MH370: Penutup Episod Pertama

"Dan katakanlah telah datang kebenaran mengatasi kebathilan. Sesungguhnya yang bathil itu akan sentiasa akan lenyap..."


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah, segala puja dan puji kepada ALLAH SWT. Syukur ke atas segala limpah kurniaNYA yang telah dicurahkan kepada kita semua dengan nikmat iman dan Islam serta nikmat menjadi ummat Muhammad, ummat pembela agama Islam. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Baginda Rasulullah SallALLAHu Alaihi Wa Aalihi Wasallam (SAWAW) serta seluruh Itrah Ahli Bait dari awal hingga akhir. Semoga kita beroleh manfaat daripada mereka...

Syukur ku panjatkan ke Hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya, saya telah berjaya membongkar serba sedikit mengenai misteri MH370 yang telah menjadi tanda tanya bagi ramai orang. Saya telah bermula mencari dan menelusuri pelbagai misteri ini seawal 9 Mac 2014 lagi iaitu sehari selepas tarikh MH370 dilaporkan hilang oleh media. Pada awalnya saya tidak memfokuskan mengenai pencarian ini dan saya hanya mencarinya sebagai tambahan ilmu buat diri saya sendiri.

Namun, setelah ramai rakan-rakan yang menghantar email dan mesej ke akaun facebook saya, maka saya mengambil keputusan untuk membuka blog baru ini yang dinamakan sebagai DramaRaja bagi menempatkan kesemua artikel saya berkisarkan MH370. Saya kembali menelusuri pelbagai kisah-kisah lama antaranya kisah tragedi Sulu yang terjadi pada tahun lalu di Lahad Datu, kisah komando kita yang berjaya memacakkan bendera Malaysia di Singapura ketika era konfrontasi, kisah komando kita yang dihantar ke Bosnia Herzegovina dan juga kisah-kisah dimana negara kita telah melalui banyak fasa perubahan terutama dari segi taktikal perang dan juga rentetan sejarah politik.

Bagi saya, MH370 ini adalah sesuatu yang amat global dan bersifat luas. Ia bukanlah suatu yang glokal dan statik. Ia sentiasa berubah-ubah dari segi penyampaian informasi, dari segi diversion (pengalih perhatian) dan juga dari segi ketelusan seseorang menyampaikan berita. Saya juga tidak terlepas daripada perkara tersebut. Sudah terjadi beberapa kali informasi yang saya sampaikan kepada umum berubah-ubah. Ini berikutan informasi dan data-data sulit yang saya terima juga turut berubah-ubah kerana terlampau banyaknya jumlah yang ada. Lantas, amat sukar bagi saya untuk meneliti dan menganalisa satu persatu dokumen, data-data sulit dan juga informasi yang disampaikan kerana ia memakan masa untuk menghadamnya satu persatu.

Saya bukanlah orang hebat, saya hanya seorang blogger biasa yang sememangnya amat berminat dengan perkara yang berkaitan dengan hal-hal akhir zaman. Saya telahpun mula mencari dan mengkaji pelbagai perkara seawal tahun 2009 lagi. Bagi saya, apa yang terjadi dalam tragedi MH370 ini adalah satu rentetan daripada tragedi Sulu di Lahad Datu tahun lepas yang mana skripnya, screenplaynya, watak dan latar tempatnya serta target sasarannya adalah sama. Namun, pada saya, kedua-dua skrip tersebut telahpun GAGAL.

Tanpa melengahkan masa... ayuh kita sama-sama menelusuri apakah perkara baru yang telah berjaya saya bongkarkan dan apakah perkara yang telah berjaya saya selidiki.

Sebelum anda memulakan pembacaan, saya harap anda TIDAK lah mempercayai apa yang saya sampaikan 100% kerana boleh jadi apa yang saya sampaikan itu ada benarnya dan sekiranya benar, itu hanyalah kebetulan dan boleh jadi apa yang saya sampaikan ada salahnya dan ia terjadi kerana kelemahan diri saya menganalisa segala data dan informasi yang diterima. Saya juga menyeru agar anda semua lebih mahir berfikir dan cekap meneliti setiap informasi yang anda terima serta selidikilah terlebih dahulu setiap kali anda menerima berita baru. Pastikan juga anda mempunyai akaun facebook untuk mengakses semua link yang diattachkan disini.MH370: Penutup Episod Pertama

AMARAN! Artikel ini akan mengakibatkan anda merasa bosan, pelik, aneh, marah-marah dan tidak percaya. Sila hentikan pembacaan disini sekiranya anda tidak bersedia untuk menerima info yang dirasakan sukar bagi anda untuk dicerna. Untuk memudahkan anda memahami apa yang akan saya dedahkan, sila baca artikel-artikel sebelum ini mengikut turutan: Part 1, Part 2, Part 3, Part 4, Part 5, Part 6. Saya TIDAK akan bertanggungjawab sekiranya anda masih juga gagal memahami apa yang sebenarnya sedang terjadi. Saya berasa amat simpati terhadap nasib mereka yang gagal.

1. Pada 8 Mac 2014, sebuah pesawat Boeing 777-200ER penerbangan MH370 dari Kuala Lumpur International Airport (KUL) menuju Beijing (PEK) telahpun dilaporkan hilang daripada radar.

2. Pesawat tersebut hilang ketika hendak memasuki ruang udara Vietnam. Rakaman terakhir perbualan radio antara MH370 dan juga menara satelit adalah seperti disini.

3. Manakala, ini pula tulisan pertama saya mengenai MH370. Ini pula tulisan saya yang ke-3 mengenai MH370 sebelum saya mula secara serius untuk membongkarkan apa yang terjadi sebenarnya pada MH370.

4. Pada permulaannya, saya telah memberi pendedahan mengenai klu awal misterinya MH370 dalam artikel ini. Klu awal tersebut telah saya terima 1 minggu lebih awal sebelum MH370 dilaporkan hilang. Ketika itu saya sedang berada di Terengganu dan berjumpa dengan seorang 'brader' di sana di Kuala Terengganu. Dialah yang telah memberikan kepada saya hint awal tersebut. Tidak ku sangka, MH370 telah hilang genap 1 minggu setelah itu dan klu yang diberikannya amat berkait rapat dengan kehilangan MH370.

5. Sebenarnya, saya telah banyak memberikan pendedahan kepada anda semua tentang apa yang sedang terjadi. Saya berasa amat sedih apabila artikel saya sudah dibaca melebihi jutaan pembaca namun masih ramai yang gagal memahami apa yang sedang saya sampaikan.

6. Ini telah menunjukkan dengan jelas sekali betapa lemahnya tahap pemikiran kita dalam kalangan rakyat marhaen ini. Saya memohon maaf sekiranya kata-kata saya ini menikam hati anda. Saya masih berharap agar anda semua dapat kembali membaca apa yang telah saya tuliskan daripada awal hingga akhir artikel ini agar anda dapat memahami dengan baik dan jelas apa yang telah berlaku.

7. Saya juga turut berpesan kepada anda semua untuk mengamalkan membaca Surah Al-Kahfi terutamanya 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir agar kita semua dapat menghindarkan diri daripada fitnah dajjal. Saya juga menyarankan anda semua untuk melakukan solat hajat dan niatkan serta pohon kepada ALLAH SWT agar anda dibukakan jalan kebenaran dan diberikan petunjuk serta bimbingan agar anda terhindar daripada fitnah Dajjal yang akan tiba tidak lama lagi.

8. Untuk makluman semua, artikel yang saya tuliskan telahpun dibaca oleh banyak pihak dan telah tersebar ke serata dunia. Saya amat percaya, artikel saya telahpun dibaca oleh Kementerian Dalam Negeri, Majlis Keselamatan Negara, Special Branch, ahli-ahli politik dan ramai lagi orang-orang penting dalam negara.

9. Sebenarnya, jika anda meneliti kesemua artikel yang saya tuliskan di dalam blog ini, saya sudahpun menceritakan hampir 90% jalan cerita MH370 dari awal hingga akhir. Namun, mungkin disebabkan saya banyak memberikan klu-klu dan juga jalan cerita yang berkias, ia telah mengakibatkan ramai rakyat yang tidak dapat memahaminya.

10. Saya juga amat yakin, antara jutaan yang membaca apa yang saya tuliskan itu, ada beberapa orang yang telah berjaya memecahkan segala kod dan juga memahami segala jalan cerita yang telah saya sampaikan. Saya mengucapkan tahniah kepada mereka ini kerana telah berjaya memahami jalan cerita yang saya sampaikan.

11. Saya memohon maaf kepada anda semua sekiranya tulisan-tulisan saya sebelum ini telah mengakibatkan anda semua gagal memahaminya dengan baik dan menjadikan fikiran anda celaru. Namun, dalam pada itu saya berasa amat bersyukur kerana dengan tersebarnya artikel saya, semakin ramai orang Melayu khususnya telah cuba maju selangkah kehadapan untuk menjadi seorang yang rajin berfikir dan kuat membaca. Saya juga bersyukur kerana semakin ramai yang sudah cuba kembali mendekatkan diri kepada ALLAH SWT dan kembali ingin mendalami ilmu agama Islam serta membaca dan memahami Al-Quran terutamanya Surah Al-Kahfi.

12. Inilah antara nikmat terbesar yang telah saya kecapi selepas melakukan beberapa siri pembongkaran mengenai MH370. Sekiranya saya gagal membongkarkannya dengan tepat, namun saya telah berjaya mendidik umat Melayu secara tidak sedar agar menjadi orang yang berguna dan memanfaatkan kurniaan ALLAH SWT yang besar, iaitu akal fikiran. Saya juga amat bersyukur semua ini terjadi, walaupun ada duka tapi masih disulami dengan suka.

13. Kemudian pada 28 Mac 2014 saya telahpun mencapai satu titik akhir dalam pencarian saya mengenai MH370. Saya telah menyedari adanya satu komplotan besar yang telah dirancang sejak tahun 2013 lagi sehingga tahun ini. Ia telah berjalan dengan kemasnya tanpa disedari oleh rakyat jelata. Komplotan ini berlegar di antara orang-orang yang berpengaruh dalam negara kita.

14. Pada 28 Mac 2014 juga saya telah berjaya mencapai satu kata putus tentang berakhirnya pencarian saya mengenai MH370. Saya telah melihat adanya satu rancang yang baru dan strategi yang berubah-ubah dari tangan-tangan ghaib yang mencaturkan bidak-bidak catur negara kita yang mana rancangan mereka itu akan dilaksanakan dalam bulan April ini yang mana telahpun saya namakan sebagai Episod Kedua. Rujuk artikel ini. Episod Kedua ini sebenarnya telahpun bermula seawal 1 April 2014 yang lalu.

15. Apakah yang saya maksudkan dengan Episod Satu dan Episod Kedua?

16. Episod Pertama atau Episod Satu sebenarnya adalah merujuk kepada satu peristiwa atau tragedi yang dicipta untuk mengalih perhatian rakyat daripada Episod Kedua yang akan menyusul sebaik sahaja Episod Satu selesai.

17. Dalam hal ini, Episod Pertama bagi setiap tahun adalah perakara besar yang terjadi. Bagi tahun 2013, Episod Satunya adalah tragedi Sulu di Lahad Datu. Bagi tahun ini pula, Episod Satunya adalah tragedi hilangnya MH370.

18. Episod kedua bagi tahun 2013 adalah PRU-13 dan Episod ke-2 bagi tahun 2014 adalah sesuatu yang lebih besar yang akan mula dipentaskan kepada orang awam seawal pertengahan April ini. Saya tidak dapat menceritakan perkara yang belum terjadi untuk mengelakkan fitnah. Namun, apa yang dapat saya kongsikan adalah, mungkin terjadinya peralihan kuasa dalam Episod kedua yang bakal dipentaskan tidak lama lagi nanti.

19. Berbalik kepada isu asal kita iaitu misterinya MH370. Saya telah memulakan artikel saya mengenai MH370 dengan panjang lebar disini. Artikel tersebut telah ditulis berpandukan beberapa klu awal, antara ini dan ini.

20. Sekarang mari saya jelaskan satu persatu mengenai klu di atas.

21. Klu terawal mencatatkan beberapa nama negara dan negeri antaranya Cina, Sabah, Sarawak, Singapura, JDT, Crimea, Russia, Xinjiang & Beijing, Vietnam Ca Mao, USA, Malaysia dan Thailand. Rujuk sini.

22. Saya mulakan dengan Cina. Cina disitu bukanlah merujuk kepada negara China sebaliknya kaum Cina. Mengapa kaum Cina? Kerana, merekalah role play utama dalam tragedi MH370. Merekalah yang dominan di dalam MH370. Mereka jugalah yang telah menjadi punca kepada tangan ghaib mahu menjadikan MH370 'dihilangkan'. Mereka jugalah yang telah menjadi mangsa korban paling ramai. Mereka jugalah yang telah bla bla bla bla... banyak lagi lah.

23. Sabah. Mengapa Sabah? Kerana, Sabahlah adalah lokasi utama siri pertama insiden Sulu dan Lahad Datu yang mana skrip dan perkara yang direbutkan adalah sama dengan skrip dan perkara yang direbutkan dalam tragedi MH370. Dari Sabahlah juga datangnya khazanah yang saya sebut-sebut sebelum ini dan ia telahpun menjadi rebutan Almarhum Sultan Kiram III pada tahun lalu, namun gagal. Khazanah tersebut dikawal ketat oleh ketenteraan elit kita dibawah kelolaan seorang pemimpin negara. Selain itu, Sabah juga telah menjadi sebuah negeri rebutan Amerika Syarikat (US) melalui proksinya, Filipina dan mengkambinghitamkan tentera Sulu yang mahukan kekuasaan yang dipanggil oleh seseorang yang ternama dalam negara. Sabah juga telah menjadi sebuah negeri yang dituntut dan mahukan kebebasan autonomi disamping mahu merdeka dan menubuhkan negara sendiri. Ini semua selaras dengan tuntutan dalam New World Order (NWO) yang sedang berjalan sekarang. Maafkan saya sekiranya terlepas cakap kerana saya harus mendedahkan kebenaran.

24. Sarawak. Mengapa Sarawak? Tak banyak yang saya mahu ulas. Anda boleh lihat betapa TAMAKnya Taib Mahmud. Pemimpin seperti dialah yang harus ditendang lebih awal daripada berkuasa lebih lama. Sarawak, adalah sebuah negeri yang telah habis digondol hutan balaknya dan direbut seluruh kekayaannya oleh seorang pemimpin yang tamak. Sarawak jugalah sebuah negeri yang dituntut oleh MNLF pada tahun lalu setelah rancangan mereka mengambil khazanah di Sabah itu gagal.

25. Singapura. Mengapa Singapura? Kerana, inilah satu-satunya negara dimana disinilah terdapat sebuah pangkalan tentera Isreal yang mana inilah satu-satunya pangkalan tentera Isreal diluar negara haram Isreal. Saya sengaja mengeja ia sebagai Isreal sebagai sinisan kepada mereka. Boleh rujuk sini untuk hubungan antara Singapura dan Isreal. Selain itu, Singapura juga akan memainkan watak utama serta peranan penting sekiranya berlaku insurgensi di negara kita satu masa nanti.

26. JDT, Johor Darul Takzim ya, bukan pasukan bola tu. Kenapa JDT? Kerana, Sultan J**** adalah salah seorang Ahli Fr****son peringkat tertinggi di negara kita. Rujuk sini. Mohon ampun andai patik membocorkan rahsia. Sultan terakhir di Selatan tanah air kita yang mempunyai daulat adalah Sultan Abu Bakar dan setelah itu tiada lagi daulat di sana. Kesemua khazanah kesultanan silam masih tersimpan rapi di sana dan dikawal ketat oleh beberapa pasukan elit askar tidak berdaftar kita. Ada banyak sebab mengapa JDT terkait dengan hilangnya MH370 secara tidak langsung. Antaranya, 70 ribu warga Beijing telah dibawa masuk beberapa minggu yang lalu. Saya tidak pasti adakah semua 70 ribu warga Beijing itu sudah siap masuk atau belum. Ada antara mereka yang dibawa masuk melalui Singapura. Namun, bagi saya sebenarnya Fr****son ini hanyalah seperti sebuah kelab atau pertubuhan untuk orang kaya raya yang berpengaruh untuk bersosial sesama mereka. Ia perkara normal di mana-mana dunia sekarang ini, kerana apabila anda sudah jadi kaya dan punya pengaruh besar, anda sukar terlepas daripada genggaman Fr****son tersebut. Masih banyak soltan yang turut sama menandatangani keahlian tersebut, namun tidak semua Sultan di Malaysia yang menganggotainya. Tidak semua soltan yang ada dalam negara kita suka merampas hak orang lain, tidak seperti yang seorang tu. Anggap sahajalah ini hanya dongengan dan saya mereka-reka cerita, demi kebaikan bersama.

27. Hendak menceritakan dengan panjang lebar mengenai JDT ini amat sukar bagi saya kerana ia berkait dengan hal-hal Kesultanan dalam negara kita. Ada baiknya anda rujuk seorang peguam yang ditendang oleh Soltan Tak Ada Daulat tersebut, iaitu Kamal Hisham JFK disini. Dia ini antara orang yang sangat lantang dan berani membuat pendedahan mengenai hitamnya kesultanan tersebut namun suaranya bagaikan ditiup angin, tak diambil endah oleh orang ramai.

28. Crimea. Mengapa Crimea? Ini hanyalah kebetulan dalam isu MH370. Isu Crimea sebenarnya adalah isu global. Ia tidak ada kaitan secara langsung dengan MH370 namun secara tidak langsung ia berkait secara kebetulan dimana kes Crimea telah terjadi seminggu atau dua minggu lebih awal sebelum MH370 dilaporkan hilang. Sebenarnya, apa yang terjadi di Crimea adalah satu cubaan bagi US untuk menjolok sarang tebuan yang besar di sana, iaitu Russia. US sengaja mengapi-apikan mereka agar Russia men'deploy' segala kekuatan tenteranya ke sempadan Ukraine bagi melihat sejauh manakah kekuatan yang dimiliki oleh Russia. Saya sifatkan ini sebagai salah satu perang dingin antara blok kapitalis-zionis (US, Isreal, Arab Nation and its allies) dengan blok komunis-syiah (BRICS Nation, Iran, Syria and its allies). Perang dingin antara mereka inilah sebenarnya World War III atau Perang Dunia Ketiga dimana ia sedang berlaku tanpa anda semua sedari. Perang Dunia Ke-4 akan tercetus sekiranya salah satu negara dari kedua-dua blok ini terlajak perahu. Dan MH370 menjadi pemangkin kepada US untuk bertindak menyerang mana-mana negara dalam blok komunis-syiah yang dia mahukan. Saya melihat Iran adalah negara seterusnya yang harus diserang oleh US melalui proksinya bagi menjayakan NWO peringkat akhir.

29. Russia. Mengapa Russia? Kerana, inilah negara tunjang utama kepada kekuatan tentera antara blok komunis-syiah. Russialah yang menjadi kuasa besar membantu kekuatan China dan Iran. Antara tiga buah negara ini, telah berlegar-legar antara mereka hubungan perdagangan tiga hala yang sangat erat lagi akrab. Sekiranya salah satu allies Russia diserang, maka sudah pasti Russia akan mengambil tanggungjawabnya untuk backup its allies. Lihat perkara yang terjadi di Syria. Russia dan Iranlah antara negara terawal membantu kerajaan Bashar Al-Assad untuk menentang askar-askar upahan FSA, ISIS, Jabhat Nusra dan seluruh sekutu mereka yang mana kesemua paksi yang hadir di Syria menentang tentera Bashar Al-Assad berjumlah lebih daripada 84 buah negara dan Malaysia salah satu yang menyertai paksi ini. Kesemua mereka ini adalah bakal-bakal As-Sufyani yang akan tertegak tidak lama lagi sejurus selepas Bashar Al-Assad dan kekuasaannya dijatuhkan. Jadi, titik tolak US menyerang negara blok komunis-syiah bergantung kepada kekuatan antara dua negara besar ini, iaitu US dan Russia. Setakat ini, pihak US masih belum mengetahui sejauh mana kekuatan pihak Russia dan antara mereka ini telah banyak berlaku peperangan intel atau disebut inteligence warfare.

30. Xinjiang & Beijing. Kenapa dua buah negeri ini? Inilah dua buah negeri yang terkait rapat dengan kehilangan MH370 dan 1 minggu sebelum MH370 hilang, brader dari Ganu tu sudah beritahu saya yang orang Beijing akan buat hal tak lama lagi. Rujuk artikel ini pada point nombor 16 - 20.

31. Vietnam Ca Mao. Inilah satu-satunya lokasi terakhir MH370 berjaya dirakamkan dari segi radar dan juga dari segi komunikasi. Rujuk sini dan sini untuk komunikasi terakhir MH370 dengan menara kawalan radar. Vietnam juga adalah negara paling awal tarik diri dari operasi Search and Rescue (SAR). Ada ura-ura mengatakan bahawa mereka dah tahu di mana lokasi MH370 'tenggelam', sebab itu mereka sembunyikan diri dan tak mahu follow up SAR yang dijalankan. Vietnam juga dikatakan telah menuntut sebilangan jumlah wang bagi tujuan mengambil MH370 kepada Malaysia. Wang tersebut telah diluluskan menurut sumber saya dan ada kemungkinan 'penumpang masih selamat'. Rujuk artikel ini.

32. USA. Kenapa US? Kerana, merekalah dalang yang mengambil kesempatan di atas kehilangan MH370. Saya sudah pernah menceritakan bahawa adanya 2 dalang dalam tragedi ini, salah satunya dalam negara dan salah satu lagi diluar negara. Dan US mengambil tempat sebagai dalang luar negara. Bagaimana mereka ambil kesempatan? Agak sukar untuk dijelaskan. Yang pasti, jawapan yang diberikan oleh Dato Seri Najib pada 24 Mac 2014 yang lalu mengenai "Pencariah MH370 Berakhir Di Lautan Hindi" adalah sebuah hint besar bahawa Dato Seri Najib telahpun bersetuju untuk mengikuti telunjuk US dan Obomba. Kesannya, Obomba akan tiba di negara kita tidak lama lagi. Dijangka dia tiba di Malaysia minggu hadapan atas tujuan menuntut 'khazanah' yang ada dalam bumi Nusantara ini.

33. Obomba akan datang sekali lagi atas tujuan-tujuan lawatan rasmi dan juga perjanjia TPPA pada 27 April 2014 onwards. Ini hanyalah untuk mengkaburi mata dunia. Apa tujuan sebenar Obomba datang ke sini? Kita akan dapat jawapan selepas beliau berjumpa Dato Seri Najib nanti. Yang jelasnya saya terlihatkan ada bunga-bunga hendak menurunkan Dato Seri Najib atas sebab-sebab gagal menangani masalah global.

34. Thailand. Yang ini saya tak mahu kupas sangat. Sebab tak ada apa sangat yang penting bagi saya. Apapun, Thailand antara negara yang paling lewat beri respons mengenai MH370. Dia juga negara yang lewat hadir dalam misi SAR sedangkan kita berjiran dengan mereka. Bagi saya ini perkara biasa disebabkan Thailand adalah sebuah negara yang memang pemerintahannya jenis 'selamba'.

35. Okay, saya tak dapat nak meluangkan masa yang panjang atas sebab-sebab tertentu yang tak dapat dielakkan. Saya akan padamkan fokus-fokus saya yang lain yang tidak berkaitan dengan MH370. Jadi disini saya ingin tegaskan, bermula point 36 ke atas, saya akan ceritakan beberapa isi penting yang ingin saya dedahkan dan saya sampaikan kepada anda semua. Saya berharap anda dapat memahaminya dengan baik dan anggaplah apa yang saya sampaikan ini hanyalah sebahagian daripada pengetahuan am sahaja dan menjadikan anda dalam kalangan orang yang bersiap sedia menghadapi fitnah akhir zaman.

36. Pada 8 Mac 2014, pesawat MH370 telah dilaporkan hilang dengan kadar tujahan menjunam dari 30 ribu kaki merudum teruk dan terus terputus daripada radar. Disini saya amat yakin bahawa pesawat sudahpun tenggelam tetapi tidak terhempas. Pesawat juga telah meluncur laju dan tenggelam pada kelajuan yang drastik dan hilang dari pandangan manusia dan pandangan teknologi yang ada. Ia lenyap dalam kegelapan di Laut China Selatan. (Andaikan sahaja ini dongengan saya).

37. Kemudian, pada keesokan harinya, secara tiba-tiba satu dunia telah digemparkan dengan tragedi ini. Pihak MAS lewat melaporkan kepada media dan kerajaan bukan atas sebab mereka tak buat kerja atau sebab-sebab lain, tetapi sebenarnya mereka takut tersalah dan takut terputar maklumat sama ada benar pesawat sudah hilang atau ada tangan-tangan lain yang menyembunyikannya.

38. Okay, kita keluar sebentar dari berita ini. Pada 15 Mac saya telah dimaklumkan bahawa kesemua penumpang masih selamat dan masih hidup. Kemudian pada 21 Mac telah berlaku rundingan akhir yang mana mendesak untuk Dato Seri Najib memilih adakah dia mahu mengikut telunjuk US dalam menyelesaikan masalah global ini (MH370 dan Ekonomi negara) atau tidak? Dan akhirnya, melalui jawapan Dato Seri Najib pada 24 Mac 2014 telahpun jelas bahawa Dato Seri memilih untuk memihak pada US. Rentetan daripada itu, kita dapat lihat hubungan baik antara Malaysia, Australia, US dan sekutu mereka. Semalam satu bentuk dana besar telah dibawa masuk ke negara kita atas tujuan-tujuan menyelesaikan masalah dalaman yang berlaku sepanjang pencarian MH370. Dana tersebut masuk daripada negara barat dan disampaikan kepada salah satu negara yang ikut SAR. Setiap wang dalam jumlah besar yang masuk ke negara kita akan melalui Bank Negara Malaysia dan juga satu badan kerajaan yang menyemak data wang tersebut. Setiap tapisan yang dibuat akan ada 'makan paw' yang terjadi. Maka, untung bagi mereka sudah jutaan ringgit seorang. Pengakhirannya nanti akan terjadi ketika Obomba datang pada minggu hadapan kalau tidak silap saya pada 9 April 2014, ketika itu dia akan menuntut 8 buah 'khazanah' penting daripada negara kita. Selepas tuntutan dibuat, maka MH370 MUNGKIN akan ditimbulkan dan akan ada yang hidup, mati, MIA serta akan berlakunya peralihan kuasa seperti yang diinginkan oleh Obomba. Mereka mahukan The New Puppet mereka yang memerintah Malaysia bagi memudahkan NWO berjalan dengan lancar. Hal ini amat penting bagi mencorakkan jalan cerita akhir zaman.

39. Sejauh mana kebenaran teori nombor 38 ini, saya pun tidak tahu. Masa akan menentukannya. Anggaplah ia hanyalah cerita rekaan saya.

40. Kita berbalik kepada point utama.

41. Selepas MH370 tenggelam di Laut China Selatan pada 8 Mac, maka ketika itulah US telah datang dengan membawa satu skrip baru untuk merencanakan rancangan-rancangan jahat mereka merampas 'khazanah' negara kita. Mereka juga telah merangka satu tipu muslihat agar menggambarkan sistem kerajaan kita yang korup dan goyah serta kegagalan Dato Seri Najib memerintah dengan baik.

42. Apapun, saya setuju dengan tindakan US ini kerana memang benar banyak ketirisan telah berlaku sepanjang kepimpinan Dato Seri Najib serta isterinya sendiri telah melakukan ketirisan paling besar dalam sejarah pemerintahan negara. Inilah satu bentuk contoh kepimpinan yang gagal. Hutang negara melonjak menghampiri 600 billion Ringgit Malaysia. Amat mendukacitakan, telah banyak 'khazanah' yang dileburkan untuk tujuan-tujuan tertentu mereka disamping mengambil dana daripada US melalui pemodal-pemodal bisnes dan juga pemain catur utama.

43. Namun, ada satu sudut yang saya tidak setuju apabila US campur tangan dan mahu menurunkan Dato Seri Najib dalam masa yang singkat ini, kerana ia akan mengakibatkan satu peralihan kuasa dan akan menjadikan / mencipta satu cerita / lakon layar yang lebih besar selepas ini. Amat sukar untuk menaikkan Hishamuddin waima Muhyiddin dalam masa terdekat ini kerana kaliber sebagai perdana menteri tiada pada mereka. Hanya pada Dato Seri Anwar Ibrahim (DSAI) sahaja yang ada.

44. Disini sebenarnya saya boleh mengkategorikan apa yang terjadi dalam hilangnya MH370 adalah satu rancangan atau skrip yang gagal.

45. Kegagalan skrip ini sebenarnya adalah berpunca daripada ketamakan para pemimpin yang merebut kekayaan hasil bumi negara. Bayangkan 'khazanah' bertan-tan itu mahu dijual kepada China. Dan sebelum itu lagi, ada banyak kes yang terjadi yang tak dapat saya jelaskan disini kerana fokus utama kita adalah MH370.

46. Kegagalan skrip ini sama seperti kegagalan skrip di Lahad Datu pada tahun lepas. Cuma pemain wayangnya berbeza dan tok dalangnya juga berbeza.

47. Kalau dahulu di Lahad Datu, tok dalangnya adalah DSAI dan menggunakan umpan harta 'khazanah' serta kekuasaan autonomi di Sabah, namun digagalkan oleh orang-orang tertentu.

48. Penggunaan pesawat tempur FA-18 Hornet dalam menabur bom karpet pada serangan di Lahad Datu adalah satu bentuk sindiran sinis terhadap pihak US. Ini dibuat atas nasihat seorang yang berpengaruh di negara kita.

49. Namun, setelah kegagalan peristiwa tersebut, Dato Seri Najib (DSN) masih tidak belajar dari kesilapan lampaunya.

50. Saya tegaskan disini, apa yang terjadi dalam MH370 dan Lahad Datu adalah dua bentuk skrip yang hampir sama tetapi tidak serupa.

51. Lahad Datu memfokuskan kepada Pilihan Raya Umum ke-13 sebagai tujuan utama. Siapa berjaya menguasai Sabah dia kawal PRU-13.

52. Manakala peristiwa MH370 pula memfokuskan kepada peralihan kuasa dan perebutan 8 'khazanah' yang disebut-sebut oleh saya selama ini.

53. Bagaimana peralihan kuasa itu boleh berlaku? Masa akan menetukannya.

54. Bagaimana jatuhnya Dato Seri Najib? Itu hanya akan kita lihat selepas Obomba datang ke Malaysia.

55. Bilakah MH370 akan di'timbul'kan ?? Itu juga akan kita lihat selepas Obomba datang ke Malaysia dan mendapat apa yang dia mahukan, iaitu 8 buah 'khazanah'.

56. Obomba akan datang ke negara kita sebanyak dua kali pada bulan ini jika tiada aral melintang.

57. Obomba datang pertama kalinya untuk rundingan 'khazanah' tersebut dan kedua kalinya untuk pengakhiran kepada rancangan dan rencana mereka.

58. Percaya atau tidak? Sebenarnya, Malaysia sudahpun berada dibawah telunjuk New World Order (NWO) sekarang ini yang mana kita telahpun tertakluk dibawah kekuasaan US - Isreal secara zahiriah.

59. Amat mendukacitakan apabila para Sultan yang ada juga seakan-akan tiada kuasa mahu menentang daripada semua ini berlaku.

60. Amatlah mendukacitakan apabila ada usaha mahu menghapuskan kekuasaan para Sultan secara mutlak.

61. Saya masih bersetuju dengan tindakan Tun Dr Mahatir (TDM) satu masa dahulu iaitu menurunkan dan mengurangkan kuasa Sultan di Malaysia ini. Kalau tidak, makin gila para soltan yang tak ada daulat ini yang tamakkan kekayaan. Amatlah besar dosanya apabila kalian diberi amanah tetapi melanggarnya! Ingatlah, janji ALLAH dan Rasul itu pasti ! Yakinlah, masanya kan tiba. Balasan bagi para pengkhianat !

62. Namun, seandainya kesemua kuasa Sultan dihapuskan atau dibeli, maka saya amat berduka cita kerana payung emas orang Melayu akan lenyap. Seandainya Perdana Menteri sudah mengikut telunjuk NWO, maka kita hanya ada Sultan sahaja.

63. Kerana, dibawah payung emas Sultan itulah umat Melayu boleh bernaung.

64. Undang-undang darurat pun ada pada kuasa YDP Agong. Ketenteraan pun dibawah kuasanya.

65. Bayangkan kuasa ini ditarik. Bayangkan seandainya YDP Agong juga 'dibeli' untuk menjayakan NWO? Apa akan jadi pada umat Islam di negara ini? Amat buruk padahnya.... Saya mendoakan agar KDYMM Agong dan para Sultan yang masih ada agar kembali menjadi pemimpin yang ADIL lagi SAKSAMA dan TIDAK KHIANAT dalam melaksanakan amanah yang digalas.

66. Berbalik pada cerita MH370. Saya simpulkan jalan cerita seperti berikut....

Rupanya ada penipuan jenayah terancang sblm hilangnya MH370 ini ya....
ada perebutan kuasa utk mengekalkan kekuasaan seseorang dan menukarnya....
khazanah direbutkan....
jahatnya orang yang tamak...
bila penyakit Wahn menghantui diri mereka...
rakyat masih lagi berteriak menyokong mereka... sadis.
Aku berani keluarkan statement pada 15 Mac 2014, penumpang MH370 masih hidup....
dan pada 24 Mac 2014, Dato Seri Najib telah diarahkan untuk keluarkan statement... choose either you take A or B...
then dato seri pilih utk take A for America...
maka terpacullah; "Pencarian MH370 berakhir di Lautan Hindi"

Dan bermulalah episod hitam untuk kita semua....
perebutan khazanah bermula....
26 buah negara membantu SAR menuntut hak mereka...
suatu pencarian yg tak pasti di Lautan Hindi...
sedangkan MH370 sudah tenggelam di LCS...
"Apabila tenggelam tak ramai mati, apabila timbul ramai yang mati..."
Rasulullah SAWAW berpesan kepada kita,
akhir zaman ini ramainya umat Islam bagaikan buih di lautan dan kita dikerumuni musuh2 kita bagaikan lalat menghurung najis.... kerana adanya Wahn pada diri kita....
sudah bersediakah kita mengorbankan segalanya utk Agama masing2 ??

67. Mungkin artikel ini agak berterabur sedikit. Mohon maaf daripada saya. Cubalah baca perlahan-lahan dan cuba tanda point-point penting dalam keseluruhan artikel ini, nescaya anda akan mendapat jawapannya.

68. Oh ya, saya belum terangkan kenapa US beriya-iya benar mahu beri SAR dalam kehilangan MH370 ni?

69. Ada banyak sebab. Antara sebab terawalnya adalah hendak merebut 'khazanah' yang tak dibawa naik ke dalam MH370 itu daripada jatuh ke tangan China. 'Khazanah' yang mahu dijual kepada China itu sudahpun tenggelam bersama-sama MH370.

70. Dengan cara itu, US dapat menyekat perdagangan antara Malaysia dengan China.

71. Mengapa MH370 yang ditarget? Kerana lokasi penerbangannya ke China dan membawa sejumlah 'khazanah' yang dijual kepada 4 orang Billionaire yang ada di dalamnya. Memang China target US. Mereka mahu longgarkan hubungan dua hala antara Malaysia dan China yang mana telah dibina dengan baik seawal pemerintahan TDM lagi.

72. Memang benar di dalam MH370 ada 4 tan kargo buah-buahan tempatan seperti manggis dan ada juga kargo ion-lithium. Tetapi bukan ini 'khazanah' yang dimaksudkan. Kedua-dua kargo ini hanya bagi menutup kargo sebenar yang mengandungi 'khazanah' tersebut.

73. Biarlah 'khazanah' itu kekal menjadi tanda tanya agar tiada siapa yang tahu antara kita.

74. Kalaupun anda sudah tahu, tiada faedahnya bagi diri anda melainkan mengucap rasa marah terhadap DSN dan Rosmah.

75. Hak-hak penjualan 'khazanah' tersebut kepada 4 orang Billionaire China ini pada awalnya menurut laporan yang saya terima adalah kerja-kerja DSN dan isterinya sendiri.

76. Atas arahan seseorang, maka Tok Bomoh VVIP 1 Malaysia harus dipanggil bagi mencari dimanakah lokasi MH370 tersebut? Ini hanyalah diversion agar orang-orang yang memiliki ilmu Islam yang hebat tidak menonjolkan diri. Lantas pihak dunia akan memerhatikan bahawa negara kita ini hanya ada bomoh syirik khurafat yang dijadikan bahan gelakan sahaja.

77. Sedangkan dalam negara kita masih ramai orang-orang hebat yang punya ilmu kasyaf, meraga sukma, tanasalul arwah dan lain-lain kemahiran menimbulkan dan melihat perkara yang ghaib dari padangan mata.

78. Kemudian, setelah pihak US mengetahui bahawa MH370 telahpun tenggelam, maka mereka berbondong-bondong datang ke negara kita untuk memberikan bantuan. Dimulai dengan CIA, FBI dan Interpol bagi mengkaji kaitan antara pengganas dengan rampasan MH370.

79. Setelah banyak cubaan mengaitkan MH370 hilang disebabkan pengganas gagal, maka mereka mengubah skrip. Cerita mengenai MH370 harus di'drag' agar rakyat tidak faham apa yang terjadi sekaligus akan membosankan orang yang menunggu dan terus menunggu kerana memakan masa yang terlalu lama.

80. Dalam undang-undang pemikiran masyarakat, masa paling lama bagi seseorang itu boleh memfokuskan terhadap isu yang sama adalah 3 bulan. Kebiasaannya bagi orang yang mempunyai tahap pemikiran lemah, mereka akan bosan dengan isu yang sama selepas 3 minggu. Dan ketika orang bosanlah, MH370 akan ditimbulkan kelak. Sama ada pihak kerajaan mahu menimbulkannya atau tidak, bergantung keputusan mereka atas untung dan rugi daripada timbul atau tidak pesawat tersebut. Jika timbul menguntungkan, maka ia akan ditimbulkan. Jika tidak menguntungkan, maka ia akan kekal dalam lembaran sejarah sebagai suatu misteri. Manalah tahu 30 tahun akan datang cucu kita belajar sejarah ada pula tajuk khas mengenai MH370.

81. Percaya atau tidak, sebenarnya negara kita memang sebuah lokasi habouring terrorisme dan juga lokasi terbaik sebagai transit terrorist. Hal ini diakui oleh intelijen seluruh dunia. Malaysia adalah satu-satunya negara yang sangat hebat dari segi taktikal perang. Tak kira perang apa yang terjadi dalam zaman moden ini, anda carilah, nama Malaysia pasti terpalit.

82. Kerana itulah, teori paling awal dikeluarkan CIA, FBI dan Interpol adalah hijack dan rampasan pesawat namun cepat-cepat dinafikan. Namun, lama kelamaan ia seakan-akan diakui oleh DSN.

83. Kemudian mereka cuba mengaitkan 2 penumpang yang memakai passport palsu itu sebagai warga Iran dan pengganas. Bagi saya mereka bukan warganegara Iran melainkan ejen CIA yang melancarkan operasi mengambil pesawat kerana mahukan 'khazanah'.

84. Namun, apa yang mereka rencanakan gagal dan pesawat MH370 telahpun tenggelam di Lautan Chian Selatan.

85. Maka, pihak yang paling rugi atas sebab-sebab kegagalan MH370 berfungsi dengan baik sudah pasti pihak US dan juga Boeing serta Rolls-Royce. Maka sebab itulah para pemodal-pemodal Yahudi yang berada disebalik company-company besar seperti Boeing terus mengambil langkah drastik untuk melancarkan 'cut-lost'.

86. Mereka harus drag cerita agar orang menjadi bosan dan tidak ambil peduli. Sebelum membuat rakyat bosan, harus ditampilkan banyak teori konspirasi kononnya MH370 dihijack dan dirampas dan dibawa ke Diego Garcia. Teori-teori lain juga turut berlegar seperti Philips Wood dan banyak lagi.

87. Akhirnya setelah 3 minggu berlalu, rakyat melihat semua teori itu gagal menepati jalan cerita MH370 dan pihak berkuasa LANGSUNG TIDAK mengambil sebarang tindakan selaras dengan mana-mana teori yang tersebar. Maka rakyat akan menjadi bosan dan mengabaikannya secara perlahan-lahan.

88. Pihak US sanggup mengeluarkan belanja untuk menanggung kos SAR walaupun menelan ratusan juta berbanding kerugian akibat tuntutan kesemua negara yang menggunakan pesawat Boeing sebagai pesawat penerbangan mereka.

89. Seandai terbukti MH370 itu tenggelam akibat kegagalan enjin atau kerosakan dalaman, maka sudah pasti pihak Boeing terpaksa menarik balik kesemua pesawat yang sudah dijual kepada banyak negara dan dibuat satu ujikaji baru serta membayar pampasan dan insurans kepada semua mangsa MH370, kepada pihak MAS, kepada pihak Malaysia, China, Aussie dan negara terlibat serta kepada kesemua pengguna Boeing. Itu sudahpun menelan ratusan billion kerugian. Lebih baik cut-lost, reka cerita MH370 berpatah balik akibat hijack lah, akibat pilot yang salah lah dan lain-lain lagi semata-mata agar Boeing tidak menanggung kerugian besar.

90. Maka, ketika itulah pihak intelijen US menghidu adanya 'khazanah' lain di Malaysia. Sebenarnya dah lama dihidu pun, cuma ambil kesempatan lah.

91. Ketika mereka divert cerita MH370 ke Lautan Hindia, telah berlaku banyak drama antara orang atasan dalam negara dan berlakunya rundingan-rundingan antara DSN dan pihak-pihak luar. Mereka berunding bagi menyelesaikan MH370 ini dan menetukan penutup ceritanya serta pembahagian wang dana serta pemberian / penyerahan 'khazanah' kepada US.

92. Inilah apa yang dikatakan oleh pepatah melayu, "menyelam sambil minum air". Inilah juga masa terbaik untuk menggantikan puppet di Malaysia ini kepada puppet terbaru yang lebih relevan bagi menjayakan NWO peringkat akhir iaitu mengalihkan kekuasaan dunia dari US ke Isreal. Ops, sebenarnya dah berlaku pun... cuma yang belum terjadi adalah perang dunia ke-4 sahaja.

93. Ramai orang beranggapan perang dunia ke-3 adalah perang nuklear dan perang dunia ke-4 adalah perang seperti menggunakan senjata lama. Bagi saya tidak sama sekali. Perang dunia ke-3 sudah pun terjadi seawal tahun 70-an dahulu. Perang Nuklear juga sudahpun berlaku pertama kalinya ketika Hiroshima-Nagasaki dibom oleh Atom dari Amerika. Selepas itu berduyun-duyun saintis dunia mahu develop uranium sebagai tenaga dan senjata termasuk Iran. Ini bererti, perang teknologi memajukan nuklear sudahpun terjadi.

94. Bagi saya lagi, apa yang akan terjadi dalam perang dunia ke-4 nanti bukanlah perang nuklear yang ada letup sana sini seperti yang anda semua bayangkan / gambarkan. Apa yang akan terjadi nanti adalah perang yang amat aneh seperti penggunaan tenaga HAARP, Particle Accelaration dan juga Superstring Technology.

95. HAARP adalah sejenis senjata mengawal tenaga unsur alam dan mengawal cuaca. Tealah selesai develop oleh US. Particle Accelaration pula adalah teknologi seperti big bang iaitu teknologi zarah kecil boleh membesar dan mencipta letupan. Juga sudah siap develop oleh US. Manakala teknologi Superstring adalah satu teknologi black hole dimana teknologi zarah kecil boleh menyedut banyak benda besar seperti unsur alam, sumber tenaga dan barang pejal. Teknologi ini belum siap development dan saya jangkakan seandainya ia selesai develop, ketika itulah pihak US akan melancarkan perang dunia ke-4 nya iaitu perang yang dikatakan sebagai perang yang amat pelik sekali. Dalam cerita sejarah Albert Einstein pun dia pernah cakap, perang dunia ketiga itu (sebenarnya keempat) adalah perang yang pelik dan dia tak tahu bagaimana menggambarkannya manakala perang terakhir akan kembali menggunakan senjata seperti panah, pedang dan tradisional matter. Senjata tradisional akan kembali digunakan setelah sumber tenaga 'disedut' atau disekat atau tamat akibat perang zahir yang terjadi antara blok komunis-syiah melawan blok kapitalis-zionis.

96. Apa yang sedang US buat sekarang disamping mahu menegakkan puppet mereka di Malaysia dan mahu ambil 'khazanah' itu, mereka juga sedang cuba menekan China agar perdagangan China disekat dan China mungkin akan buat 'dasar tertutup' dalam ekonominya. Pihak Iran misalnya, hendak menjual minyak kepada China sendiri pun terpaksa melalui syarikat yahudi sebagai dealer bagi menjual minyak tersebut kepada China.

97. Bayangkan kalau China sudah tak mahu beli apa-apa daripada luar. Iran pula memang telah lama dikenakan sekatan ekonomi dunia dan bayangkan lagi bila Bashar Al-Assad sudah jatuh, apa yang akan Iran buat? Sama ada diserang atau menyerang. Itu sahaja pilihan yang di ada.

98. Kerana itulah sehingga kini, pihak US masih belum melancarkan perang ke atas mana-mana negara sekutu komunis-syiah walaupun konflik di Crimeria sebenarnya sudahpun mampu mencetuskan perang. Pihak US masih lagi ternanti-nanti apakah senjata terhebat yang telah di develop oleh pihak Iran - Russia - China. Setakat ini saya kira masih belum ada mana-mana orang yang tahu apa senjata-senjata hebat yang Russia - Iran - China bangunkan bersama. Kalau US sudah buat sampai tahap Superstring, takkan Russia yang hebat dan gah itu langsung tiada senjata rahsia mereka??

99. Bunga-bunga api harus dimainkan agar ada yang menembaknya. Bila ada tembakan, barulah kita tahu sejauh mana kemampuan peluru tembakannya diterbangkan. Ketika itulah siapa yang menembak terlebih dahulu akan tergadai.

100. MH370 menjadi pemangkin kepada persediaan US menghadapi perang akhir zaman mereka. Mereka harus menguatkan dari segi ekonomi untuk menampung belanja perang masa depan mereka. Segala 'khazanah' Nusantara harus disedut dan diambil selagi mampu.

101. Namun, apakah mereka ini berjaya?? Setakat yang kita lihat, Lahad Datu GAGAL! MH370 juga turut GAGAL! Saya juga mendoakan agar apa yang Obomba mahu ambil dari kita tak lama lagi turut sama GAGAL ! Berdoalah yang terbaik untuk survival umat Melayu-Islam ini.

102. Kerana, kitalah satu-satunya bangsa terakhir yang belum terjajah dari segi peperangan dalam alaf moden ini selain Iran.

103. Saya melihatkan bahawa Iran akan diserang tidak lama lagi. Sama ada diserang atau menyerang, salah satu daripadanya. Namun masanya sudah amat dekat. Kerana, apa yang terjadi di Syria sudahpun hampir kepada kemuncaknya.

104. Seandainya tertegaknya Daulah Khilafah di Syria, ketika itulah Iran akan diserang atau menyerang. Kita nantikan sahaja...

105. Kerana, setiap apa yang sedang terjadi pada zaman kita ini, sebenarnya sudahpun diberitakan kepada kita oleh Baginda Rasulullah SAWAW melalui hadis-hadisnya yang tersurat dan tersirat.

106. Apakah 'khazanah' yang mereka rebutkan itu? Bacalah hadis mengenai Sungai Furat.

107. Apakah yang terjadi kepada negara kita? Bacalah hadis mengenai buih-buih lautan dan Al-Wahn. Mafhumnya, akan tiba suatu zaman kelak dimana umat Islam bagaikan buih dilautan ramainya, tetapi tidak ada daya upaya. Kamu akan dikerumuni oleh musuh kamu yang sedang lapar bagaikan lalat mengerumuni najis. Mengapa semua ini terjadi? Kerana adanya penyakit Al-Wahn dalam diri kami. Apakah itu Al-Wahn? Cintakan dunia dan takutkan mati.

108. Saya tegaskan sekali lagi, apa yang terjadi sekarang ini memang berpunca daripada mereka-mereka yang tamak. Sudahlah menggadai khazanah negara, mahu pula ambil orang kafir sebagai pendamping dan juga wakil mereka. Alangkah binasanya jika tidak disegerakan peringatan kepada kita semua.

109. Saya amat berduka cita setelah mengetahui apa yang terjadi sepanjang MH370 ini hilang.

110. Saya sudahpun sampai ke satu tahap menceritakan pendedahan yang agak lain daripada apa yang orang sampaikan.

111. Inilah artikel yang sangat lama saya fikirkan sebelum saya tuliskan.

112. Sudah tiada apa yang mahu saya perkatakan kerana pada saya sudah selesai tugas saya membongkar mengenai MH370. Saya sedang menanti episod seterusnya iaitu kedatangan Obomba ke Malaysia dengan membawa mandatnya kepada DSN dan orang-orang Melayu yang lain.

113. Saya sedang menanti apakah drama yang akan dipentaskan kelak sebagai galang ganti bagi menaikkan The New Puppet.

114. Dalam kesempatan ini, saya mendoakan agar anda semua terhindar daripada fitnah yang menipu serta terlindung dari sebarang fitnah akhir zaman. Ayuh, sahutlah seruan saya. Kepada yang berugama Islam yang belum menghafal 10 ayat pertama dan akhir Surah Al-Kahfi, maka hafal lah daripada sekarang.

115. Kerana, ketika fitnah akhir zaman itu datang nanti, orang-orang yang membawa fitnah sendiri pun sudah menghafal surah Al-Kahfi. Sedangkan Dajjal sendiri nanti akan tiba dengan menghafal Quran. Alangkah bahayanya kita yang surah Al-Kahfi 10 ayat pun masih belum hafal. Kita sendiri sudah menempah tiket untuk terpalit sama dengan fitnah akhir zaman.

116. Sementara waktu dan kesempatan masih ada, gunakanlah dengan sebaik mungkin. Ayuh, ajaklah seramai mungkin kembali menghayati maksud-maksud dalam Surah Al-Kahfi terutamanya 20 ayat pertama. Fokuskan kepada ayat 13 sehingga 20. Bacalah, fahamkanlah, hafal lah jika mampu. Amalkanlah setiap hari insyaALLAH. Sekurang-kurangnya jika tidak mampu, banyakkan berselawat kepada Baginda Rasulullah SAWAW. Hati-hatilah dengan apa sahaja dakyah yang mengajak anda kepada perakara yang menjauhkan diri anda daripada ALLAH SWT.

117. Sebagai kesimpulan, saya dengan sukacitanya ingin menyimpulkan MH370 kepada dua perkara....

A. MH370 sudahpun tenggelam di Laut China Selatan (LCS) atas sebab-sebab engine failure atau memang ditenggelamkan oleh pilot sendiri demi membela nasib negara kerana sebenarnya di dalam MH370 memang ada 2 orang perisik CIA dan seorang perisik Russia. MH370 tenggelam tetapi tidak terhempas. MH370 tenggelam tak ramai yang mati, bila timbul ramai yang mati. MH370 yang tenggelam itu masih belum dinaikkan, dan mungkin akan tinggal menjadi lembaran sejarah. Jika naik pun memakan masa lebih lama. Jalan cerita bagi kesimpulan ini adalah seperti yang telah disampaikan di atas. Ketika ia naik, sudah pasti ada yang mati dan ada yang masih hidup atas sebab-sebab tertentu.

B. MH370 telahpun dirampas oleh ejen CIA dan mereka menyembunyikannya (menenggelamkannya) di suatu lokasi berhampiran LCS juga tetapi disuatu kawasan berdekatan pulau yang terselindung daripada angin monsun. Pada 15 Mac 2014, penumpang masih dilaporkan hidup tetapi selepas 24 Mac, tiada lagi berita mengenai penumpang yang saya terima. Sebagai ganti dan setelah rundingan berjalan, DSN harus menyerahkan 'khazanah' kepada pihak US seperti yang dituntut dan akan diambil oleh Obomba pada minggu hadapan dan DSN akan beroleh pampasan serta bayaran. MH370 akan di'timbulkan' setelah Obomba pulang mendapatkan apa yang diinginkannya. DSN juga akan turun takhta secara terpaksa setelah masuk bulan Mei ke atas. Sama ada dipaksa atau terpaksa, kita nantikan drama yang disebut-sebut sebagai "Episod kedua". Rujuk teori nombor 38. Ketika pesawat ditumbulkan, tidak mustahil ada penumpang masih hidup dan ada yang sudah mati atau MIA. Bayangkan tiba-tiba MH370 ditemui atau mendarat kembali di KLIA....

*Manakala, punca-punca dan sebab-musabab mengapa MH370 hilang hanya lebih kurang 3 hari setelah keputusan mahkamah menjatuhkan hukuman penjara ke atas DSAI pula akan diceritakan dalam "Episod Kedua" kelak, insyaALLAH. Hal ini amat berkait rapat dan ia sudahpun saya terangkan serba sedikit dalam point nombor 38 & 43.

118. Itu sahajalah kesimpulan yang saya buat sepanjang saya memerhati, menganalisa dan meneliti segala macam jenis data, dokumen, info, teori dan spekulasi serta apa sahaja informasi yang saya terima.

119. Seandainya ada mana-mana cerita yang saya sampaikan itu benar-benar terjadi, maka itu hanyalah kebetulan sahaja. Seandainya cerita yang saya sampaikan ini tidak benar dan tidak terjadi, maka ketahuilah yang saya masih lemah dalam menganalisa berita serta tidak mahir mencerna informasi yang diterima dan andaikan sahajalah apa yang saya tuliskan ini sebagai dongengan belaka.

120. Saya tidak bertanggungjawab atas kecelaruan kefahaman anda dan saya tidak pernah sama sekali menyuruh anda percaya apa yang saya sampaikan. Boleh jadi ada yang salah pada diri anda, boleh jadi ada yang benar pada diri anda. Terpulang kepada individu hendak menilainya.

121. Apapun, saya mengucapkan Jutaan Terima Kasih kepada semua yang tidak putus-putus menanti, membaca, menganalisa, menyebarkan dan juga memerhati segala apa yang telah saya sampaikan dan hidangkan kepada anda semua.

122. Saya memohon maaf kepada mana-mana individu seandainya pendedahan yang saya buat ini mengakibatkan anda merasa panas punggung atau marah-marah. Saya hanya mendedahkannya tak lain tak bukan kerana mahu melihat Islam terus berkembang mekar di Malaysia ini. Sudah bertahun-tahun saya menyaksikan ketirisan demi ketirisan yang terjadi baik dalam pihak kerajaan waima pihak Pakatan Rakyat sendiri, amatlah menyedihkan apabila orang Melayu-Islam itu sendiri yang melakukannya. Tidakkah kalian takut kepada ugama kalian?? Tak mengaku berTuhankah kalian?? Tidak merasa ada Nabi kah kalian??

123. Seiring dengan itu, jalan dan pintu untuk berubah masih lagi terbentang luas kepada kita sementara masa yang masih ada. Ayuhlah, sama-sama kita bina kembali negara Malaysia ini dari runtuhannya agar kembali maju dan menjadi negara yang sering memayunyi orang-orang yang memerlukan dikala kesusahan.

124. Jadilah pemimpin yang adil dan saksama serta bertanggungjawab terhadap amanah yang diberikan. Janganlah sesekali berlaku khianat !!

125. Saya mendoakan agar ada dalam mana-mana kalangan pemimpin negara kita yang dapat membuka jalan cerah kepada negara ini. Janganlah kita duduk dibawah telunjuk US. Janganlah kalian ambil pihak kuffar itu sebagai wakil dan pembela kalian. Takutlah akan ALLAH dan Rasul kalian. Takutlah akan janji Rasulullah SAWAW yang telah diberitakan kepada kita.

126. Percayalah wahai kalian semua, bahawasanya akan datang satu zaman kelak di mana semua kebathilan akan dihapuskan dan akan tertegaknya kebenaran itu dibawah paksi-paksi mereka yang mendapat petunjuk. Jadilah orang yang menerima petunjuk itu.... carilah ia, carilah petunjuk itu. Carilah selagi mampu !

127. Setakat ini sahaja dahulu pendedahan saya. Dalam kesempatan ini, saya memohon beribu-ribu kemaafan kepada keluarga mangsa. Saya tidak dapat menjawab soalan anda sekiranya anda bertanya saya, "adakah mereka masih hidup?"

128. Doakanlah yang terbaik kepada para mangsa MH370. Doakanlah keselamatan mereka. Tinggal beberapa minggu sahaja lagi sebelum Obomba selesai melawat Malaysia dan kisah MH370 harus ditutup.

129. Sekiranya berita buruk yang timbul kelak, saya mendoakan kepada mangsa MH370 yang berugama Islam agar ditempat dikalangan para Syahid kerana mati dalam kemalangan dan teraniaya. Sekiranya berita baik yang timbul kelak, maka bersyukurlah kerana ahli keluarga anda boleh terselamat.

130. Saya mendoakan agar kita semua masih diperpanjangkan usia dan dapat menemui zaman Al-Mahdi, insyaALLAH.

Selamat menghadapi zaman yang menyukarkan !

Alhamdulillah, wa Syukru IlaALLAH. Wassolatu Wassalamu Alaika Ya Sayyidi Ya Rasulullah... Solaatan Daaimatan Bi Dawaami Mulkillah. WasallALLAHu Ala Sayyidina Muhammad wa 'ala Aali Sayyidina Muhammad.

------------------------------------

Glosari:

DSN = Dato Seri Najib
DSAI = Dato Seri Anwar Ibrahim
TDM = Tun Dr Mahatir
SAWAW = SallALLAHu Alaihi Wa Aalihi Wasallam
Obomba = Gelaran kepada Obama sebagai sinikal orang yang suka mengebom
US = United States / Amerika Syarikat
BRICS = Brazil, Russia, India, China, South Africa (blok ekonomi baru)
NWO = New World Order
CIA = Central Inteligence Agency
FBI = Federal Bureau of Investigation
LCS = Laut China Selatan
HAARP = High-Frequency Active Auroral Research Program
MIA = Missing In Action


Jutaan terima kasih kepada:

1. Semua pembaca setia yang menanti dan mahu menimba ilmu.
2. Semua keluarga, rakan-rakan, kenalan dan orang-orang yang memberi info.
3. Para media dan wartawan.
4. Sinar Harian.
5. Berita Harian.
6. Shah Paskal.
7. Geng PDM.
8. Geng Abang Ali.
9. Geng MiM Bersatu.
10. Geng Ganu.
11. Pihak MAS.
12. Pihak informer.
13. Pihak risikan.
14. Unit Sekuriti.
15. Unit scanner.
16. Unit skimming.
17. Para Kiyai yang terlibat secara langsung atau tidak langsung.
18. Para Ahli Kasyaf yang mencari.
19. Para ahli meraga sukma yang terlibat.
20. Brader Ganu.
21. Along Tuah.
22. Para pemerhati.
23. Para haters.
Dan semua yang sudah, telah, sedang, akan membaca artikel-artikel tulisan saya.

Moga ada manfaat dalam setiap apa yang saya sampaikan. InsyaALLAH. Amiin...

Sekian.
Wassalam.

Remember My Name! Bradokapak.

-bradokapak-
Penganalisa Berita Semasa.
Freelance Internet Marketer
-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

172 Responses to "MH370: Penutup Episod Pertama"

 1. Replies
  1. Marilah Kita Berdakwah .. itu lebih baik dari sesuatu yang belum tentu betol .
   Mohon Baca Ini

   http://ohdakwah.blogspot.com/2014/04/orang-yang-disukai-oleh-dajjal.html

   Delete
  2. Cukup-cukuplah anda mengarut..... dah merepek meraban kaitkan kesultanan Johor pulak dah..... Macamlah dia hidup zaman sultan Abu Bakar, Sultan Ibrahim nak pandai-pandai kata selepas Sultan Abu Bakar dah tak berdaulat. Lagi satu peguam Kamal Hisham tu pun dah tak ada modal lain.... pusing-pusing bab tu juga. Sudah-sudahlah, lebih baik diam daripada membuat teori ibarat nujum pak belalang!

   Delete
  3. heh, kaji macam mana sultan johor yg tu dapat pangkat 'sir' tu.

   Delete
  4. (Za F) Website Freemason sendiri mendedahkan bahawa adanya sultan dari joho yang menjadi ahli resminya. Cuba cari. saya sendiri pernah lihat. kita kena berhati2.Wallahualam

   Delete
  5. Za F jgn taksub dgn pemimpin dunia

   Delete
  6. Ada juga makhluk Allah yg masih atau buat2 tak faham nota admin yg ditulis. Admin kan dah kata jgn percaya atau kalau nak percaya terpulang kpd diri masing2. Apa sangat yg susah nak faham sebab tu sya teringat kata seseorang"kalau kita kurang ilmu jgn komen supaya nanti orang lain tak tahu yg kita ni x cerdik kalau kita komen juga maka akan terserlah kebodohan kita baik duduk diam wahai makhluk Allah ini adalah peringatan utk diri saya sendiri xde kena mengena dgn sesiapa. bk teruskan usaha anda. Sememangnya umat akhir zaman susah nak terima walaupun kemungkinan apa yg disampaikan adalah betul. Kesimpulannya "kalau bodo duduk diam"

   Delete
  7. Kah kah kah kalau kurg ilmu, jgn komen..mcm ko sndrilh blagak pandai...:)

   Delete
 2. Replies
  1. Peringkat Kemunculan Dajjal

   http://ohdakwah.blogspot.com/2014/04/peringkat-kemunculan-dajjal.html

   Delete
 3. Alhamdulillah...terima kasih atas perkongsian maklumat, fakta dan sebagainya..jalan dakwah itu luas..x kira bagaimanapun caranya..pendekatan sebegini salah satu cabang dakwah juga..moga Allah SWT mengampunkan kita dan memelihara kita dari fitnah Al Masih Ad-Addajjal..

  ReplyDelete
 4. artikel yang ditunggu2 oleh semua pengikut penulis.
  sambil2 tu singgah http://iluvtour.com

  ReplyDelete
 5. Moga2 Allah S.W.T akan melindungi bumi Malaysia ini & Brado Kapak sendiri selepas pendedahan yg dibuat oleh beliau. Tq Brado Kapak, artikel yg mmg sgt dinanti-nantikn.

  ReplyDelete
 6. superstring tu setahu saya berkaitan kajian dimensi manakala partikel accelerator tu yang ada kaitan dengan black hole,berbalik kepada superstring tu,ia adalah kajian berkaitan dimensi...menurut saintis..walaupon kita mampu melihat 3 dimensi ditambah 1 dimensi masa (so 4 dimensi yg kita dapat rase)..tetapi menurut mereka (saintis) ada 11 dimensi...but still dalam kajian...betolkan jika saya salah admin saya manusia biasa hehehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Supernova kot bro... superstring dari teori string / teori M, asas kepada zarah/atom. particle accelerator macam tenaga nuclear gak.. kalau ada masa study mekanisma skit.. http://youtu.be/YZKxLpeYISE & http://www.youtube.com/watch?v=gcyYNxq27Fs

   Delete
 7. sgt menarik.. ini lah yg ditunggu tunggu..
  Sambil2 tu boleh jenguk ke http://belogmystery.blogspot.com/2013/11/german-guna-isnpirasi-gobek-api-cipta.html . cerita psal kemisterian alam maya.

  ReplyDelete
 8. Khazanah yg dibawa MH370 adalah jongkong emas berdasarkan Hadith mengenai Sungai Furat (Eufrat).

  ReplyDelete
  Replies
  1. khazanah itu berkemungkinan petroleum yang kita ada.....tak semestinya emas sepertimana hadith mengenai sungai furat.

   Delete
 9. Nilai sesuatu matawang itu bergantung kepada jumlah simpanan emas yg dimiliki sesebuah negara. US mahukan emas untuk menstabilkan nilai mata wang dollar yg semakin susut berbanding matawang China iaitu Yuan.

  ReplyDelete
 10. Andai Rasulullah saw masih hidup ketika dajjal muncul... Baginda saw akan mjadi pelindung kita... tetapi Baginda saw bpesan.. andai Baginda saw tiada ketika dajjal muncul.. umat Islam sendiri menjadi pelindung diri masing2... saat tu smakin dekat... pegang teguh la pada al-Quran n as-sunnah.... buang sgala semangat demokrasi.. buang segala prasangka antara kita umat Islam seluruhnya... bsatulah dgn kalimah syahadah...

  ReplyDelete
 11. Bro.. Bukan ke china salah 1 negara
  Foundation nation of the NWo?

  Tlg bg pencerahan sikit...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Antara negara2 yg terlibat dgn agenda NWO pun bersaing sesama sendiri..

   Delete
 12. terbaik brado... janji ditepati. TQ.

  ReplyDelete
 13. Barulah faham apa khazanah tu.. jom umat islam di Malaysia ni bersatu..mungkin mereka pegang tampuk pemerintahan.. sebarkan akidah sohih..kita bina semula apa yang dirobohkan.. dari bawah kita tentangnya sedikit demi sedikt.. Terima kasih bradokapak.. anda membuka pemikiran gua dari angle yang lain..lepas ni buat artikel khas tentang kepentingan surah al kahfi.. insyaALLAH bermanfaat bradokapak..

  ReplyDelete
 14. Terbaek demo ni Brado. semoga kita semua umat islam di lindungi Allah. Amiin

  ReplyDelete
 15. Mmg seperti yg dijangka....

  ReplyDelete
 16. mcm mna klw klw x btl mcm na klw ini fitnah..antar percaya atau tidak aku x yakin..pegg pd quran dan sunnah lbh bgs..

  ReplyDelete
 17. Point yg penting yg kita sebagai rakyat marhaen beragama Islam boleh lakukan adalah pesanan utk amalkan membaca Surah Al-Kahfi..Kerana tiada seorang pun yg terlepas dari fitnah Al Masih Ad Dajjal ini melainkan kita dilindungi Allah SWT dgn menurunkan Nabi Isa A.S utk membunuh Al Masih Ad Dajjal ini.

  Bab-bab pentadbiran negara tak termampu kita melainkan berdoa agar pemimpin kita diberi hidayah dalam melakukan urusan pentadbiran negara.

  ReplyDelete
 18. Tq brado kapak..bnyk pengajaran yg diperoleh..baca artikel ni buat saya sedar yg dunia ni sprti lakon layar..hmm..tertanya bersediakah kita utk menghadapi semua yg akan berlaku kelak?

  ReplyDelete
 19. terima kasih bgy info . .sekurang2 nya dapat sedar kan sy tntg 1 hal ny . .NWO . sudah x lama lagi . .hope dapat sedar kan orang lain jugak . . .

  ReplyDelete
 20. Tergamam...menitis airmata...Ya Allah Ya Tuhanku andaikan semua ini benar seperti yang diceritakan oleh Brado Kapak maka lindungilah kami dan selamatkanlah umat Islam di seluruh dunia ini dari fitnah manusia, dunia dan dajjal. Sesungguhnya kepadaMu kami memohon perlindungan dan keselamatan, kami lemah dan tiada berdaya kekuatan untuk menangkis pelbagai fitnah yang datang kepada kami dan agama kami. Berikanlah kekuatan kepada kami dengan berkat salawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad S.A.W. Aamiin...

  ReplyDelete
 21. BK no 24 pada para hackers tak de ke hehe

  ReplyDelete
 22. rakyat sedang di boneka-kan oleh proksi2 yg mempunyai kuasa...ada dalang yg mementingkan haknya sendiri..dan bersekongkol dgn musuh islam...bnyak persoalan bermain difikiran...akhirnya terjawab terimakasih brado kapak dengan hint penutup episod petama MH370 yg ditunggu-tunggu...ayuh semua bangkit..ALLAHU AKBAR...

  ReplyDelete
 23. Peperangan di Kawasan Sungai Furat (Iraq) kerana Merebut Kekayaan

  Ertinya:

  Daripada Abu Hurairah r.a., bahawasanya Rasulullah saw. bersabda; 'Tidak terjadi hari qiamat sehingga Sungai Furat (Sungai Euphrates iaitu sebuah sungai yang ada di lraq) menjadi surut airnya sehingga ternampak sebuah gunung daripada emas. Ramai orang yang berperang untuk merebutkannya. Maka terbunuh sembilan puluh sembilan daripada seratus orang yang berperang. Dan masing-masing yang terlibat berkata, "mudah-mudahan akulah orang yang terselamat itu". Di dalam riwayat lain ada disebutkan; "Sudah dekat suata masa di mana sungai Furat akan menjadi surut airnya lalu ternampak perbendaharaan daripada emas, maka barangsiapa yang hadhir di situ janganlah ia mengambil sesuatu pun daripada harta itu".


  (H.R.Bukhari Muslim)

  ReplyDelete
 24. akhirnya..NWO mmg akan jadi..cuma skang tggu masa je..thanks kat bradekapak...sbb siarkan article ni..cuma masih blur pasal khazanah tersebut .. xkisah la sama ada khazanah tu mmg ada atau x..apa yang penting separuh perjalana skrip ni dah berjalan dan xde tanda2 nak brenti lakon layar ni..da kemungkinan besar xlama lagi perang dunia ke 4 mmga kan terjadi..xperlu la kata nauzubillahiminzalik sbb mmga akn terjadi perang / fitanah tersebut kepada kita.

  tinggal kita ni di golongan al-wahn atau pun tidak.. sama2 kita doakana keselamatan agama kita dan keluarga serta "sahabat/saudara" kita dikala fitnah ni terjadi. thanks atas penjelasan bro kapak sbb dari segi penulisan tersebut da terang lagi bersuluh apa sebenarnya agenda utama dalam tragedi ni..tinggal kita sebagai manusia rajin atau malas berfikir.if malas then lepas 3 bulan ni malas da nak amik port pasal mh370 .. tapi if yg rajin berfikir dan org yg berfikir tu dapat mengenal kekuasaan Allah.. maka artikal ni akan menyedarkan mereka bahawa pertolonga/doa kita yang sedikit ni akan membanatu islam kembali ke jalan nye.

  mana yang masih lara dan tamak dengan harta dunia..maka sampai bila2 mereka tidak akan faham akan maksud aritikal brader kapak ni..

  sekali lagi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada saudara..apa yang membuat kan sy tertarik dngn aritikal ini pada mula nya adalah apabila bro menyatakan pada 21 / 24 mac akan ada perkembangan terbaru tentang mh370 ini dan guess what .. lewat malam 24 mac DSN dah umumkan perkembangan terbesar dalm SAR mh370. sejak itu la saya berpendapat apa yang ditulis oleh saudara ini sememangnya benar...

  cuma apa yag musykil adalah beberapa spekulasi tentang khazanah/kargo dlm mh370 di mana ada yang menyatakan bahawa kargo tersebut adalah alat kawalan drone pihak usa...jadi membuat saya terpaksa meneliti kembali penulisan blogger tersebut dan penulisan bro kapak sndr...tetapi terus terang saya kata kan..apa pun kargo/khazanah itu..tetap saya nampk yg ini ada lah agenda dajjal dalam menjalan kan NWO untuk menawal dunia ini.

  wallahualam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sarawak telah habis digondol hutannya? betul ke fakta ni?

   Delete
 25. Sangat menarik.. tapi... apa kata anda buat dalam bentuk video??? mungkin lagi menarik minat dan perhatian orang ramai...

  ReplyDelete
 26. Allah yang maha mengetahui. Manusia dihidupkan ke dunia sebagai khalifatullah. Semua yang bernama makhluk akan mati, hancur atau binasa. Hanya Allah yang tiada mula dan tiada akhirnya. Semuanya adalah kehendak Allah dan sebagai cubaan dan dugaan keimanan umat manusia kepada Allah yang esa. Semoga kita mati dalam kematian yang baik. Memasuki syurga Allah pada hari akhirat. In syaa Allah.

  ReplyDelete
 27. Satu perkongsian yang hebat....Tahniah kepada BK

  ReplyDelete
 28. Cuma ingin bertanya...adakah negara Brunei turut menjadi sasaran dalam permainan ini? Seperti yg kita maklim negara Brunei kaya dengan minyak....

  ReplyDelete
  Replies
  1. brunei golongan NWO xkan kacau sbb sultan brunei tergolong dlm man of 300... senang citer puak2 NWO order jugakla

   Delete
 29. At first masa DSN umunkan pasal MH370 berakhir dilautan hindi kami memang dah syak ada sesuatu yg xkena berlaku,,, kenapa cepat sangt nk putuskan yg MH370 dah berakhir. suppose siasat sampai ke akar umbi dahulu baru kerajaan boleh buat keputusan.. apa pun thanks for the info...xsalah sekadar membaca..jika ada benarnya maka bersiap sedialah kita umat islam ke arah dunia akhir zaman...

  ReplyDelete
 30. Klu najib dikatakan rugi siapakah yg untung? Yg dikatakan untung adalah anwar...so tak kan org yg rugi boleh menjadi dalang?

  ReplyDelete
 31. Camna pulak dengan anonymous hacker yg nak hack internet kerajaan isreal

  ReplyDelete
 32. Meremang bulu roma... Astaghfirullahalazim

  ReplyDelete
 33. 8 khazanah tu apa? Adakah kahazanah yg sama tp di tmpt yg blainan atau khazanah lain?
  Tqvm bk di atas pencerahan ni, bkn sng nk dedahkan pkara yg berkait dgn org besar ni. Sgt tgi riskonya. Semoga bk dimudahkan segala urusan olehNya..amin..

  ReplyDelete
 34. Lama sy tggu update bradokapak..tq..gud writing..terus berdoa..

  ReplyDelete
 35. Ada satu point yang terlupa ditulis, bagi aku tu point penting.

  Iaitu point hujah untuk menafikan maklumat yang TUDM detect bgtau MH370 turn back semenanjung malaysia tu. Walaupun pd asalnya TUDM kata kemungkinan, diorang yakin dengan kemungkinan tu.

  Itu point yang lupa untuk ditulis, bagi menguatkan hujah MH370 ada kt LCS.

  ReplyDelete
  Replies
  1. memang mh370 buat air turn back... diorg detect sampai ke acheh.. lepas acheh ilang dari radar tudm

   Delete
 36. Khazanah mende nak jual?

  Miskin sangat dah ke malaysia?

  Kalau nak emas amerika dah pegang papua.

  Malas nak percaya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau amerika tu kaya...kenapa matawang USD turun? puii...

   Delete
  2. Hutang Setengah Trillion..Kejatuhan Matawang RM-USD yg sgt teruk..masih kaya?..tue belum campur kos cari MH370..

   Delete
  3. 120. Saya tidak bertanggungjawab atas kecelaruan kefahaman anda dan saya tidak pernah sama sekali menyuruh anda percaya apa yang saya sampaikan. Boleh jadi ada yang salah pada diri anda, boleh jadi ada yang benar pada diri anda. Terpulang kepada individu hendak menilainya.

   Delete
 37. Kita tunggu dan lihat.. 15 April 2014 gerhana bulan berdarah.. Moga kita dilindungi dari fitnah dan kejahatan dajjal..

  ReplyDelete
 38. blok kapitalis-zionis (US, Isreal, Arab Nation and its allies) dengan blok komunis-syiah (BRICS Nation, Iran, Syria and its allies)


  Juj dan Majuj

  ReplyDelete
 39. Well done. ..!!! Keep it up

  ReplyDelete
 40. Tahniah bro for trying to be slh seorg hero theory2 mengarut nih... Keep it up! Smua bnde nk dikonspirasikan without any bukti kukuh...its ok, a perfect article to be read if all of u here plan to sleep..semua berebut nk jadi paling mengetahui skarang ni and ni tahniah for being one of them...respect kt u bro sbb brani n confident menghujahkn idea2 mengarut dgn assumption2 yg pjg lebar n most importantly without any bukti kukuh...klau mcm ni xdpt cari mkn lagilh CIA bro haha..agak2lh nak jadi hero bro...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kah...kah..kah...jgn jadi bangang

   Delete
  2. BK dah pesan kalau taknak percaya...jgn baca... hahaha. kan dah kena... malu oii...

   Delete
  3. Lol..pnyokong kuat fahaman konspirasi...haha

   Delete
  4. Makan isinya jangan dok hirup kuah je...
   Penyokong tegar setan gondol...

   Delete
  5. Isi liat bro..hehe ko lah tu pnyokong tegar setan gondol...kah kah kah

   Delete
  6. habits APA guna org2 yg mentafsir had is?ya Allah...day LA bodoh...xleh diajar...

   Delete
  7. Mungkin awak terlepas baca point ni... baca balik..

   120. Saya tidak bertanggungjawab atas kecelaruan kefahaman anda dan saya tidak pernah sama sekali menyuruh anda percaya apa yang saya sampaikan. Boleh jadi ada yang salah pada diri anda, boleh jadi ada yang benar pada diri anda. Terpulang kepada individu hendak menilainya.

   Delete
 41. akhirnya...setelah lama menanti

  ReplyDelete
 42. sape kat sini bleh post ayat kahfi yg dmaksudkan tu.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. cri r bro..semua nk bersuap......

   Delete
  2. http://www.surah.my/assets/s018/a109-79755f83b5717b9f4f5110f317c6d7af.png

   Delete
 43. Pencerahan y berani...namun terpulang jika mahu mempercayainya 100%. Kalau dpt dicerahkan juga peranan DSAI dlm isu freemason ini

  ReplyDelete
 44. BK, saya teringat yang YB Rafizi sebelum ni ada mendedahkan yang Kerajaan Malaysia merancang untuk menjual Khazanah Negara bagi menampung defisit / hutang negara yang ditanggung sekarang. Apakah pendedahan Rafizi ini ada kaitan dengan DSN dan DSRM?

  ReplyDelete
 45. Khazanah tersebut adalah Micro-Chip buatan Freescale Semiconductor

  ReplyDelete
  Replies
  1. 8 engineer dari freescale semiconductor

   Delete
 46. Sekiranya kita umat Islam terpaksa menjadi buih, mari kita usahakan supaya kita menjadi 'buih beracun' supaya 'lalat' tidak tidak berani menghurung kita...

  ReplyDelete
 47. Mmg terbaik episod ni dan membuka akal yg tak tercapai....mengenai point 95 :
  "Manakala teknologi Superstring adalah satu teknologi black hole dimana teknologi zarah kecil boleh menyedut banyak benda besar seperti unsur alam, sumber tenaga dan barang pejal."
  Baru ada tengok filem Hollywood "THOR".....teknologi Superstring ini ada digambarkan dalam filem tu..korng boleh tgk...

  ReplyDelete
 48. ade beberapa soalan..sy brminat dgn isu peralihan kuasa..jika trjadinya peralihan kuasa sprti yg dijngkakn..siapakh pengnti yg akn mengambil alih?jika peralihan berlaku antara sekutu kerajaan siapkh yg plg layak?seperti sedia maklum tiada calon yg masih layak mengemudi pemerintahan smaada timb pm ataupn pasukan kerajaan..sy cuba kaitkn 2 isu berlainan yg terjad tetapi mngkn mmpunyai motif yg sama..ini hanya pemerhatian dari maklumat yg diberi..2 isu tersebut ialah lahad datu n MH370..keduanya dikatakn ade unsur perebutan kuasa..isu 1 di lahad datu kejadian berlaku sblm pru-13..penaklukn putrajaya bergntung kpd penaklukn sabah..dimna kemengan disabah menentukn siapa yg akn memerintah kerana sokongan di semenanjung 50-50..dsai mnjnjikan peralihan sokongan sabah akn mnyebabkn putrajaya digulingkn..ia tidak brjaya..isu lahad datu dimainkn..n usha sebelah pihak digagalkn..isu 2 MH370 seleps prk kajang..dari kajang ke putrajaya..tiada petunjuk yg menguatkn penaklukan tersebut tetapi ade seseorg dpt menghidu kejatuhn DSN..dari situ dtgnya keyakinan dari kajang ke putrajaya..DSAI dipenjarakan..jika benar peralihan kuasa berlaku DSAI adalah antara calon yg paling layak..adakah DSAI mnggunakn bantuan US utk menekan DSN..btl atau tidak wallahualm..seperti kita tahu hubungan DSAI dgn US mmg baik..tetapi tidak pasti benar2 ada komplot atau tidak..jika benar ada komplot adakah komplot itu mengikut telunjuk US ataupn DSAI hanya mngunakan US semata2..berbalik kpd soalan asal siapakh yg akn mengmbil alih pemerintah jika berlaku peralihan kuasa..jika tidak berlaku anggap ini semua hnya cakap2 kosong..

  ReplyDelete
 49. segala yg berlaku pasti ada sebabnya.. spt kenderaan yg berjln di laluan yg berbatu-batu, tak mungkin meluncur spt d laluan b'aspal... berhenti menuding pd org lain.. tepuk dada siapa yg memilih pemimpin & sejauh mana ketelusan berdaulat di dlm keluarga sendiri.. mungkin pemimpin kita adalah wajah kita sendiri.. ludah ke langit kena muka sendiri.

  ReplyDelete
 50. memang sesuatu yang dijangka, cuma tak sangka peranan dalaman negara juga amat besar dalam menyumbang kepada tragedi MH370, betullah kata admin, tenggelam mungkin lebih baik dari timbul jika itu boleh menyelamatkan negara ke satu fasa yang boleh memusnahkan kedaulatan, Apa yang menjadi kesalahan, kerana dunia dan isinya, kita tewas dengan nikmat dunia dan menggadaikan negara demi 'sesuap nasi' yang tidak akan mengenyangkan, bukannya 'bergadai nyawa dan maruah' demi kelangsungan rakyat dan tanahair. Beginilah jadinya bila kurang agama dalam diri, pesona dunia mudah tergoda... akhirnya mungkin nasib buruk yang menimpa diri.. perancangan manusia tidak mampu melawan perancangan Allah swt. Saya akan mengulas dalam blog saya di http://budakkg-setiu.blogspot.com/

  ReplyDelete
 51. http://beta.quranexplorer.com/#18/1/10/

  ReplyDelete
 52. try this:

  beta.quranexplorer.com/#18/1/10/

  ReplyDelete
 53. Negara Islam mmg dh lama nk gunakan semula sistem dinar emas.. sbb kekuatan ekonomi negara itu bergantung kpd jumlah emas yg dimiliki.. memandangkan sistem matawang USD makin jatuh (sistem duit kertas), dan US plak xde emas, sbb tuh dia nk kaut 'khazanah' yakni emas yg ada kt negara kita ni... negara kita kn kaya dgn emas.. US menganggap bahawa kalo emas kt negara kita ni x ditarah, kemungkinan besar kita boleh mengatasi sistem matawang diorang.. so kt sini la point dia... sistem dinar emas ni cukup hebat kalo kita baca btol2...sistem matawang tgh jatuh sbnrnye..ni apa yg aq dpt 'tangkap' la lpas baca blog bro kapak ni.. kalo slh x tau laa kn...cuma meneka...

  ReplyDelete
 54. Khazanah blakang umh ko ke bro? Kahkahkah...sbarang ckp gara2 nk jadi hero...confident taik ni..tp tahniah..ramai pcaye cte dongeng2 cmni gara2 obses ngn theory conspiracy bangang ke jadah...lol! Masuk maharaja lawak plisssssssssss

  ReplyDelete
  Replies
  1. die ade ckp kalau xpercaya xpe.die pn manusia biase..die xsuruh percaya.aku pn xpercaya 100%,cume ape y ditulis memberi kesedaran.kita manusia akhir zaman tp x termasuk kau kot..

   Delete
  2. Hehe al quran ade bro..bkn pcaye kt tulisan manusia... :)

   Delete
 55. Alhamdulillah.. rupanya bukan saya seorang yang memikirkan kejadian ini sebegini rupa, terima kasih bro kapak dengan tulisan saudara ini keyakinan saya terhadap konspirasi NWO dan penelitian rencana-rencana mengenai Freemason dan illuminati memang berkait rapat dan mempunyai hubungan antara satu sama lain. Dan ianya bermula sejak kemenangan tentera The Knights yang berjaya masuk ke dalam Istana Nabi Sulaiman. Kisah tukang sihir yang diburu seperti cerita Merlin. Semuanya adalah permulaan konspirasi NWO. Atau dengan saya lebih suka mengaitkannya dengan tempoh pemerintahan DAJJAL yang memasuki fasa terakhir seperti yang pernah disabdakan oleh Rasulullah SAW.

  ReplyDelete
  Replies
  1. nabi sulaiman or nabi musa???

   Delete
  2. nabi sulaiman...the knight itu adalah penjaga n pencuri kitab2 sihir kuno yg telah dtanam dbwh temple@masjid al-aqsa...dlm freemason ade sebut temple of salomon...mean kuil sulaiman...btol kn jika sy salah...

   Delete
 56. Final yang sudah dijangka... cuma ada beberapa point baru yang ditambah bagi mendetailkan lagi kefahaman sy.. t.kasih BK.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Final yg sudah d jangka" kah kah kah...ko ni pn same berebut nk jd paling mengetahui...

   Delete
 57. Allah swt yang Maha Besar & Maha Mengetahui.........!
  Marilah sama sama tunaikan solat dan menuju kejayaan dengan melaksanakan semua perintah Allah swt.
  Kekuatan Islam ialah pada Jemaahnya yang beriman bukan yang munafikin.
  Terima kasih BK

  ReplyDelete
 58. admin sedih lah... mintak2 benda buruk xberlaku kat negara kita.... :( sedih arh mcm nk nanggis

  ReplyDelete
 59. terima kasih..Malaysia dah tak aman kan?? sememangnya saya tak suka cara perdana menteri sekarang dan isteri beliau..

  ReplyDelete
 60. ko jelah yg masuk maharajalawak..plissszz...xsuka jgn baca...kan dah dbgtau...takan tu pon nak di '' skolah '' kan...alahai zzz...nama ( zzz ) pon dah tunjukkan yg ko ni tido..xsdor apa yg jd...so baik ko tido je drpd ko xtido tp '' ngigau '' ye x..???jgn mare yer...

  ReplyDelete
 61. Saya percaya MH370 tenggelam tak jauh dari tempat ianya menghilang iaitu di Vietnam. Malangnya tidak ada sesiapa pun yang mahu mencari di sana. Banyak kemusykilan disini.

  ReplyDelete
 62. semoga Allah masih lg melindungi negara kita dr kuasa2 jahat...amin

  ReplyDelete
 63. kalau x silap saya, mereka yg beragama Islam di Negeri China melebihi dari jumlah rakyat kita yg beragama Islam di Malaysia ini. Mereka juga mempunyai pegangan yg kuat dan aqidah yg mantap.x kan mereka pun nak dok diam jer bro?

  ReplyDelete
 64. Us nk telaga minyak..sekian

  ReplyDelete
 65. May Allah bless MALAYSIA.. Aamiin.. and TDM !! malaysian need ur intelligent..

  ReplyDelete
 66. Ingat ada bnda sy nk ckp. Di syiria kanak2 org awam d bunuh ore bashad (kerajaan) d bantu oleh syiah iran, iraq, lubnan dan ada lg. Ingat AL-QURAN akan kekal sempurna sampai akhirat tp syiah kata ia tdk lg smpurna bahkan mereka tambah. FSA (mujahidin syiria) bk ikut telunjuk amareka atau mana2 mrka berjuang demi agama islam bahkan mereka kutup negara arab y ikut telunjuk amareka. Meraka telah berjanji akan cuba bebes palestin. Y rogol wanita, bunuh kanak2 adalah puak bashad.jd fsa berperang dgn bashad adalah perkara y benar sbb itu ulama dunia iktiraf meteka termasuk turki. Jd kita sama2 fkr.
  Ambil maklumat y benar tggl (buang) y tdk benar. Masalah perang atau hal agama rujuk la pada ulama dunia y benar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mujahidin juga tidaklah suci...dan ia adalah fakta. mereka indeed adalah boneka
   semua yg berperang disyria adalah boneka2 dan pemain2 yang akhirnya akan kerugian. Diantara Juj dan Majuj serta Sufyani yang bakal tiba.

   Delete
 67. http://www.irrawaddy.org/asia/us-looks-good-obama-heads-malaysia.html

  ReplyDelete
 68. maaf bnyk sy eja slh d ats sbb pent. Nie sy dah edit.
  Ingat ada bnda sy nk ckp. Di syiria kanak2 org awam d bunuh olh org (tenterw) bashad (kerajaan) dan d bantu oleh syiah iran, iraq, lubnan dan ada lg. Ingat AL-QURAN akan kekal sempurna sampai akhirat tp syiah kata ia tdk lg smpurna bahkan mereka tambah ayat nya. FSA (mujahidin syiria) bkn ikut telunjuk amareka atau mana2. mrka berjuang demi agama islam bahkan mereka kutup negara arab y ikut telunjuk amareka dan barat. Mereka telah berjanji akan cuba bebes palestin apabila menang d syiria. Y rogol wanita, bunuh kanak2 adalah puak bashad. jd fsa berperang dgn bashad adalah perkara y benar sbb itu ulama dunia iktiraf meteka termasuk turki. Jd kita sama2 fkr.
  Ambil maklumat y benar tggl (buang) y tdk benar. Masalah perang atau hal agama rujuk la pada ulama dunia y benar dan di iktiraf oleh puak ahli sunnah.

  ReplyDelete
 69. Siapa ckp mujahidin boneka???? Kalau bukn mrka brprang utk agama dan bela islam sapa lg???? Adakah anda mahu lihat org d syiria derita???? D rogol d bunuh. D suruh ckp bashad itu tuhan??? Kalau ckp mrka akan d pukul d tanam hdup hdp. Adakah itu tdak zalim. Adakah fsa mahu hapus semua itu fsa plak yang d lebem boneka??? Rujuk video ceramah ustaz nazmi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. pandangan ustad ikut ikutan berlainan dengan pandangan pengkajian secara filasafah GEO POLITIKAL dan perbandingan eschatology.

   ustad ikut ikutan pandangan nya mengikut sentimen... sedang pengkajian menerusi linear geo political semasa dengan eschatology buat banyak cross reference.

   itu bezanya.

   ambil sajalah contoh apa yang telah berlaku di Afghanistan dahulu..tidak mustahil bukan? anda pasti sumber yang anda ambil itu benar2 bebas dan realiti sebenar?

   Delete
  2. Jadi anda mahu mahu fsa brhnti dri brperang???? Anda suka tgk puak puak bunuh org awam dan rogil wanita. Atau anda syiah???? Kmbli pd hadis dan al-quran. Anda xbaca atau x tahu yang nabi muammad suruh kta berperang terutama d syam. Knpa???? Jd anda mahu ckp brperang d syam itu (mujahidin) boneka?????

   Delete
  3. bashar ustaz.. bukan bashad.. sentimen rogol bunuh dan sebagainya ni dari dulu semua pihak pernah guna.. ni namanya propaganda perang. US dulu sebar propaganda pasal jerman kejam etc.. n jerman pun sebar benda yg sama jugak pasal US.. there's no such thing as a clean, morally-correct war.. semua perang tu buruk..
   n tak dinafikan mungkin ada kejahatan yg kerajaan syria buat,(saya guna mungkin sebab saya tak nampak dengan mata kepala saya sendiri n i have lost faith with wats being shared in facebook.) n tindakbalas manusia nak menuntut bela tu boleh la diterima.. tp in term of maklumat dan penyebaran berita, kita kena tgk n teliti dari semua pihak.. sebab smear campaign ni sapa2 boleh buat.. cuma perlu bg persepsi buruk pasal seseorang/sesebuah negara, tak payah kita buat pape nnt akan ada orang yg tolong musnahkan dia utk kita. betapa bahayanya permainan persepsi dan propaganda ni kalau kita tak berhati2. itu point utamanya.

   Delete
 70. Us nak hapuskan hutang dgn chaina kes tahun 1934

  ReplyDelete
 71. Assalamualaikum,

  Kau dah tulis teori konspirasi bagai2, kemudian kau tulis " Anggap sahajalah ini hanya dongengan dan saya mereka-reka cerita, demi kebaikan bersama."

  Apa ni saudara? Sudah spekulasi macam2 tiba2 keluar statement macam tu?

  Awak ni betul ke tahu cerita sebenar?

  Awak ni betul ke ada berjumpa dengan pegawai2 yang berkaitan dengan kes ni? (merujuk posting terdahulu)

  Trafik di blog ni dah berapa ya? ;)

  ReplyDelete
 72. Hmmm..satu bende je lah dajal nie pandai..dy nk laga org islam nie dy tak laga sebelah pihak..dua2 pihak dy kasi masuk jarum.. Janji kau islam..kt situ dy masuk jarum..so sapa kepala now utk dua pihak kalau kt msia? Ha.. Dua2 la dy cucuk.. Sape tegolek pun ape dy kesah.. Elok lg dua2 tegolek.. Lg senang dy buat keje..tp igt la..sape kite nk halang sume bende nie tejadi? Tp sibijak pndai kapir nie rase dy mampu ubah yg tertulis kt saner tue.. Heh..tggu je lah janji2 sume tue dtg..kau hadap la bijak kau tue balik.. Hujunh2.. Amalan kite je jd benteng sementara menunggu hr yg dijanjikan

  ReplyDelete
 73. layan kan jela . yg penting happy

  ReplyDelete
 74. Akibat terlalu byk menonton filem James Bond

  ReplyDelete
 75. bro... bukan 3 hari lepas dsai dijatuhkan hukuman penjara... tengahari 7hb dsai dijatuhkan hukuman.. 8hb awal pagi tu mh370 ilang... xsampai 24 jam pon

  ReplyDelete
 76. Pada sy, samada yang ditulis yang benar atau yang tipu, sisi ilmu yang di sampaikan memerlukan banyak kajian/pembacaan yang sy sendiri tidak terjangkau sebelum ini kerana bukan bidang sy untuk mengkaji perkara tersebut. Byk perkara membuat kita berfikir semula. Samada untuk kehidupan peribadi kita atau umat sejagat. Jika kita tidak mampu untuk melakukan apa-apa, tidak ada salahnya artikel begini menjadi wake-up call. Jika Bradokapak tak betul, jd kita fikirkan yang betul. Kalau dia betul, maka itu semua adalah loceng amaran untuk kita mencari perlindungan paling tidak untuk kegunaan diri kita dan keluarga kita sahaja. Tidak ada yang tak betulnya amalan 10 ayat awal Surah Kahfi untuk jadi amalan kalau fakta2 yang lain hanya dogengan sekalipun. Ambillah itu yang paling minima.

  ReplyDelete
 77. Sering tertanya mengapa pesawat komersil yang mempunyai kapasiti penumpang seramai 400+ hanya separuh penuh sahaja semasa penerbangan terakhir MH370 itu. Apakah kerana terdapat muatan kargo yang teramat berat sehingga tidak memungkinkan cabin pesawat diisi sepenuhnya dengan penumpang beserta bagasi mereka, kerana telah melangkaui had beban maksima?

  ReplyDelete
  Replies
  1. err.. rasanya biasa je kalau flight tak penuh.. even kalau cuma ada 100 penumpang je pun kalau da time dia jalan dia kena jugak jalan.. its a non-issue i think.. :)

   Delete
 78. Patut la ada Berbau Tn.Hj. Shah Paskal .. Heheheh

  ReplyDelete
 79. "B. MH370 telahpun dirampas oleh ejen CIA dan mereka menyembunyikannya (menenggelamkannya) di suatu lokasi berhampiran LCS juga tetapi disuatu kawasan berdekatan PULAU yang terselindung daripada angin monsun. "

  Bro, Ostolia dah nak jumpa 370.

  Bila kau punya 370 nak keluar dari pulau kat LCS tu ? hehehe

  ReplyDelete
 80. bro kapok dgn bomoh tampar buaya lbih krang sama je...cuma respek skit la sbb
  tok moh berani tunjuk telur dia tyang 1 dunia..rela kna kritik tepat kt muka..mcm lu
  sorok telur,,semua statement crap la bro..ceduk kt internet blend jadi syair sampai
  ramai yg lentok. compare dgn tulisan shah paskal..brok kapok bukan buat semua cerita
  ni atas dasar luahan pndapat shj,tapi ada kepentingn individu dn material.sama mcm leader ajaran sesat reckrut
  follower,,so pda sapa2 yg mngikuti dramaraja,shah paskal,brado kapak dn seangkatan dgn nya
  hati2,baca seperti anda membaca fiksyen sja dn tdak trlibat secara lansung atau brhubung,,

  ''119. Seandainya ada mana-mana cerita yang saya sampaikan itu benar-benar terjadi, maka itu hanyalah kebetulan sahaja. Seandainya cerita yang saya sampaikan ini tidak benar dan tidak terjadi, maka ketahuilah yang saya masih lemah dalam menganalisa berita serta tidak mahir mencerna informasi yang diterima dan andaikan sahajalah apa yang saya tuliskan ini sebagai dongengan belaka.''
  ----sendiri x yakin bagaimana anda mahu yakin-------

  ReplyDelete
  Replies
  1. diam la kau pon x tahu pape nk bising2 , ko masuk jgk blog ni pstu nk kondem2 plak ? x suka angkat kaki la bro , dia tak suruh kau pcaya , noob!

   Delete
  2. Sesuatu yg disampaikan brado kapak ada yg tersurat ada yg tersirat. Jd kita kena faham secara tersurat dan juga tersirat. Bg org yg melihat sesuatu itu secara tersurat sahaja dia akan kata brado kapak mengarut, tak yakin, menipu dan sbgnya. Ini zaman terakhir, atau akhir zaman yg penuh kekeliruan, misteri dan mistik. ZAMAN DI MANA KUASA KEBATILAN SAMPAI KEKEMUNCAK SBLM JATUH. Zaman kekuatan sains (kekuatan AKAL) akan BERAKHIR. Zaman KEKUATAN ROH akan menguasai semula dunia. Ttp sebelum itu berlaku akan berlaku pertarungan HEBAT antara kebenaran dan kebatilan.

   Delete
 81. Alhamdullilah..Syabas..kepada semua pembaca artikel ini dan juga semua pembalas komen pasal artikel ini...saya yakin kebanyakkan yg membaca artikel ini adalah mereka yg mempunyai Kalimah Syahadah..kita bersaudara..meskipun mempunyai ideologi berbeza..Syukuran..Artikel ini memberikan inspirasi kpd semua saudara keluar berfikir daripada kotak yg telah disediakan oleh musuh Islam.... Sebagaimana kita diajar oleh Baginda S.A.W mempercayai hal Ghaib dgn sebaik-baiknya. Apa agenda mereka bg setiap apa digambarkan oleh penulis merupakan pelakonx yg telah Allah tetapkan sejak azali lagi...Namun sebagai pemegang Kalimah Syahadah yg beriman..Sesungguhnya semua itu adalah telah disusunaturkan oleh Allah ingat biar selicik manapun...Perancangan Allah yg paling terhebat...Maka sama-samalah pegang semantap-mantapnye Al-Quran dan Sunnah... Ingat..Islam pada mula datangnya adalah berdagang..maka pada akhirnya juga berdagang...Bagi yg mana mempertikaikan Al-Quran dan Sunnah..segara la bertaubat...perbetulkan akidah kita semuga akhir kalam kita menjadi org yg benarx beriman kepada Allah dan RasulNYA...

  ReplyDelete
 82. pergh.. power ending.. terpengaruh aku... ikut logik.. khazanah negara iraq.. emas adalah petroleum.. di malaysia, petroleum byk di sabah.. ada jmpa telaga baru ke? 8 tempat baru? yg dah disalahguna selama ni cuma khazanah minyak je aku dpt relate.. hehe.. speculate sket. thank BK.. kreatif betul teknik menulis.

  ReplyDelete
 83. Sya nak share sdikit apa yang sya tahu.....sblum berlakunya kjadian misteri ini iaitu kehilangan MH370....bukankah Taliban berjaya merampas command & control system (CNC) yang digunakan utk mengawal Drone tanpa pemandu.Peristiwa ini berlaku pada Februari 2014 sblum tragedi itu berlaku.Tujuan utama Taliban merampas sistem itu untuk mendapatkan wang shaja.Mereka mahu menjual sistem CNC itu kpada Russia dan China yg sgat mahu sistem rahsia AS itu.Tetapi,oleh kerana Russia trlalu sbuk urusan di Ukraine...maka China menjadi negara pilihan mereka utuk dijual.Oleh itu,China menghantar 8 org saintis pertahanan mereka utk memeriksa sistem tersebut dan bersetuju membayar jutaan dollar.Sekitar Mac 2014,lapan org saintis itu bersama 6 peti mlakukan prjalanan mreka ke M'sia kerana berpendapat laluan ini adalah terbaik utk mengelakkan diri dripada dikesan.Kargo ini disimpan di dlm kedutaan China di bwh perlindungan diplomatik.Sementara,AS dan perisik2 Israel bersama-sama merangka pelan utk memintas dan menawan semula kargo.China merasakan lebih selamat jika menyangkut kargo tersebut menggunakan pesawat awam utk mengelakkan syak wasangka.Lagipun,penerbangan KL ke Beijing mengambil masa hanya 4 jam stengah dan mempercayai AS tdak akan merampaspesawat awam itu.Seaik shaja MH370 meninggalkan ruang udara M'sia....dan melaporkan diri kpada kawalan udara Vietnam,satu pesawat AWACS AS tlh menyekat isyarat komunikasi mereka,mematikan sistem kawalan pilot dan menukarkan kawalan kepada mod kawalan jauh.Anda masih ingat x pasal tragedi 11 september 2001?Slepas peristiwa itu,semua pesawat Boeing dipasang dgn sistem kawalan jauh utk menentang rampasan pesawat oleh pengganas.Sterusnya,ajen AAS dan Israel mengambil alih kawalan pesawat dengan mematikan transponder dansistem komunikasiyg lain,mengubah laluan dan terbang ke arah barat.Mereka tidak terbang ke timur,ke Filipina dn Guam kerana Laut China Selatan merupakan kawasan radar dan satelit China yang mengawasi perairan itu.Pesawat itu terus terbang ke Sumatera utara.Anambas, India selatan dan kemudian mendarat di Maldives utk mengisi minyak dan terus penerbangan ke Diego Garcia pangkalan udara AS di tngah2 Lautan Hindi.Sebaik mendarat,kargo dikeluarkan dan kotakhitam ditinggalkan.Penumpang disenyapkan melalui kaedah semulajadi iaitu kekurangan oksigen.Peswat MH 370 dgn penumpang yg matiskali lagi berlepas dan diterbangkan dgan kawalan jauh enuju ke selatan lautan hindi utk mnjadikan org percaya bhawa pesawat itu kehabisan mnyak dan akhirnya terhempas ke lautan.X tau lah info yg sya berikan itu benar atau tidak..sya cuma share apa yg sya faham...klau ada kesilapan tolong btoikan.pasal penulis blog ini,karya tulisan anda sgat terbaik dan input yg diberikan sgat muhasabah dan sya rasa ada yg btoinya....

  ReplyDelete
 84. sebut tentang HAARP = High-Frequency Active Auroral Research Program, tetiba teringat kisah bunyi gema dari langit di rawang(kalau tak silap) & serian, sarawak dan juga beberapa negara lain pada tahun sekitar 2012/2013 lalu yg mengatakan bunyi itu dtg dari stesen HAARP di alaska semasa membuat ujian...hmmm...hmmm...

  ReplyDelete
  Replies
  1. tumpang marketing admin BRADO KAPAK

   Al FAID BARAKAH SERVICES PUCHONG PRIMA
   ( KIOSK MYEG )
   PERBAHARUI ROADTAX & INSURANS KENDERAAN ANDA- Tanpa Geran Original


   *Kami menawarkan khidmat MyEG secara online dan serta merta boleh dicetak terus kepada anda disamping untuk memperbaharui Insurans .
   *Kami juga menawarkan Perkhidmatan Penghantaran RoadTax dan Insurans Kenderaan Ke Lokasi anda.

   Like us On Facebook- https://www.facebook.com/roadtaxmyeg4u

   QUOTATION PERCUMA DENGAN HARGA INSURANS KENDERAAN MELAMPAU LAMPAU MURAH
   http://roadtaxmyeg4u.blogspot.com/p/contact-us.html

   BZ072 KOMPLEKS NIAGA PRIMA WALK JALAN 5/6 TAMAN PUCHONG PRIMA 47100 PUCHONG, SELANGOR

   Delete
 85. tumpang marketing admin BRADO KAPAK

  Al FAID BARAKAH SERVICES PUCHONG PRIMA
  ( KIOSK MYEG )
  PERBAHARUI ROADTAX & INSURANS KENDERAAN ANDA- Tanpa Geran Original


  *Kami menawarkan khidmat MyEG secara online dan serta merta boleh dicetak terus kepada anda disamping untuk memperbaharui Insurans .
  *Kami juga menawarkan Perkhidmatan Penghantaran RoadTax dan Insurans Kenderaan Ke Lokasi anda.

  Like us On Facebook- https://www.facebook.com/roadtaxmyeg4u

  QUOTATION PERCUMA DENGAN HARGA INSURANS KENDERAAN MELAMPAU LAMPAU MURAH
  http://roadtaxmyeg4u.blogspot.com/p/contact-us.html

  BZ072 KOMPLEKS NIAGA PRIMA WALK JALAN 5/6 TAMAN PUCHONG PRIMA 47100 PUCHONG, SELANGOR

  ReplyDelete
 86. Cuba kita baca ini pula
  http://www.kainkapanku.blogspot.com/2014/04/bani-tamin-siapakah-mereka-yang-di.html

  ReplyDelete
 87. DOA ITU senjata orang mukmin.
  Hasbunallahi was ni'mal wakiil..lahaula wala quwwata illa billahil 'aliyyil a him..qunut nazilah..
  Ya Allah bantu lah kami, ya Allah Engkau tadbirkanlah segala urusan kami..Ya Allah menangkan lah kami Ke atas musuh-musuh kami, Ya Allah gagalkan lah segala perancangan tipu daya musuh-musuh kami..Ya Hayyu Ya Qayyum Ya Zaljala li walikram

  ReplyDelete
 88. thniah bradokapak..sy sgt2 terkesan dgn penulisan anda.saya hanye terfikirkn akn tibanya hari kiamat tidak lame lg.benarlah kata2 penulis tntg pntgnye surah al-kahfi dlm diri kita kerana untuk mghindarkn diri kita dari fitnah dajjal..wallahualam.same2 lah kte umt islam bersatu padu dan bykkn bertaubat kerana sekrg ni ramai yg tlh alpa dgn kecanggihan teknologi dan pergaulan sesama kita juga semakin lama semakin lupus dengan kelalaian teknologi ini.sy syorkan semua bykkn beramal kerana tanda2 hari kiamat 2 semakin hampir dan perlu dperigtkn bhwa dajjal itu adalah dalam kalangan kte juge..nauzubillahimin zalik..

  ReplyDelete
 89. terima kasih..sangat terkesan...moga allah pelihara semuanya...benar atau tidak hanya allah yg maha mengetahui...apa pun terima kasih atas kesedaran yg perlu kita semua akui...

  ReplyDelete
 90. Bilamana khyalan dan andaian ingin dilogikkan....

  ReplyDelete
 91. *Manakala, punca-punca dan sebab-musabab mengapa MH370 hilang hanya lebih kurang 3 hari setelah keputusan mahkamah menjatuhkan hukuman penjara ke atas DSAI pula akan diceritakan dalam "Episod Kedua" kelak, insyaALLAH. Hal ini amat berkait rapat dan ia sudahpun saya terangkan serba sedikit dalam point nombor 38 & 43.

  - adakah DSAI akan menjadi The New Puppet? jeng jeng jeng...
  - bosan2 boleh lah kunjungi link ni -> http://www.youtube.com/user/wuptubeadmin
  - semoga kita smua dilindungi Allah SWT..Amin

  ReplyDelete
  Replies
  1. Knp puppet? Maksudnya dsai bsekongkol dgn us?

   Delete
 92. Fitnah akhir zaman lawati disini juga
  http://kainkapanku.blogspot.com/2014/01/peristiwa-besar-menjelang-kiamat-kubra.html

  ReplyDelete
 93. Tulisan sebelum ni brado kapak ada ckp yg DSAI xde terlibat dn xde kena.mengena dgn kes mh370 ni...tp pd artikel kali ini brado telah mengesah dn mengukuhkan penglibatan DSAI...mcne tu????? Adakah brado baru dpt maklumat terbaru dn terkini...??? Dan terus menggantikannya dgn tulisan yg salah sblm ni...?

  ReplyDelete
 94. Adakah HAARP telah digunakan keatas Malaysia? Kerana pada awal tahun Malaysia mengalami perubahan suhu yang luar biasa. Seluruh Malaysia mengalami cuaca sejuk yang tidak pernah dialami sebelum ini sehingga ada ura2 mengatakan bahawa Malaysia akan mengalami 4 musim. Kini, Malaysia mengalami kemarau. Sebulan sebelum hilangnya MH370. Sedangkan pada masa ini negara jiran kita Indonesia mengalami musim hujan sehingga menyebabkan tanah runtuh. Rujuk http://blogserius.blogspot.com/2014/04/serius-indo-tragedi-keretapi.html. Apa pandangan brado kapak?

  ReplyDelete
 95. harap dapat tangkap admin ni sbb mengaitkan sultan pula!!!

  ReplyDelete
 96. Sultan yg adil disanjung,sultan yg zalim disanggah..kata2 org melayu dulu kala..hang tuah setia dizalimi,jebat derhaka kerana menegakkan keadilan..apa setia yg kita Cari? Apa keadilan yg kita lihat?..zaman fitnah,yg berani ckp benar dipancung habisan...

  ReplyDelete
 97. Peristiwa Sulu yang terjadi pada Mac 2013 sebagai blood sacrifice sebelum terjadinya peristiwa besar yang sebenar pada Mac 2014? Adakah mereka mengadakan blood sacrifice ini sempena meraikan Blood Moon yang penting bagi mereka yang dijangka akan terjadi pada 15 April 2014? Obama juga akan datang ke Malaysia pada April. Adakah ini kebetulan? Atau telah dirancang? Tahun Melawat Malaysia sebahagian dari rancangan mereka? Konsert FMFA yang meragut nyawa baru2 ini juga sebagai sacrifice sempena Blood Moon? Konsert tetap diteruskan walaupun negara tengah bersedih dengan kehilangan MH370 atas alasan program sempena Tahun Melawat Malaysia? Rancangan yang telah dirancang dengan begitu teliti sekali.

  ReplyDelete
 98. Begitu juga Ayah Pin yg ramai pengikutnya disebabkan rakyat Malaysia mudah dan teramat suka kepada perkara-perkara mistik, sensasi, ramalan dan tahyul mahyul..lebih rela percaya kepada cerita yg tiada kesahihan, tiada bukti nyata tatkala ilmu berkenaan sesuatu perkara langsung tiada..Sejak MH370 hilang, ramai berminat untuk menjadi hero dalam mengandaikan apa sebenar yg berlaku lantas berlumba-lumba membina teori sendiri berdasarkan bahan bacaan internet terutama blog, portal dan sebagainya...kepercayaan rakyat terhadap individu tertentu yg hanya meramalkan sesuatu perkra yg berlaku sekaligus menidakkan penat lelah dn pengorbanan rakyat Malaysia yg terlibat dlm operasi SAR MH370 ini..Seolah-olah tindakan kerajaan selama ini memperbodohkan rakyat negara yg mana mustahil utk dilakukan..Rata-rata mula percaya kepada brado kapak sejurus artikelnya yg memberi tarikh agak tepat (sebenarnya beliau memberi dua tarikh bukannya satu) sidang media PM brhubung isu kehilangan MH370..Tidak dinafikan beliau mempunyai kenalan samada di JPM ataupun lain-lain agensi kerajaan/penguatkuasa yg sememangya telah ketahui awal dn kemudian memaklumkan kpd Brado Kapak..sepatutnya beliau jelaskan juga intipati sidang media PM pada tarikh tersebut..sekadar memberi pandangan bahawa akan ada perkembangan menarik berkaitan isu MH370, saya rasa ramai sedia maklum terutama mrk yg sudah biasa dgn prosedur sidang media..sbrg perkara-perkara luar biasa, hanya PM shj yg akan memberikan sidang media..Bagaimanapun, terdapat juga perkara-perkara yg baik cuba ditonjolkan Brado Kapak dan tidak dinafikan tujuan baiknya itu. Nasihat saya kepada Brado Kapak, dgn ramai rakyat Malaysia tertumpu kepada anda utk mendapatkan info lanjut berkenaan kehilangan MH370, diharap jgnla anda menimbulkan sesuatu berita masih belum dipastikan kesahihannya...jgnla kita sebagai hamba Allah terlebih dahulu mengatasi takdirnya..jgnlah dikhianati kepercayaan diberi, gunakanlah kelebihan menulis anda di jalan yg benar...

  ReplyDelete
 99. hurm.. adakah isu pembinaan jambatan ke 2, keretapi laju dan laluan alternatif beserta Hubungan diplomatik di antara Malaysia dan Singapura ada maksud tersirat... actually saya ni takder la banyak ilmu.. tapi sentiasa jg la mengikuti perkembangan dari semasa ke semasa

  ReplyDelete
 100. "Manakala teknologi Superstring adalah satu teknologi black hole dimana teknologi zarah kecil boleh menyedut banyak benda besar seperti unsur alam, sumber tenaga dan barang pejal. Teknologi ini belum siap development dan saya jangkakan seandainya ia selesai develop, ketika itulah pihak US akan melancarkan perang dunia ke-4 nya iaitu perang yang dikatakan sebagai perang yang amat pelik sekali. Dalam cerita sejarah Albert Einstein pun dia pernah cakap, perang dunia ketiga itu (sebenarnya keempat) adalah perang yang pelik dan dia tak tahu bagaimana menggambarkannya manakala perang terakhir akan kembali menggunakan senjata seperti panah, pedang dan tradisional matter. Senjata tradisional akan kembali digunakan setelah sumber tenaga 'disedut' atau disekat atau tamat akibat perang zahir yang terjadi antara blok komunis-syiah melawan blok kapitalis-zionis."
  Adakah micro chip yang dicipta oleh saintis Freescale Semiconductor dapat complete development mereka?

  ReplyDelete
 101. Tujuh Gunung...Lautan..Lautan...Sembilan Lautan alah intan...
  Umpan ku tabur dah makan.. Ikan dah makan.....

  ReplyDelete
 102. Aduh... bercerita atas angin gini.. letih lah kawan.. susah lah kawan nak percaya.. sampai 116 ayat.. merapu.. nasib baik sahabat kawan beri address ni..

  ReplyDelete
 103. Bagaimana pula Ustaz mimpi, ada kaitan?

  ReplyDelete
 104. kenapa Malaysia tak nak siarkan rancangan The New Arrival dan banyak lagi dalam laman web wakeupproject, Sepatutnya rancangan camni kita perlu tunjuk dan buka minda orang Melayu dan Islam.

  ReplyDelete
 105. to the writer..
  adoi.. your conviction on this matter is beyond obsession.. and you're deliberately convincing people with your lewd statement of a hidden agenda behind every single occurrences in this world.. you're simply relating many distinct things with your set of makeshift logic. come on man.. not cool.. you don't have to act all-knowing and as if you're the only smartass in this world.. well of course it's a public secret that the western bloc is playing their games with other small developing countries.. but to simply claim that they are the hidden hand behind everything is a bit overkill.. you may regard me as a fool or ignorant for not believing, but as far as i'm concern, nothing is proven until a solid, substantial evidence is laid down before me.. to speculate things for me is unethical and somewhat not-brilliant. speculation will only put people into panic and distress when actually the truth is, there's no actual or immediate threat present to be panic of.. hasbunallah wa ni'mal wakil, ni'mal maula wa ni'mannasir.. la hawla wala quwwata illa billahil aliyyil 'azim.. semoga kita semua berada di dalam naungan rahmat dan perlindungan Allah. salam. :)

  ReplyDelete
 106. Salam.

  Islam telah meletakkan garis panduan bagi umat Islam agar apa-apa berita yang sampai, kewajipan kita adalah Tabayyun dan Tatsabbut. Apa itu tabayyun dan tatsabbut? Tabayyun bermakna, kita mendiamkan diri apabila ada berita yang sampai yang kita sendiri tidak mengetahui kesahihannya. Manakala tatsabbut pula adalah memastikan sama ada berita itu benar ataupun tidak.

  Maka, tulisan Bradokapak itu kita ambil sikap supaya kita bertabayyun dahulu. Besar kemurkaan Allah apabila kita menyampaikan beria yang tidak pasti akan kebenarannya. Memang benar, akhir zaman ini akan terjadinya huru-hara, fitnah dajjal, dsb.

  Lalu apa yang Nabi ajarkan kepada kita? Tidak lain dan tidak bukan, banyakkan amalan, tegakkan dakwah Tauhid dikalangan masyarkat kita, kenalkan kepada umat islam akan bahaya syiriki dan keutamaan Tauhid.

  Kenapa Umat Islam dahulu berjaya menakluki rom dan Parsi? Sebab Tauhid, keyakinan kepada Tuhan itu sangat kuat.

  Jadi, kita boleh ambil pengajaran daripada apa yang bradokapak share di atas agar supaya kita memperbanyakkan baca surah al-Kahfi sebagaimana yang diterangkan di atas dan juga sebagai tambahan jangan lupa baca doa meminta perlindungan dari fitnah dajjal selepas baca Tasyahud


  "ALLAHUMMA INNII A'UDZUBIKA MIN 'ADZABI JAHANNAM, WA MIN 'ADZABIL QUBR, WA MIN FITNATIL MASIIHID DAJJAL.'

  ReplyDelete
 107. Lagi kenyataan Tun Mahathir tentang Kehilangan MH370, ada benarnya dan ada juga berkaitan dengan teori Bradokapak jom terjah apa yang dikatakan oleh Tun http://www.kainkapanku.blogspot.com/2014/05/lagi-pendapat-tun-mahathir-tentang-mh370.html

  ReplyDelete
 108. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete