MH370: Siapa Rugi?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah, syukur ke Hadrat ALLAH SWT dan Selawat serta Salam ke atas Junjungan Besar Baginda Rasulullah SAWAW, penghulu sekalian ummat ini. Salam ke atas sekalian Ahli Bait Baginda dan seluruh pewarisnya. Semoga dengannya kita beroleh manfaat. Semoga kita beroleh jawapan atas misteri yang timbul ini.

Syukur saya ucapkan kerana dengan limpah kurnianya, saya dapat menulis sebuah artikel yang panjang lebar menceritakan asal usul tragedi MH370 berlaku. Artikel yang bertajuk "MH370: Suatu Misteri" itu telahpun dibaca melebihi 1 juta orang dalam tempoh yang sangat singkat. Saya sendiri tidak menyangka hal tersebut berlaku.

Untuk itu, saya berasa terpanggil untuk menceritakan satu lagi kisah di mana di dalam artikel kali ini saya akan cuba menghuraikan dengan panjang lebar berkenaan suatu komplot untuk merebut kuasa dan di dalam komplot itu, siapakah yang sebenarnya rugi.

Tanpa membuang masa, ayuh sama-sama kita baca artikel tersebut....

MH370: Siapa Rugi?


*AMARAN !! Artikel ini akan bertentangan dengan laporan media. Artikel ini juga akan bertentangan dengan banyak teori yang telah tersebar. Artikel ini juga akan membuatkan anda tidak percaya kepada saya kerana mengandungi cerita dan teori yang pelik. Anda berhak membaca artikel ini. Anda juga berhak menelitinya dan mengkajinya. Anda juga berhak untuk tidak mempercayainya. Anda juga berhak untuk berfikir, adakah ia benar atau sebaliknya. Saya tidak bertanggungjawab jika anda merasa hampa dengan cerita yang akan saya sampaikan. Tiada apa yang sensasi atau menarik disini.

0.1. Pengakhiran kepada semua ini akan membuatkan anda terpinga-pinga, terperanjat, tidak percaya, berasa aneh dan pelik. Diharapkan jika anda tidak mampu menerimanya, jangan baca artikel ini. Ini hanyalah coretan saya berdasarkan analisis lemah saya. Sekiranya tidak benar, maka maafkanlah saya dan sekiranya terjadi, maka percayalah itu hanya kebetulan.

1. Umum dunia sudah tahu, sebuah pesawat MAS Boeing 777-200 penerbangan MH370 telah pun berlepas dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA) menuju ke Beijing pada tengah malam 7 Mac 2014 dan telah didapati hilang dari radar sekitar jam 2.30 pagi waktu tempatan, 8 Mac 2014.

2. Pesawat itu membawa keseluruhan muatan seberat hampir 40 tan (lebih kurang kalau tidak silap) dengan penumpang seramai 239 orang yang mana 2 daripadanya adalah kanak-kanak kecil dan 12 orang daripadanya adalah krew kapal.

3. Pesawat tersebut seharusnya tiba di Beijing pada awal pagi 8 Mac 2014. Namun, ia hilang begitu sahaja dari radar sekitar jam 2.30 pagi waktu tempatan.

4. Maka, bermulalah satu episod misteri lagi ngeri bagi seluruh umat Malaysia secara khususnya dan sebuah episod misteri bagi negara-negara jiran yang terlibat.

5. Mengapa saya katakan ia sebuah episod misteri lagi ngeri??

6. Kerana, ia bakal melibatkan kerugian yang sangat-sangat besar.

7. Umum mengetahui mengenai kehilangan pesawat ini. Namun, sangat sedikit yang sedar, sebenarnya ada banyak lagi faktor atau aspek tentang kehilangan pesawat yang mereka masih belum ketahui sehingga hari ini.

8. Pesawat ini telahpun hilang pada Mac 2014. Setahun sebelum itu, negara kita telahpun diserang pada bulan yang sama. Iaitu Mac 2013, insiden serangan tentera Sulu telah direncanakan ke atas negara kita, beberapa minggu sebelum pilihan raya umum.

9. Bagaikan suatu misteri... Menteri yang mengelola siri serangan Sulu ke atas Sabah dan menteri yang mengelola kehilangan MH370 adalah orang yang sama.

10. Bagaikan suatu misteri... Angkatan keselamatan yang mengelola kes serangan tentera Sulu dan juga angkatan keselamatan yang mengelola kes kehilangan MH370 juga angkatan yang sama.

11. Saya telah menghidu suatu rencana yang amat besar seawal hari pertama pesawat hilang.

12. Kita mulakan dengan lokasi terakhir pesawat dikesan. Lokasi tepatnya berdasarkan laporan media adalah 5*30*54.0*N 103*26*34. E. Selepas itu, pesawat terus lenyap daripada radar dan tiada lagi petunjuk yang timbul. Semuanya hilang begitu sahaja. Boleh rujuk sini dan sini.

13. Saya andaikan sebenarnya pesawat sudahpun tenggelam ketika itu tetapi tidak terhempas.

14. Maka timbul lah pelbagai persoalan mengapa ia tenggelam dan mengapa ia tidak terhempas?

15. Menurut laporan awal - saya yakin laporan ini ramai yang sudah lupa - pesawat telah terputus hubungan dengan radar pada waktu tersebut dan tiada sebarang kontak dengan mana-mana radar dan tiada sebarang sambungan dengan mana-mana satelit ditemui.

16. Ini bererti sistem dalaman pesawat telahpun mati pada ketika itu. Sama ada ia dimatikan dengan sengaja atau ia telahpun meletup, itu saya tidak dapat memberikan jawapannya sekarang. Yang pasti pesawat telahpun meluncur laju dan tenggelam dilokasi terakhir ia berada.

17. Namun saya amat yakin pesawat tersebut sudahpun tenggelam di Laut China Selatan, tidak jauh daripada Vietnam.

18. Jangan persoalkan penumpang mati atau tidak sekarang. Kerana belum masanya kita membahaskan perkara tersebut.

19. Sekarang, kita pergi kepada persoalan lain. Iaitu, persoalan yang amat besar tetapi tidak pernah terfikir pada orang ramai....

20. SIAPA SEBENARNYA YANG RUGI ??

21. Saya katakan jawapannya kepada anda semua, AMERIKA SYARIKAT (US) lah yang SEBENARNYA RUGI !

22. Kenapa boleh jadi begitu?

23. US merupakan sebuah negara kuasa besar sejak era moden. Dialah yang menguasai ekonomi dunia dan dia jugalah yang menguasai hampir keseluruhan inci dalam bumi ini. Bagaikan dialah yang paling kuat dan bagaikan dialah yang sebenarnya paling hebat.

24. Sekitar tahun 60-an (kalau tidak silap) semasa zaman Soekarno di Indonesia, US dengan kerjasama keluarga besar Rotschild telahpun mengambil satu khazanah besar lagi berharga daripada Indonesia untuk dibawa ke US. (Point ini telah diedit daripada tahun 70-an kepada 60-an setelah diingatkan oleh Tn Ahmad Ansor Batubara).

26. Khazanah itu telah dipindahkan daripada satu lokasi ke suatu lokasia baru di US lantas terciptalah sistem perbankan berdasarkan wang fiat.

27. Maka, disitu bermulalah era kekuatan Yahudi dan US memegang ekonomi dunia kerana mereka telahpun menyimpan khazanah besar tersebut. Mereka memajakkan khazanah itu lantas mengeluarkan note dan juga wang kertas berbentuk fiat kepada negara-negara lain.

28. US telah bertindak sebagai pengeluar hutang terbesar ketika itu.

29. Secara tidak langsung, Soekarno telahpun gagal membina impiannya iaitu hendak membina Indonesia Raya yang mana sebenarnya khazanah itu dikeluarkan dari isi bumi Indonesia bagi membangunkan sebuah bentuk negara baru yang bakal menjadi kuasa besar dunia, bernama "Indonesia Raya".

30. Lantas, US dengan cepatnya telah mengapi-apikan sentimen nasionalis dalam diri rakyat Malaysia dan Indonesia.

31. Kita telah dipecahkan kepada dua blok besar. Yang mana ketika sebelum terjadinya peristiwa itu, kita dan orang Indonesia sebenarnya sama serumpun dan bebas keluar masuk sempadan perairan dan sempadan daratan.

32. Semenjak peristiwa itu, maka tercetuslah konfrontasi antara negara kita dan negara mereka.

33. Akibatnya, ramai orang mati dan ramai orang menjadi marah. Rentetan daripada itu, sehingga hari ini amat sukar bagi rakyat Malaysia hendak menerima rakyat Indonesia dan begitu juga rakyat Indonesia sukar menerima rakyat Malaysia kecuali rakyat Indonesia yang datang ke Malaysia berhijrah atau sebaliknya.

34. Menjadi persoalan kecil, daripada mana datangnya khazanah itu? Apakah bentuk khazanah yang disebut-sebutkan itu?

35. Sebenarnya, Indonesia baru sahaja merdeka pada tahun 1947, tetapi tidak lama selepas itu, Indonesia telahpun kaya raya. Amatlah mustahil sebuah negara yang baru merdeka amat pesat membangunkan negara mereka dan secara tiba-tiba, mereka telah mempunyai banyak khazanah berharga.

36. Bagaimana kekayaan itu datang kepada Indonesia, saya rasa tidak perlu diceritakan disini.

37. Yang pasti, selepas berlakunya peristiwa rampasan khazanah tersebut oleh pihak US di Indonesia, maka secara tidak langsung ekonomi Indonesia telahpun jatuh merudum dengan teruk sekali.

38. Natijahnya, sehingga hari ini, ekonomi Indonesia telahpun jatuh dan nilai matawangnya telahpun diturunkan serendah-rendahnya. Indonesia merupakan sebuah negara yang penuh dengan hasil bumi yang mana sepatutnya mereka sudahpun kaya raya pada hari ini tetapi pelik, mengapa nilai matawangnya masih diparas yang sama?

39. Jawapannya pada khazanah yang telah dirampas itu! Selagi sesebuah negara tidak memiliki khazanah tersebut, maka negara tersebut akan jatuh nilai paras ekonominya.

40. Saya bukan pakar ekonomi dan bukan ekonomi sebenarnya yang hendak saya bahaskan.

41. Tetapi, sebenarnya, khazanah berharga itulah juga yang sedang US rompak daripada negara kita !

42. Amat sukar untuk diterima akal, apabila sebuah pesawat Boeing 777 buatan US yang secara tiba-tiba hilang begitu sahaj telah menarik minat lebih 25 buah negara dalam satu misi operasi Search and Rescue (SAR).

43. Amat sukar diterima akal, apabila misi itu dikatakan tidak ditaja oleh mana-mana negara melainkan kesemua negara itu datang menghulurkan bantuan tanpa meminta apa-apa habuan.

44. Amat sukar diterima akal apabila sebuah pesawat bersaiz besar berukuran sekitar 40 meter panjang itu boleh lenyap terus daripada radar dan satelit yang mengawal perairan dan udara negara kita.

43. Terlebih sukar diterima akal, apabila timbul dakwaan sebuah pesawat bersaiz lebih kurang 40 meter panjang itu boleh berpatah balik dan terbang menuju ke banyak arah.

44. Saya katakan, sebenarnya semua ini hanyalah satu permainan dan konspirasi untuk menutup cerita sebenar !

45. Apa cerita sebenar yang berlaku? Saya tidak dapat merungkaikannya disini kerana bangkai pesawat masihpun belum ditemui.

46. Ayuh, kita berfikir secara waras.

47. Sebuah pesawat telahpun hilang daripada radar pada sekitar jam 2.30 pagi 8 Mac 2014. Misi SAR telah dilancarkan pada siangnya dan serentak dengan itu, beberapa buah negara telahpun mengikuti misi tersebut.

48. Sehari selepas itu, pihak risikan CIA, FBI dan Interpol telahpun turut campur dalam urusan mencari dan menyelamat ini.

49. Sehingga kini, langsung tiada berita disebarkan apa sebenarnya tugas CIA, FBI dan Interpol ini datang dan mengapa mereka bertiga begitu cepat bertindak sedangkan badan risikan lain-lain negara langsung TIDAK dihantar ke mari.

50. Sehari selepas pesawat dilaporkan hilang juga, US telah mengumumkan akan menghantar US N. 7th Fleet dan juga US KIDD mereka ke perairan Laut China Selatan.

51. Malaysia turut mengeluarkan KD Perantau dan beberapa lagi buah kapal yang dilengkapi peralatan mencari dan menyelamat ke perairan Laut China Selatan.

52. Buat pertama kalinya, Laut China Selatan (LCS) menjadi tumpuan banyak negara. Buat pertama kalinya, Malaysia menjadi tumpuan hampir seluruh dunia secara besar-besaran. Buat pertama kalinya, sebuah pesawat milik MAS hilang tanpa khabar.

53. Okay, sebelum saya sambung cerita. Saya ingin tegaskan, selepas ini ada banyak point yang akan mengakibatkan anda tidak dapat mempercayainya dan akan mengakibatkan anda berasa bercelaru selagimana anda tidak mahu mengamalkan apa yang Rasulullah SAWAW telah ajar kepada kita, iaitu membaca 10 ayat pertama Surah Al-Kahfi dan 10 ayat terakhir Al-Kahfi bagi mengelak fitnah akhir zaman.

54. Sebelum saya sambung, saya tegaskan bahawa peristiwa MH370 ini TIDAK ADA kaitan dengan Freemason, Illuminati, Pitbull, movie Transformers, movie Non-Stop atau apa sahaja teori konspirasi yang merepek. Teori konspirasi yang sebenar, jauh lebih besar daripada apa yang anda bayangkan!

55. Saya sambung artikel saya. Ketika kesemua 9 buah negara dan kelengkapan SAR mereka berkumpul di LCS itulah, pihak kerajaan kita telah menghubungi banyak negara untuk turut serta menghantar bantuan dalam misi SAR ini.

56. Ketika itu jugalah, pihak US melalui ejen risikan mereka telah menghidu ada sesuatu yang amat berharga di dalam pesawat MH370.

57. Ketika itu jugalah, pihak US melalui ejen risikan mereka, telahpun mengeluarkan satu bentuk arahan secara tidak langsung kepada pihak berkuasa kita. Ya, kepada pihak berkuasa kita bukan kepada Dato Seri Najib.

58. Arahan itu berbentuk samar-samar.

59. Pihak US telahpun mengeluarkan satu bentuk mid spin terhadap dunia, bahawa sebenarnya pesawat MH370 telah berpatah balik.

60. Pihak US telahpun menghidu, akan ada lebih ramai pasukan SAR yang tiba daripada banyak negara dan sudah pasti, akan ada salah satu daripada mana-mana pihak yang datang itu akan menemui pesawat. Tidak kira sama ada pesawat terhempas ataupun tidak.

61. Maka, ketika itulah media antarabangsa melalui lidah utama mereka, CNN, BBC dan lain-lain telah mengapi-apikan bahawa pesawat sebenarnya telahpun berpatah balik dan terbang menuju ke arah Lautan Andaman.

62. Sebenarnya, jika kita tidak mengikut apa yang dihebahkan media luar, kita tidak seharusnya mempercayai kata-kata mereka. Sebenarnya, pesawat masih ada di dalam perairan berdekatan negara kita. Paling jauh pesawat hanya akan berada di sekitar Vietnam, kepulauan Parcel atau Spratley sahaja.

63. Ketika itulah, pihak berkuasa kita bagaikan hilang arah. Dihentak oleh media luar untuk menyatakan, YA atau TIDAK pesawat berpatah balik.

64. Pada hari ke-5, ketika itulah, ketua TUDM yang membuat press conference telahpun mengumumkan bahawa MH370 TIDAK BERPATAH BALIK namun menurutnya ada kemungkinan pesawat berpatah balik dan mereka tidak pasti adakah ianya MH370 atau bukan. Jika saya silap info ini tolong betulkan.

65. Entah bagaimana, pada hari ke-8 (jika saya tidak silap) tiba-tiba Dato Seri Najib Tun Razak (DSN) telah muncul dalam press conference pada petang tersebut dan menyatakan pesawat telahpun berpatah balik serta ada kemungkinan-kemungkinan ia dihijack.

66. Suatu yang sangat aneh dan menyulitkan bagi akal manusia biasa berfikir.

67. Saya amat yakin, apa yang DSN beritahu itu sebenarnya adalah satu jawapan terbesar kepada dunia, bahawa pesawat masih berada di sekitar Laut China Selatan !!!!!

68. Mengapa saya katakan begitu? Seorang Perdana Menteri hanya akan membuat kenyataan terhadap sesuatu isu sekiranya berlaku perkara yang amat besar atau telah ada satu keputusan yang pasti lagi muktamad dalam hala tuju negara.

69. Kini, hala tuju negara kita telahpun diarahkan sejajar dengan apa yang pihak US mahukan.

70. Perasan atau tidak, semenjak tarikh pengumuman yang dibuat oleh DSN tersebut, sudah tidak kedengaran lagi berita CIA, FBI waima Interpol mahu mencari kehilangan MH370. Sebaliknya kita hanya terdengar satu atau dua berita sahaja yang mana pihak kita melalui kenyataan Hishamuddin telah menolak CIA, FBI dan Interpol untuk mengambil alih kes ini.

71. Sejak daripada itu jugalah, pihak berkuasa kita sedang pening kepala hendak mengeluarkan berita sebenar kepada pihak media. Ketika itu jugalah, pelbagai teori sengaja dikeluarkan ke media sosial dan juga media semasa

72. Antaranya peterlibatan pesawat AWACS (singkatan bagi pesawat perang anti radar milik US) dalam 'mengghaibkan' MH370. Pesawat dirampas oleh orang Iran. Pesawat sudah mendarat di Khazastan. Pesawat sudah mendarat di Russia. Pesawat sudah mendarat di Mongolia kerana dihijack orang Mongol yang ingin balas dendam kepada Malaysia atas kematian Altantuya. Pesawat mendarat di Diego Garcia. Pesawat terhempas di Pulau Perak. Pesawat mendarat di Andaman. Kehilangan pesawat didalangi oleh Anwar Ibrahim untuk menjatuhkan Najib. Pilot ada masalah mental dan ingin bunuh diri. Dan macam-macam lagi teori yang bagi saya, sengaja diada-adakan bertujuan melengahkan masa dan mencipta diversion dalam kepercayaan orang ramai.

73. Hakikatnya, Pesawat Boeing 777-200 penerbangan MH370 masih lagi berada di Laut China Selatan. Ia sudahpun tenggelam, tidak kira apa cara anda menterjemahkan perkataan 'tenggelam' itu baik maksudnya benar-benar tenggelam atau dighaibkan ke alam ghaib ataupun ia telah mendarat di mana-mana pulau namun tidak diberitahu kepada umum. Yang pasti ia tetap berada di Laut China Selatan.

74. Sekarang, kita berbalik kepada persoalan utama artikel ini ditulis. Siapa yang rugi?

75. Mengapa pesawat dihebohkan telah berpatah balik? Kerana, ia bertujuan untuk mengalih perhatian dunia daripada Laut China Selatan dan juga bertujuan mengalih perhatian seluruh negara yang terlibat dalam SAR daripada terus berada di perairan LCS.

76. Setelah hari kelapan, maka sedikit demi sedikit SAR dipindahkan ke perairan Selat Melaka, Lautan Andaman dan juga Lautan Hindi atau Bay of Bengal.

77. Ketika inilah, ramai yang tidak perasan. Hanya tinggal 4 buah negara sahaja yang BELUM mengalihkan kesemua kapal mereka yang ada daripada perairan LCS. Keempat-empat buah negara itu adalah, China, Vietnam, Malaysia dan juga US.

78. MEGAPA INI BERLAKU??

79. Telah terjadi satu perebutan kuasa untuk merebut MH370. Siapa yang menang dia bakal memperoleh habuan yang sangat besar.

80. Apa habuannya? Habuannya adalah isi pesawat tersebut yang mana merupakan sebuah khazanah yang boleh mengkayakan sesebuah negara sekaligus menjadikan negara yang mempunyai khazanah tersebut menjadi sebuah negara yang berkuasa di dunia. Khazanah yang sama dengan khazanah yang telah dirampas oleh US daripada Indonesia.

*PERINGATAN! Jangan tanya saya apakah 'khazanah' yang dimaksudkan tersebut. Anggaplah ia sebagai sebahagian daripada rahsia negara. Seandainya ia terdedah, maka keselamatan negara boleh terancam.

81. US mahukan khazanah tersebut bagi meneruskan kelangsungan kekuasaannya yang sudah hampir malap. China pula mahukan khazanah itu kerana ia memerlukannya bagi menambahkan lagi kekuatannya di dunia ini sekaligus mampu memindahkan kuasa ekonomi daripada US ke China. Vietnam pula secara tidak sengaja mahu mengambil kapal tersebut kerana dia telah terjumpa lokasi pesawat pada hari kehilangan pesawat lagi, sementelah Vietnam juga sebenarnya sebuah negara proksi US (rujuk laporan berita berkenaan nelayan vietnam).

82. Malaysia? Kenapa Malaysia pun turut serta dalam perebutan itu? Kerana, sebenarnya khazanah itu datang daripada MALAYSIA !

83. Jadi, apabila kita berbalik kepada persoalan asal, siapa sebenarnya yang sedang rugi sekarang ini???

84. Jawapannya, kesemua negara yang turut serta dalam misi SAR akan rugi. Pihak yang mendanai misi SAR tersebut juga akan rugi sekiranya mereka tidak dapat khazanah tersebut.

85. Jadi, bagi menjayakan misi US untuk merampas khazanah tersebut daripada jatuh ke tangan China, maka segala bentuk konspirasi, segala bentuk rancangan dan plan harus digerakkan dengan segera bagi mendapatkan pesawat tersebut.

86. Terkini, ketika artikel ini ditulis, US telahpun membuat pengumuman untuk menarik diri daripada menyertai misi SAR di LCS dan hanya akan menghantar US Poseidon dan US P-8 yang mana kedua-dua nama ini adalah merujuk kepada pesawat terbang bukannya kapal laut seperti US 7th Fleet atau US Kidd.

87. Terkini, ketika artikel ini ditulis juga, pihak Singapura telah menghantar satu, sebuah, kapal laut yang mana sermbong kapalnya berwarna merah. Saya tidak pasti adakah kapal selam pihak Singapura masih berada di perairan LCS atau tidak.

88. Mengapa US menarik diri dan mengapa US menghantar Singapura ke LCS?? Kenapa US tidak mahu suruh Singapura hantar kapal tersebut bersama kapal selamnya ke koridor selatan pencarian MH370??

89. Kerana, US tidak mahu pergerakannya diketahui oleh ramai orang dan dia mahukan khazanah tersebut dapat ke tangannya melalui proksinya.

90. Sekarang, kita masuk kepada persoalan, mengapa pesawat masih belum ditemui??

91. Pesawat masih belum ditemui kerana pesawat MH370 memang tidak terbang ke koridor utara waima koridor selatan. Kerana itulah sehingga kini hari ke-12, misi SAR masih belum menemui jawapan.

92. Kenapa pencarian di LCS masih belum menemui jawapan? Kerana, pihak DSN masih lagi berunding dengan seseorang.

93. Rundingan saya tidak pasti bila akan tamat. Apa yang saya pasti, jawapan boleh diperoleh pada 21 atau 24 haribulan ini. InsyaALLAH jika diperpanjangkan usia, saya akan menulis artikel seterusnya pada salah satu tarikh tersebut. Jika pesawat ditemui lebih awal, saya akan tulis lebih awal, begitu juga jika pesawat ditemui lewat, saya akan tulis lewat.

94. Apa sahaja jawapan kepada rundingan tersebut, saya serahkan kepada pengumuman pihak DSN sekiranya dia membuat press conference kelak. Bilakah dan dimanakah dia akan buat press conference tersebut, itu bukan persoalan yang harus saya jawab. Kita hanya perlu tunggu dan nantikan disamping berdoa agar semua penumpang selamat dan khazanah itu tidak jatuh ke tangan US.

95. Saya berikan sedikit jawapan, mengapa tiada radar, satelit, scanner atau apa sahaja bentuk kecanggihan yang ada tidak menemui lokasi tepat MH370?

96. Kerana, sebenarnya pesawat itu sudahpun memasuki dimensi lain dalam alam ini. Pesawat disembunyikan oleh orang yang bertanggungjawab bagi mengelakkan khazanah tersebut jatuh ke tangan orang yang tidak sepatutnya.

97. Selain itu, saya juga yakin dan percaya, mengapa semua ini berlaku sebenarnya adalah satu bentuk kekuasaan ALLAH SWT bagi menunjukkan betapa besar dan hebatnya perancanganNYA mengatasi segala perancangan manusia.

98. Sebenarnya, di dalam pesawat tersebut ada ramai orang China dan ada antara mereka warganegara US dan Australia.

99. Di dalamnya juga terdapat beberapa orang yang sudah bersedia untuk merampas khazanah tersebut namun, rampasan yang cuba dibuat itu telah gagal.

100. Kerana itulah, Kapten Zaharie telah dipanggil bertugas pada hari tersebut kerana dialah satu-satunya pilot yang sangat berpengalaman dalam MAS.

101. Kapten Zaharie sebenarnya adalah seorang yang sangat baik dan dia telah banyak berjasa kepada negara ini. Tidak kira dia mati atau tidak, kita harus menghargainya sebagai seorang yang berjasa tinggi kerana telah cuba melawan rampasan pesawat yang cuba dilakukan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

102. Bukan kerana Kapten Zaharie mempunyai peralatan simulator dirumahnya menyebabkan dia dituduh sebagai perampas atau mahu bunuh diri atau bersekongkol dengan mana-mana gerakan untuk melenyapkan pesawat.

103. Terus terang saya katakan, isu MH370 LANGSUNG tiada kaitan dengan Anwar Ibrahim yang dihukum penjara. Isu ini juga tiada kaitan dengan keahlian PKR Kapten Zaharie.

104. Isu MH370 juga TIADA kaitan dengan hijack bertuntutan atau meminta ransom.

105. Isu MH370 ini juga TIADA kaitan dengan Al-Qaeda dan Iran. Isu ini bukan isu pengganas. Isu ini bukan isu untuk menuding siapa salah siapa benar. Ini adalah isu global.

106. Benar kata-kata Hishamuddin ketika press conference pada hari ke-11, isu ini adalah satu isu yang lebih besar daripada isu politik dalam negara.

107. Percayalah, isu Iran - Syiah, isu Al-Qaeda, isu kapten ahli PKR, isu Anwar Ibrahim dan lain-lain isu yang sudah saya nyatakan, semua itu sebenarnya hanyalah satu diversion dan juga satu bentuk persediaan US untuk mencipta skrip baru andai PLAN B mereka gagal.

108. Tunggulah sehingga rundingan selesai barulah pesawat dilepaskan. Bagaimana pesawat dilepaskan, saya tidak dapat jawapannya kerana saya tiada di meja rundingan. Hanya orang-orang kenamaan sahaja yang layak berada disitu.

109. Bagaimana saya menerima segala maklumat ini? Itu tidak perlu dipersoalkan. Kerana saya telahpun mengamalkan 10 ayat pertama surah Al-Kahfi dan juga 10 ayat terakhir surah Al-Kahfi.

110. Tetapi, saya juga tidak menafikan sekiranya secara tiba-tiba pesawat MH370 dikatakan telah ditemui di koridor selatan di sekitar kawasan Andaman atau Diego Garcia.

111. Maka, sekiranya perkara itu berlaku, saya jawab awal-awal, itu hanyalah salah satu daripada PLAN dan juga RANCANGAN US untuk mengkaburi mata dunia daripada pesawat MH370 yang sebenar yang masih berada di LCS.

112. Sekiranya pesawat ditemui, tak kira di LCS atau di Andaman, tiba-tiba ada skrip dan drama mengatakan bahawa pesawat telah dihijack oleh pengganas tak kira pengganas Al-Qaeda atau syiah Iran, maka saya tolak cerita ini awal-awal kerana ia tidak lain tidak bukan sebagai salah satu plan dan juga rancangan US untuk "menyelam sambil minum air". Dia sudah dapat khazanah lagi mahu serang orang. Dasar tak sedar diri....!

113. Seandainya berlaku cerita mengenai pengganas, maka saya nafikan awal-awal bahawa Iran BUKAN sebuah hab pengganas. Tetapi jika negara kita dituduh sebagia hab pengganas, terimalah hakikat bahawa Malaysia memang sebuah hab pengganas sejak zaman Tun Dr Mahatir lagi !

114. Bukti? Lihat sahaja Nordin Mat Top, Al-Maunah dan juga Dr Azahari. Kesemua nama-nama top wanted ini adalah berwarganegara Malaysia. Tidak perlu bercerita mengenai perjuangan mereka, kerana sekarang bukan masanya. Tetapi telah terbukti, sebenarnya Malaysia sedang dalam jerat US dan kita menunggu masa untuk dikambinghitamkan.

115. Kerana itulah pihak kerajaan telahpun bersiap sedia dengan apa jua kemungkinan bagi mengelak US mengkambinghitamkan negara kita sebagai hab pengganas lantas dihalalkan untuk diserang. Tetapi saya TIDAK MENOLAK antara yang menjadi punca pesawat MH370 terjunam adalah berlakunya pergaduhan atau pertengkaran di dalam pesawat, atau mungkin berlakunya letupan (kecil atau besar) di dalam pesawat yang mana letupan MUNGKIN berpunca daripada kotak kasut atau bom yang diletakkan di kasut.

116. Kerana itu jugalah timbul ura-ura mengatakan MH370 hilang dek kerana penangan Anwar Ibrahim dan Kapten Zaharie telah berkomplot. Ini sebenarnya hanyalah persediaan untuk pengkambinghitaman bagi mengelak pengkambinghitaman yang lebih besar dan merbahaya.

117. Jika saya salah dalam susunan kambinghitam ini, saya memohon seribu satu kemaafan daripada semua yang telah saya seret dalam kenyataan saya. Boleh jadi ia benar boleh jadi ia salah. Yang pasti, kerajaan kita tidak akan sama sekali sewenang-wenangnya membiarkan kedaulatan kita diceroboh walau seinci.

118. Sama ada US, China, Vietnam, Singapura atau Malaysia yang menjadi juara menemui MH370, ayuh sama-sama kita nantikan. Berdoalah agar negara kita yang pertama sekali menjumpainya dan berdoalah agar tidak ada apa-apa yang buruk berlaku terhadap negara kita selepas insiden kehilangan MH370 ini. Berkenaan khazanah itu pula, tolong jangan tanya saya bagaimana khazanah boleh ada di atas pesawat dan tolong jangan tanya saya siapa dalang bawa khazanah, kemana nak bawa khazanah dan lain-lain persoalan berkaitan kerana pesawat pun masih belum dijumpai.

119. Kerana saya yakin, pihak US tidak akan patah semangat untuk mengusik kita di negara ini jika mereka gagal mendapatkan MH370 dan khazanah di dalamnya. Saya juga yakin pihak China akan marah terhadap kita jika MH370 jatuh ke tangan US. Saya juga yakin, negara kita akan benar-benar tersepit jika MH370 jatuh ketangan yang tidak sepatutnya. Saya juga yakin, kepimpinan Dato Seri Najib sedang berada dihujung tanduk.

120. Sesudah itu, ayuhlah sama-sama kita meneruskan doa kita agar kita beroleh yang terbaik untuk kes MH370 ini. Mati atau tidak bukan lagi persoalan, tetapi persoalannya adalah masa depan negara dan masa depan kita semua. Selamatkah anak cucu kita nanti? Selamatkah kita semua nanti? Masih ada masa dan peluangkah untuk kita bertaubat???????

121. Sekali lagi buat kesekian kalinya, saya menyeru kepada anda semua agar anda kembalilah mengamalkan apa yang telah Rasulullah SAWAW ajarkan kepada kita bilamana dihadapan kita ada fitnah yang besar. Amalkanlah membaca 10 ayat pertama Surah Al-Kahfi dan 10 ayat terakhir Surah Al-Kahfi serta amalkanlah membaca doa menghindar dari fitnah dajjal pada setiap kali solat 5 waktu.

122. Sekarang, saya telahpun sampai kepada persoalan terakhir.... Siapakah yang rugi setelah membaca artikel ini???

123. Anda sendiri yang tentukan !

Syukur alhamdulillah, dengan limpah kurnianya telah juga selesai artikel yang panjang lebar ini. Segala puja dan puji hanya untukNYA. Selawat dan Salam ke atas Baginda Rasulullah SAWAW dan dilimpahkan ke atas sekalian Ahli Baitnya. Semoga dengan berkat Ahli Bait yang masih ada di bumi bertuah Malaysia ini masih lagi dapat menjaga keamanan serta kemakmuran buat kita semua. InsyaALLAH, 21 Mac 2014, ayuh sama-sama kita ke Dataran Masjid Putra, Presint 1, Putrajaya bagi mengikuti satu majlis zikir yang berkah lagi aula untuk kita duduki. Semoga dengan berkat pada hari tersebut, jawapan dan pengakhiran kepada semua episod misteri lagi duka MH370 ini akan berpenghujung dengan baik. Amiin....

Artikel saya telah tamat. JANGAN percaya apa yang saya tuliskan kerana ini hanyalah tulisan saya semata-mata. Saya tidak menyertakan apa-apa link rujukan bagi artikel ini, mohon maaf saya pinta. Sekiranya kalian dapati artikel ini tidak benar, maka ketahuilah saya telah silap dalam menganalisa data yang saya perolehi. Sekiranya kalian dapati artikel yang saya tulis ini benar, maka ketahuilah itu hanyalah kebetulan sahaja.

Untuk pengetahuan semua, sebahagian daripada isi artikel ini telahpun saya kongsikan dan bincangkan bersama seorang blogger terkenal di negara kita, tak lain tak bukan abang Shah Paskal daripada blog MilitaryofMalaysia. Saya telah duduk semeja dengannya dan beberapa orang lagi bermesyuarat untuk mencari dan meneliti setiap teori yang dikemukakan oleh banyak pihak, lantas kami telah bersetuju dan bersepakat untuk menolak beberapa buah teori yang tersebar sama seperti yang telah saya tuliskan di atas sana.

Untuk makluman juga, ini adalah artikel terakhir saya berkenaan MH370 di blog ini sebelum pesawat ditemui. Saya hanya akan menyambung penulisan saya berkenaan MH370 di blog ini setelah pesawat ditemui atau pada 21 atau 24 Mac 2014 yang mana saya yakin akan ada klu baru pada tarikh tersebut. Sekiranya klu baru atau pesawat ditemui awal, saya akan nukilkan artikel lebih awal dan sekiranya ia lewat, artikel juga lewat. InsyaALLAH semoga saya dan bro Shah Paskal dipanjangkan umur dan dilapangkan waktu untuk terus membongkar setiap kebenaran yang ada disebalik setiap perkara yang berlaku.

Terima kasih kepada semua yang sudi membaca dan jutaan terima kasih tak terhingga kepada semua yang terus sabar menanti artikel baru daripada saya. Saya tidak minta untuk jadi terkenal. Saya tidak minta untuk artikel saya dibaca ramai orang. Apa yang saya minta, jika artikel ini telah membuka minda anda dan membuatkan anda terpanggil untuk kembali ke jalan yang benar atau sekurang-kurangnya anda mendapat manfaat dan ilmu baru disini, maka kongsikanlah artikel ini kepada siapa sahaja yang anda kenali.Nota Kaki.

SAWAW = SallALLAHu Alaihi Wa Aalihi Wasallam.
CIA = Central Inteligence Agency
FBI = Federal Bureau of Investigation
Interpol = International Police
MAS = Malaysian Airlines
PKR = Parti Keadilan Rakyat
LCS = Laut China Selatan
US = United States of America
TUDM = Tentera Udara Diraja Malaysia

Bacaan tambahan:

Teori Pendaratan Cemas Kapten Zaharie.
Teori Alam Jin Shah Paskal.

*PERINGATAN! Jangan tanya saya apakah 'khazanah' yang dimaksudkan tersebut. Anggaplah ia sebagai sebahagian daripada rahsia negara. Seandainya ia terdedah, maka keselamatan negara boleh terancam.


Sekian sahaja dahulu.

WassallALLAHu Ala Sayyidina Muhammad, wa 'ala Aali Sayyidina Muhammad. Walhamdulillahi Rabbil 'Aalamiin.

Wassalam.

-bradokapak-
Pengkaji Ilmu Akhir Zaman.
Freelance Internet Marketer.
4:49 AM, 19 Mac 2014.-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

287 Responses to "MH370: Siapa Rugi?"

 1. Persoalanya kemana khazanah nak dibawa keluar dr negara kita melalui MH370?

  ReplyDelete
  Replies
  1. me too , tertanya2 jugak .. jika khazanah itu benar2 penting buat malaysia kenapa pula ia diterbangkan ke CHINA ? ataupun , sebenarnya khazanah itu amat penting buat seorang (1x) individu dan yg pasti individu ini amat2 berpengaruh di dalam lanskap politik malaysia ? atau apakah berlaku perebutan terhadap khazanah ini di dalam negara ? perebutan di antara c lanun dengan waris2 ? atau apakah waris2 telah bersetuju dengan c lanun untuk menghantar khazanah ini ke china bg tujuan mengalih kuasa dunia ke china yg merupakan sahabat baik malaysia sejak sekian lama atas perjanjian2 tertentu ?? Bro BK .. posting tuan ambo nampaknya membuka lebih banyak persoalan daripada jawapan .. adoiii

   Delete
  2. sbb apa perlu dibawa ke china? pendapat pertama, china adalah tmpat selamat utuk simpan khazanah terahsia ini dari dlu.. malaysia xpercaya kpd kaum yajuj majuj USA. Pendapat kedua, segala urusan antara krajaan mlysia china dlm perdagangan bsness china mahu dgn bayaran emas. xnk wang fiat. sbb ap? sbb china dh tau strategi USA suatu hari nanti ekonomi akn collaps lps perang dunia.. China xmahu tunduk kpd USA. igt lg nusantara digelar dgn semenanjung emas?

   Delete
  3. dlm mase yg sama ya krajaan mlysia ikut telunjuk USA dlm semua aspek.. tp... rahsia nusanara krajaan xkn bgtau siapa2.. khazanah & bani ..

   Delete
  4. Tak logik langsung..dah2 lah sebar fitnah...kalau kita Malaysia ada 'Khazanah' yg boleh buat negara US power,kenapa kita still di antara 3rd world country..padahal dh 50 tahun merdeka bermakna yang dikatakan 'khazanah' negara itu dh 50 tahun ada dkt tgn Malaysia..satu lagi.negara bodoh mana yang nak bawak barang sepenting 'Khazanah' kononnyalah,dgn menaiki kapal terbang biasa saja...

   Delete
  5. Aizat, anda sudah menjawab pertanyaan anda sendiri. hehehe...
   Kenapa saya ckp cmtu? baca balik pertanyaan anda tu pastu fikirkan dari segi pandangan mereka iaitu US, bkn pandangan kita.

   Delete
  6. Dibawa keluar dari Malaysia atau org yg x berkenaan yg telah mmbawa kluar mlalui agen2 ni?

   Delete
  7. Pikir luar kotak bro...jgn fikir pandangan kite je...US kuasa besar, dgn ape cara sekalipon diorang boleh buat...bumi malaysia ni byk kepentingan utk pihak mereka sbb diorang takde ape2...perompak, perampas hasil negara org. Ingat sejarah mase eropah hntr christoper columbus. Segala kekayaan kite diambil utk isi perut anak cucu die smpai skrg..bumi nusantara ni byk hasil berharga, sbb tu diorg berjage-jage je tunggu mase nak bolot semua.

   Delete
  8. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
  9. adoiiii...smgt jg nak baca awalnya...tp masuk point ke17, terus tdk jadi nak teruskn. krn aku andaikn point2 seterus tidak berhujahkn fakta dan bukti2 sahih yg ada setakat ini.
   bukankah sudah dikaji dan disiasat oleh pakar2 dari dalam dan luar negara, data2 satelit dan radar yg ada dikumpul dan ternyata pakar2 mendapati pesawat tu buat air turning back!!!! kalau dah buat atb, dan radar tentera kesan dekat utara smjung, apa pula lagi nak jatuh kat laut cina selatan!!!

   nak analisis pun biarlah berdasarkn fakta2 dan bukti yg terkumpul. bukan ikut teori kepala sendiri...

   Delete
  10. KHAZANAH ???
   Apakah khazanahnya... Tahukah anda satu papan elektronik yg mempunyai kapasitor, resistor dan lain2.
   Tahukah anda bahawa Engineer Msia berjaya mencipta semua ini diatas satu chip?
   Tahukah anda 4 org engineer yg mereka cipta chip ini berada diatas kapal ini?

   jeng3

   Delete
  11. SAWAW??? setahu saya cuma digalakkan membaca Muhammad Sallalahu Alaihi Wassalam. Context mana awak menambah lagi AW kat belakang. Theory awak boleh tahan tapi saya lagi musykil yang SAWAW. Perhaps you are the bad news here. *just saying*

   Delete
 2. Replies
  1. gila kepala otak lu......

   Delete
  2. sebenarnya pentakbiran bn hampir tipis memandangkan kerusi pilihan raya GE13 tempoh hari cukup2 makan saja dan sekarang sudah lepas pilihan raya kecil sg limau sekarang kajang dan balingian.sekira nya kerusi ini jatuh lagi kepada tangan pakatan apakan terjadi dengan nasib bn.itu lah khazanah yang di maksudkan artikal mereka.pentakbiran kerajaan bn umpama di hujung tanduk.kalau kerajaan bn gugur khazanah sudah di bawa keluar dan di sembunyikan.faham..........

   Delete
 3. Membaca penulisan sambil layan UCL... dua2 ditelaah dengan baik InsyaAllah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 4. good job bro..tanggo kilo..

  ReplyDelete
 5. Kalau dah khazanah tu datang dari malaysia.. apa perlunya khaxanah tu di bawa keluar lagi dng pesawat mh370. Nak dibawa kemana? Elok2 khazanah tu duduk kt malaysia kenapa diangkut keluar dng mh370 dan ke china pulak tu? Mcm tak logik je ceritera neh...

  ReplyDelete
  Replies
  1. sbb apa perlu dibawa ke china? pendapat pertama, china adalah tmpat selamat utuk simpan khazanah terahsia ini dari dlu.. malaysia xpercaya kpd kaum yajuj majuj USA. Pendapat kedua, segala urusan antara krajaan mlysia china dlm perdagangan bsness china mahu dgn bayaran emas. xnk wang fiat. sbb ap? sbb china dh tau strategi USA suatu hari nanti ekonomi akn collaps lps perang dunia.. China xmahu tunduk kpd USA. igt lg nusantara digelar dgn semenanjung emas?

   Delete
  2. china xmungkin belot kah?

   Delete
 6. apa kebaikan khazanah negara dibawa keluar ke china?alangkah baiknya ia tetap terus disimpan didalam Malaysia?


  bingung...

  ReplyDelete
 7. Brado Kapak, musykil sikit diri ini, kenapa "khazanah berharga" bawa naik commercial flight? Banyak tu. Kenapa ke China?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 8. same here....pasai pa pi bawa kluaQ....

  ReplyDelete
 9. khazanah negara....pahang...Lynas...bukan ke mcm tu? ;)

  ReplyDelete
 10. Perlombongan emas mewakili sebahagian besar daripada industri perlombongan global. Ia dilombong di kira-kira 90 buah negara yang berbeza di seluruh dunia dan dianggarkan bahawa kira-kira 250,000 profesional perlombongan diambil secara langsung dalam sektor ini.

  Walaupun laporan kemerosotan baru-baru ini, harga emas tetap salah satu yang paling berharga dan dicari selepas komoditi di dunia, dengan 60% daripada semua emas yang dihasilkan bertukar menjadi barang kemas.

  Pada tahun 2012, pengeluaran emas dunia mencapai 2,700 tan emas. China adalah pengeluar terbesar emas di dunia (13.1%),

  .......................................................................................................................
  dunia bakal mberdepan dengan satu lagi krisis ekonomi terbesar selepas tahun 1997 yang menyaksikan negara kita berjaya keluar daripada krisis tersebut dengan kesan yang minima hasil daripada kebolehan para pemimpin kita pada masa itu.

  krisis yang akan bermula daripada pemilik bank kapitalis terbesar dunia ( BANK DUNIA) akan merumuskan kekuatan sebenar wang kertas yang dicipta golongan barat tidak lagi mempunyai nilai yang mana pada suatu masa dahulu menggantikan sistem kewangan islam yang berteraskan EMAS.

  Era Perang dunia moden mempaksikan kepada krisis ekonomi dunia.
  senjata utama dalam era ini adalah mata wang yang tidak akan susut nilai iaitu sistem kewangan berasaskan EMAS.

  KENAPA EMAS?
  APA KAITAN DENGAN EKONOMI DUNIA?
  APA YANG BERLAKU DENGAN EKONOMI DUNIA PADA HARI INI?
  dan sangat besar kaitanya dengan apa yang dibincangkan dalam page ini.
  will be continued..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hari tuh bagi teori kena hijack and duk kat pulau dekat laut andaman bagai. sekarang teori kata khazanah pulak. hadoi, esok lusa teori apa pulak?? tak konsisten la cita bro. Khazanah tuh bola dragon ball kan? so Amerika dah ada 2 biji, malaysia ada 1 biji, china ada brapa bijik? Mana Goku nie?????

   Delete
  2. hahaha...hat ni mmg lawak dan mmg sy setuju

   Delete
 11. Siapa yang rugi. Wa la lugi baca artikel katut marut ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. aku pun rasa benda yang sama!!

   Delete
  2. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 12. Kita ahli kiblat/ahli syahadah yg wajib percaya wujudnya Rijalul-Ghaib dan malaikat Mulhim a.s. Sesiapa yang kenal mana-mana ahli kasyaf yang sahih, boleh rujuk kepada mereka untuk jawapan tepat kordinat lokasi MH370 semasa. Hanya mereka boleh berhubung dengan makhluk ghaib tersebut.

  ReplyDelete
 13. AdSecurity asked, "Is it possible someone 'stole' the plane to use if later on in a terror attack and they wanted us all to believe that it crashed in the ocean?"

  Jim Tilmon: "Yes, that's possible, but there's so many possibilities that we just have to put this on a long list."

  Former CIA counter-terrorism officer Jeff Beatty: "That certainly is one of the possibilities. There's about three other scenarios that I'd like to just highlight. One of them could be a high-value cargo. The aircraft might have been taken for a high-value cargo. Now that cargo could possibly be people, high-value people that are on board, or that cargo could possibly be something of great value in the hold. The second one is in the past, we've actually had aircraft become the venue for murder ... and finally, there's always ransom."

  ReplyDelete
 14. manggis la... ia kan buah anti oksidan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul.tu.amerika mana ada buah manggis.sbb tu lah mereka mahu buah manggis.itulah khazanah malaysia yg dimaahukan us...kahakahkahaakk.makan lah buah manggis,sesuai utk memutihkan kulit barack obama

   Delete
 15. Khazanah?? Bg saya tidak semestinya emas?? Apakah itu??Kenapa perlu dibawa ke China?? Untuk apa dan buat apa??

  ReplyDelete
  Replies
  1. agak2 malaysia ni ada titanium tak?loji lynas tu proses ape arr?akhir zaman senjata sume dah xde kan...lawan pkai pedang n tombak je...besi plg keras kat muka bumi titanium ke arrr

   Delete
 16. khazanah tu utk kebangkitan Islam akhir zaman...kenapa ke China sebab selamat disimpan di sana....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Best ...Tuntutlah Ilmu Sampai Ke Negeri China ?? Kenapa China..Lu pikir laa sediri

   Delete
  2. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
  3. bukan ke negara china meruakan salah satu negara yang mempunyai penduduk islam yg paling ramai di dunia.

   Delete
 17. terfikir.. kalo khazanah tu berjaya dirampas oleh US (yg nyatanya mmg mengawal ekonomi dunia), adakah malaysia juga bakal menerima nasib yang sama sebagaimana indonesia, nilai matawang diturunkan serendah-rendahnya.. tetiba teringat ramalan Tun M beberapa hari lepas mengenai krisis kewangan yang bakal dilalui oleh Malaysia.. http://www.sinarharian.com.my/nasional/sedia-berdepan-satu-lagi-krisis-kewangan-1.261169

  ReplyDelete
  Replies
  1. krisis kewangan mmg jadi lebih kurang setiap 5 taun.slps recession 2009 mstilah 2014.xpayah tun m.saya pun tau.kl btl pon tu jadi sbb nt bln 6 gov nak naik itu ron95 py harga.rujuk kenyataan husni hanadzlah.lpas tu inflasi melambunglah.brim cm tambah pndapatan org ssh rm54.80 sebln.tu pon x seme org ssh dapat.tp xpe andai kata ramai mati x makan nt jgn risau sbb brim dtg ngn pakej life insurance...

   Delete
  2. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 18. apasal..? Najib nak pegi gadai geran FELDA kat China ke..?

  ReplyDelete
 19. Assalammualaikum... telah mengikuti blog ni sejak dr mula lg kesah kehilngan pesawat MAS MH370... Melalui penulisan sebelum ni tuan telah mengupas dan menerangkan peristiwa ni dengan begitu baek sekali... Tapi kali ni adanya U Turn berkenaan lokasi pesawat... Apa yg mendorong penulisan kali ni spt ni?? K skrg kita ada khazanah yang ingin direbut banyak pehak?? Persoalannya kenapa perlu d bawa keluar, kemn lokasi sebenar khazanah tu perlu di bawa?? Point hr ni agak lemah la...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 20. Teman udah penin mikior nye yeop. .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
  2. penyebar terbaik ni dah kenapa lak?

   Delete
 21. Emas? Boleh jadi...Emas dalam Manggis? Boleh jadi jugak. Black Box? Boleh jadi juga...(ni memang confirm semua negara nak jumpa dulu sebab nak tau sebab musabab & communication dari Air Traffic Controller & Pilot). WaAllahualam bisawabb....Pray for MH Three Seventy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 22. bermain d fikiran

  malaysia / china=khazanah ..
  Us + mh370 =khazanah ..

  stuck..
  nak relex2 dengar lagu ''shake ya bon bon by ricky martin dulu.. hmmm ..

  ReplyDelete
 23. Satu penulisan yang membuat mind a.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 24. Means that Malaysia sedang membentuk hubungan dengan bakal kuasa ekonomi baru dunia..

  ReplyDelete
 25. khazanah = emas

  betuikan sy klu silap, tp bila nk kiamat nnti, matawang rekaan manusia xdak nilai dah..xleh pakai..so apa yg bleh pkai? emas..sama jugak dgn peralatan moden mcm kapai terbang, senjata, etc..smua xleh pkai..so perang pkai apa? nek kuda n guna tombak/pedang ja..

  wallahua'alam..semoga kita sentiasa dilindungi Allah SWT

  ReplyDelete
 26. Saya merasakan 'khazanah' ini bukannya produk atau barangan. Tetapi, adalah manusia yang mempunyai akses atau yg ber'authority' ke atas khazanah tersebut..

  ReplyDelete
  Replies
  1. saya rasa saya setuju dengan tuan...

   Delete
  2. Saya pun setuju..
   atau manusia itu sendiri dijadikan modal utk menghentam negara kita..

   Delete
  3. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 27. melihat susunan senario...seakan selari dgn apa yg tlh dijanjikan. ttg surah al kahfi...mutaakkhir ini ramai ulama' menekankan pengamalannya. mrk juga semakin kerap berziarah ke negara kita. seolah mrk juga menyedari

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 28. Najib dah jual khazanah tu kat China tapi dapat di hidu US. Itu pasallah he he..

  ReplyDelete
 29. ASSALAMMUALAIKUM>>


  err klau dlam media tulis manggis..xkan smpai 4juta kot..lgpun xkan diowg nk bgtaw dlam pesawat tu ade khazanah berharga..pasti negara2 kuasa besar yg lain pun akan msuk cmpur...yg pasti khazanah tu memang sumber kekuatan ekonomi kita..knpae diowg antar ke china..kerana negara itu sekutu negara kita yg pling dipercayai pada zaman tun perak..dsebab kan name tun perak hubungan negara kita dengan china sngat akrab..akan dtg populasi penggunaan matawang kertas dunia akan merundung jatuh dengan teruk..disebabkan itu di negara2 islam yg laen dah mula menggunakan matawang yg dipanggil 'dinar emas'.us adalah ancaman terbesar negara,dengan komplot2 rhsia mereka yg dah lme bertapak di bumi malaysia sjak sbelum merdeka lg..bg sy kemerdekaan kita pun msih blum sempurna kerana kemerdekaan ditanda tangani selama 100 thun tanpe perang.us sngat memusuhi kita kerana malaysia pnah merampas ape yg mereka inginkan..slah stu contoh sumber minyak di sudan yg kini di miliki Syarikat petronas yg di miliki oleh Tun Dr Mahathir..mungkin ini stu agenda yg besar..sbb tu malaysia xnak FBI,CIA,INTERPOL msuk campur dlam siasatan diowg..kerana dlam pde mse yg same kemungkinan mereka akan menyiasat skali sudut lemah perthanan negara kita..itu tidak boleh di nafikan..yg pasti mari kita sama2 doakan keselamatan keselamatan para penumpang dan kru2 pesawat tu agar selamat pulang kedestinasi yg dituju

  WASSALAM

  ReplyDelete
 30. us mengalami penurunan.. sedangkan china d jangka dapat memintas..Russia umpama harimau cheeta.. Russia mmg bukan sekutu Us.. tp china? bukan pertama kali Malaysia berkerjasama dgn china.. tapi berbeza kali ini.. ini satu perlumbaan penentuan..

  sambil minum kopi baca blog ..rasa mw makan goreng pisang.. minyak pla habis. nasib ada kedai baru tepi kg.. nak beli minyak dlu.. huhu minyak makan skrg mahal.. mengantuk =.=..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 31. Khazanah negara dibawa keluar melalui org dalam oleh org China yg juga rebutkn khazanah negara spt US kn?Atau mgkin,sy ade trbace satu artikel sblm ni yg khazanah itu dbawa ke china untuk ditukarkan dgn sesuatu yg lbih brharga diChina.sblm smpat smpai ke China, org US telah hidu keberadaan khazanah trsebut n mmbuat rancangan lain spy MH370 xsmpai ke china.is it?.

  ReplyDelete
 32. dari atas perenggan kedua:

  penulis mengatakan dah berjuta pengunjung membaca, jika penulis merujuk kepada nombor yang bergerak di sebelah kanan tu (jika bukan maafkan saya)... itu adalah gadget yang mana ianya cara untuk memanipulasi jumlah pengunjung blog rujuk: http://zone-hell.blogspot.com/2013/08/cara-membuat-pengunjung-blog-menjadi.html
  nombor akan terus meningkat sampai berapa saya pun tak tau.... mohon penulis mengkaji dulu supaya tidak mengelirukan pembaca...

  Berkaitan point dari 1 - 123, biarlah memasing menilai kerana saya berpegang kepada ayat penulis di keseluruhan....

  Perenggan kedua selepas point 123:

  "Artikel saya telah tamat. JANGAN percaya apa yang saya tuliskan kerana ini hanyalah tulisan saya semata-mata. Saya tidak menyertakan apa-apa link rujukan bagi artikel ini, mohon maaf saya pinta. Sekiranya kalian dapati artikel ini tidak benar, maka ketahuilah saya telah silap dalam menganalisa data yang saya perolehi. Sekiranya kalian dapati artikel yang saya tulis ini benar, maka ketahuilah itu hanyalah kebetulan sahaja."


  ReplyDelete
  Replies
  1. Agree with you too

   Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
  2. dh lama die ikut raja nusantara tu yg jadi gini...kesian dia dan keluarga dia

   Delete
 33. pening memikirkanya,,saya hanya mampu berharap dan berdoa semoga Malaysia dalam lindungan Allah.,insyaallah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 34. rasa khazanah itu ialah penumpang2 dalam pesawat itu kot..sebab setiap individu dlm itu macam orang yang penting dalam sesuatu bidang.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. agree with u, they have developed some kind of system, thus the people itself is the khazanah

   Delete
 35. khazanah tk semestinya bende atau barang.....ilmu dan pengalaman juga bole jadi khazanah yg berharga....dengarnya ramai pakar i.t dari i.b.m on board....maybe ade secret projek going on kt memana yg kita tk tau...but apa2 pun doakan yg terbaik untuk mereka....

  ReplyDelete
  Replies
  1. bagus ko seorg je mcm aku..khazanah tuh semestinye barang..

   Delete
 36. Mana-mana negara yang memiliki khazanah berharga tersebut akan menjadi kuasa besar dunia. Khazanah tersebut milik Malaysia, tapi Malaysia? Lu pikir lah sendiri haha..

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha..kan,nampak sangat spekulasi murahan blogger ni tak masuk dek akal..kalau kita dah ada kononnya khazanah tuh dah lama Malaysia dh pegang dunia...kononnyalah..

   Delete
 37. kalo korang masih percaya silap mata tu sihir syaitan, tak payah baca la pasal teori konspirasi.

  kalo korang tak mampu nak mencerna ilmu teori ni, tak payah la nak baca. takut korang lagi sesat nanti.

  tak semua ilmu kita boleh terima and faham. mungkin bukan hak kita utk faham.. jadi berbalik la pada jalan yg kita tau. sudah.

  kita semua percaya pada hari kiamat. tapi tak semua kita percaya pada tanda dan asbab kiamat. kene faham kiamat pasti berlaku dan sebelum ianya terjadi akan ada byk rentetan2 peristiwa yang akan menyumbang asbab kepada kiamat. peristiwa ini lah yang akan menjadi petanda petanda kiamat.

  admin cube memberi pengetahuan dari sudut yang lain. mungkin benar mungkin tak.. tapi ape yang kita tau musuh islam akan sentiasa mencari pelbagai jalan untuk menghapuskan islam.

  ingat fitnah dajjal amat besar.. atau kata lain saya ialah "majoriti". tanya diri kita adakah kita dalam golongan majoriti atau minoriti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 38. Tolong jgn sempitkan pikiran korg yg langsung tak.leh pikir tu...tak semestinye khazanah yg BK ckp kan tu hanya emas...pikirkan sesuatu yg lebih mendlm lagi boleh tak..jgn hadkan pemikiran ti.kalo x mampu nak berpikir plz jgn nak ckp itu-ini yg mengarut2...

  ReplyDelete
 39. Memang artikel yang membuka minda....buatkan kita berfikir.....syabas!
  Teruskan berkarya....:)


  Ketahui Rahsia Cetak Banner Murah? KLIK SINI!

  ReplyDelete
 40. aku xpercaya apa yg brado kapak tulis, aku just baca nk tahu hipotesisnya. aku nampak penulis asik mengulang IRAN, SYIAH, AHLUL BAIT,

  apa agenda penulis? adakah penulis keturunan AHLUL BAIT? lagi satu. dari penulisan SHAH PASKAL. aku nmpk penulisan dlm AVIATION adalah terlalu minimal pengetahuan yang ada. teori beliau amat dangkal sekali dan secara membuta mengeluarkan hipotesis nya..

  sekian,

  ReplyDelete
  Replies
  1. woi... cane ko bleh ada kat sini plak? haha... 60D dah jual lom?

   Delete
  2. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 41. teori ini semua tak boleh pakai la.....kalau btol la malaysia mempunyai khazanah yang berharga sangat tu takkan lah dia nak bawah dengan menaiki pesawat MH370.....Tak masuk akal langung......kalau betul la khazanah tu btol2 wujud ia sepatutnya disimpan di dalam malaysia dengan sebaik- baiknya bukannya dibawa keluar dari malaysia....dan kenapa perlu pilih china.....ini semua tak masuk akal la.....

  ReplyDelete
 42. pertama sekali tahniah kepada BK kerana berjaya tarik jutaan visitor ke blog anda. dari yang malas membaca artikel yang panjang, boleh duduk tercatuk depan computer menelaah dan seterusnya menilai point dalam story tersebut. semua tertanya-tanya apakah sebenarnya 'khazanah' itu? adakah manusia @ benda? logik ke point no 9 pasal menteri tu? lagipun DH pangku Menteri Pengakutan sebab MCA tolak kes kalah PRU13. Erm beza BK dengan shah paskal, story SP plot mudah dan beri pencerahan direct. manakala BK agak rumit dan paksa pembaca berfikir. tapi sekurang-kurangnya bagus jugak buat kita berfikir. akhir sekali teruskan berkarya BK.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Petikan comment dari Evo

   dari atas perenggan kedua:

   penulis mengatakan dah berjuta pengunjung membaca, jika penulis merujuk kepada nombor yang bergerak di sebelah kanan tu (jika bukan maafkan saya)... itu adalah gadget yang mana ianya cara untuk memanipulasi jumlah pengunjung blog rujuk: http://zone-hell.blogspot.com/2013/08/cara-membuat-pengunjung-blog-menjadi.html
   nombor akan terus meningkat sampai berapa saya pun tak tau.... mohon penulis mengkaji dulu supaya tidak mengelirukan pembaca...

   Berkaitan point dari 1 - 123, biarlah memasing menilai kerana saya berpegang kepada ayat penulis di keseluruhan....

   ***
   Ini pula perkongsian ilmu dari saya

   Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 43. Khazanah Nasional Malaysia ada la...haha. khazanah la sgt

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 44. kalau semua jd baik sapa pula nk jd jahat :) ...

  ReplyDelete
 45. ingin bertnya adakah khazanah itu berkaitan dengan flor de la mar?

  ReplyDelete
 46. salam. ingin bertanya adakah khazanah itu ada kaitan dengan flor de la mar?

  ReplyDelete
 47. bagus plot cerita ni..boleh kalahkan kutipan filem NON STOP :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 48. Woim.woi..woi...hangpa nih dah melalut.. Baca balik no.80 .."siapa yang ada khazanah ni akan menjadikannya paling berkuasa di dunia" ...walaweiiii.... Malaysia yang ad benda khazanah nih...tak jadi power pon?..aku masih lagi kena bayar ptptn...ayam sembelih kat rmh alu 7.90!... Kalau khazanah nie ada kat malayisa sebelum nih sah2 la malaysia dah lama power beb.... Sori bro BK .tulisan hari ini tak konsisten dgn tulisan sebelumnya.. Jalan cerita ada yang berbeza dgn telahan anda dulu..walaubagaimanapun..tahniah anda berjaya membuka minda banyak pihak...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul2.. gua sokong lu brada..

   Delete
  2. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 49. apa ye khazanah tu

  xmungkin emas....

  adakah peti tabut? mesin masa? dragon ball? puncak piramid? atau rare earth material yg sgt penting utk komponen utama sistem senjata termaju dan jarang ditemui

  ReplyDelete
 50. Baiklah, disini sy terpikir sesuatu. Kalau "khazanah" yang dimaksudkan itu betul-betul milik Malaysia, sejurus dengan PLAN pihak US itu, bukankah pihak US mampu untuk mencari khazanah itu sendiri di Malaysia ? Kenapa perlu ada kes ini, baru mereka akan bertindak ? ataupun, dalang disebalik kes ini, adalah dari warga US yg berada dalam MH370 itu ? Wallahualam, sekadar bertanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. die nak curi manggis tu nak buat kajian nuklear.tempat die mana ade manggis..hahaha

   Delete
  2. agak2 malaysia ni ada titanium tak?loji lynas tu sebenarnye proses ape?akhir zaman perang pkai senjata lama kan pedang n tombak?titanium plak mineral plg keras kat muka bumi kan?hurmmmm

   Delete
 51. Khazanah yg ni ke dimaksudkan???

  http://ww3.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140223/dn_05/Apung-kapal-bawa-harta-karun

  ReplyDelete
 52. Lembu sudah dicucuk hidung, cuma tali belum diikat, dari jauh pisau sudah diasah

  ReplyDelete
 53. bila baca artikel BK ni ada saja yg kaitkan dengan syiah..... ok sikit penjelasan bab syiah dan sy bukanlah dari golongan itu dan sekadar untuk memberi penjelasan sikit....

  di dalam syiah ini sendiri terdapat beratus-ratus mazhab dan tidak semua mazhab di dalam syiah ini tidak bersetuju dengan sahabat Nabi saw.... hanya ada 2 ke 3 sahaja mazhab dari dalam golongan syiah ini yg tidak setuju dengan sahabat Nabi saw malah kebanyakkan mereka maseh mengamalkan sunnah yg lebih baik daripada kita di Malaysia ini...

  Jadi golongan yang 2 atau 3 inilah yg banyak bertentangan dengan sunnah Baginda saw... dan Iran merupakan negara yg ramai rakyatnya adalah berpegangan syiah begitu juga di Iraq dan beberapa lagi di jazirah Arab ini... sedangkan mereka ini maseh mengamalkan hukum hudud yakni hukum berdasarkan Al-Quran sebagaimana yg di firmankan oleh Allah swt..

  cuba bayangkan, kita di Malaysia ini jual arak berleluasa, pelacuran bermaharajalela, judi siap bg lesen lagi, undang-undang sivil dijalankan.... jadi kita nk menghukum syiah tu sesat sedangkan mereka mengamalkan hukum berpandukan Al-Quran? jadi janganlah kite ni berlagak hebat seolah-olah kite lebih bijak dr Allah swt dan NabiNya berserta sahabat baginda dengan menghukum keseluruhan syiah itu sesat.....

  Kajilah dahulu sebelum kita nk mengeluarkan hukum di mana kita sendiri tidak mengalimi sirah dan kehidupan sesebuah negara... jadi tak mustahillah jika Allah swt menurunkan bala kepada kita harini disebabkan kelantangan kita menghukum melebihi hukuman Allah swt....

  wallahualam.

  ReplyDelete
 54. Setau den bukan ker brado kapak ni yang kena tipu hidup2 dengan watak raja ketum empayar kerajan langkasuka?? Cerita dari dulu x sudah.. madah pasal khazanah jer. Tapi sampai ke sudah x ada apa pon pasal khazanah tu. Ello brada.. kalau betul malaysia punya khazanah sebesar tu.. malaysia sekarang jauh lebih kaya dari negara lain kot. Ohh ya lupa mana nak dapat ayam daging sekor RM1 kan.. hahaha.. luncai2 terjun dengan labu labunya.. biarkan biarkan biarkan lah ia..l

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 55. Sekadar pandangan mengikut kefahaman saya. Kalau apa saya tulis ni tak sama dengan analisis BK, boleh la betulkan ye….

  Secara jujurnya saya tak berapa faham jalan cerita MH 370 ni. Dari mula ikut FB & blog BK ni, makin banyak klu2 dan point2 buat makin pening untuk berfikir. Kejap2 rasa macam dah faham, bila keluar klu lain tak faham semula….

  Banyak sangat klu2 dan point2 yang diberi sampai ada ketika macam percaya macam tak percaya..... Tapi sekarang saya sangat yakin. 2 kali saya baca dari atas sampai habis, tengah2 baca tak paham mana2 part ulang semula. Ramai yang hanya tertumpu pada MH 370, KHAZANAH, CHINA, MALAYSIA, US. Tapi pada saya artikel kali ni lebih daripada tu yang BK cuba sampaikan.

  Bila teliti dengan betul pasti ada sebab kenapa ada di tulis " sejak zaman Tun Mahathir lagi! ". Saya rasa ( tak tau betul ke tak ) saja BK tidak tulis hint yang boleh di kaitkan dengan point 96. Kalau tidak mungkin makin ramai yang tidak percaya. Kaji, baca dan faham sejarah Malaysia apa yang berlaku sedekad,2 dekad & 3 dekad yang lalu. Kalau kita lahir tahun 80an & 90an mungkin masih berhingus untuk cakna peristiwa2 besar dalam MALAYSIA.

  Jujurnya sampai saya tulis komen ni saya masih samar2 kejadian MH 370. Saya putuskan begini “ Manusia merancang ALLAH juga merancang dan DIA sebaik2 perancang “. Cumanya 2-3 hari ni saya perhati klu2 BK sedikit ‘berbeza’ dengan klu2 diawal kehilangan MH 370. Point2 92, 96, 114, riot, jatuhnya regime, Najib / UMNO di hujung tanduk, kunci, sarang pengganas, PBT, timbul tenggelam, seseorang dan beberapa lagi lebih menarik untuk saya cuba fahamkan berbanding buah tempatan, naga, singa, helang, harimau, garuda ( ada ker?? )

  Tun Mahathir pernah berkata ( pada siapa, kenapa, bila kurang pasti, maksud kata2 beliau lebih kurang macam ni ) " Dulu saya di atas, berkuasa saya lupa pada yang bawah, sekarang saya dah sedar dan tak dapat buat apa2 kerana saya tiada kuasa" Saya yakin Tun M, DSN, mahupun kerajaan tidak akan ulangi kesilapan lalu!!!
  Saya yakin seseorang yang dimaksudkan pasti mempunyai kuasa ‘TEKNOLOGI’ yang digeruni musuh2 Islam. Yang buat saya tambah yakin bila dilihat kmpln2 ‘seseorang’ tu dalam keadaan silent mode.Untuk para pembaca, BK dah tegaskan perkara berlaku selepas ini akan membuat kita hilang kepercayaan, pelik hairan bin ajaib, tertanya2 & sebagainya, tapi ketahuilah ramai yang dah diberi ujian itu dan ramai yang terkandas di tepi jalan. Ikutlah saranan BK amalkan ayat 10 awal & akhir surah kahfi, buat persedian jasmani dan paling penting ROHANI. Manusia terdiri dari 2 unsur jasad & ROH.

  Terima kasih BK sebab membuat saya pecah kepala berfikir walau tak faham2, tapi yang penting pengakhirannya, sekarang saya sangat2 yakin walau hati selalu goyah dan ragu2. Moga kita semua dilindungi dari tipu daya dajjal. Thabbit Qulubana 3ala dinika Ya Allah…

  ReplyDelete
 56. persoalan terbesar saya, apa kena mengena MH370 dengan Bomoh 'Coconut Shake' ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 57. Sesiapa yg nk tahu... "KHAZANAH" itu.. tinggalkanlah dua bungkusan pada diri kamu.. maka akan kamu temui jwbnya..

  ReplyDelete
 58. kalau ramai kOmen "kenapa perlu bawa khazanah tersebut dengan menaiki pesawat kOmersial sperti MH370" jadi sya andaikan ianya agak lOgik...tetapi bagaimana kalau khazanah tu sebenarnya memiliki keupayaan begerak sendiri...atau yg sebenar2nya khazanah tu ialah seseOrang....khazanah tu manusia...adakah??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 59. Dan khazanah itu ialah.... buah manggis...

  ReplyDelete
 60. erm...negara islam manakah yg belum d perangi......klu dr segi ilmiah, attitude, budaya.....klu x kembali pd alquran....mngkin islam pd nama......negara yg agama rasminya islam yg masih belum d perangi secara fizikal??????

  ReplyDelete
 61. Bukan manggis tu.. maybe emas.. takkan nk declare bawak emas 4tan.. hahaha

  ReplyDelete
 62. Khazanah negara sebab ia berada dlm pesawat milik negara Malaysia.... Ilmu yg ada pada kahzanah itu amat bernilai utk menjadikan sesebuah negara itu hebat...wallahualam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 63. kita tahu zaman kita di jajah dlu..pihak jepun telah bakar semua telaga minyak kita di tanah melayu..kita tahu bnyk negara berebut atas hak pemilikan sebuah pulau x silap dalam tahun 2010,,pulau itu di kepulauan mana??sendiri cari..kalau anda semua masih ingt..khazanah itu mungkin tidak dpt kita ungkai kan,,,kita tahu juga zaman dahulu tanah melayu akan hantar bunga emas ke negara china setiap tahun,,khazanah yg di katakan mungkin sesuatu yg akan mengubah semua konsep..tapi xtahu betul ke..hanya fikir sahaja..JIKA SALAH CKP AKAN MENDATANGKAN FITNAH,,JADI HANYA BERFIKIR DI LUAR BATAS KITA..HANYA RAKYAT BIASA

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 64. kalaulah benar pesawat itu membawa 'khazanah', ianya mungkin dokumen/kunci penting berkaitan khazanah tersebut, perlu disimpan di tempat paling selamat....kenapa China selamat ....hubungan Msia-China sangat akrab dan ada kena mengena dengan kebangkitan China sebagai kuasa dunia baru.....dan jangan percaya perkara ini sekiranya minda tidak bersedia....

  ReplyDelete
 65. TU LA YG AKU SEBUT..PENULIS NI BODOH...SETAKAT TULIS ARTIKEL UTK PLAYSAFE..ITU PUN TAK HABIS2 DGN KLU2,SOALAN2 BANGANG...YANG MENYAKITKAN HATI,RAMAI PULAK ORG MELAYU PERCAYA DAN KENA TIPU...lahanat sungguh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
  2. tgklah sapa kawan penulis ni? si Shah Paskal tu byk merapu, kuat baca cerita dongeng org melayu. sebab itulah org melayu susah nak maju sbb terlampau suka bercerita benda2 dongeng ni.dengar mmg seronok tp hampeh!!!

   Delete
 66. Mula2 baca macam menarik je. tapi bila fikir blk, nampak mcm nk mempromot yahudi n US n menunjukkan yg dorg tu bagus sgt, dorg yg plg berhak berkuasa didunia. jgnla pcya sgt dgn spekulasi n cerita yg ntah ape2 ni. blh rosak akal fikiran kita. kita tak berada di tempat kejadian, n perkara tak berlaku dpn mata kita, jgn lah kita buat andaian yg bukan2 tnpa bukti yg kukuh n sahih. tu FITNAH namanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 67. Walauapapun andaian..tetap takkan mengubah hakikat bahawa musuh2 islam sedang cuba menguasai seluruh umat manusia atas muka bumi ini.. tak kira apa pun alasan yg direka mereka tetap akn cuba kuasai bumi ini.. kerana mereka lakukan semua itu untuk membuktikan kejayaan mereka dan kesetiaan mereka.. untuk raja yg diagung2kn oleh mereka.. untuk dia.. Dajjal Yang Dilaknat!!

  ReplyDelete
 68. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

  ReplyDelete
 69. Khazanah yang dimaksudkan ialah formula berbincangan malaysia dan china plan tindakan mngelakan berlakunye perang dunia ke3.. antara kuasa2 besar U.S.A CHINA RUSSIA dan negara kuasa besar lain.us nak sgt plan tu.. sbb tu antar unik risikan.. xlogik bile pkir blik freescale naik dri malaysia ke china.. npe xtrus ke us.. sbb unik freesscale ade lah unik perisik atas pertuhan syarikat mbuat chip.. perisik2 ni la dalang dia sebenarnye.. dh dpat letupkan bahan bukti.. magic2 ni us dah lame pakar. Setelit dunia pun dia leh kontrol.. ini atas berdasarkan logic akal dan teori2 sama seperti dibahaskan oleh penulis.

  ReplyDelete
 70. Mungkin ia sebuah buku/kitab atau org yg mmpunyai sesuatu pengetahuan...maybe hehe

  ReplyDelete
 71. Kejap tak terhempas, kejap dalam laut. Kejap tak kene hijack, kejap lg plak ada agen meletop tip top kasut dalam flight. Kejap itu, masuk perenggan lain plak jadi lain. Kejap ada khazanah nak bwk gi China, pastu dirancang untuk hilang, pastu arrrggghhh!!! Puling la wei!!! Merepek, repek,kerepek la kamu ni...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 72. Khazanah? Pihak MAS hanya maklumkan, selain bagasi, ada 3 hingga 4 tan buah manggis...

  ReplyDelete
  Replies
  1. sekarang musim manggis ke persoalanya?????ada nampak manggis berlonggok?jual?

   Delete
 73. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

  ReplyDelete
 74. Betapa gembiranya us bila bertan tan emas di korek dari bumi iraq....itulah khazanah.

  ReplyDelete
 75. Khazanah paling berharga di dunia anugerah Allah iaitu Quran Hadis taknak pula diamal bersungguh-sungguh... Kalau tak pasti, tulun jangan taip lah...buat dosa free saja. Ngaji baca Quran tu ade gak pekdahnye..solat sunat tengah malam tetiap hari seperti yang disuruh Allah dalam Quran...apa daa.....

  ReplyDelete
 76. Ala...saya tau apa khazanah tu...buah manggis kan...kan...hihihi...ini semua poyo

  ReplyDelete
 77. sejujurnya sy terasa tuan blogger pun tgh mncari 'khazanah' tu jugak kot. bhahahaah.....

  ReplyDelete
 78. lagi satu, mungkin tuan pun suka layan sgt propaganda Hollywood, seni Bollywood. tapi lupa nak check Nollywood punyer......ataupun kite org melayu terlampau rasa org lain lebih hebat, Tu pemikiran kita sangat parah dan susah nak 'conrol' diri untuk hadapi cabaran hidup zaman sekarang. artikel yg panjang lebar,bagus...tapi rasanya terlampau byk prasangka....

  ReplyDelete
  Replies
  1. saya setuju. Nak pulak bila berkawan dengan Shah Paskal lagi banyaknya bermimpinya...

   Delete
 79. satu lagi nujum pak belalang sudah mariii..

  ReplyDelete
 80. Khazanah tersebut adalah pulau spratly .....x di bawa ke mana pon tapi pulau itu medan tentera yang strategik untuk peperangan...contoh dia diego garcia...di sebabkan pulau tu la.usa dapat tawan iraq dan afganistan...

  ReplyDelete
 81. Seronok baca komen kamuorang..x sangka plak rmai rkyt mlysia yg pemikirannya msih sempit..lagi2 org yg komen "x logik" la "x msuk akal la"..please sila keluar dari tempurung..segala yg berlaku ada sebab dan hikmahnya..apa yg BK nukilkn ada kaitan dr segi ekonomi global, sejarah dunia, geo-political, kebangkitan islam akhir zaman..jgn asyik taw baca nlog gosip dan hiburan je..pls dont show ur little tiny brains..pray4mh370

  ReplyDelete
 82. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim) credit penyebar terbaik

  ReplyDelete
 83. ..atau, artikal ni juga adalah untuk..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 84. Kenapa Malaysia bawa keluar khazanah berharga dari Malaysia?

  ReplyDelete
 85. Takda maknanya khazanah. US berkuasa bukan kerana mereka memiliki khazanah tetapi mereka berkuasa berbekalkan kebodohan manusia dan kejahatan ulama. Wang fiat ialah wang yang tidak disandar pada apa apa pun, apatah lagi khazanah yang berharga. Buktinya sekarang mereka menghasilkan wang baru setiap bulan tidak kurang dari 60Billion USD tanpa perlu apa apa cagaran. Juga, Buktinya rizab emas Malaysia sudah lama tidak bertambah tetapi aliran Ringgit Malaysia bertambah setiap tahun. Ulama pula menghalalkan perkara ini. Mereka seburuk buruk makhluk yang berada di bawah langit. Ia suatu sistem ilusi kompleks yang sedang dijalankan. Jadi mengatakan memiliki khazanah membuatkan sesuatu entiti tu berkuasa sudah tidak relevan pada zaman ini.

  BK, seseorang yang mengamalkan surah al kahfi ialah mereka yang mengambil pengajaran dari kahfi itu sendiri, bukan mereka yang hanya baca tapi tak faham atau mereka yang baca dan hafaz tapi tak faham atau mereka yang baca, hafaz dan faham tapi tak amal

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 86. Assalamualaikum..
  Persoalan saya sekarang.. apa khazanah tu? sebenarnya awak tahu atau tidk khazanah yg awak maksudkan? kenapa pesahat MH370 yg menjadi kambinghitam membawa khazanah tersebut? siapa dalang semua ni?
  tapi tak apa.. saya x memerlukan jwapan skarang.. mungkin Allah hendak tunjuk kekuasaan-NYA.. Artikel awak ni telah membuka minda saya utk mengkaji lebih dalam tentang semua ni.. terima kasih.. mungkin ade kemungkinan apa yg terisi dalam artikel
  Wallahua'alam bissawab

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 87. rugi masa aku membaca article ni.....penulis ini saya nampak terlampau tinggi imaginasinya. banyak sangat membaca cerita melayu dongeng rasanya

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 88. taktik utk naikkan kutipan advertisement.. tapi masih ramai yg senang kena tipu crite bohong mcm ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

   Delete
 89. Ini hanyanlah pandangan manusia diluar kotak pemikiran..bagi sya pandangan ini dan cerita yang disampaikan amatlha bernas dan bukan hanya untuk naikkan kutipan adv or etc...bace dan pahamkan dan pikirkan..kalau xnk terima abaikan..dan jangan nnti terpinga2 mencari asbab musabab kejadian...

  ReplyDelete
 90. zaman sekarang ni khazanah boleh simpan dalam pendrive je..

  ReplyDelete
 91. Subhanallah, melalui permerhatian saya. Memang Berlaku perebutan kuasa antara negeri China dan Us berkenaan Ekonomi dan masuk akal jugak artikel pihak tuan. Saya yakin kerana allah swt bahawa Kapal ini masih selamat... dan khazanah tu memang wujud. ya allah sleamatkan lah mereka2 yang terlibat kerana tiada sifat sabar.

  ReplyDelete
 92. membaca sambil main puzzle kat kepala..tahniah good job

  ReplyDelete
 93. haaaa..aku amalkan ..nak makan baca basmalah..nak masuk tandas ingat doa dlm bahasa melayu jer..nak solat..niat dlm hati..terus takbir..nak berak masuk jamban..dan dah tahu..artikel nih poyo terunggul..last last mesti citer pasal alter melayu!! duh..otg islam kan seumpama buih di lautan!! kalau x berpegang dengan ALLAH dan RASUL..ini lah jadahnya!
  TQ penyebar terbaik.

  ReplyDelete
 94. apakah khazanah itu berupa dragon ball

  ReplyDelete
 95. Khazanah itu iakah manggis...mcm2 boleh buat dari manggis...lu pk la se diri....

  ReplyDelete
 96. mungkin ini yg di maksudkan oleh penulis.

  http://www.kedahlanie.info/2014/03/mh370-bukan-manggis-yang-bernilai-tapi.html

  ReplyDelete
 97. china adalah negara kuasa besar tak munkin us nak usik china...dlm isu rugi siapa yang rugi...nampak gayanya aku yang rugi....rugi masa bvaca panjang panjang hee hee he

  ReplyDelete
 98. x semestinya maksud khazanah tu dlm bentuk kebendaan...

  ReplyDelete
 99. Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh ibu bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu.” ( Sahih Muslim)

  ReplyDelete
 100. Rasanya tiadalah khazanah yg dlm bentuk dimaksudkan dlm MH370 . Ia boleh diumpamakan hanya sebagai satu simbol,bentuk,boneka atau sebab dimana sesuatu kajadian susulan dikemudian hari yang akan sangat merugikan atau mampu menjatuhkan kesetabilan serta keamanan negara kita malaysia...

  emm.. den pun tak taulah.. apa yang terjadi pada MH370 tidak pernah terjadi dalam sejarah dunia mungkin... sangat luar biasa..sebuah pesawat penumpang hilang tiba tiba tampa kabar berita, tampa sebarang amaran.. lenyap dari dunia... pada ketika ini..kita hanya mampu berserah dan berdoa...

  ReplyDelete
 101. ...khazanah itu adalah....semua yang ada dalam MH370....

  ReplyDelete
 102. US berminat untuk curi khazanah kargo battery lithium ion? tolong bagitau kat US tak payah nak merompak dekat lelong.com.my ada jual 2 biji 35 ringgit.

  ReplyDelete
 103. khazanah xsemestinya benda. aku rasa rasa khazanah itu adalah kemerdekaan negara. dan itulah yg us nak, dapat mh370 dapatlah mereka menjajah malaysia. kita akan ikut telunjuknya.

  ReplyDelete
 104. esok 24 hb. masih ada satu hari utk jawapa sbenar... sila sambung artikelnya :D

  #Saya hanya akan menyambung penulisan saya berkenaan MH370 di blog ini setelah pesawat ditemui atau pada 21 atau 24 Mac 2014

  ReplyDelete
 105. siapakah yg rugi?Saya dan masa saya...rugi woooo hahah

  ReplyDelete
 106. KEPALE ABAH DIE KHAZANAH , BAPE BYK NO KHAZANAH YG BOLEH MENGKONTROL DUNIA TU BOLEH LETAK DALAM MH370 tu , NI KAPAL TERBANG UTK PENUMPANG BRADER, BUKAN TRANSPORT PLANE, KALAU YE PON ADE KHAZANAH GILE BABI BANYAK TAKKAN TAKDE ESCORT, APE KE BONGOK LA PUNYE CITE, ELAK BRADER NI KENE KAPAK JE.

  ReplyDelete
 107. mh370 membawa khazanah berharga tp mcm pm umum td mh370 terbang ke lautan hindi..kenapa ke lautan hindi? adakah untuk menyembunyikan khazanah tersebut?..hari ni dah 24hb, betul seperti penulis kata, dan pm dah umum pun kemana mh370 pergi..

  ReplyDelete
 108. Alamak...tarikh 24 tu btol la pulak...tetiba je ada emergency press con ckp dah konfirm jatuh mh370...dah start pelik dah ni bro...

  ReplyDelete
 109. Masalah orang melayu kita, orang melayu kita malas membaca. Then percaya bulat2 apa yg brado kapak ni tahyul kan. Plain bullshit.

  ReplyDelete
 110. Ada pada kita, tak semestinya kita ada keupayaan untuk mengeksploitasi khazanah tersebut buat masa ini... toksah melalut

  ReplyDelete
 111. Pada 24hb, Najib membuat pengumuman bahawa MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi.

  ReplyDelete
 112. Kwn kata flight singgah di deigo garcia yg hampir sama jauhnya dgn beijing. Kemudian diterbangkan dan sengaja dihempaskan d lautan hindi utk cover la katakan. Sebab x masuk akal flight tu blh terbang sejauh itu dan terhempas di tempat paling terpencil sekali d lautan hindi. Kemudian confirm x akan jumpa pun satu mayat. Cukup minyak ke nak sampai ke lautan hindi. Kalau x cukup habis tu nak isi minyak kat mana pula ? Freescale dah tinggal sorg je yg pegang hak cipta paten fuhh... kayo ko dpt hak 100% sebab 4 org lg pemegang hak dah rip d lautan hindi. Em... KL + beijing + ada 1 bandar raya yg tersembunyi, agak2 badar apa ?

  ReplyDelete
 113. Salam semua terutama bro kapok.
  Bro, inilah masalahnya kalau bercakap dgn orang yg ingatkan dia tu cerdik, perfect. Bila orang suruh "baca buku"..dia bacalah. fahamnya tidak. klw ty knapa xfaham..dia cakap..arahan suruh baca kannn?
  Cara berfikir tanpa "sense" ni yg buat ramai yg jadi kakaktua. bercakap pandai tapi bodoh hangit. bro semua, Akal berfungsi kalau ada ilmu, kalau kurang ilmu maka nafsulah yang menguasai akal..jadilah bercakap kosong mcm komen2 diatas. Ilmu pulak berfungsi kalau ada iman.. semakin tebal iman, semakin jernih ilmu.

  Penulis menekankan suruh baca surah Al Kahfi.. sekor pun tak ambik ikhtibar..
  sememangnya kalau manusia itu tidak beriman..maka dia lebih buruk dari haiwan..

  Tliklah diri.. jgn merasa pandai sangat.

  ReplyDelete