluruh dunia..
  cuma kita jer sedar x sedar...
  peristiwa tahun lalu SULU menentang Malaysia
  ANGKARA siapa kalau..bukan dari US yg
  memberi bantuan senjata...kpd SULU...
  dan mereka juga yg memberi sokongan kpd SULU..
  kerana masa tu SULU d perbodohkn oleh mereka
  hebat kau US..sgt2 bijak..
  tp..kehebatan kau akan musnah suatu hari nanti..
  semoga negara MALAYSIA d lindungi oleh YANG MAHA ESA..

  ReplyDelete
 127. So interesting, sila shared no.68 ke izahrazak28@gmail.com

  ReplyDelete
 128. the 1st thought i had said the plane was hijacking by "someone" for a reason.
  sbg warganegara malaysia kita perlu bijak berfikir. kenapa us perlu join utk sar...n other country....adakah untuk memasang strategi dan mencari kelemahan pemimpin negara kita, atau saja2 hiden agenda mereka utk melihat setiap ceruk malaysia berdasarkannlokasi2 terdekat walaupun jaun.....
  artikel ini ada persamaan dgn apa yg saya fikir walaupun fikiran nakal sy menguasi tetapi saya tidak menulis apa2 tentangnya. dah the 2nd day this mystery happenned saya xtahu kenapa detik hati saya berkata sendiri yang mana mh370 itu berada di 1 tempat dan semuanya masih selamat.n

  apa2pun semoga Allah melindungi mereka.
  tertarik dgn pointb68nkalau xkeberatan email saya... rynaz5280@yahoo.com

  ReplyDelete
 129. blok komunis-syiah menjadi penghalang blok kapitalis-zionis???..peristiwa2 membuktikan sebaliknya. NWO adalah gagasan al masih Dajal diterajui U.S-Israel Zionis dan mereka tidak pernah sedikitpun menjentik Korea Utara dan Iran (kecuali berretorik dlm media sebagai 'facade' untuk mata dunia). there are saying - ' let them chase their own tail'.

  ReplyDelete
 130. Nice bro.. email point 68. ahmadshazwans@gmail.com

  ReplyDelete
 131. Bukan ura2 yg sabah dan sarawak nak berpisah dengan semenanjung. memang ramai peduduk borneo yg ingin bebas berkerajaan sendiri. Hak kami dinafikan, royalti minyak yang diberi tidak setimpal. Malaysia dibentuk pada tahun 1963, hanya berbeza 6 tahun selepas kemerdekaa tanah melayu. namun jurang pembangunan sangat ketara antara borneo dan tahah melayu, sedangkan tanah borneo merupakan tanah yang paling kaya dengan hasil bumi. Persoalannya, di manakah kesemua kekayaan itu pergi? Brunei dan Singgapura membuat keputusan yang bijak dgn Burnei tidak mahu bersama2 membentuk Malaysia dan Singapura pula berpisah setelah 2 tahunmembentuk malaysia. Lihatlah kedua2 negara tersebut sangat maju. Lihat pula keadaan Sabah dan Sarawak. Kami inginkan kebebasan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya sudah lama menyedari akan hakikat ini. Memang Sabah & Sarawak tertinggal jauh di belakang. Hasil mahsyulnya byk tapi tidak dipulangkan semula kpd rakyatnya. Memang kezaliman berlaku di negara kita krn pemimpinnya tidak meletakkan Islam di nombor 1. Tidak berlaku adil kpd semua. Sesungguhnya Islam utk semua, keadilan dan keberkatan ada di dalamnya.

   Delete
  2. cuba jgn kaitkan agama dlm isu ni...ni mesti org malaya suka sangat bercakap pasal sentimen keagamaan

   Delete
 132. no. 68.. share di emel saye boleh tak? nazrul1579@yahoo.com

  ReplyDelete
 133. Artikel 68.. adakah lapangan terbang di utara Sumatra.. Pulau We??

  ReplyDelete
 134. Saya pun nak tahu juga lebih lanjut point no. 68. Boleh tolong email saya sabarani.othman@gmail.com
  tq

  ReplyDelete
 135. Dari Abu Hurairah, r.a., dari Nabi s.a.w., bahawa Baginda bersabda: "Aku tinggalkan dalam kalangan kamu dua perkara yang kamu tidak sekali-kali akan sesat selagi kamu berpegang teguh kepada keduanya, iaitu kitab Allah dan sunnah Rasulullah," (s.a.w.).

  (Imam Malik).

  ReplyDelete
 136. http://dramaraja.blogspot.com/2014/03/mh370-suatu-misteri_14.html?m=1

  Sekadar ulasan pendapat aku berkenaan artikel diatas

  Point 6 - US bukan negara pertama yg menghantar bantuan. Malah bantuan dari US hanya tiba beberapa hari selepas. Tiada nampak ketergesaan disitu apa lagi tiada yg pelik sbb warga us juga adalah penumpang

  Point 15-23: tiada asas. Sape2 boleh buat cerita sesuka hati sebegini

  Point 24-28: bagaimana dengan cara menghantar fleet ke kepulauan spratly membolehkan US mengusai or mengawal pulau tersebut? Sama juga utk kes pulau perak.

  Point 42: pesawat tidak 'vanished' dari semua radar seperti yg didakwa. Hanya hilang dikesan oleh radar komersial sahaja. Radar tentera masih boleh mengesan pesawat tersebut.

  Point 48-52: kapten Zaharie PERNAH mendaratkan kapalterbang besar dilandasan pendek. Ianya bukan rutin. Mendakwa kapten tesebut adalah pakar mendaratkan pesawat besar di landasan pendek adalah kurang sesuai. Apa lagi US mempunyai berkali ganda pilot dari Msia. US hanya perlu melatih pilot mereka sahaja jika benar2 mahukan seseorang yg pakar mendaratkan pesawat di landasan pendek. Apa perlunya menculik kapten Msia tesebut? Or cara lain, hijacked pesawat n then gantikan dgn pilot US yg pakar yg menyamar sebagai penumpang sekiranya dikatakan perlukan seorang pilot utk daratkan pesawat di landasan pendek selepas dirampas

  Point 57: utk Apa? Mereka pekerja syarikat US. Panggil je la mereka ke US kalau nak culik or sebagainya.

  Point 59-62: cakap ikut suka

  Point 68: info Terbaru yg diumumkan oleh Najib semalam membuktikan point ini adalah salah

  Point 71-72: Pulau Diego Garcia adalah satu pulau yg well known seperti kata kapten Nik malah MAS sendiri pernah 3 kali mendaratkan pesawat disana mengikut kata kapten Nik n malah beliau sendiri penah ke sana. Ianya menjadi sebutan hanya disebabkan oleh taakulan pengguna media sosial.

  Point 88: ini kelakar. Sampai bomoh with D nie pun memainkan peranan penting dlm konspirasi nih.

  Point 104: hadis tersebut SALAH. Yg sebenar adalah 'aku tinggalkan kepada kalian 2 perkara, iaitu Al Quran dan sunah.

  Point 105: konsep ahlul bait yg dimaksudkan oleh Rasulullah adalah berbeza dgn konsep ahlul bait yg diagungkan2 oleh beberapa golongan n 'keluarga'. Ianya menjadi perdebatan n majoriti sarjana Islam menolak 'pengagungan' tesebut. Yg membezakan manusia di sisi Allah adalah iman n takwa. . Bukan nasab n keturunan. Penagungan sebegini sgt sinonim dgn syiah.

  Point 110: yang sebenar adalah One World Order. New World Order adalah apa yg dibawa oleh Nazi semasa perang dunia kedua. Ada pendapat menyatakan New World Order adalah salah satu usaha illuminati dlm menjayakan One World Order.

  Byk lagi leh sangkal tapi cam dah cukup rasanya. . Hehehe

  Senang kata, taakulan ini adalah dari seorang peminat teori illuminati n teori konspirasi yg jenis suka mengaitkan segala hal dlm dunia nie dgn illuminati n konspirasi..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan juga seorg syiah tidak berpegang pada Al-Quran dan sunnah

   Delete
 137. Entri terbaik, teori yang memerlukan fikiran yang luar kotak, di samping melihat pengajaran dari kejatuhan negara negara Islam yang besar sebelum ini. Berdoalah kita dijauhi fitnah dajjal dan semoga pemimpin-pemimpin negara bijak dan mendapat pertolongan Allah.

  Lepas tengok siri The Arrival kat Youtube, dan baca Kaitan CIA, FBI, Google dan Facebook baru sedar kita sebenarnye diperhatikan. Harap bro terus dapat membongkar konspirasi jahat dajjal dan sekutu-kutunya.

  ReplyDelete
 138. http://detikislam.blogspot.com/2012/12/jika-anda-bercakap-dengan-orang-syiah.html#  ReplyDelete
 139. Marvellous analisis...tp soalan saya, s
  iapakah perancang sebenarnya kes ini?
  -zionis-
  kenapa Malaysia jadi tempat bermulanya?
  -kerana kepercayaan zionis-
  apa yg ada dekat Malaysia ni?
  -sesuatu yg zionis percaya ianya boleh menghancurkan mereka sekiranya tidak dibendung awal-
  kenapa mereka nak berperang?
  -utk merealisasikan impian zionis-
  jikalau salah andaian sy ni, silalah tuan betulkan.

  ReplyDelete
 140. Saudara admin apa yg tidak terdapat dlm ratusan senarai yg admin utarakan adalah
  1) Motif kejadian ini,
  2) adakah pihak krjn yg sebenarnya berjaya menggagalkan usaha pihak yg ingin merampas barangan berharga yg ada d dlm kapal terbang ini (emas / dokumn perang)
  3) Apakah tujuan beramai2 warga cina ke Msia? Adakah ianya sebhgn agenda NWO?
  3) knp Malaysia? Apa kaitan hadis yg admin nyatakan dgn Msia?

  Jika tdk keberatan sila email jawapan admin- warmon9@gmail.com

  ReplyDelete
 141. Semua tengah sibuk pasal MH370 kan, kenapa takde cerita pasal peperangan kat syria, ukraine, palestin dll tempat...Adakah cerita MH370 untuk menutup cerita saudara islam kita disana yg sedang berperang...apa agenda Yahudi Israel?

  ReplyDelete
 142. Saya menganggap ini satu teori yang tidak banyak perbezaannya dengan apa yg terkandung di sini >>

  http://megachannelz.blogspot.com/2014/03/pesawat-mh370-red-flag-atau-false-flag.html


  Dan bila saya membaca penulis banyak mengucapkan salawat ke atas baginda Rasulullah SAW dan ahli bait dan tidak menyebut sekali pun Rasulullah SAW, ahli bait dan para sahabat, saya juga tertanya-tanya jika penulis ini berfahaman Syiah. Maaf. its too glaring to not take notice.

  ReplyDelete
 143. Sesetengah ulasan yang saudari katakan, mungkin dapat diterima.. Tetapi, ulasan berkaitan dengan SABAH-SARAWAK? jangan suka-suka mengaitkan kehilangan MH370 sesuka hati.. sometimes you have to be careful in terms of your writing..

  ReplyDelete
 144. Tahniah...sangat bernas walaupun idea merepek. Tapi lau boleh jangan libatkan sabah-sarawak tanpa alasan kukuh. Baik ko libatkan mak bapak ko, then start kelentong dari situ...bapak ko suka pompuan lain ke, mak ko hire orang hijack supaya bapak ko takut cari pompuan kat beijing ke, etc. Baru menarik, bro~~ Salute wooo~~~~

  ReplyDelete
 145. tulisan yg panjang tapi penuh dgn kebodohan

  ReplyDelete
 146. Mungkin ada benar cerita tuan, tapi sebenarnya dari pengamatan dalam hakikat sebenarnya ini adalah era kemunculan berkhalifah dan bani tamim akan tiba menerajui dunia islam. Ingat BANI TAMIM...

  ReplyDelete
 147. point 68 nk jwpn email xaliqah@yahoo.com

  ReplyDelete
 148. Terimakasih diatas artikel ini. Kandungan artikel akan menjadi kenyataan tak lama lagi. Fokus mereka adalah Spartly Island dan kemungkinan besar disinilah bermulanya peperangan.

  ReplyDelete
 149. Alhamdulillah, selesai sudah aku baca semua poin. Banyak yang aku dapat pick-up daripada poin2 bradokapak kat atas, dan ada sedikit aku blur, samar2 tak faham (mungkin sebab bradokapak sendiri tak dapat jelaskan atas alasan2 tertentu). Apa yang aku sangat tertarik adalah poin no.100 - 102. Kenapa ianya membuatkan aku tertarik, sebab aku tahu jawapan yang sangat pasti bagi klu ini.

  99. Kerana, Al-Qaeda, terorisme dan segenap jenayah perang itu sebenarnya adalah ciptaan US sendiri melalui didikan CIA. Mereka mencipta false flag setiap kali ada mana-mana jemaah Islam yang cuba bangkit di mana-mana negara.

  "100. Setakat ini, false flag tersebut masih gagal dicipta di Malaysia, iaitu negara bertuah dirantau Nusantara.

  101. Apa pasal mereka masih gagal mencipta false flag di negara ini? Pasal pemimpin kita bijak-bijak ke? Pasal rakyatnya baik-baik ke? Pasal kat sini ramai Ahlul Bait ke? Pasal kat sini ada Panji Hitam ke? Pasal apa ye???????

  102. Korang fikirlah sendiri...."

  Klu dalam poin di atas adalah "JEMAAH ISLAM" dan "KEGAGALAN ZIONIS/BARAT MENCIPTA FALSE FLAG DI MALAYSIA". Kita semua rakyat Malaysia patut bersyukur kerana kita DIKURNIAKAN sebuah jemaah Islam yang sangat tersangat ampuh, dipimpin oleh barisan pempinan yang berkaliber serta sebuah jemaah Islam yang paling terkedapan dari segi strategi dan antara top 3 jemaah Islam paling tua dan berpengalaman di dunia. Sehinggakan sekarang ini jemaah Islam negara kita sedang memimpin serta menasihat jemaah2 islam di seluruh dunia antara kita sedar ataupun tidak. Jemaah islam negara kitalah yang mencorak strategi Ikhwanul Muslimin di Mesir, jemaah islam kita juga yang telah merangka polisi pentadbiran bagi An Nahdhoh di Tunisia, jemaah islam kita juga yang terlibat secara langsung dalam membantu HAMAS di Palestin dan Jamiat Islami di Pakistan serta Bangladesh.

  Namun. dukacita juga saya maklumkan pakatan barat/zionis kini sudah mula memberikan tumpuan kepada jemaah islam kita melalui Blueprint khas yang telah dihasilkan oleh RAND Corporation atas tajaan dan usaha mereka untuk menggagalkan kebangkitan Islam di bumi timur khususnya di Malaysia. Mereka kini sedang mencucuk ejen2 tajaan mereka serta menghantar pelbagai cara untuk melemahkan jemaah islam ini terutamanya semenjak 4-5 tahun kebelakangan ini.

  Jika anda bijak, anda dah dapat tahu apakah jawapannya, siapakah kelompok jemaah Islam itu? Jika anda tak tahu...cari, berusahalah dan BERINTIMA'LAH dengan jemaah ini. Nak tahu siapa?

  ReplyDelete
 150. i want answer for point 68, ridzwanshah94@gmail.com

  ReplyDelete
 151. Bro. Mohon tulis Rasulullah SAW bukan SAWAW ...

  ReplyDelete
 152. kalau berkaitan dgn kata2 si syiah mmg x boleh terima bulat2..baca boleh tp percaya jgn..

  ReplyDelete
 153. point 104 n 105 menunjukkan siapa admin...

  ReplyDelete
 154. I smell syiah. Not gonna wasting my time in here.

  ReplyDelete
 155. point 17: apakah upacara memintas masa?

  ReplyDelete
 156. hebat betul brader dari terengganu itu ya! sampaikan salam saya pada beliau.

  ReplyDelete
 157. wahai bahlol2 sekian,klu xsuke konsep2 dikemukan tuan rumah disini,sila blah.tambah2 bile kaitkan syiah.langsung xde kna mngna.plus,iran kawan baek malaysia.byk menyumbang ekonomi msia,kalau bangang tu simpan2.jgn tnjk kt org sgt.malu der..huhu

  ReplyDelete
 158. Sepatutnya Rasulullah SAW. Bukannya "Rasulullah SAWAW serta sekalian Ahli Baitnya"
  Hati2..baca boleh percaya jangan..

  ReplyDelete
 159. tapi yang menjadi persolan saya kenapa kerajaan tidak menerima tawaran iran utk mencari MH370? dan kenapa pihak amerika & kerajaan tidak mencari dinegara iran sedangkan iran berhampiran kazasthan.... adakah isu syiah dikaitkan disini, kerana terdpt 2 org warga iran yg memiliki pasport curi? wallahualam...

  ReplyDelete
 160. saya xtau ape2??? tpy sye cme pasti bahawa MH370 telah melalui vortex/portal masa or tlh ke dimensi lain...... jgn marah ny cme andaian sye sje....mngkn sye bnyk tgok cite scifi kot..

  ReplyDelete