MH370: Tenggelam di Hindia


"Bila tenggelam tak ramai yang mati, bila timbul ramai yang mati"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Berita sedih buat seluruh Rakyat Malaysia.

Pada malam ini, Dato Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan satu berita sedih terbaru kepada dunia, MH370 telahpun disahkan lokasi terakhirnya berada di Lautan Hindia. Apapun, kita harus menunggu jawapan lebih jelas pada esok petang sekitar jam 5.30 petang. Nantikan sidang media di kaca TV anda esok petang. Masih ada sebab tertentu mengapa Dato Seri Najib tidak menyatakan dengan jelas, apakah MH370 telah tenggelam atau tidak, terhempas atau tidak dalam sidang medianya malam ini. Maka, nantikan sidang media esok petang (25 Mac 2014, jam 5.30 petang).

Berikut, point penting daripada ucapan yang telah disampaikan oleh Dato Seri Najib Tun Razak yang telah membuat satu sidang media tergempar baru sahaja sebentar tadi pada 9.50 malam, di PWTC.

Dato Seri Najib Tun Razak, LIVE dari PWTC.  
Point Penting.
1. Lokasi terakhir MH370 berada disahkan adalah di Lautan Hindi, tenggelam.
2. Press conference lebih details pada esok hari, jam 5.30 petang.
3. MAS telah bercakap dengan seluruh keluarga mangsa mengenai kejadian ini.
4. Kepada pihak media haruslah memberi ruang kepada keluarga mangsa pada masa ini agar tidak mengganggu mereka.
--------------------
Sidang media tamat.
DSN tidak mampu memberi jawapan pada malam ini. Kita harus menanti esok petang....

-------------
Sedutan sidang media Dato Seri Najib malam tadi. 
Kata Perdana Menteri, kedudukan terakhir penerbangan MH370 itu didasarkan kepada maklumat daripada data satelit yang diberikan oleh syarikat Britain, Inmarsat dan Bahagian Penyiasatan Nahas Udara United Kingdom (AAIB) yang mengesahkan pesawat Boeing 777-200 itu terbang ke jalur selatan isyarat terakhir yang dikesan daripada pesawat itu. 
"Ini kawasan yang terpencil, jauh daripada mana-mana tapak pendaratan yang munasabah. 
"Oleh itu, dengan rasa penuh dukacita dan kesal, saya memaklumkan bahawa, berdasarkan kepada data baru ini, penerbangan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi," kata Najib. 
Jelas Najib, satu sidang media akan diadakan pada Selasa dengan maklumat yang lebih lanjut. 
"Pada masa ini, kami ingin memaklumkan kepada anda perkembangan terbaru ini pada kesempatan yang terdekat. Kami berkongsi maklumat ini dengan komitmen kepada keterbukaan dan rasa hormat kepada keluarga, dua prinsip yang menggarisbawahi penyiasatan ini," katanya. 
Menurut Najib lagi, Malaysia Airlines telah memaklumkan perkembangan baru ini kepada ahli keluarga penumpang dan anak kapal. 
"Bagi mereka, beberapa minggu kebelakangan ini cukup menyedihkan; saya tahu berita tentunya lebih sedih lagi," katanya. 
Najib juga menyeru kepada media untuk menghormati ruang peribadi ahli keluarga yang terlibat dan memberikan kepada mereka ruang yang sangat diperlukan pada masa yang sukar ini.
------------------------------

InsyaALLAH, nantikan lebih banyak berita yang akan menggemparkan anda semua pada esok hari. Kami di Dramaraja akan sentiasa memberikan berita dan penjelasan kepada anda semua.

Bersiap sedialah ke atas sebarang kemungkinan.

Episod MH370 sudah hampir berakhir. Namun, siri seterusnya akan terus dimainkan.

Bersabarlah wahai jiwa-jiwa yang tenang.

Bacalah kembali kesemua ratusan point yang telah saya hidangkan kepada anda sebelum ini. Rujuk artikel "MH370: Suatu Misteri" dan artikel "MH370: Siapa Rugi?".

Bukan sekarang masa untuk kita mempertikaikan siapa salah siapa benar, tetapi sekaranglah masanya untuk kita muhasabah mengenai masa depan kita pada hari mendatang.

Ketahuilah, sesungguhnya perang dunia sudah semakin hampir di selekohnya.

Pihak kerajaan Isreal telahpun menarik kesemua kedutaan mereka di seluruh dunia untuk pulang. Mereka sudah punya satu rancangan baru yang lebih licik dan unik.

Nantikan sahaja, dan JANGAN sesekali putus berdoa agar kita dijauhkan daripada fitnah akhir zaman.

InsyaALLAH, amiin...

Sekian.

-bradokapak-
-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

123 Responses to "MH370: Tenggelam di Hindia"

  1. Replies
    1. Ucap takziah kepada kesemua ahli keluarga MH370 serta crew sesungguhnya
      Allah Maha Kasih, Penyayang, Mengetahui dan Pengampun..Amin

      Delete
    2. Teori Terkini Kapten Nik Huzlan Yang Bakal Hapuskan Segala Sangkaan dan Hipotesis
      Klik Sini
      http://akuobses.blogspot.com/2014/03/bukti-terkini-mh370-ikuti-analisa.html

      Delete
  2. Tuhan lakukan keajaiban....Islam psti terus menang!!hancurkan musuh Islam dgn penuh k/syg...kembalikanlah MH370...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry la kak, itu agak mustahil skrg kerana Islam bukan bersatu. Tgk aje di Malaysia.

      Delete
    2. Hanya pada mereka yg maseh ada was-was dalam diri sahaja akan berkata mustahil...

      Delete
  3. Wah....cerita sudah hampir ke puncak.....siapa hero yang sebenarnya?
    kenapa lepas pilihan raya kecil baru Najib nak buat PC? fikir-fikirkan lah.....
    .
    .

    Ketahui Rahsia Cetak Banner Murah? KLIK SINI!
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kne mgena dgn pilihan raya kcil!!?? GIla!!!! Otak ko kalau nak bpolitik, tk pyh nak kaitkan dgn nyawa org la, gila!!! Baik ko yg msk pesawat tu! Drpd hidup memfitnah org!!!

      Delete
    2. Bodoh punya org .. nak kaitkan dgn prk kajang... kimak tak babi sial bodohhhh

      Delete
    3. Matanglah sikit bro...komen ikut nafsu, mcm nilah jadinya..

      Delete
    4. haih...pilihan raya kecil ngan MH370 nak di kaitkan kenape??dah kurang kerja ke ape...mcm ni la pro pmbangkang...kalo BN menang ari tu rsanya lg teruk puak korg ni mencarut...

      Delete
    5. sad mindset....taksub tahap kritikal ... semoga nanti anda seiring dengan DSN dititian sirat....tgok sapa jatuh sape lepas..kalao dua2 lepas alhamdulillah ...

      Delete
    6. Gile ke ap die ni.. ni nyawe la.. jgn sbb politik nyawe ko kaitkn. Gile politik ke ap?? Ee ak geram btl lah manusia mcm ni. Bek ko jek ddk dlm kapal tu bru ko rase mcm mne. Ni comfm manusi yg pentingkn diri snd. X hbs2 politik.. org kesusahan pon politik lg..damn

      Delete
    7. Apa puya manusia le kau ni...tiada hotak langsung.....asyik politik saja ke dlm hotak kau .....pasal nyawa...pasal perasaan org kamu tiada fikir ke....bodoh nak mampus....kalau kamu cakap mcm tu kat depan saya...penempar kamu akan terima....bodoh...sial

      Delete
    8. ADA JUGA ORG BODOHHHH BERKAITAN POLITIK.....OTAK KAU LETAK KAT MANA?KECIK2 DULU TAK NAK MAMPUSSSS

      Delete
    9. abah ko..bangang xbtempat cetek sgt otak manusia mcm ko nih

      Delete
    10. tahniah bro kerana anda boleh berfikir dan keluar dari teratak usang yang terpencil, yg didalam kotak buruk dan didalamnya tempurung...

      Delete
    11. Ya Allah ya tuhan kami. Lindungilah negara Malaysia dari fitnah kecil dan fitnah besar. Lindungilah negara Malaysia dari konspirasi akhir zaman. Lindungilah negara Malaysia dari menjadi mangsa keadaan. Berilah Hidayah Mu kepada rakyat Malaysia beragama Islam terutama berbangsa Melayu untuk kami bersatu hati dan jiwa dalam mempertahankan bumi Malaysia yang tercinta ini. Jauhkanlah rasa keterujaan di kalangan orang Melayu untuk tidak sudah-sudah bermain politik, hingga pihak luar sedar kelemahan rakyat Malaysia. Kau lindungilah kami ya Allah. Agar negara ini akan terus memainkan peranan sebagai negara Islam contoh yang disegani dan dihormati. Amin.

      Delete
    12. ohh..klw org biasa yg kaitkan mh370 dgn politik korang berani nk maki la ya,,habis najib yg kaitkan anuar pasal mh370 tu kenapa korg tak maki macam ni..banggang..nak komen tu biar pakai otak..

      Delete
    13. Bagi bukti najib kaitkan dgn anwar.. kalau stkt gamba edit.. tak payah tunjuk. Kau tunjuk video yg dia mmg mengatakan anwar ada terlibat. Weh. Najib tk sebodoh tu lah nak kaitkan anwar. Drpd dia katikan anwar, baik dia sumbat je anwar dlm pesawat mh370 kalau tu memang konspirasi politik. Bodoh.. kerja nak mfitnah jelah puak pakatan ni. Bn pun lg elok.

      Delete
    14. ish.. dhla kuarkan statement bodoh.. siap letak pic pulak tu.. menyerlahkan tahap kebodohan melampau..

      Delete
    15. Nabi SAW bersabda maksudnya : " Bukanlah beriman orang yang suka mencela, mengutuk, mengeji dan bercakap kotor".
      .
      Nabi SAW berpesan kepada Sayidina Ali k.wj. maksudnya :
      .
      "Wahai Ali ! Janganlah engkau mencaci-maki orang Islam atau mencaci-maki binatang kerana cacian itu akan kembali dirimu sendiri.
      .
      Wahai Ali ! Kuasailah lisanmu dan biasakanlah dia mengucapkan yang baik, kerana tidak ada yang lebih berbahaya bagi manusia pada hari kiamat yang melebihi ketajaman lisannya.
      .
      Wahai Ali ! Jauhilah tukang caci-maki kerana ia suka membuka aib orang dan ia tidak akan masuk syurga."
      .
      Ketahui Rahsia Cetak Banner Murah? KLIK SINI!
      .

      Delete
    16. kau y mintak kena maki.....pakai otak lain kali.muka nak mintak kena sepak je.dah buat slh mintk maaf ler...

      Delete
  4. You are right about the date. Its 24th today. And the shocking news was out today too. You might be wrong is some way but the way you thoughts and such does help me open up.
    Blog Al-Faedah dan Dramaraja adalah dua blog yang sering saya baca, some info does linked to each other. Keep on giving your opinions. It won't kill anyway.. just some people can't accept it.. Saya suka meneliti hal2 akhir since 3years ago.
    Keep on your good work. Good luck BK ^^ May Allah bless your good way..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye saya baru baca.dia menjangkakan 21 atau 24 hrbln dan DSN telah pun bt PC pd hari smlm (24/3/2014)
      adakah ia kebetulan?

      Delete
    2. Keep it up BK, at least dari keraguan saya terus2an mencari kepastian ttg zaman fitnah akhir zaman....Masya'Allah....terima kasih bebyk sbb mengingatkn kami semua terutama kpd sekalian umat Islam khasnya di bumi Malaysia yg bertuah ini....utk kami mengenang, berfikir @ bertindak menyatu-padukn ummah....yuk sama2 rapatkn saff...tolak tepi lah pahaman politik yg pelbagai.....Assalamualaikum w.b.t

      Delete
  5. Bumi sudah hampir masa nya...kembali kepada DIA wahai umat Islam...kembali kepada akidah yang sebenar..cari salasilah yang menyampaikan apa yang dibawa Rasulullah iaitu ulamak2 yang betul-betul mewarisi salasilah ini...rabitah dan wasilah sangat penting kepada sekalian manusia di akhir zaman ini supaya terselamat dari segala perancangan jahat DAJJAL....

    ReplyDelete
  6. 2015 adalah segala penentunya....kiamat hampir tiba...seluruh umat Islam segera bertaubat...minta ampun pada Allah s.w.t...bila kala matahari terbit di sebelah barat..maka tertutuplah segala pintu taubat buat manusia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tahun 2015? Apa yg akan berlaku pada tahun 2015?

      Delete
  7. Replies
    1. Kekuatan dajjal adalah kekuatan dunia, jangan rasa diri kita hebat jikalau kita hanya bergantung harap pada kekuatan senjata ciptaan mereka....

      Delete
  8. Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un

    http://www.rt.com/news/israel-diplomats-indefinite-strike-717/

    ReplyDelete
  9. nie bukan isu politik..lah magkok hayun....nie soal nyawa. ...lah senduk....lahabauw....ia....ia teruskan

    ReplyDelete
  10. hmmm... Allah jua yang maha mengerahui percaturanNYA. Percaturan Allah itu maha dahsyat daripada percaturan mainan hambanya. KUN FAYAKUN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berdakwah ke arah kebaikan http://ohdakwah.blogspot.com/

      Delete
  11. Ok aku pun harap macam tu. Harap allah ada sebab kenapa dia buat macam itu. Innalillah. .

    ReplyDelete
  12. tiada siapa yang tahu bil nak kiamat .....tapi jika esok kiamat ari ni kita masih boleh bercucuk tanam.....pahamkan maksudnya.....apa2 pun yang penting kenal diri dulu baru kita tahu jawapanya......jika mereka betul tengelam itu punca kematian mereka.....dah nampak tapi kita yang hidup mcm pula kematian kita nanti....ingat....tu....

    ReplyDelete
  13. Ni xde kena mengena dgn politik. Kerajaan takkan sanggup gadai nyawa penumpang and kedaulatan negara semata2 SBB pilihanraya kecil

    ReplyDelete
  14. Menanti berita apa yang jadi sebenar-benarnya. Siapa dalang disebalik segala yang terjadi ni. Allah tunjukkan kami KEBENARAN :'(

    ReplyDelete
  15. Pendapat, analisis dan perkongsian bradokapak ini hanya boleh difahami oleh orang yg mempunyai cara pemikiran yg sangat terbuka luas dn mpunyai pengetahuan yg mluas dlm pelbagai isu dan topik soal dunia, sama ada dlm agama, politik, teknologi. Bradokapak ini mpunyai pmkiran yg sangat global. Sebelum korang baca apa yg dia kongsikan korang cari banyak2 maklumat dan analisis dlu..relates kan dgn current issue n surrounding. Apa pun maklumat yg kita dpt kita perlu filter dlu jgn jgk telan sbulatnya...aku ada stuju dgn bberapa point brader ni n it make sense to me...semuanya bgantung dgn ssorg individu bagaimn dia melihat dunia nih. Salam takziah kpd kluarga mngsa Mh370.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju bro.....jgn mrh2 xtentu fasal. Berfikirlah. Bila kutuk mengutuk sesama kita xdpt faedah pun. LUASKAN PEMIKIRAN......

      Delete
    2. Gua dh lama ikuti Bradokapak dari pc monitor kembung smpai ke flatscreen..
      Ianya kelihatan janggal pd yg kurang memahami tema dan pemikiran Eskatalogi penulis..
      Sesiapa yg mengikuti akan memahami,mana2 yg menempelak,jelas anda bkn type yg sesuai utk membaca entri penulis..
      Entry2 penulis adalah merentasi sempadan politik Global dan bkn politik kenegaraan..Harap anda membuat studi sblm memahami msg yg ingin disampaikan..

      Delete
    3. Haaa yer la sampai cerita raja langkasula raja ketom pon brado kapak ni gak publish cerita dia kaw2 masa mula2 last kena tipu bodoh jer.. hahaha.. melayu melayu.. terus la berangan angan..

      Delete
    4. Renung2kan lah (",)

      Tidak mengatakan penulis benar dan tidak mengatakan penulis salah, beliau hanya mengajak manusia berakal sehat agar dapat mengunakan akal yang dikurniakan Allah dengan sebaik-baiknya, bukan melabel atau memfitnahkannya dengan fahaman lain atau mengatakan fahaman lain itu sesat, sedangkan diri mereka yang memfitnah belum tentu benar ISLAMNYA hanya sekadar beperasangka dan menduga2 menurut akal dan golongan.

      Delete
  16. Slm takziah.. Ya Allah beri lah kekuatan kpd ahli keluarga yang terlibat..al fatihah..

    ReplyDelete
  17. betul,,ini bukan masa bergaduh,,,ambil iktibar apa yag telah berlaku,ada sebab dan musababnya,sepatutnya kita orang islam tak kira fahaman politik ,inilah masanya kita besatu

    ReplyDelete
  18. ingat dunia ni hanya untuk orang kafir sahaja... dunia bakal hancur selama-lamanya

    ReplyDelete
  19. Perancangan Dajjal telah bermula. Dajjal sudah muncul. Jadikan Rasulullah sebagai benteng. Malam Cinta Rasul mesti diadakan sekerap yang mungkin. Rasulullah mendengar rintihan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesungguhnya Allah yg mendengar rintihan kita dan Allah jua yg memakbulkan doa kita. Ber mohonlah pada Nya

      Delete
    2. Allah jua yg mendengar rintihan dan doa kita...

      Delete
  20. Takziah kepada keluarga mangsa..

    ReplyDelete
  21. Cm na BK tahu 24 march kapal terbang akan jumpa .

    ReplyDelete
  22. إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ‎

    ReplyDelete
  23. Bro... Masih kata kat LCS ka?
    Hari tu beria2 sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko baca balik entri dia tu... dia dh tekankn itu hnya teori dia jgn percaya 100% klu kita org beriman kita pegang 2 ajer Quraan dan Hadis Rasul... no point kita nk pangkah org itu ini

      Delete
  24. Ade yg dh x sabar nk berperang yer.... hehe.. dh bersedia ke?

    ReplyDelete
  25. Najib cume ckp ended je td
    Ended doesn't mean = crashed
    itu pendapat aku yg xde degree ni la

    Yg pasti isu ni takkan berakhir..
    Macam cerita Neverending Story,cuma xde anjing terbang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl sbb ikut data satelit UK die tunjuk smp lautan hindi jek...tp apa yg jd kite pun xtaw...sedih sgt....

      Delete
  26. Mati itu pasti, yg pergi tetap pergi, tggal la yg bernyawa untk truskn hdup, tiada yg bleh lawan kuasa Allah ni tp mnusia ni mmng mahluk yg degil.ske langga perintahnye, ske cbar kuasanya..tggulah msa kita nnti.mlm ni ke, mahu pn esok kita dh tiada...sdah bersediakah kita nk mnghadap pencipta kita????? Renung2kn.=)

    ReplyDelete
  27. Sedih dengan perkembangan ini terutama mengenangkan ahli keluarga penumpang dan krew MH370. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Aku sendiri tak boleh bayangkan kalau aku berada di tempat mereka. Namun walau apa yang berlaku, semoga kita semua dapat menerima dan redha dengan ketentuan Ilahi. Dalam masa yang sama, semoga kita semua mendapat pengajaran daripada peristiwa ini dan lebih berjaga2 di masa akan datang agar ia tidak berulang lagi.

    Takziah dan Al-Fatihah.

    ReplyDelete
  28. Sesungguhnya Allah maha merancang. Tiada siapa yang boleh lawan rancangan Nya. Allah merancang dan Allah juga menentukan. Walau bagaimana baiknya rancangan manusia, pasti ada kelemahannya disisi Allah. Kita dah mula nampak sekarang ni, bahawa kalaulah ini adalah satu rancangan, nampaknya rancangan ini tak menjadi. Boleh gitu?

    ReplyDelete
  29. "Bila tenggelam tak ramai yang mati, bila timbul ramai yang mati"

    ReplyDelete
  30. 3. MAS telah bercakap dengan seluruh keluarga mangsa mengenai kejadian ini.


    Seorang ibu terpaksa telefon astro awani mintak penerangan sebab tak paham najib cakap dalam bahasa engris... Dan mas cakap mereka dah memaklumkan dah bagitau semua ahli keluaga yg terlibat???...

    ReplyDelete
  31. betul bro jngan asal maxi hamun klu tak paham dan tak paham isu global,politik dan apa yang terjadi di belakang kejadian itu, krn setiap kejadian ada sebab musabab, dan kita berusaha mengetahui yang menyebabkan itu. perpikir dan banyak pelajari tentang isu global. jangan cuma ikut isu yang di kluarkan media yang di kongkong kerajaan, ikuti media lain bro biar tambah wawasan, pikiran terbuka dan tidak asal bunyi maki saja

    ReplyDelete
  32. Alahai bangang betol la bradokapak ni. Hari tu beria bonar cakap masih lagi kat LAUT CINA SELATAN.eh sekarang lain pulak cerita dia. . Bodoh. Sama jer bodoh dia kena bododh ngan cerita khazanah bodoh dia tu. Hidup2 kena bodoh ngan raja langkasuka raja ketom.. hahah sekali lago cerita lu bodoh. Spin sana sini kompom lu orang UMNO.. hahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan berkata yang bodoh-bodoh dari manusia itu : Apakah yang memalingkan mereka itu dari kiblat mereka yang telah ada mereka padanya ? Katakanlah :Kepunyaan Allah timur dan barat. Dia memberi petunjuk siapa yang Dia kehendaki kepada jalan yang lurus. (Al Baqarah :142)

      Delete
    2. brado kapak kata itu teori die ajer plne tu msh ada kt Laut Cina Slatan so jangan bubuh dlm perut mung dia bukan ahli nujum pak belalang so apa hal yg nk nk kaypoo sgt

      Delete
  33. http://bradokapak.blogspot.com/2013/07/gempar-pendedahan-raja-nusantara.html?m=1#comment-form

    Bukti yang mana hang memang pernah kena tipu buta2 hidup2. . Hahaha... sekarang ko punya post nak menipu lagi.. kah2.. stop dreaming la bro. Ker ko nak terus berfantasi dgn cerita dongeng melayu pasal khazanah lu.. puuuiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan demikianlah , telah Kami jadikan kamu suatu ummat yang di tengah, supaya kamu menjadi saksi-saksi atas manusia, dan adalah Rasul menjadi saksi(pula) atas kamu. Dan tidaklah Kami jadikan kiblat yang telah ada engkau atasnya, melainkan supaya Kami ketahui siapa yang mengikut Rasul dari siapa yang berpaling atas dua tumitnya. Dan memanglah berat itu kecuali atas orang yang telah diberi petunjuk oleh Allah. Dan tidaklah Allah akan menyia-nyiakan iman kamu. Sesungguhnya Allah terhadap manusia adalah Penyan­tun lagi Penyayang.(Al Baqarah : 143)

      Delete
  34. aku nak gelak je pemikiran puak2 yang dok bantah ni bukan isu politik la...ni takdir la... untuk puak2 ni aku nak cakap. .lebih baik otak puak yang meng'up'kan isu politik. .at least otak mereka berjalan berfikir keluar teori walaupun isu politik daripada otak puak2 yang telan bulat2 apa media cakap..apa gov ckp....tu otak tak berjalan namanya.... bk suruh puak2 ni berfikir... bagi hint pon tak nak pikir.... sebab tu kalau kena kecing puak2 ni la yang minumdulu...kah kah kah.... bagi teori politik dia tolak mentah2... puak2 ni tak pernah terfikir ka isu politik juga satu teori.... salah atau betul lain kira... takdir Allah bersebab.... tugas korang cari sebab tu.... balik2 ban isu politik... mana hangpa tau itu bukan isu politik.?... ada 236 waris mangsa nak tau sebab kapal terbang tu jatuh kat lauan hindia....apa puak2 nk bagi tau...??...takdir semata2...? hahaha

    ReplyDelete
  35. Haa yer la teori ko la sangat sampai kena tipu mentah2 ngan raja langkasuka raja ketom dulu.. kah kah kah.. stop dreaming la bro. Khazanah la bagai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape ko ni sakit ati sgt ngen brado kapak btg idong dia pun ko x kenal.. owh ko rse dia tlh membuang masa ko yg begitu berharga ke dgn teori2 dia.. itu slah ko lah ngok! sapa suh ko bukak blog dia ko bkn dia ada pulas tgn ko pgi cari crita alternatif psl MH370

      Delete
  36. Beza lembu dan manusia... Lembu kalau beri rumput dia makan tanpa banyak soal....manusia kalau beri rumput akan ada 1001 persoalan... Tu mananya akal... Yang logik ambik fikir ..yang tak logik buang tepi... Tu fungsi akal... Mamat bk dah disclaim awal2 hang nk caya hang caya...tak caya tak pe ..dia keluar teori bukan ramal nujum pak belalang... Ada paham? ... Kalau otak xbleh paham ..esok baca paper saja dan bukuk tv.. Tak payah lu nak kutuk dia... Lu paham tak teori tu apa?... Kalau Xtau beli harian metro esok lu baca bab ruangan artis..

    ReplyDelete
  37. aku nk share gak la pengalaman aku..sebenarnya dah lama ak perhatikan benda ni..as a student political science terdetik dihati ak nk btau benda ni.xperlu tunggu perang dunia ketiga dan xperlu tunggu yahudi menyerang mana2 negara sbb bagi ak negara kita akan sendirinya punah dgn tangan2 yg ada dlm negara kita.ahli politik malaysia xkisah la BN or PR dua2 mainkan peranan politik kotor melaga2kan rakyat sendiri atas sbb kepentingan politik..bagi aku semua ni sucks..ada x pembangkang tolong bagibidea utk cari penyelasaian utk perpaduan? ada xBN hulurkan tangan silaturahim pd pembangkang? yg ada kedua2nya cuma memburukkan satu sama lain. taktik lama bro..bagi kami jiwa muda rasa zero sbb anda..ambil tahu hukum menjaga perpaduan tu dan silaturahim tu wajib.yg wajib diketepikan yg haram diutamakan.igt sikit kejadian MH370 ni ujian Allah utk kita tp kita masih xsedar tuding jari pd org lain.

    ReplyDelete
  38. Berwaspada la..ia nye sudah bermula..perang dunia ke 3..percaturan nye dah jelas..bagi yang masih kelabu minda ..ambik tau la..perkembangan semasa dunia..berserah pad Allah...!!

    ReplyDelete
  39. maaf mencelah skit.....jgn mare ye dgn ayat ni...'' BILA ORANG ' PANDAI ' BERCAKAP TAK GUNAKAN AKAL...BIGINILAH NATIJAHNYA...''...kesian wa tgk org camni...balik n stdy selok belok isu global ni ye...jgn tuduh org yg menulis tanpa usul periksa...wa rasa ramai yg paham apa yg brado kapak ni bgtau...tp bg lu org yg xpaham tu..baik diam je...bak kate org tua...kalo dah BODOH tu diam jela...ramai yg follow up berita semasa n keterbukaan minta mnerima maklumat...bukan org dtgsini nak tgk lu org maki sesama sendiri....x susah pon nak jadi pandai...tp MANUSIA tu yg pilih nak jadi BODOH atau sebaliknya....kalo lu org x suka kenyataan atau teori BK knapa lak lu org baca n carik maklumat dlm ni...maafla ckp ye...nak kuar kenyataan tu biarlah pakai akal..bukan pakai lutut...kalo camtu lu org tgu brita jela kalo xleh terima kenyataan atopon hakikat tragedi ni...so tepuk dada tanya iman...jgn dalam ni je BERANI..tp kalo bdepan tau lak takut nak bcakap...aku ni skolah x abis pon...tp stakat nak bg pandangan tu blh la utk org2 kolot mcm lu org nii...berani mencari kebenaran samalah berani menegakkan yg HAQ dr yg BATIL...kalo x paham gak...pi skolah balik...aku suggeskan masuk dari darjah 1...

    ReplyDelete
  40. kepada ARIANA ROSA AZMAN NURUL FIEYZA BELLA EMMA N ANAK SERAWAK...kita semua ni rumpun melayu...buat apa lu org nak marah2 dlm ni..xdpt apa pon...baik korg baca n cari maklumat ( kalo berminat laa ) kat mana2 laman sesawang..wa bukan nak bela sesape...wa blajar sm mcm lu org belajar...tp kalo bleh wa nasihatkan...JGNLA TUNJUK LU ORG PUNYA KEBODOHAN TU...( jgn terasa ye ) wa bukan tuju kat lu org..sorila kalo lu org terasa...tp wa tetap nak cakap...terimalah HAKIKAT yg lu org mmg PANDAI tapi xcerdik...( dlm erti katanya???.....)so belajarlah dari kesilapan...bukan belajar utk menjatuhkan maruah org lain.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku yakin kau ni manusia yang tak beradah. Mungkin kalau blajar tp sebab ilmu tak berkat kn, tulah benda2 mcm ni pun nak kaitkan dgn politik. AKu tahu kau ni anak ikan bilis politik, dan orang macam kau ni lah salah satu punca malaysia tak akan aman akan datang. Ikan bilis macam kau ni lah punca umat islam dkt malaysia bpecah belah. Siapa yg menyerlah kan kebodohan?? Kata2 kau je dah cukup tunjuk kau tu bukan manusia yang berilmu. Kesian. Amalkan surah al kahfi ya. Dajjal memang berminat sgt dgn pemimpn kau. Sebah pmimpin kau ni lah melahirkan pengikut tak berilmu, cetek akal, taksub, anak ikan bilis macam kau ni. Sekian~~

      Delete
  41. Begitu mudah orang melayu percaya , katakan sahaja jatuh di lautan hindi yg terkenal kedalamannya. ada yg siap pos gambarajah bagaimana dalamnya laut itu. kemudian timbul pula video dari entah siapa lautan bergelora yg kononya lautan hindi. keluar maklumat dari beberapa negara yg kononnya satelite mereka lihat sesuatu di lautan hindi

    Bla bla bla cerita mcm cerita tamil. sorry la.s elagi tiad abukti yg nyata noway i am going to belive that, ko orang nak percaya silakan. terlampau banyak konspirasi yg di tutup oleh banyak negara yg akhirnya terbongkar. contohnya wtc new york. last last satu dunia tahu kerja siapa. dan kenapa.

    Percayalah gerak hati aku kata there have some story about what happen to that plane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro.......sama macam pendapat dan gerak hati aku bro' something' disembunyikan..dan aku masih tak percaya sampai ke situ pesawat itu terhempas...tak logik, tak dapat dihadam dek akal ku...

      Delete
    2. betul...there is a story behind the scene...

      Delete
  42. Fasa 1 baru bermula, sebelom jumpe mh370 tu,mukahdimahnya.. fasa seterusnya,hanya kerajaan yang melaksanakan.. kes di tutup kepada semua untuk pengakhiran, Silap hari bulan, semua hidup sebagai tebusan dan di berikan makanan seenaknya,dan bangkai pesawat jer di tengggelamkan atau serpihan aje di buang di Lautan hindi. segala orang yg berkepentingan di bawa lari sebagai tahanan kerana teknologi..

    ReplyDelete
  43. Kebanyakan yang suka duduk dalam kotak ..malas nak pikir dan emo lebih ni org perempuan... Maafkan mereka 99 dari kurniaan mereka adalah nafsu..1 jer akal....tapi jika lelaki ada pemikiran macam tu.. Maka sahlah lelaki itu bapok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa setuju bro...belajarla berfikir diluar kotak...bukan dgn marah2 pastu kuar kenyataan yg melampau...hahhahah..tau pon marah bila ckp dia ( ariana rosa ) tu kurang cerdik...org tanya je..trus dia nak marah..hihihihi...kalo dia jwb xpela...ni dia trus marah...maka terserlahlah ke '' PANDAIAN '' dia ( ariana rosa )wa xkisah pon lu nak ckp wa anak bilis ke apa ke..sbb wa tau wa manusia yg lemah...

      Delete
  44. kadang kita rasa xpandai, tapi cuba nak tunjuk pandai.. yang keluar keBODOHan sendiri.. Buka Akal dan Minda... jgn main serbu tak pakai helmet.. hehehe

    ReplyDelete
  45. syukur alhamdulillah... dengan adanya penulis2 sperti BK ini,org seperti sya yg sblm nie leka dlm mgejar harta dunia... tsedar bla mbaca pnulisan2 BK... dri ctu mulala sya mneroka sejarah islam... mcm mna jatuhnya islam d turki... mcm mna sistem mata wang wujud... siapaka rostchild.. siapaka dan apaka kejadian2 yg tlh blaku yg drancang dajjal... dan sya mulala mbaca al-kahfi dan memahami maksudnya... jika sblm, d sekolah kta hnya bljr psal sejarah2 eropah... tp,ada sejarah islam yg dsembunyikan... itu yg mbuatkn islam lemah.. harap dengan adanya org sperti BK nie, islam akn sedar n bangkit... jom umat islam,bangkitla... apa guna harta btimbun,rumah besar,kereta mewah... sdgkn terang2 itu sume hnya perhiasan dunia... kta kejar kmewahan dunia tp,lupa yg itu sume xkekal lma... sm0ga Allah beri kta hidayah...

    ReplyDelete
  46. Sedih sungguh melihat orang Malaysia yang suka berfikir dalam kotak ni ... wahai orang Malaysia ... bangunlah dari di ulit mimpi yang panjang ... berfikirlah dari luar kotak ..biarkan sel sel otak berhubung ... jangan terlalu cepat mengkritik sebelum membuat kajian yang terperinci tentang sesuatu perkara ...sedihhh !!~

    ReplyDelete
  47. Ya Allah ya tuhan kami. Lindungilah negara Malaysia dari fitnah kecil dan fitnah besar. Lindungilah negara Malaysia dari konspirasi akhir zaman. Lindungilah negara Malaysia dari menjadi mangsa keadaan. Berilah Hidayah Mu kepada rakyat Malaysia beragama Islam terutama berbangsa Melayu untuk kami bersatu hati dan jiwa dalam mempertahankan bumi Malaysia yang tercinta ini. Jauhkanlah rasa keterujaan di kalangan orang Melayu untuk tidak sudah-sudah bermain politik, hingga pihak luar sedar kelemahan rakyat Malaysia. Kau lindungilah kami ya Allah. Agar negara ini akan terus memainkan peranan sebagai negara Islam contoh yang disegani dan dihormati. Amin.

    ReplyDelete
  48. Have you heard of this conspiracy theory re the disappearance of MH 370? The story goes like this:

    The American is withdrawing from the Afghanistan, one of their command and control system (used for controlling the pilotless drones) was hijacked by the Talebans when the American transport convoy was moving down from one of the hill top bases. The Talebans ambushed the convoy and killed 2 American Seal personnel, seized the equipment/weapons, including the command and control system which weighed about 20 tons and packed into 6 crates. This happened about a month ago in Feb 2014.

    What the Talebans want is money. They want to sell the system to the Russian or the Chinese. The Russian is too busy in Ukraine. The Chinese are hungry for the system's technology. Just imagine if the Chinese master the technology behind the command and control system, all the American drones will become useless. So the Chinese sent 8 top defense scientists to check the system and agreed to pay millions for it.

    Sometime in early Mar 2014, the 8 scientists and the 6 crates made their way to Malaysia, thinking that it was the best covert way to avoid detection. The cargo was then kept in the Embassy under diplomatic protection. Meanwhile the American has engaged the assistance of Israeli intelligence, and together they are determined to intercept and recapture the cargo.

    The Chinese calculated that it will be safe to transport it via civilian aircraft so as to avoid suspicion. After all the direct flight from KL to Beijing takes only 4 and half hours, and the American will not hijack or harm the civilian. So MH370 is the perfect carrier.

    There are 5 American and Israeli agents onboard who are familiar with Boeing operation. The 2 "Iranians" with stolen passports could be among them.

    When MH370 is about to leave the Malaysian air space and reporting to Vietnamese air control, one American AWAC jammed their signal, disabled the pilot control system and switched over to remote control mode. That was when the plane suddenly lost altitude momentarily.

    How the AWAC can do it ? Remember 911 incident ? After the 911 incident, all Boeing aircraft (and possibly all Airbus) are installed with remote control system to counter terrorist hijacking. Since then all the Boeing could be remote controlled by ground control tower. The same remote control system used to control the pilotless spy aircraft and drones.

    The 5 American/Israeli agents soon took over the plane, switched off the transponder and other communication system, changed course and flew westwards. They dare not fly east to Philippines or Guam because the whole South China Sea air space was covered by Chinese surveillance radar and satellite.

    The Malaysian, Thai and Indian military radars actually detected the unidentified aircraft but did not react professionally.

    The plane flew over North Sumatra, Anambas, South India and then landed at Maldives (some villagers saw the aircraft landing), refuelled and continued its flight to Garcia Deigo, the American Air Base in the middle of Indian Ocean. The cargo and the black box were removed. The passengers were silenced via natural means, lack of oxygen. They believe only dead person will not talk. The MH370 with dead passengers were air borne again via remote control and crashed into South Indian Ocean, make it to believe that the plane eventually ran out of fuel and crashed, and blame the defiant captain and copilot.

    The American has put up a good show. First diverting all the attention and search effort in the South China Sea while the plane made their way to Indian Ocean. Then they came out with some conflicting statement and evidence to confuse the world. The Australian is the co-actor.


    The amount of effort put up by China, in terms of the number of search aircraft, ships and satellites, searching first the South China Sea, then the Malacca Straits and the Indian Ocean is unprecedented. This showed that the China is very concerned, not so much because of the many Chinese civilian passengers, but main..

    ReplyDelete
    Replies
    1. May I share ur story Mohd Fikri?

      Delete
  49. kerana itu bila di bacakan " IQRA' ", bknlh sekadar bacalah. Tp perlu memahami menghayati dn melaksanakan. Kalo sekadar baca ke xbyk yg kta dpt

    ReplyDelete
  50. Utk memahami suatu event yg melibatkan Negara2 Kuasa Besar hari ini,pertamanya anda perlu terlebih dahulu memahami Ilmu Eskatalogi..Ilmu Eskatalogi adalah ilmu berkaitan dgn kronologi penghakhiran manusia itu menuju kiamat..Krn apa yg berlaku hari ini adalah rantaian dari kejadian2 sebelumnya..Kejadian pd hari ini pula adalah sambungan dari event2 sblmnya menuju kpd Fasa yg seterusnya..Theologi Eskatalogi ini perlu supaya anda tidak bingung dgn Apa yg anda lihat hari ini..Kebingungan itu menunjukkan betapa jauh tertinggalnya anda memahami Theologi Eskatalogi..Falsafah Eskatalogi ini telah dibahaskan oleh Ilmuan2 Ahli Kitab dan Pemikir2 serta Ilmuan Islam..
    Secara umum,Agama2 Samawi membahaskan persoalan Hari Kiamat dan Theologi Eskatalogi ini merupakan ruang utk membahaskan Kronologi menuju penghakhiran sejarah manusia berdasarkan Keterangan2 dari Kitab Agama Samawi..Kita sebagai Umat Islam mempunyai Keterangan2 kpd Pengakhiran Dunia dari Al-Quran dan Hadith2 berkenaan Akhir zaman..Dan Theologi Eskatalogi adalah ruangan Khusus utk membicarakan Kronologi2 menuju pengakhiran itu..Dari Theologi Eskatalogi lah kita dpt memetakan akan garis waktu kpd Kejadian2 yg menuju kpd mendekatnya Pengakhiran manusia itu..Secara Umum kita diberi akan tanda2 Shugra dan Kubra akan Gerbang menuju Kiamat Itu..Manakala Theologi Eskatalogi adalah Indikator utk menentukan akan kedudukan Petanda2 mendekatnya Kiamat itu dlm konteks Manusia hari ini..Ini yg Anda2 semua perlu fahami sebelum anda membaca Entri2 yg disampaikan oleh Penulis..
    Ianya melangkaui pemikiran politik,malah lebih jauh dari itu..Politik hanyalah perkara Juzi'ah dlm Theologi Eskatalogi,ttp yg lebih penting adalah memetakan Garis waktu dan Fasa2 tertentu berdasarkan event2 yg berlaku kpd Dunia hari ini supaya ianya dpt menjadi rujukan dan Review kpd Kronologi yg seterusnya..Falsafah Eskatalogi ini telah mula diperkatakan secara terbuka dlm Channel tv Al-Hijrah dan kegagalan anda memahami Theologi Eskatalogi ini menunjukkan kejumudan pemikiran anda dan tahap peduli anda sendiri sedangkan dunia sedang bergerak pantas menuju kronologi yg seterusnya..
    Memang diakui Jangkaan2 yg diberi adakalanya tidak tepat ttp ianya masih tidak keluar dari Objektif Theologi ini..
    Masalahnya masih ramai dikalangan kita mengukur dan memetakan mindakan dunia berdasarkan kehidupannya di Malaysia sahaja sedangkan Event2 lain sedang rancak digerakkan di belahan dunia yg jauh dari kita dan kita tidak diambil peduli..
    Kejadian2 di Syria,Afrika Tengah,Mesir,Eropah Timur dan kini Asia Tenggara adalah rantaian-rantaian kpd Event yg lebih besar di masa hadapan..
    Tidak nampakkah kita peristiwa ini berkait dgn hubungan kita dgn Negara2 Kuasa Besar kerana setiap kejadian akan membawa kesan yg saling kait- mengait..
    Inilah yg cuba disampaikan oleh Penulis..
    Tidak mengapa jika anda tidak setuju krn ianya tidak akan merugikan Penulis pun..
    Tempelakan anda tidak penting bg kami,krn yg penting bg kami adalah dari Entri2 yg disampaikan kami dpt membuat jangkaan berdasarkan Asas Theologi Eskatalogi yg kami ikuti..Jika anda memilih utk duduk dgn pemikiran stagnant itu adalah pilihan anda dan bukannya masalah kami pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini aku stuju bro... kebanyakan ' jalan menuju ' itu sudah ada dijelaskan secara umum melalui apa2 medium..cuma kerana kurang mengkaji dan selalu mengabaikan menyebabkan kita alfa. 'org lain' mengkaji dn menjadikan tujuan mereka berhasil melalui kajian mereka.

      Delete
  51. isarael us mai sni aku kerat pala sorang2..bjuang dmi Islam...

    ReplyDelete
  52. SSepertimana yang kita tahu, Amerika kini dalam proses mengundur diri dari Afghanistan dan dalam usaha tersebut, salah satu peralatan mereka iaitu alat kawalan sistem drone (digunakan untuk mengawal Drone tanpa pemandu) telah dirampas oleh pihak Taliban dalam satu serang hendap ke atas konvoi pengangkutan Amerika yang membawa peralatan tersebut di salah satu markas Amerika di sebuah bukit di Afghanistan.

    Kejadian ini berlaku kira-kira sebulan yang lalu pada Februari 2014 di mana dua anggota SEAL Amerika juga dikatakan terbunuh ketika pihak Taliban merampas peralatan serta senjata termasuk alat kawalan sistem drone yang beratnya di anggarkan kira-kira 20 tan yang tersimpan rapi dalam enam peti berasingan.


    Pihak Taliban hanya mahukan wang lantas mereka mahu menjual sistem tersebut kepada Rusia atau China namun ketika ini, umum tahu yang Rusia terlalu sibuk dengan masalah di Ukraine maka China yang dahagakan teknologi sistem berkenaan adalah pembeli yang tepat.

    Bayangkan jika China menguasai teknologi alat kawalan sistem drone? Pasti semua drone Amerika akan tidak akan dapat digunakan lagi. Untuk urusniaga pembelian peralatan tersebut, lapan orang saintis pertahanan China dikatakan telah memeriksa peralatan sistem berkenaan yang kemudiannya membuahkan persetujuan teknologi tersebut dibayar dengan bayaran berjuta-juta dollar.

    ReplyDelete
  53. Dikatakan juga, kumpulan saintis tersebut telah memeriksa peralatan berkenaan awal Mac 2014 dan mereka berserta peralatan tersebut berjaya tiba ke Malaysia dan disimpan dengan Kedutaan China di bawah perlindungan diplomatik sementara cara yang terbaik untuk membawa teknologi tersebut balik ke China secara terselindung untuk mengelakkannya daripada dikesan adalah ianya dijadikan barangan kargo menerusi penerbangan komersial (MH370).

    Sementara itu, Amerika, dengan bantuan perisikan Israel juga sudah maklum dengan keadaan dan situaisi ini dan mereka bersama-sama berazam merancang untuk memintas dan menawan semula kargo tersebut dengan apa cara sekali pun.

    China mengambilkira bahawa ianya akan selamat untuk mengangkutnya melalui pesawat awam untuk mengelakkan syak wasangka lagipun penerbangan terus dari KL ke Beijing hanya mengambil masa empat setengah jam sahaja dan berpendapat Amerika tidak akan merampas atau memudaratkan pesawat awam itu maka MH370 adalah syarikat penerbangan yang sempurna untuk tujuan tersebut.

    Dikatakan juga terdapat lima agen Amerika dan Israel di atas kapalterbang tersebut yang sudah biasa dengan operasi Boeing termasuk dua warga "Iran" yang dikatakan mengguna dua pasport yang telah dilaporkan dicuri.

    ReplyDelete
  54. Apabila pesawat MH370 meninggalkan ruang udara Malaysia dan melaporkan kepada kawalan udara Vietnam, satu pesawat AWAC (Airborne Warning And Control System) Amerika meyekat isyarat MH370 dan melumpuhkan sistem kawalan juruterbang dan bertukar kepada mod kawalan jauh (dan ini menyebabkan pesawat yang tiba-tiba hilang ketinggian seketika).

    Bagaimana AWAC boleh melakukannya? Ingat insiden 911? Selepas kejadian itu 911, semua pesawat Boeing (dan mungkin semua Airbus) dipasang dengan sistem kawalan jauh untuk menghindar rampasan pengganas. Sejak itu semua Boeing boleh dikawal jauh oleh menara kawalan tanah. Sistem kawalan jauh sama digunakan untuk mengawal pesawat pengintip tanpa pemandu dan pesawat.

    Lima agen Amerika/Israel kemudiannya mengambil alih kapalterbang tersebut dan mematikan transponder dan sistem komunikasi yang lain, berubah arah dan terbang ke arah barat. Mereka tidak berani terbang timur ke Filipina atau Guam kerana ruang udara Laut China Selatan secara keseluruhan telah dilindungi oleh radar pengawasan dan satelit China.

    Radar tentera Malaysia, Thailand dan India sebenarnya berjaya mengesan pesawat tersebut yang tidak dikenali tetapi tidak bertindak balas secara profesional.

    Pesawat itu terbang merentas Sumatra Utara, Anambas, India Selatan dan kemudian mendarat di Maldives (beberapa penduduk kampung mendakwa menyaksikan pendaratan pesawat berkenaan) sebelum ianya mengisi semula minyak dan meneruskan penerbangannya ke untuk Diego Garcia, Pangkalan Udara Amerika di tengah-tengah Lautan Hindi.

    Kargo dan kotak hitam telah dikeluarkan sementara semua penumpang telah "dikorbankan" secara "semulajadi" dengan memutuskan bekalan oksigen dalam pesawat kerana perampas tidak mahu meninggalkan sebarang saksi.

    Peawat MH370 dengan "penumpang-penumpang"nya sekali lagi diterbangkan dengan melalui kawalan jauh dan merentas Selatan Lautan Hindi sebelum "dihempaskan" ke dalam laut untuk memberi gambaran kepada dunia pesawat tersebut sudah kehabisan bahan api dan terhempas, dan berkemungkinan akan menjadikan kapten serta dan pembantu juruterbang sebagai "kambing hitam" dalam kejadian ini.

    Amerika telah melakukan "persembahan yang terbaik" dengan mengalihkan semua perhatian dan usaha carian di Laut China Selatan ketika pesawat tersebut yang diterbangkan dengan "cara mereka" ke Lautan Hindi.

    Amerika kemudiannya mengeluarkan beberapa kenyataan yang bercanggah dan bukti untuk mengelirukan dunia serta dibantu oleh Australia yang dipercayai turut terbabit dalam lakonan ini.

    Usaha China, dari segi bilangan pesawat, kapal dan satelit, mencari yang pertama di Laut China Selatan, kemudian di Selat Melaka dan Lautan Hindi tidak pernah berlaku sebelum menunjukkan China amat prihatin bukan saja kerana pesawat tersebut membawa ramai banyak penumpang warga China namun terhadap kargo yang bernilai serta lapan orang saintis pertahanan mereka.

    Hebatkan konspirasi ini? Namun jangan terlalu percaya akan cerita ini kerana sepertmana yang saya katakan pada mula posting ini, ini hanya salah satu daripada teori yang amat menarik di sebalik kehilangan pesawat MH370.

    ReplyDelete
  55. Ramai yang hebat kat dalam ni..semua nak membodohkan orang lain sampai lupa nak pikir benda yang logik.banyak yang brader kapok cakap ni teori,xleh trima xpe la.tgk je kat Awani,xyah nak komen apa2..KALAU LAH,kalau lah betul jatuh kat laut hindi,kenapa naval ngn airforce base amerika kat diego garcia tu xdetect langsung,padahal kalau tak salah aku coverage radar diego garcia tu cecah sampai kota bharu..kenapa xde dlm radar diorg..base kat situ cukup hebat sampai boleh parking super carrier,ngn berbelas biji sea harrier dok ada..kenapa x de org nak tny benda tu kat DSN...

    ReplyDelete
  56. persoalan yang sedang melanda pemikiran saya.....;)

    ReplyDelete
  57. I found this from somewhere


    Sebelum tidur, memang saya selalu bacakan Al-Kautsar 11 kali dan kemudian nyatakan seperti ini, “Ya Allah, kalau ada sesuatu untukku / pesakitku / penyakitku / apa saja, kau tunjukkanlah.” Entah kenapa malam tu saya terniat MH37O……

    Saya melihat 2 pesawat terbang di udara. Sebuah adalah MH370 dan saiz kapal yang satu lagi lebih kecil berbanding MH370 tetapi bukan jenis kapal terbang tempur. Kapal terbang yang satu lagi itu juga bukan jenis pesawat komersial. Pada pendapat saya yang tidak arif tentang model kapal terbang, saya andaikan itu adalah pesawat persendirian.

    Kedua-dua kapal itu terbang rendah di persisiran pantai yang kedudukan geografinya berbatu-batu besar. Saya kira pantai sebegitu bukan destinasi pelancongan kerana persisirannya membahaya untuk didiami..

    Saya kemudian diperlihatkan suasana yang berlaku dalam kapal terbang MH370. Dari ruang penumpang, saya lihat masing-masing cemas di tempat duduk masing-masing. Melilau saya berjalan di dalamnya mencari krew penerbangan. Rupanya pramugari dan pramugara duduk di ruang belakang dan ruang depan berdekatan almari simpanan makanan. Ada dua bayi yang saya lihat menangis sambil ditenangkan ibu masing-masing. Mereka seolah-olah diberi amaran untuk tidak beralih dari tempat duduk. Wajah mereka ketakutan sama sekali.

    Saya berjalan menuju ke ruang kemudi. Memang pelik bila saya lihat Kapten kapal dan pembantunya berhempas pulas menekan suis-suis yang ada dan cuba memusing stereng kawalan. Sepertinya, kapal terbang itu dikawal secara auto. Cemas wajah kedua-dua juruterbang tersebut.

    Tiba-tiba, saya rasakan kapal terbang itu melencong ke kiri dan naik tinggi secara mendadak. Berhempas pulas Kapten cuba mengawal stereng pandu namun tiada apa-apa kesan. Tidak semena-mena kapal itu turun menjunam, kemudian terbang stabil membelah lautan. Saya terdengar suara di corong radio.

    “You don’t ever try to change the route. There are no chance to turn back to your country. We control everything, we knew what you done inside”

    Pemandangan saya ditarik keluar dari luar kapal terbang MH370. Saya seperti terbang di awan-awangan melihat kedua-dua pesawat di permukaan lautan yang saya tidak tahu namanya. Tiba-tiba, saya lihat pesawat yang satu lagi melepaskan sesuatu ke depan yang kemudian turun menjunam ke air sehala laluan MH370.

    Kemudian, ruang air yang ditimpa ‘benda’ itu membuahkan letupan yang amat besar. Kapal terbang MH370 kemudian melalui ruang tersebut dan disedut ke dalam air dari ekor pesawat. Kelihatan ruang air di bawahnya berputar. Kapal terbang MH370 menjunam ke dalam air dari bahagian ekornya. Beberapa kali ia berpusing sebelum hilang dari pandangan.

    Pesawat yang satu lagi melencongkan arahnya ke kiri dan terbang membelah awan. Saya masih di situ, memerhati kejadian yang tak pernah saya lihat dalam hidup. Sebaik saja air pusaran hilang, saya lihat dua serpihan besi terapung-apung di permukaan air. Serpihan itu terumbang ambing mengikut gelombang ombak yang ganas.

    Saya tidak tahu apa yang berlaku pada nasib penumpang di dalam MH370.. Menitis air mata bila melihat kejadian itu. Tiba-tiba saya tersedar dari tidur… Termenung saya memikirkan mimpi yang dialami.

    ReplyDelete
  58. @itu hanyaaaa mainan mimpi seorang ustaz pakarr mengubati sihir. :) wallahualamm

    ReplyDelete
  59. kepada sesapa yg baca artikel ni pastu nak carik bahan utk ketawakan penulis ato apa skali pon....aku tentang sekeras2nya..sbb apa???sbb manusia ada akal n ada hak dlm diri mereka..mebi mereka ada sbb dgn andaian yg dibuat bedasarkan sumber ato kajian setiap org...bagi aku org yg mcm ni mempunyai kelebihan yg di ANUGERAHkan oleh ALLAH....jadi..biarlah dia menulis dngan apa yg dia nilaikan...sebagai pembaca kita harus berfikir dgn apa yg dihidangkan...bukan dengan kutukkan kalo ada yg xpuasati...berHIKMAHla dlm menilai segala aspek...bukan dengan hentaman dr sudut emosi kita...kalo xsuka dgn artikel ni bleh carik tmpat lain...isu yg mengaitkan semua aspek...ekonomi politik keagamaan dll....bukan 1 ASPEK sahaja tau...aku ckp pada org2 yg BODOH tu sbb diorg xmenilai n befikir apa yg dah dIBERIkanNYA...pastu masuk sini makihamun semua..so tu sume baik ker????
    apa2 pon brado...wa mmg ikuti pekembangan semasa n sumber dari mcm2 pihak...banyak pihak yg menyediakan bahan bacaan n berita yg besa2...p apa wa tgk lu sediakan lain dari yg lain..syabbas...aku rasa banyak org yg belajar dari sesuatu yg lu sediakan dlm blog ni....biarkanlah diorg yg nak jadi katak bawak tempurung...banyak lagi org yg sukakan cara berfikir lu n bahan yg lu sediakan....thanks bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wbt..Berdsarkn pembacaan sy mngenai penulisan pjg lebar blogger ni sy dapati bhw;

      1.Terlalu byk persoalan yg xterjawab didlm hujah penulis.
      2.setiap point yg diberikn tiada satu pn yg bersandarkn kpd sumber2 yg sahih.
      3.terlalu byk andaian yg dibuat oleh penulis.pastinya andaian bknlah sesuatu yg bole diterima pakai sbgai fakta.
      4.fakta sejarah mahupn fakta mngenai komplot dan sebagainya hanyalah sekadar andaian/pndapat yg pd 'pendapat' penulis sebagai benar.sedngkan ianya tidak disertakan dengan dalil/nas/bukti yg kukuh utk mnyokong kenyataan/pendapat/andaian beliau.
      5.sperti sedia maklum bhw penulis adlh seorng pro pembangkang,dan oleh sebb yg demikian pendapat/andaian penulis tidak seimbang.seseorng yg professional dlm meluahkan pemikiran/mlontarkn pendapat seharusnya tdk mencampur adukkan unsur 'bias' di dlm penulisan/pendapt mereka.
      6.Sepatutnya penulis lbih bsifat terbuka yakni tdk berpihak kpd mn2 pihak dlm mmberikn pendapt kpd sesuatu isu.Keterbukaan dlm mmbrikn pendpt/komen akn memberi impak yg lbih seimbang kpd pembaca utk mnilai dgn lbih bijak.bkn hanya sekadar membrikn komen kpd tindakn sebelah pihak shj sedangkn tindakn sebelah pihk lg tdk dibncngkn.
      7.Mengenai isu khilangn MH370,terlalu byk ayat yg berbntuk penafian cthnya 'LOGIKKAH?' seolah2 penulis pd pengamatan sy hnyalah bersandarkn kpd logik akal dan tidk melihat kejadian yg berlaku ini dgn lbih berhemat.Bukan semua bnda yg berlaku diats muka bumi ALLAH ini perlu mngikut logik akal manusia.sebagai seorng MUSLIM yg BERIMAN kpd ALLAH,WAJIB ke ats dri kita utk memahami bhw setiap yg berlaku itu adalah ketentuan Allah.

      di dlm surah attaubah ayt 51 Allah bfirman yg brmaksud:Katakanlah,'sesekali tdk akan menimpa kami melainkan apa yg telah dtetapkn Allah bg kami.Dialah Pelindung kami dan hnya kpd Allah jua org2 Mukmin brtawakkal."

      percayalah bhw setiap aturan Allah adlh kehendakNya.Siapa kita utk mnghukum atau mmpersoalkn setiap kejadian yg Allah telah tetapkn?

      dlm surh yunus ayt 107 Allah berfiman; jika Allah menimpa sesuatu mudarat kpd kamu maka tdk ada yg dapat mnghalngnya kecuali DIA.Dan jika Allah mnghendaki bg kamu kebaikn maka tdk ada yg dpt mnghalng limpahh kurniaNya.Dia mmberi kebaikn kpd sesiapa yg dikhndakinyadi antara hamba2Nya.Dan Dia Maha Pengampun dan Maha Penyayang.

      jika benar andaian penulis bhw tragedi ini adlh suatu rancangn jahat manusia maka KETAHUILAH bhw sesungguhnya manusia merancang,ALLAH juga merancang,TAPI yang PASTINYA RANCANGAN ALLAH ADALAH TERBAIK.ALLAHUAKBAR

      Sy hanyalah mmberikn pndngn sy yg serba kurang ini.Mmg tdk salah utk mmberikn pndpt msing2 mngenai isu yg berlaku.TETAPI biarlh ianya dibuat bersandarkn hujah yg lebih konkrit.yakni yg disertakn dgn dalil/nas/bukti yg SAHIH bkn hnya bersandarkn kpd ANDAIAN semata2.Kpd semua pembaca bijaklah menilai/mngambil sesuatu maklumat yg kita terima.selidikilah dhulu kebenarannya seblum kita menrimanya dan mnyampaiknya kpd org lain.Jgn mnjdi golongn TAQLIQ yg hnya merima bulat2 apa jua yg disampaikn tnpa mngetahu samada ianya bnar atau tdak shinggakn mmbwa kita kpd kesesatan.Na'uzubillahi minzalik.

      sblm sy mnngakhiri komen sy ini sy ingin kongsikn Firman Allah didlm surah Hujurat.

      Allah berfirman;

      Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.
      (Surah Al-Hujurat 49;6)
      wallahuallam

      Delete
  60. Ape yg paling best follow blog ni adlh....bahasa & susunan ayat2 blogger nye yg mempunyai info & petunjuk terkini...Dan komentar2 berdasarkan mimpi2 yg mungkin boleh dijadikan petunjuk adlh baharu bg sy.....Sy percaya mungkin ade kebenaran bg mimpi yg dialami sesetengah manusia yg suci hatinya....jadinya, petunjuk melalui mimpi org2 bersih hatinya ini menafikan teori2 karut para bomoh & pengikut2nya (hati tak bersih) yg mengaku boleh berdialog dgn alam jin & ritual2 pelik (meneropong, geluk jampi, tikar terbang) yg boleh memesongkan akidah org2 Islam. Lebih2 lagi memalukan diri sendiri & negara secara am nya.....

    ReplyDelete
  61. Kenapalah jatuh kat lautan hindi..tempat paling ceruk dunia..cuaca lak tak menentu..laut asyik bergelora...agaknya sapalah "guide" Ketua kita buat keputusan macam tu..nak sembahyang ghaib pun tak boleh..tak ada tanda dah meninggal...ini kena cari di daratan pulak lah...bila brado nak dapat lampu hijau..

    ReplyDelete
  62. Untuk elak dari fitnah akhir zaman.. Baca 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir surah Al-Kahfi setiap malam Jumaat atau lebih elok setiap hari, InsyaAllah, dgn izin Allah, kita dijauhkan dari fitnah akhir zaman ini..

    ReplyDelete
  63. Ungkapan yg paling tepat utk misi yg dirancang oleh USA, Israel & Allise serta negara2 proksi mereka adlh HOAX & FALSE FLAG. Mereka gunakan tipu helah ini utk melaga2kan semua negara2 dlm dunia sbg pelaksanaan visi New World Order (NWO) mereka sbg diversion kes2 membunuh umat Islam di Palestin, Syria & Mesir skrg ini (26/03/2014). Misi MH370 serampang banyak3 mata. Mereka provok negara dunia dgn pusatkan perhatian di Malaysia. provokasi Media sbg 'medium' mereka. Kita semua jelas dipermainkan mereka secara sedar & tidak sedar. Semua ni....WAR GAMES mereka. Mereka boleh 'plan', ade 'back-up' plan B/C/D, change plan, create cases & change statement pada bila2 masa. Meraka ada pemerhati & penghasut.....Kita jgn tertipu, terhasut & bercakaran sesama sendiri lg....Hati2 dgn FITNAH DAJJAL2.....Bertenang, sabar & solat adlh kunci2 utama menghadapi mereka.

    ReplyDelete
  64. Salam semua apa yang disampaikan oleh BK hanyalah kajian @ teori yg beliau perolehi.. tak perlu la ada yg melenting @ maki2 sesama sendiri..sekiranya tk suka apa yg BK sampaikan tk perlu la bc lg lps ni..beliau hanya wat yg terbaik..dia pn bknnya mintak byr ape2 yg disampaikn kecuali klau dia ada jual buku2 utk sesiapa yg berminat..
    Semoga kita dapat berbaik2 dan bersatu demi AGAMA ISLAM..jgn la cpt melatah klau tiada kepastian..marilah kita tambahkn amalan kita agar suatu hari nanti ALLAH letakkan kita ditempatkn dengan org2 yg beriman..amin

    Amalkan selawat setiap hari agar hati kita tidak mudah marah dan memberontak..
    BK truskan usahamu wlpn kita tk knal tp kita tetap bersaudara...sekiranya ada yg tk btol dlm komen ini hrp diperbtolkn ye..minta maaf klau ada yg mrh..

    ReplyDelete
  65. mari zikir Lailaha illallah.. 1000 x sehari..

    ReplyDelete
  66. Bila sambungan & penutup "Kisah Misteri" ini bakal berakhir ?... bila & bagaimanakah "Finishingnya?" ... sebagai rakyat Malaysia .. kami sentiasa menanti kisah yang sebenar benarnya dan membuat pelbagai persiapan untuk memperkemaskan jentera pertahanan dari musuh musuh Islam ... perjuangan Fisabilillah matlamat perjuangan kami ... bukan perjuangan duniawi yang di cari ... tetapi lebih kepada ukhrawi.." Haiya Bil Jihad "

    ReplyDelete
  67. Monopod with U-clip RM50 include postage by Pos Laju.
    Ada 3 colors : Pink, Blue and Black ~ Berminat?
    Sila hubungi kami. SMS/Whatsapp ke : 018-288 2354

    LOKASI C.O.D : Tesco Setia Alam sahaja
    HOTLINE : 018-288 2354 (CALL/SMS/Whatsapp)

    Layari page : https://www.facebook.com/monopodmalaysia01

    JOM dapatkan MONOPOD Sekarang !!
    FREE POS LAJU !! ITEM SAMPAI DALAM 2 HARI BEKERJA ~
    LAYARI Fanpage Di Atas ~

    ReplyDelete
  68. Mak ckp makan kena slow2 pastu kunyah dlu... then telan bila masuk perut dia akan digest... bila da digest br dpt hasil... payah la kalo ramai jenis sekolah bertingkat2 tp bodo berlapis2....

    ReplyDelete
  69. Cari jawapan faktor kejatuhan indonesia selepas pemerintahan soekarno.. pasti kamu akn jelas dgn ape yg cube disampaikan..

    ReplyDelete