MH370: Grand Finale


Pendahuluan


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Baginda Rasulullah SallALLAHu Alaihi Wa Aalihi Wasallam serta seluruh Itrah Ahli Baitnya dari awal dan akhir. Semoga dengan mereka kita mendapat lebih banyak ilmu dan akan menerima payung syafaat Baginda Rasulullah di hari akhirat kelak, insyaALLAH.

"Wamakaru WamakaraALLAH, WALLAHu Khairul Maakirin. Dan mereka melaksanakan rencana dan ALLAH juga merencana, dan perencanaan ALLAH itulah sebaik-baik perencanaan." QS Ali Imrah: 54.

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia dan inayatNYA, saya berjaya juga menyiapkan artikel "Grand Finale" ini disini pada malam ini, iaitu tepat jam 2.58 pagi waktu Malaysia diteratak saya tempat saya sering berfikir dan menganalisa. Setelah lebih 20 hari saya meneliti dan menganalisa, akhirnya saya temui jawapan mengenai misteri MH370 ini. Alhamdulillah saya panjatkan kesyukuran kepada ALLAH SWT kerana, daripada DIA jualah saya mendapat ilham dan juga jalan untuk menyelesaikan misi pencarian saya mengenai MH370 ini.

Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada semua yang terlibat dalam misi saya ini dan kepada semua yang pernah bersama saya sepanjang saya mencari jawapan tentang MH370 ini, SYABAS dan TAHNIAH saya ucapkan kepada anda semua kerana telah menjadi sebahagian daripada sejarah negara. Jutaan terima kasih juga saya ucapkan kepada semua pembaca yang setia menanti artikel saya ini diterbitkan. Terima kasih tak terhingga kepada semua authorized person yang telah banyak membantu saya dalam misi saya.

Akhirnya, selesai juga artikel saya tentang MH370. Semoga dengan tertutupnya cerita ini di blog saya dapat merungkaikan kesulitan dan juga keanehan yang terjadi sepanjang hilangnya MH370. Untuk makluman, saya telah menganalisa hampir kesemua berita semasa daripada 9 Mac 2014 sehingga semalam (29 Mei 2014), iaitu lebih kurang selama 81 hari. Saya telah meneliti hampir kesemua teori dan juga rumours berkenaan MH370 termasuklah hal Diego Garcia, Kazakhstan, Mongolia, teori Philips Wood, teori berpatah balik, teori rampasan, teori teroris, dan pelbagai lagi yang tak dapat saya nyatakan kesemuanya disini.

Sejujurnya, pada 27 Mac 2014 lagi jawapan sudah ada, namun tidak dapat diterbitkan atas beberapa sebab. Akhirnya, selepas rasa bersalah saya menyimpan kebenaran daripada pengetahuan orang membuak-buak, maka pada malam ini terbitlah artikel terakhir ini sebagai menutup kesemua teori dan juga kajian yang telah saya lakukan. Saya amat berharap artikel ini mendapat perhatian dunia baik rakyat biasa waima pihak berwajib. Saya yakin, ramai yang sudah tahu perkara yang sama dengan yang saya bentangkan ini, namun tidak ada yang bersuara dengan menulis artikel panjang lebar seperti ini.

Saya berharap, setelah anda semua membacanya, sebarkanlah agar lebih ramai yang tahu mengenai misteri ini dan supaya ia tidak ditutup begitu sahaja ditelan masa dan waktu. Saya amat berharap agar MH370 ini dibongkarkan juga dimedia massa dengan mana-mana pihak berwajib tampil untuk menunjukkan bukti bergambarnya.

Saya memohon maaf kerana TIADA bukti bergambar mengenai MH370 yang dapat saya paparkan dalam artikel ini kecuali bukti bertulis dan juga bukti yang saya dapat melalui cross-referencing.

Tanpa melengahkan masa, ayuh sama-sama kita baca artikel tergempar ini...

Selamat menelaah. Semoga beroleh jawapan !MH370: Grand Finale

Jangan lupa LIKE fan page ini :
  

*Artikel ini ditulis berdasarkan penelitian dan juga pemerhatian oleh Brado Kapak sendiri dan team members nya selama lebih 40 hari. Sila baca dengan tenang untuk mengelakkan anda menjadi keliru. Ini artikel terakhir berkenaan MH370 oleh Brado Kapak. Sekiranya ia tepat, maka ia hanya kebetulan sahaja. Sekiranya ia tidak benar, maka ia berpunca dari kelemahan kami menganalisa dan meneliti. Bacalah dengan hati yang terbuka....

1. Pada 8 Mac 2014, sebuah pesawat kepunyaan MAS Airlines, Boeing 777-200ER penerbangan MH370 dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA) menuju ke Beijing telah dilaporkan hilang daripada radar. Pesawat ini disahkan hilang oleh menara kawalan pada sekitar jam 8 pagi hari yang sama sedangkan ping radar terakhir yang dikesan adalah pada jam 2.37 pagi waktu Malaysia.

2. MH370 menghantar isyarat komunikasi kepada Air Traffic Control (ATC) menara kawalan di KLIA ialah pada jam 1.19 pagi waktu Malaysia. Sila rujuk gambar ini. Manakala MH370 telahpun melakukan 'handshake' dengan Vietnam melalui Immarsat dan menghubungi menara kawalan udara bandar Ho Chi Minh City adalah pada sekitar jam 1.16 pagi waktu Malaysia. Ketika itu MH370 sedang memasuki ruang udara perairan Vietnam.

3. Itu adalah laporan terakhir MH370 yang berjaya dicatatkan dalam mana-mana media antarabangsa. Selepas itu tiada lagi laporan isyarat komunikasi antara MH370 dengan mana-mana menara kawalan udara atau dengan mana-mana radar. Hanya ping radar terakhir yang berjaya dikesan adalah sekitar jam 2.37 pagi sahaja. Rujuk gambar ini untuk melihat data radar terakhir pesawat. Abaikan kesilapan PM dan AM yang tertera pada gambar tersebut. Artikel ini telah mengesahkan bahawa komunikasi radar terakhir dengan MH370 adalah sekitar jam 2.30 ke atas, iaitu lebih kurang jam 2.40 atau 2.50 pagi waktu Malaysia.

4. Sekitar jam 2.50 pagi waktu Malaysia, MH370 sudah tidak lagi menghantar ping kepada radar dan data radar mengesahkan bahawa pesawat telah turun menjunah kepada satu ketinggian yang tidak dapat dikesan radar.

5. Saya sifatkan sebenarnya, pada ketika itulah MH370 sudahpun jatuh tenggelam ke dasar lautan. Iaitu kira-kira beberapa minit sebelum jam 3 pagi.

6. Satu letupan kecil telahpun berlaku diudara yang mengakibatkan kokpit pesawat terputus hubungan dengan mana-mana menara radar terdekat dan kesemua sambungan elektronik dalam badan pesawat terputus. Rujuk artikel ini dan ini.

7. Saya tidak tahu bagaimana letupan itu terjadi dan mengapa pesawat masih terus terbang dalam tempoh beberapa minit sebelum ia terhempas. Perlu diingatkan, kesemua pesawat Boeing sebenarnya mempunyai satu sistem kawalan jarak jauh yang boleh dikawal oleh pusat kawalan pesawat Boeing yang berada di luar negara. Rujuk artikel ini dan ini untuk mengesahkan bahawa kesemua pesawat Boeing telahpun dipasang dengan satu sistem kawalan jarak jauh bertujuan kononnya untuk mengelakkan sebarang tindakan terorisme atau rampasan kapal.

8. Saya sifatkan sebenarnya pemasangan sistem ini bertujuan bukanlah untuk mengalihkan atau mengelakkan terorisme dan rampasan kapal semata-mata, namun ia boleh berdwi-fungsi iaitu melaksanakan arahan dari orang tertentu demi kepentingan tertentu. Contoh paling mudah adalah MH370.

9. Berdasarkan artikel ini, mereka telah mendengar satu dentuman yang kuat di udara pada sekitar jam 1.30 pagi ke atas waktu Malaysia namun tidak melihat apa-apa di udara. Mereka hanya melihat cahaya putih dan juga lampu kuning sekitar jam 2.30 pagi ke atas waktu Malaysia.

10. Saya telah meneliti dan menganalisa hampir kesemua berita, rumours, diversi informasi, info risikan, sumber-sumber tertutup, data-data bertulis dan juga pelbagai gambar sebelum menulis artikel ini.

11. Berdasarkan penelitian dan juga penganalisaan saya, MH370 telahpun diletupkan diudara yang mana ia telah mengakibatkan kokpit dalam pesawat malfunction ataupun failure dan pesawat telah dikawal dari jarak jauh dengan menghalakannya ke arah Laut China Selatan dalam perairan Spratly.

12. Berdasarkan penelitian dan juga penganalisaan saya, MH370 telahpun jatuh dalam kawasan bulatan merah (rujuk gambar bawah, abaikan kesilapan ejaan yang terjadi).

(Klik gambar untuk perbesar imej)

13. Gambar di atas adalah gambar yang saya sendiri tandakannya berdasarkan pemerhatian dan juga penelitian saya. MH370 telahpun jatuh tenggelam dalam kawasan bertanda bulatan merah di dalam perairan 3 buah negara, iaitu Vietnam, Filipina dan juga Malaysia.

14. MH370 TIDAK boleh terhempas dalam perairan China kerana pesawat tersebut sedang membawa kargo berharga yang hendak dihantar ke China melalui lapangan terbang Beijing.

15. Penerbangan MH370 sebenarnya telahpun dirancang awal dan tarikh penerbangan serta rampasan yang terjadi pun telah dilakukan dengan teliti.

16. Saya sifatkan rampasan MH370 bukan bersifat terorisme atau rampasan hendak berebutkan harta. Pada saya, rampasan tersebut adalah bagi menghalang negara kuasa besar daripada memperluaskan kekuasaannya dan kargo di dalam MH370 harus disekat daripada terus dihantar kepada China. Maka, rampasan ini bukan bererti kapal tersebut dirampas dan disimpan, akan tetapi telah dialihkan daripada laluan sebenarnya dan ditenggelamkan di dalam lautan. Manakala, kotak hitam pesawat telahpun dilenyapkan sejurus selepas pembersihan perairan Laut China Selatan dilakukan. Hanya selepas lebih kurang 50 hari selepas MH370 hilang, barulah 'bluefin' dan sistem pengesan kotak hitam digunakan. Ini bererti, mereka tidak akan menemui kotak hitam tersebut kerana nyawa kotak hitam telah tamat selepas 40 hari pesawat dalam keadaan malfunction.

17. Sebelum saya terlupa, sekitar jam 1.30 pagi, MH370 telahpun menutup sambungan isyarat komunikasinya dengan menara kawalan udara di KLIA dan TIADA isyarat komunikasi daripada MH370 yang berjaya dirakamkan selepas jam 1.30 pagi. Rujuk artikel ini untuk pengesahan.

18. Untuk makluman semua, Kapten Zaharie, pilot MH370 adalah merupakan orang pertama yang pernah membawa pesawat Boeing 777 daripada Malaysia menuju ke Afghanistan. Rujuk artikel ini dan ini. Penerbangan itu juga merupakan penerbangan pertama di dunia yang merentasi pergunungan besar dalam wilayah Afghanistan. Ketika itu kalau tidak silap saya, Kapten Zahari terbang ke sana dengan membawa kargo yang sama dengan kargo di dalam MH370. (Apakah isi kargo itu?)

19. Namun, TIADA satupun media yang berani melaporkan, apakah dan mengapakah penerbangan itu dilakukan oleh Malaysia ke Afghanistan???

20. Untuk makluman semua, menurut maklumat risikan saya, Kapten Zaharie pernah mengikuti satu misi ke Afghanistan lama dahulu dalam membantu para Mujahidin di Afghanistan berperang disana.

21. Kapten Afghanistan mempunyai hubungan dengan para pejuang Afghanistan walaupun dia sudah lama tidak ke sana dan telahpun berkhidmat dengan MAS Airlines selama lebih 20 tahun.

22. Sila betulkan informasi ini sekiranya saya salah mencatatkan datanya.

23. Untuk makluman semua, selepas saya melakukan banyak analisa, MH370 membawa satu khazanah berharga yang disimpan di dalam sebuah kargo yang besar.

24. Maklumat berkenaan khazanah tersebut telahpun saya dedahkan dalam banyak artikel saya yang terdahulu. Sila rujuk ini dan ini.

25. Khazanah tersebut sebenarnya adalah Drone Command and Controller (CNC) milik sebuah negara kuasa besar yang telah ditembak jatuh di Afghanistan. Rujuk artikel ini.

26. Sebanyak 4 buah Drone milik negara kuasa besar tersebut telah ditembak jatuh dan beberapa alat CNCnya telahpun dirampas oleh para pejuang Mujahidin Afghanistan. Maafkan saya, kerana tidak ingat pada tahun berapakah Drone tersebut ditembak jatuh, kalau tidak silap saya iaitu pada akhir 2013.

27. Alat tersebut telahpun dibongkar dan dibuka satu persatu komponennya untuk tujuan penelitian dan juga pengubahsuaian.

28. Menurut data risikan, alat tersebut hendak dijual kepada negara-negara jiran namun tiada buyer yang sanggup membelinya. Pihak Afghanistan hendak menjual kepada Russia namun, memandangkan Afghanistan pernah berperang lama dengan Russia pada tahun 70-an dahulu, maka mereka telah menjualnya kepada negara China.

29. Presicous Cargo yang dibawa di dalam MH370 telahpun diangkut berulang kali dari Afghanistan menuju ke Malaysia sebelum ia terbang ke China.

(Klik gambar untuk perbesar. Ini data softcopy mengenai precious cargo tersebut)

(Ini pula ayat daripada orang yang mendedahkan informasi ini kepada saya)


30. Sebanyak 2 buah Drone dan juga CNC telah dijual oleh Afghanistan kepada China dan deal telah dilakukan oleh Billionaire China seramai 4 orang dengan Warlords Afghanistan. Saya tidak tahu bilakah tarikh sebenar deal dilakukan, namun kargo tersebut telah diangkut ke Malaysia menggunakan Airbus dan transit di KLIA. Rujuk kredit artikel bernombor 2 dibahagian bawah. Kargo berharga ini telah dijual kepada pihak China melalui individu iaitu Billionaire seramai 4 orang tersebut. Pihak Billionaire ini telah membeli alat ini demi persaingan teknologi mereka dengan kuasa besar lain.

31. Apa yang perlu kita ketahui disini sebenarnya, kehilangan MH370 BUKAN disebabkan oleh rampasan pemberontak, pengganas, berpatah balik, tenggelam di lautan Hindi, dan apa jua karut marut yang sengaja disebarkan bagi mengalih perhatian dunia daripada memfokuskan terhadap isu utama MH370 ini hilang.

32. Isu utama MH370 hilang adalah...

a. Mengapa pesawat itu hilang dan langsung tidak dapat dikesan oleh mana-mana menara kawalan waima pusat kawalan Boeing, Rolls-Royce, Joint Agency Coordination Center (JACC) dan juga Immarsat??

b. Apakah kargo yang dibawa di dalam MH370 yang sengaja disembunyikan oleh pihak MAS dan juga Boeing??

c. Siapakah 4 orang billionair yang terdapat di dalam MH370 dan mengapa mereka menaiki pesawat tersebut dan tidak menaiki jet peribadi sendiri?

d. Mengapa pihak Boeing, Rolls-Royce berdiam diri dalam isu ini sedangkan Amerika Syarikat adalah negara yang paling kecoh mahu membantu Malaysia??

e. Mengapakah Vietnam dan Filipina sangat mendiamkan diri pada awal MH370 hilang??

f. Mengapakah media antarabangsa menyatakan MH370 berakhir di Lautan Hindi namun TIADA satupun yang memfokuskan bagaimana dan mengapa ia jatuh di Lautan Hindi?
33. Ini jawapan saya berdasarkan analisa fakta yang saya lakukan...

a. Pesawat itu TIDAK terputus hubungan dengan Boeing, Rolls-Royce dan juga JACC serta Immarsat sehinggalah pesawat itu tenggelam di Laut China Selatan dalam perairan Spratly. Buktinya, JACC telahpun mengesahkan bahawa ping di Lautan Hindi adalah TIDAK BENAR. Rujuk disini.

b. Kargo yang dibawa di dalam MH370 sebenarnya adalah alat perang yang berkualiti tinggi milik Amerika Syarikat yang telah dirampas oleh Mujahidin Afghanistan. TIADA manggis daripada Muar di dalam MH370. Saya telah ke Muar dan disana tak banyak pun manggis berbuah ketika itu. Hal ini telah disahkan oleh berita ini dan gambar ini.

c. Empat orang Billionaire daripada China itu sebenarnya adalah pemilik syarikat mengelola alatan teknikal untuk negara China dan merekalah pembeli alat CNC tersebut yang telah ditransitkan di Malaysia. Mengapa ditransitkan di negara kita? Jawapannya dibawah.

d. Pihak Boeing, Rolls-Royce dan seangkatan dengannya saya sifatkan sebagai terlibat secara langsung dan juga tidak langsung untuk mencipta suasana vanish dalam kehilangan MH370. Mereka juga terlibat dalam mengalih perhatian dunia dan juga mengubah laluan MH370 daripada jatuh ditengah-tengah bandar Ho Chi Minh City.

e. Vietnam dan Filipina telah menjadi negara bertindak dalam menghapuskan bukti MH370 di perairan yang saya tandakan merah dalam gambar ini. Bulatan merah itu sebenarnya adalah radius keluasan bangkai dan juga serpihan MH370 berselerak yang mana pihak kedua-dua negara ini telahpun mengawalnya lebih awal sebelum MH370 hilang. Jawapan lebih lengkap dibawah.

f. Media antarabangsa telah diarahkan berpandukan dengan kenyataan media oleh Dato Seri Hishamuddin dan juga Dato Seri Najib Razak. Rujuk artikel ini dan ini pada point ke-14.

34. Ada banyak persoalan yang akan dikemukakan apabila bercerita mengenai MH370. Antara yang paling kerap ditanya kepada saya adalah, "Apakah nasib mangsa dalam MH370?"

35. Jawapan saya berdasarkan analisa fakta dan juga cross-referencing yang saya buat, kesemua mereka sudah TIADA.

36. Hal ini berpandukan dengan teori mudah saya, "Siapakah yang sanggup memberi makan 239 orang selama lebih 80 hari dan menjaga kesemua mereka???" dan juga teori ini, "Untuk menjaga 239 orang memerlukan tenaga manusia yang besar dan TAKKAN kesemua mereka tidak pernah membuka mulut selama ini sedangkan kita dizaman informasi serba boleh, hampir semua orang ada smartphone!" dan juga teori ini, "Ada ke lokasi yang sesuai menempatkan tebusan seramai 239 orang dan kalau mereka masih hidup, MENGAPA TIADA DEMAND DARIPADA PERAMPAS???". Begitu juga dengan soalan ini, "Logikkan seseorang itu masih hidup apabila hilang daripada kesemua radar dunia selama lebih 80 hari tanpa ada jejak???". Ia hanya akan menjadi logik jika ada pihak yang menjaga mereka dan memberi makan kepada mereka. Namun, sehingga kini tiada satu pihak pun yang muncul untuk memberi penjelasan atau membuat tuntutan pampasan.

37. Saya sifatkan ura-ura mengatakan penumpang masih hidup sebenarnya adalah jalan untuk menenangkan keadaan dan juga mengelak daripada soalan, "Kalau dah mati, mana mayatnya???"

38. Saya memohon berjuta-juta kemaafan seandainya saya salah dalam menyatakan nasib mangsa. Sekiranya tiba-tiba satu masa nanti mereka pulang ke rumah dalam keadaan baik, maka bersyukurlah kerana mereka masih hidup dan berterima kasihlah kepada Tuhan kerana artikel saya ini kurang tepat dalam analisanya. Sekiranya memang benar mereka telah disahkan tiada oleh pihak berwajib, maka bersabarlah sesungguhnya ini ujian dan dugaan bagi kalian. Al-Fatihah buat mangsa yang berugama Islam....

39. Ramai yang bertanyakan mengenai Diego Garcia. Saya nafikan dengan keras MH370 disembunyikan di sana. MH370 langsung TIDAK mendarat di sana. Sila rujuk artikel ini yang ditulis oleh rakan saya, Shah Paskal. Rujuk aritkel ini juga untuk penafian tentang seorang penumpang MH370 yang kononnya masih hidup di Diego Garcia dan sempat membuat panggilan telefon daripada sana menggunakan iPhone miliknya yang disimpan dalam spendernya. Teori yang amat karut.

40. Jadi, dimanakah sebenarnya lokasi MH370 sedang berada???????????????

41. Bangkai MH370 telahpun dibersihkan lama dahulu iaitu seawal jam 3 pagi waktu tempatan!!!!

42. Ini berdasarkan kaji selidik saya, banyak informasi telahpun mengesahkan bahawa MH370 telahpun jatuh diperairan Laut China Selatan dalam perairan 3 buah negara, Malaysia, Vietnam dan juga Filipina.

43. Sila rujuk artikel ini dan juga gambar dibawah. MH370 telahpun disahkan jatuh oleh pihak Vietnam, namun setelah shake hand dan berbagai siri rundingan antara Malaysia, Vietnam, Filipina dan juga Amerika Syarikat, maka MH370 telah dinafikan terhempas sebaliknya dinyatakan telah berpatah balik dan menghala ke arah Lautan Hindi.

(Lihat tarikh itu, 8 Mac 2014 jam 12.40 tengah hari!!!!! Hanya sekitar 4 jam setelah MH370 disahkan hilang oleh Dato Seri Hishamuddin pada jam 8 pagi, 8 Mac 2014!)

44. Mengapa hal ini terjadi?? Kerana, pihak Amerika Syarikat (US) tidak mahu Search And Rescue (SAR) dilakukan dalam radius lokasi MH370 hilang dan pihak US tidak mahu China menjumpai bangkai pesawat tersebut sekaligus boleh melengahkan cerita MH370 daripada terbongkar!

45. Saya pernah menjelaskan hal ini dalam artikel ini, dan kini saya sekali lagi memberikan penjelasan anda. Di dalam artikel tersebut saya dengan yakin dan pasti menyatakan MH370 masih berada di lokasi perairan Laut Chian Selatan kerana, pada ketika tarikh artikel tersebut ditulis, SAR baru sahaja dipindahkan ke Lautan Hindi. Sekaligus ini mengesahkan bahawa masih ada debris dan juga serpihan pesawat yang masih belum dibersihkan daripada perairan tersebut dan pihak tiga buah negara terlibat tersebut risau jika masih ada serpihan yang ditemui oleh para SAR atau nelayan dan orang awam. Maka kerana itu mereka harus melakukan drama dan mengalihkan SAR ke Selatan dan ke Lautan Hindi. Berbagai teorilah harus dibangkitkan.

46. MH370 telah jatuh sekitar jam 2.40 ke 2.50 pagi dimana ketika itu komunikasi terakhir telahpun dicatatkan dan direkodkan, sesuai dengan laporan berita ini dan juga gambar ini. Ketika itu, MH370 telahpun selamat bersemadi di Laut China Selatan dalam perairan Vietnam dan Filipina yang bercantum dengan perairan Malaysia yang mana penghubungnya adalah Kepulauan Spratly. Rujuk gambar ini sebagai panduan. Rujuk artikel ini dan gambar ini tentang perebutan kepulauan Spratly antara China, Vietnam, Filipina, Malaysia dan Brunei.

47. Bulatan merah menunjukkan radius perairan yang dikawal oleh Vietnam dan juga Filipina. MH370 TIDAK boleh jatuh dalam radius perairan yang dikawal oleh China bagi mengelakkan MH370 ditemui oleh China. Alangkah ruginya US sekiranya China berjaya mengesan MH370 dan membawa naik ke darat sekaligus berjaya mendapatkan CNC yang ada di dalam kargo berharga tersebut. Ketika misi membersihkan bahan bukti itu jugalah, pihak Vietnam ada melepaskan tembakan amaran kepada pihak China diperairan mereka sebagai tanda marahnya mereka agar China tidak mengganggu radius perimiter fencing yang telah mereka buat. Saya juga menyifatkan bahawa bulatan merah itu adalah radius perimeter fencing yang telah dibuat oleh pihak Vietnam dan Filipina bagi persediaan untuk membersihkan bahan bukti. Sila rujuk artikel ini untuk memahami berkenaan perimeter fencing.

48. Vietnam merupakan negara yang paling senyap selepas 8 Mac 2014. Kerana pihak mereka telah disuruh berdiam diri agar tidak ada apa-apa informasi yang terdedah. Bagaimanapun, masih ada beberapa informasi yang terdedah namun telah berjaya ditutup oleh media massa dengan tersebarnya pelbagai teori yang direkacipta bagi mengalih perhatian dunia. Sila rujuk artikel ini untuk mengetahui kaitan antara Vietnam dan Filipina menentang China.

49. Sila rujuk artikel ini. Di dalam artikel tersebut, ada banyak info mengenai situasi sebenar yang berlaku dalam MH370. Sebenarnya, kisah hilangnya MH370 yang benar telahpun tersebar lama, namun ia dipecahkan kepada banyak info agar orang awam tidak mengetahuinya. Okay mari saya jelaskan.

50. Berdasarkan analisa saya, MH370 TIDAK berpatah balik dan tidak mendarat di Nanning sebagaimana dakwaan dalam artikel tersebut. Dakwaan itu hanya penyedap cerita dan tokok tambah sahaja.

51. Menurut pengesahan rakan saya, memang ada ejen risik di dalam MH370 seramai 3 orang terdiri daripada 2 orang ejen risik mata helang dan satu orang ejen risik 'Komited Gosudarvetoyt'.

52. Saya boleh menyatakan XXX sebagai ejen risikan negara mata helang, YYY adalah merujuk kepada negara jiran kita, Vietnam dan ZZZ merujuk kepada negara Filipina.

53. Jalan ceritanya agak berterabur. Namun, point utamanya adalah, pesawat tersebut telah membawa satu kargo berharga yang mana jika ia jatuh ketangan China, maka pihak XXX boleh melancarkan perang dunia. Maka, YYY dan ZZZ telahpun diarahkan untuk mengikuti arahan negara XXX dan apabila tiba saat dan masanya MH370 terhempas, maka YYY dan ZZZ harus membersihkan debris dan sisa hempasan tersebut secepat mungkin sebelum SAR dilancarkan.

54. Mujur juga SAR dilancarkan agak lewat, maka ia memberi kelebihan kepada ketenteraan dua buah negara tersebut melaksanakan pembersihan.

55. Dalam dunia ini, hanya ada satu SAHAJA badan berorganisasi yang paling kuat tutup mulut dan tidak pecah amanah, iaitu Tentera serta Risikan.

56. Maka, pihak yang seharusnya menjalankan misi membersihkan bangkai dan juga bekas MH370 haruslah pihak tentera.

57. Mengapa saya katakan MH370 jatuh tepat di antara perairan Vietnam dan juga Filipina?

58. Sila rujuk artikel ini. Di dalam artikel tersebut, sebenarnya saya telah menuliskan beberapa perkara utama dan penting dalam sesuatu misi besar yang hendak dilaksanakan.

59. Sesebuah ejen perisikan itu seharusnya mahir dalam mengira masa dan waktu. Mereka telah meletakkan jangka masa jatuhnya MH370 dan juga jangka masa yang sepatutnya untuk mereka membersihkan bangkai dan sisa MH370 sebelum orang ramai tiba di kawasan terbabit.

60. Maka, pihak yang menjalankan misi menggagalkan CNC daripada dihantar ke China telahpun memberikan laporan kepada pihak pusat kawalannya agar mengarahkan pihak Boeing atau Rolls-Royce atau sesiapa sahaja yang boleh mengawal sebuah Boeing 777-200ER dari jarak jauh untuk melakukan lencongan pesawat tersebut tanpa dapat dikawal oleh pilot dan co-pilot.

61. Mengapa tiada apa-apa hubungan komunikasi antara pilot dan co-pilot antara jam 1.19 dan jam 2.30 pagi??

62. Kerana, setelah komunikasi terakhir itulah, sebuah bom jangka telahpun diletupkan, atau dalam erti kata lain, jangka penggera telah tamat berputar dan ia mengakibatkan keseluruhan sistem dalam MH370 failure dan tidak dapat dikawal oleh pilot waima co-pilot.

63. Saya tidak mensifatkan bom jangka itu sebagai sebuah bom yang boleh detonate tetapi ia boleh jadi berlaku dari menara kawalan Boeing atau Rolls-Royce. Pihak mereka mematikan kesemua sistem dalaman pesawat dan telah memandu dan mengawal pesawat daripada jauh sebelum menghempaskannya.

64. Apa sebab-sebab pesawat terhempas itu tidak dapat dipastikan sehingga ada pihak yang mahu membuka mulut. Sama ada pihak Boeing atau Rolls-Royce, mereka harus dan WAJIB menjawabnya, kerana hanya mereka yang ada rekod tepat apa dan bagaimana enjin pesawat berhenti berfungsi????

65. Kerana, pada sekitar jam 2.37, MH370 masih lagi menghantar ping kepada Immarsat dan juga satelit, radar serta menara kawalan Boeing dan Rolls-Royce.

66. MH370 merupakan sebuah pesawat bersaiz besar yang mana ia sentiasa mempunya hubungan dua hala dengan banyak menara kawalan termasuklah ATC, Immarsat, menara kawalan Boeing dan juga Rolls-Royce. Boeing dan juga Rolls-Royce, kedua-duanya berpusat kawalan di US.

67. B777-200ER merupakan sebuah pesawat yang boleh dikawal dari jarak jauh. B777-200ER juga adalah sebuah pesawat yang paling canggih dalam koleksi pesawat syarikat Boeing. B777-200ER ini juga memang sengaja dipilih bagi memastikan semua rancangan ini berjalan dengan baik dan lancar.

68. Sememangnya, syarikat Boeing dan juga Rolls-Royce harus dan WAJIB dipertanggungjawabkan kerana HANYA mereka sahaja yang mempnyai akses dengan kesemua data lengkap komunikasi dua hala antara MH370 dan kesemua menara kawalan termasuk satelit. Boeing dan Rolls-Royce harus tampil menjelaskan perkara sebenar dan TIDAK boleh berdiam diri.

69. Saya berani menyatakan, berdasarkan analisa fakta dan kesemua data yang telah saya teliti termasuk pelbagai artikel yang telah saya baca, bahawa pihak Boeing dan juga Rolls-Royce sedang menyembunyikan sesuatu di mana ada KEMUNGKINAN yang besar, merekalah yang telah mengalihkan laluan MH370 daripada trackpath sebenar kepada sebuah trackpath yang baru yang mana kalau mengikut trackpath sebenar, MH370 harus melintasi kota Ho Chi Minh City. Namun setelah trackpath diubah, maka MH370 didapati jatuh dalam perairan yang telah berulang kali saya sebutkan. Sila rujuk artikel ini untuk menguatkan lagi analisa saya tentang Boeing dan Rolls-Royce. Terima kasih kepada Tun kerana menjadi orang pertama berani bersuara lantang mempertikaikan Boeing dan Rolls-Royce.

70. Anda juga boleh rujuk artikel ini dan juga gambar ini. Kemudian rujuk semula gambar ini bagaimana seseorang telah mengubah flight path atau trackpath MH370 kepada satu laluan baru. Anda juga boleh menonton video berikut sebagai tamban informasi....

71. Disini sudah jelas memang ada insiden menukar laluan MH370 yang dilakukan oleh pihak yang tidak diketahui. Saya hanya beranggapan bahawa penukaran laluan ini sebenarnya dibuat oleh salah satu pihak sahaja yang telah saya sebutkan diatas yang mana orang yang mengubah laluan ini telahpun mendapat arahan daripada seseorang yang bekerja untuk unit risik sebuah negara mata helang.

72. MH370 telahpun berakhir di Laut China Selatan. Walaupun satu dunia beranggapan ia berakhir di Lautan Hindi, namun saya tetap dengan pendirian saya bahawa ia telahpun tamat di Laut China Selatan.

73. Pada 11 Mac 2014, keseluruhan SAR telah dipindahkan daripada perairan Malaysia di Laut China Selatan ke Lautan Hindi. Hal ini berlaku, agar para negara yang terlibat dalam SAR itu tidak memasuki kawasan berbulatan merah di dalam gambar ini agar mereka tidak menemui apa-apa debris dan juga bahan bukti yang mungkin belum selesai dibersihkan oleh pihak Vietnam dan Filipina.

74. Untuk makluman semua, sejak akhir 2013, Vietnam sudah mula berani bersuara dan menentang China secara terang-terangan. Padahal sebelum ini, Vietnam merupakan sebuah sekutu besar dengan China yang mana mereka mempunyai idealogi yang sama, iaitu Komunisme.

75. Menjadi persoalan saya, mengapakah Vietnam tiba-tiba berani bersuara lantang menentang China?? Rujuk artikel ini bagaimana Vietnam berani menentang China sekarang.

76. Jawapannya kerana US. Vietnam telahpun dibeli dan dipengaruhi oleh US atas dasar-dasar ekonomi dan kemajuannya. Kerana itu juga, dalam isu hilangnya MH370, Vietnam diperhati memihak kepada US bukannya kepada China. Sedangkan, kandungan kargo dalam MH370 itu sedang menjadi rebutan China dan US.

77. US tidak mahu kargo itu jatuh ketangan China yang mana kandungannya adalah CNC dan Drone serta beberapa kargo berisi emas jongkong, yang mana kesemua ini jika jatuh ke tangan China, maka ada potensi untuk menjadikan China kuasa besar nombor satu dunia. Secara tidak langsung, US akan kehilangan kuasanya dan menjadi lemah dibawah China. Pendedahan berkenaan emas jongkong sila rujuk sini, sini, sini dan sini. Kredit kepada Shah Paskal. Mohon maaf saya tak mahu ulas sangat pasal emas dalam artikel ini kerana telah diulas panjang lebar sebelum ini.

78. Oleh kerana US TIDAK berani melancarkan perang secara zahir dengan mengangkat senjata menembak China, begitu juga dengan China, maka mereka telah melancarkan perang strategi dan juga perang teknologi.

79. Sehingga hari ini, satu dunia langsung TIDAK tahu apakah senjata terhebat yang pernah dihasilkan oleh dua negara kuasa besar, China dan Russia. Namun, satu dunia sudah tahu (dunia ketenteraan), bahawa US telah mencipta 3 buah senjata termodennya yang lebih hebat daripada bom nuklear dan juga atom.

80. Tiga senjata itu adalah HAARP, Particle Accelaration dan juga Superstring. Superstring sahaja yang masih belum selesai pembikinan, manakala ujikaji HAARP dan Particle Accelaration sudahpun selesai dan mereka (US) berjaya dalam misi mereka mencipta alat tersebut. Buktinya, anda boleh tonton filem Godzilla, X-Men yang terbaru tu dan juga Transformers 3. Dalam ketiga-tiga filem tersebut, Hollywood telahpun mementaskan ketiga-tiga senjata tersebut secara tidak anda sedari.

81. Untuk makluman, dalam filem Godzilla, sebuah senjata bernama Electro Magnetic Pulse (EMP) telahpun digambarkan dan ia menjadi ancaman dunia. Dalam banyak-banyak negara, ada satu negara di rantau Asia Tenggara yang memiliki senjata EMP tersebut dan negara tersebut terlibat dalam kehilangan MH370 ini.

82. Dan kerana perang teknologi, kuasa serta harta inilah, US tidak mahu precious cargo tersebut jatuh ke tangan China. Jika ia jatuh ke tangan China, sudah pasti kuasa US akan melemah. Jika China memperoleh CNC Controller tersebut, maka dengan mudah kelemahan Drone US itu akan diketahui. Jika China berjaya mendapat emas jongkong itu, maka China dengan mudah mampu membeli dengan banyak apa yang mereka mahu. Hal ini ditakuti oleh mata helang.

83. Kerana itulah, MH370 harus dilenyapkan daripada mata dunia dan cerita disebaliknya harus disenyapkan dan ditutup media.

84. Mengapa pula Kapten Zaharie dipilih untuk membawa MH370?? Kerana, precious cargo yang terdapat di dalamnya datangnya daripada Afghanistan yang mana cargo yang sama telah dibawa dari Afghanistan ke Malaysia menggunakan pesawat Airbus (data ini tidak dapat disahkan secara bertulis) beberapa bulan / minggu sebelum MH370 mahu terbang ke China.

85. Pilotnya juga orang yang sama iaitu Kapten Zaharie, dan kargonya juga sama. Billionaire China itu telah membeli senjata tersebut dari Afghanistan dan ingin membawa pulang ke China. Kargo tersebut tidak mungkin melintasi banyak negara yang ada merentasi laluan dari Afghanistan ke China. Tiada penerbangan terus dari Afghanistan ke China. Kerana itu, Malaysia harus menjadi tempat transit.

86. Kebetulan juga Malaysia adalah sebuah negara yang merupakan hab terrorist. Sila rujuk artikel ini untuk mengetahui mengenai hab teroris di negara kita. Hal ini disahkan dan diakui dunia.

87. Apa sebab musabab Malaysia menjadi hab teroris? Salah satunya adalah kerana negara kita adalah sebuah negara yang 'acuh tak acuh' dalam sistem keselamatan dan kita dalam kategori negara yang 'sudah terhantuk baru terngadah'. Sebab lain pula, Malaysia adalah "negara paling timur dalam bumi". Kita merupakan TIMUR yang disebut-sebut dalam Hadis Rasulullah SAWAW berkenaan, "Islam akan bangkit dari TIMUR".

88. Bagaimana hendak menjelaskan "Islam akan bangkit dari TIMUR" itu? Bukan sekarang masanya. InsyaALLAH akan datang jika saya dipanjangkan usia akan diceritakan dalam artikel yang lain pula. Sekarang kita harus fokus kepada jalan cerita MH370 sahaja.

89. Okay, sekarang anda semua sudah faham kan bagaimana jalan cerita MH370 hilang?

90. MH370 terbang dari KLIA membawa precious cargo untuk dihantar ke China. Mereka sengaja menggunakan pesawat komersil kerana bagi mengelakkan kargo tersebut dijejaki oleh ejen perisik luar negara dan ia juga perlu bagi memancing Kapten Zaharie menjadi pilotnya. Kalau Billionaire China tu bawa kargo tu guna pesawat biasa, susah la Kapten Zaharie nak pandu, takut bertembung dengan jadualnya. Lagipun, mana ada orang syak kargo berharga dalam pesawat komersil yang membawa penumpang.

91. Kemudian, Kapten Zaharie telah dipanggil waktu terakhir untuk membawa MH370. Ada satu penafian telah dibuat oleh pihak MAS bahawa mereka tidak memanggil Kapten Zaharie saat akhir dan Kapten Zaharie tidak bercuti ketika itu. Saya sifatkan hal ini sebenarnya, bukan pihak MAS itu yang memanggil Kapten Zaharie, tetapi ada individu dalam MAS atau luar MAS yang memanggilnya untuk menjadi juruterbang sekaligus meluluskannya memandu MH370 walaupun hari tersebut dia sepatutnya bercuti. Kapten Zaharie juga saya sifatkan telah dimaklumkan lebih awal tentang penerbangan tersebut namun dia tidak tahu pada tarikh bila kargo itu harus dihantar ke China. Kerana itu, hanya sehari sebelum MH370 hilang baru Kapten Zaharie mengosongkan rumahnya. Ini bukti daripada analisa fakta saya. Anda boleh rujuk artikel ini. Baca juga artikel ini menceritakan bagaimana Kapten Zaharie seakan-akan tahu nyawanya mati tidak bertanda.

92. Sebelum MH370 terbang, perisik dari mata helang telahpun mengenal pasti kargo tersebut akan dihantar ke China pada tarikh 8 Mac 2014 menggunakan pesawat MH370. Sudah pasti seorang ejen risik akan dapat mengetahui informasi ini dengan mudah. Dalam ratusan orang yang terlibat, sudah pasti ada seorang yang akan pecah mulut. Begitu juga dengan rahsia MH370 ini, walaupun cuba ditutup rapat, namun setelah 82 hari akhirnya terbongkar juga.

93. Maka, MH370 pun terbang dengan jayanya pada malam tersebut tanpa ada apa-apa kesangsian. Tidak diduga, sekitar jam 1.30 ke atas, MH370 telahpun diserang dengan 'bom jangka' yang saya tidak dapat pastikan bagaimana situasinya. Sama ada benar-benar ada bom diletakkan di dalam sebuah kotak kasut dan dipasang dibawah pintu kokpit atau tidak, itu saya tidak dapat pastikannya sehingga ada pihak yang berani bersuara mengenai "Bagaimana enjin MH370 berhenti berfungsi?". Sila rujuk gambar ini bagaimana seorang rakan saya menceritakan teorinya tentang bom jangka tersebut.

94. Namun, saya secara peribadinya mengatakan ada KEMUNGKINAN bukan bom jangka dalam kotak kasut yang diletakkan dibawah pintu kokpit, namun ia adalah kerja perisik tersebut dan juga dibantu oleh Boeing dan Rolls-Royce yang mampu mengawal pesawat tersebut dari jauh. Namun, menurut seorang rakan, TIADA perisik di dalam MH370 semasa penerbangan, kerana perisik sudah cabut lari awal-awal keluar daripada pesawat setelah meletakkan bom jangka ditempat tertentu. Kemudian, setelah bom meletup dan kokpit pecah, maka sudah pasti pilot dan co-pilot tidak dapat membuat apa-apa komunikasi setelah itu dan, pufffff..... MH370 dissappeared dan berubah haluan menghala ke lokasi yang saya nyatakan dalam bulatan merah di gambar ini.

95. Analogi yang saya rasakan mungkin lebih tepat, MH370 telah diputuskan komunikasi oleh pihak Boeing dan Rolls-Royce daripada kesemua radar dalam bumi ini kecuali radar mereka sahaja, dan mereka telah mengubah laluan MH370 ke lokasi bulatan merah itu sebelum menjunamkannya jatuh ke bawah. Hal ini amat berkait rapat dengan sistem auto-pilot, sila rujuk artikel Tun M untuk memahaminya.

96. Sejauh mana kesemua analogi ini tepat atau tidak, itu saya tidak pasti. Anda sendiri boleh menanti sehingga ada pihak yang berani bersuara mendedahkan perkara sebenar yang terjadi. Jika tidak ada apa-apa pendedahan, maka anda ada dua pilihan. Sama ada mempercayai cerita ini atau tidak. Itu terpulang kepada anda.

97. Maka, kesemua penumpang dalam MH370 telahpun pergi meninggalkan kita semua ketika saat MH370 terjunam jatuh. Dan kesemua mereka masih lagi terikat di tempat duduk masing-masing seperti normal namun sudah tidak bernyawa. Al-Fatihah kepada semua mangsa yang berugama Islam....

98. Saya sifatkan tragedi hilangnya MH370 merupakan sebuah kes penipuan bertaraf antarabangsa dan kelas A. Kerana ia melibatkan satu dunia dan lebih 26 negara yang terlibat dalam misi SAR. Untuk pendedahan mengenai siapa yang bayar kos SAR yang melebihi USD 600 juta, saya dah jawab dalam artikel ini dan ini, dan untuk makluman, kesemua yang berdiri dalam sidang media setiap hari itu menerima bayaran bukannya berdiri percuma tanpa ada habuan. Kerana itu, tragedi MH370 dikelola oleh Dato Seri Hishamuddin dan tragedi Sulu juga bawah kelolaan dia. Kerana, dia antara Menteri yang berani bersuara dalam keadaan tenang di saat orang lain cemas.

99. Perang teknologi, perang kepercayaan, perang harta dan kekuasaan serta perang strategi atau perang saraf ini masih berterusan antara kuasa besar dunia, US, Russia, China dan kesemua blok kecil yang menyokong paksi mereka, termasuk Blok Zionis - US, blok komunis-syiah dan juga blok negara kelas ketiga atau berkecuali. Semoga dengan terungkainya misteri MH370 ini akan membuatkan anda semua celik mata, apa sebenarnya yang terjadi di depan mata kita dan haruslah bagi kita bersiap sedia terhadap sebarang kemungkinan. Saya sifatkan, pemergian Dato Seri Najib Tun Razak ke China baru-baru ini sebagai satu misi membayar semula kerugian pihak China yang ditangung dalam hilangnya MH370. Rujuk video ini. Saya juga menyifatkan kedatangan Obomba ke negara kita baru-baru ini dan ke beberapa lagi negara yang berpihak kepada US adalah satu jalan untuk US memberi habuan kepada semua penyokong setianya dan semua yang telah mengikut telunjuknya. Sila rujuk artikel ini. Selain Malaysia, Obomba telah ke Filipina dan juga Jepun. Selain itu, di Vietnam juga telah bersuara banyak isu yang berkait hal anti-China. Hal ini amat jelas, bahawa Vietnam telah menerima dana yang amat besar dalam sosio-ekonomi dan teknologi mereka daripada US sekaligus menjadikan Vietnam sebuah negara yang lantang berani bersuara melawan China. Maka, huraian saya untuk teori "Bila tenggelam tak ramai mati, bila timbul ramai mati" ini secara tak langsung membawa dua maksud.

a. Apabila perkara sebenar ditimbulkan di media antarabangsa, ia boleh mengakibatkan lebih ramai yang mati daripada jumlah penumpang MH370, iaitu mungkin ada yang dibunuh bagi menutup cerita dan ada kemungkinan boleh mencetuskan perang sekiranya ada negara yang mempertikaikannya.

b. Ramai yang mati akal memikirkan hal seperti ini kerana satu dunia sudah di'brainwash' bahawa MH370 berakhir di Lautan Hindi, namun berdasarkan rekod bertulis, MH370 langsung TIDAK berakhir disana dan pencarian di Lautan Hindi disahkan sebagai wayang dan tidak menemui sebarang jawapan kerana ada pihak yang gagal meletakkan debris palsu di sana.

Tambahan info:

99.1 - Obomba telah datang ke negara kita dan membuat banyak tuntutan selepas hilangnya MH370. Selain ia telah dirancang awal, lawatan ini juga bersifat tuntutan ke atas negara kita yang telah banyak cuai dalam misi menjaga keamanan dirantau ini dan lemahnya sistem kawalan keselamatan di negara kita. Kerana itu, sehari selepas Obomba pulang, telah ada berita mengenai pengganas yang ditangkap dilaporkan oleh media semasa. Ini bertujuan bagi menjaga air muka kita dihadapan pihak dunia. Rujuk artikel ini. Untuk makluman semua, negara kita telahpun menjadi sebahagian daripada New World Order (NWO) dan kita mengikut telunjuk US. Dek kerana kelemahan dan kecuaian kita memberi laluan kepada teroris berkembang di negara ini dan memberi laluan transit kepada China, maka US telah menempelak kita dengan pelbagai tuntutan selepas kedatangan Obomba. Sebahagiannya telahpun ditandatangani tanpa pengetahuan umu. Sebanya 64 tuntutan dan perjanjian telah dimetrai dan ada antaranya disambung dan diperharui melalui perjanjian lama termasuk penjagaan Coral Triangle dan juga sistem sekuriti kita yang dikawal selia pihak US.

99.2 - Setelah ke Malaysia, Obomba telah melawat Filipina dan disana dia telah melakukan satu deal dengan pihak berwajib untuk mengambil semula Drone dan juga CNC milik negaranya yang telah diselamatkan oleh pihak Filipina daripada jatuh ke tangan China.

99.3 - Pihak Vietnam telah melakukan banyak kerja-kerja pembersihan pesawat yang memakan masa lebih kurang 3 hari dalam perimeter fencing tersebut. Kerana itu, seawal 11 Mac 2014, SAR MH370 telah dipindahkan ke Selat Melaka dan terus ke Lautan Hindi bagi bertujuan mengelak ada pihak yang terjumpa secara tidak sengaja dengan saki baki MH370 yang tidak sempat dibersihkan.. Namun, kerja-kerja pembersihan telah dilakukan seawal jam 3 pagi hingga 8 pagi, 8 Mac 2014 iaitu sebelum pihak MAS mengesahkan MH370 hilang dari radar di media semasa. Manakala pihak Filipina pula menjadi tempat menyimpan saki baki dan barangan berharga. Kesemua kejadian ini TIDAK boleh berlaku dalam lingkungan radius perairan China bagi mengelakkan campur tangan negara China yang mana jika negara China campur tangan, maka sudahpasti mereka akan memperolehi kargo tersebut.

99.4 - Pihak Vietnam ada melepaskan tembakan amaran melalui armada laut mereka kepada armada China pada sekitar 11 Mac 2014 bagi bertujuan mengarahkan pihak China agar tidak memasuki perimeter fencing yang telah dibuat oleh mereka dalam misi membersihkan saki baki debris MH370 yang bertaburan.

0.5 - Ada satu laporan mengenai tumpahan minyak ditemui di perairan Laut China Selatan, namun telah dinafikan oleh media semasa. Saya sifatkan, ini adalah tumpahan minyak MH370 yang sebenar. Rujuk artikel ini dan ini.

100. Untuk makluman terakhir, ini adalah artikel TERAKHIR saya berkenaan MH370 dan saya TIDAK akan lagi menulis tentang MH370. Saya telah berhenti mencari dan menemui jawapan berkenaan MH370 pada tarikh 27 Mac 2014 dimana anda boleh rujuk artikel ini sebagai bukti yang saya tulis sehari setelah hari terakhir saya menemui jawapan yang pasti. Ada banyak sebab mengapa saya tidak menulis lebih awal mengenai hal ini atas sebab-sebab tertentu, maka saya juga harus melengahkan masa demi keselamatan dan privacy saya serta ahli keluarga dan juga team members kami. Saya berharap dengan terbitnya artikel ini dapat memberi satu gambaran baru tentang MH370 kepada dunia dan anda semua dapat mengetahui yang mana benar dan yang mana salah. Seandainya artikel ini banyak salah silapnya, saya memohon jutaan kemaafan kerana itu datangnya daripada kelemahan diri saya sendiri dalam menganalisa maklumat. Sekiranya artikel ini banyak yang tepatnya, maka kenanglah saya dalam doa kalian dan ingatlah nama saya sehingga bila-bila dan ketahuilah bahawa kesemua itu hanyalah kebetulan sahaja.

Sebagai konklusi, maka artikel ini adalah konklusi kepada misteri ini dan pencarian MH370 sudahpun berakhir. Hanya menanti masa dan waktu yang sesuai untuk mendapat jawapan daripada pihak kerajaan dan media serta Boeing dan Rolls-Royce. Kita juga telah mengetahui bahawa sebenarnya ada pihak yang mahu menutup cerita ini daripada tersebar dan tidak mahu dunia mengetahui kisah sebenarnya. Ketahuilah, sekiranya tiba-tiba MH370 ditemui di Laut China Selatan dan diumumkan kepada dunia, sudah pasti kotak hitam TIDAK akan dijumpai. Andai kata kotak hitam dijumpai, maka sudah pasti ada banyak perubahan rakaman audio yang dilakukan. Ini kerana, pihak Vietnam dan Filipina telahpun membersihkan lokasi jatuhnya MH370 itu seawal jam 3 pagi waktu Malaysia pada 8 Mac 2014 selepas upacara 'shake hand' dilakukan. Sesuatu yang pasti apabila US mahukan pesawat ini tidak ditemui di perairan Laut China Selatan, maka sekiranya tiba-tiba ada pihak yang menemui saki baki bangkai pesawat dan juga kotak hitam, maka isi kandungan kotak hitam haruslah diubahsuai agar tidak menunjukkan situasi dan keadaan sebenar pesawat ketika terhempas. Lebih malang, ada kemungkinan mereka akan menyatakan ia merupakan satu situasi kebetulan dimana secara tiba-tiba pesawat jatuh terhempas dan tidak dapat ditemui atas sebab-sebab yang tak dapat diterima akal.

Rundingan demi rundingan telah dibuat antara 3 buah negara, iaitu Malaysia - Vietnam - Filipina. Akhirnya, kata putus dicapai. Dato Seri Najib Razak telahpun mengambil satu langkah kurang bijak apabila cuba menutup cerita ini dengan mengikut telunjuk US dengan menyatakan bahawa MH370 berakhir di Lautan Hindi pada 24 Mac 2014. Rujuk artikel ini. Saya telahpun mengetahui bahawa hari terakhir untuk DS Najib melakukan pengumuman, sama ada dia mahu mengikut telunjuk US atau tidak seminggu lebih awal sebelum tarikh tersebut. Rujuk artikel ini pada point nombor 93.

Untuk itu, kita semua yang masih hidup ini, ayuhlah sama-sama kita membina masa depan yang lebih cerah agar tidak lagi dipermainkan seperti ini. Jangan tangguhkan dan lengahkan. Hidup perlu diteruskan, dan segala persiapan untuk bekal kita ke akhirat harus diperkemaskan. Siapa sangka, ajal kita berada sejenak dihadapan?? Seperti hilangnya MH370 secara misterius, begitu juga mati bagi kita semua, juga menjadi tanda tanya, bilakah aku akan mati? Sudahpasti setiap daripada kita mahu ke syurga. Maka, sementara masih ada masa, ayuh sama-sama tambahkan amal dan tingkatkan ibadah kita supaya kelak di Mahsyar kita ada jawapan dihadapan ALLAH atas perbuatan baik kita di dunia.

Jauhkanlah umpat mengumpat, keji mengkeji, memakan rasuah, memakan perkara haram dan menganiaya orang lain. Ayuh, banyakkan membaca surah Al-Kahfi dan bersiap sedialah menghadapai hari akhir zaman dan peristiwa dahsyat yang akan berlaku nanti. Bersiap sedialah, agar kita semua dapat dijauhkan daripada fitnah akhir zaman. Jangan lupa baca doa mengelak fitnah setiap kali lepas solat. Doanya boleh dibaca disini. InsyaALLAH, moga kita semua termasuk dalam kalangan orang-orang yang selamat daripada fitnah Dajjal iaitu fitnah yang menipu.

Semoga artikel ini bermanfaat buat semua !

JANGAN lupa like dan share artikel ini :


----

Penutup

Saya amat berharap dengan terbitnya artikel ini, anda semua mendapat jawapan dan keluar daripada belenggu misteri serta tipu daya yang sering dimainkan di media arus semasa. Saya juga amat berharap ada pihak yang tampil menjelaskan kepada dunia tentang hilangnya MH370 ini, mengapa, bagaimana dan apakah sebabnya. Hal ini penting kerana di dalam pesawat tersebut ada lebih 200 nyawa penumpang yang tidak bersalah. Mereka semua menjadi mangsa keadaan dan juga ahli keluarga mereka sudah pasti menangisi hal tersebut.

Saya berasa amat simpati dengan kesemua penumpang yang pergi dan juga ahli keluarga mereka. Dengan ini saya mengucapkan Salam Takziah buat kesemua ahli keluarga, semoga anda dan kalian bersabar serta tabah dengan apa yang telah terjadi. Saya berharap anda semua dapat menerimanya dan memaafkan apa yang telah terjadi.

Saya memohon berjuta-juta kemaafan kepada para ahli keluarga mangsa yang terlibat terutama ahli keluarga Kapten Zaharie, sekiranya ada salah silap dan terkasar bahasa, harap diampunkan. Sekiranya analisa saya salah dan silap, harap jua dimaafkan. Sekiranya tiba-tiba ada ahli keluarga anda pulang ke pangkuan anda, bersyukurlah dan abaikan artikel ini.

Saya juga berharap kesemua pembaca agar dapat memperpanjangkan artikel ini kepada semua kenalan anda. Jangan kerana sudah lebih 80 hari kita pun melupakan apa yang terjadi dengan MH370. Jangan lupakan nasib mereka sehingga ada jawapan yang pasti dari pihak berwajib. Segala jasa baik anda semua amatlah saya hargai dan didahului dengan jutaan terima kasih.

Apapun, sekiranya tiba-tiba pihak berwajib menyatakan informasi yang lain daripada apa yang saya sampaikan, anggaplah bahawa analisa saya lemah dan saya silap dalam menulis dan menganalisa. Sekiranya ia benar-benar terjadi dan tepat, maka itu adalah kebetulan dan ingat serta kenanglah nama saya sebagai sebuah sejarah negara.

Saya berterima kasih kepada semua yang telah terlibat dalam misi mencari dan menyelamat MH370 serta kesemua pihak media baik arus semasa dan perdana waima media sosial dan blogger. Saya juga berterima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam memberikan saya 'laluan khusus' dalam apa jua gerakan saya sepanjang awal-awal MH370 hilang dahulu.

Sekian penulisan saya, insyaALLAH artikel seterusnya adalah mengenai Pulau Nangka yang akan ditulis minggu hadapan. Nantikan pendedahan saya mengenai isu yang sudah dilupakan itu. InsyaALLAH, dilain waktu kita akan bertemu lagi dan saya tidak akan berhenti menulis. Ini hanya artikel terakhir saya berkenaan MH370 bukan artikel terakhir dalam kerjaya saya.

Terima kasih kepada semua pembaca yang sudah membaca artikel ini dan menyebarkannya!

"Sesungguhnya kebenaran itu tetap akan tertegak jua, itu janji ALLAH dan ianya PASTI !"

Sekian.


******************

Jutaan Terima Kasih dan Kredit sepenuhnya diberikan kepada,

1. Kesemua team members saya.
2. Perguruan Tuk Kenali dan Ahlul Bait.
3. Shah Paskal and crew.
4. MiM Bersatu yang terlibat pada awalnya.
5. Rakan-rakan pengkaji.
6. Rakan-rakan konspirator.
7. Informer dalam.
8. Informer MAS.
9. Informer tentera dan risik.
10. Informer media.
11. Sinar Harian.
12. Harian Metro.
13. Utusan.
14. Berita Harian.
15. The Malaysian Insider.
16. The Malay Mail.co.uk
17. Kesemua media semasa yang tak dapat saya senaraikan disini.
18. Kesemua media sosial yang tak dapat saya senaraikan disini.
19. Kesemua geng scanner.
20. Kesemua informer.
21. Kesemua pembaca setia blog ini.
22. Kesemua peminat setia bradokapak.
23. Kesemua yang tidak putus-putus memberi kata-kata semangat kepada saya.
24. Kesemua haters yang banyak memberi pengajaran erti sabar kepada saya.

Dan juga kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menyiapkan artikel ini serta artikel-artikel terdahulu.

JazakALLAHu Khairan Katsira. Toche, Shukriya, Thank You, Terima Kasih.

************************

Artikel berkaitan MH370 yang ditulis oleh Brado Kapak.

1. MH370: Suatu Misteri (artikel pertama)
2. Diego Garcia dan Kegoyahan
3. MH370: Suatu Kepercayaan
4. MH370: Siapa Rugi?
5. MH370: Tenggelam di Hindia
6. Pencarian Berakhir
7. MH370: Penutup Episod Pertama
8. Perimeter Fencing
9. MH370: Grand Finale (sambungan kepada artikel nombor 7 dan konklusi kesemua artikel)

Saya amat percaya, sekiranya anda semua telah membaca kesemua artikel di atas ini dengan teliti, maka anda akan mudah memahami konklusi cerita yang saya bentangkan dalam artikel bernombor 9.

Harap anda semua dapat membacanya dan berkongsi artikel ini kepada yang belum membacanya :)

***********************

Sekian,

Terima Kasih.

-bradokapak-
Pengkaji Ilmu Akhir Zaman.
Penganalisa Berita Semasa.
Freelance Internet Marketer.

-
end 12 ogos 2014, fb azam sahar
-
*Pihak Drama Raja TIDAK akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang menyakiti mana-mana individu atau badan berorganisasi. Kepada para pembaca, diharapkan agar anda dapat memberikan komentar dengan baik dan tidak menggunakan kata-kata kesat. Segala kerjasama anda amatlah kami hargai demi menjaga kemurnian akhlak dan keharmonian blog ini. Sekian. -admin-

169 Responses to "MH370: Grand Finale"

 1. Salam.. komen saya yg pertama..!!! yang benar pastikan terjawab akhirnya.. siapa yang betul dan siapa yang salah ceritanya.. setiap cerita ada pengakhiran.. dunia penuh kepalsuan dari semua pihak.. teruskan hidup, fahami setiap tersurat dan tersirat.. dekatkan diri pada ALLAH..!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Artikel yang menarik BK .. mari lihat sini


   http://ohdakwah.blogspot.com/


   http://ohdakwah.blogspot.com/2014/04/orang-yang-disukai-oleh-dajjal.html


   http://ohdakwah.blogspot.com/2014/04/brother-muhamad-hari-itu-kamu-ingin.html


   http://ohdakwah.blogspot.com/2014/04/kelebihan-fadhilat-dan-kepentingan.html

   Delete
  2. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
  3. Artikel yang menarik. Walaupun belum pasti kebenarannya, tapi membuka minda semua.

   Komen-komen pun menarik juga untuk dibaca. Kepada admin, tolong delete komen dari Al-Waleed Rydzxale ... banyak sangat dia C&P, satu komen dah mencukupi la, nak baca komen org lain pun susah.

   Delete
  4. tentang manggis memang benar.. 4 tan.. kitaorang yang loading tuk mh370 mro mlm tu.

   Delete
  5. masa loading tu ada bukak tak tengok betuk ke manggis dalam tu?

   Delete
 2. dunia akhir zaman... bersedialah kita untuk hadapi fitnah ini.

  ReplyDelete
 3. aku xtau nak kata apa.. harap bala x menimpa rakyat yg x bersalah

  ReplyDelete
 4. terima kasih bro..akhir trjwab jugak misteri kehilangan mh370..

  ReplyDelete
 5. Allahuakbar allahuakbar allahuakbar..

  ReplyDelete
 6. Walau bagaimanapun amat muatahil untuk membersihkan bangkai 100 percent....jika Kapal terbang didaratkan Di sesuatu tempat dn dihapuskan bukti lebih kedengaran logik disitu

  ReplyDelete
 7. Pls i wanna meet u.. im ur fan.. tlglah ajar sy.. sy juga ada info rahsia akhir zaman ttg wali Allah. Hrp dt contact dgn yg menulis artikel ni. Proud to be Muslim...

  ReplyDelete
 8. Pendapat saya... pencarian MH370 adalah lakonan. Persoalan utama saya, apakah satelit negara maju / negara kuasa besar dunia lebih rendah taraf dari satelit google??? Satelit google boleh menunjuk imej rumah/kereta/orang dgn jelas.... takkanlah MH370 meletup menjadi debu!!!
  Sixth sense saya merasakan MH370 dikawal ke suatu tmpt, penumpang & crue mungkin dimatikan. MH370 tsb telah diubah imej...... cerita sebenar hanya pengarah2 lakonan yg tahu........

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
  2. sy juga yakin pasti ada pengarah terhebat di sebalik semua ini.....

   Delete
 9. sejak dari awal lg kak mengikuti tulisan adik brado kapak yg kak rasa yakin ada kebenaran tercatit dlm tulisan adik. tahniah kerana telah dpt membuka mata dan minda kita semua walaupun ada yg tidak merasa puashati dgn tulisan adik. itu just perkara biasa. terserah pd penilai itu sendiri...sayu rasa hati kak sbb yg tidak bersalah menjadi mangsa...ambil lah iktibar dr penjelasan tersebut. semoga kita yg masih hidup berusaha utk memperbaiki amalan kita dan dpt mentarbiah keluarga kita utk mengikut landasan yg betul agar kita dijauhi dr fitnah dan persengketaan akhir zaman.kpd mangsa yg terlibat yg berugama islam salam takziah serta al-fatihah mengiringi pemergian mereka dan semoga roh mereka ditempatkan bersama2 org yg beriman...... bagi ahli keluarga yg terlibat pula semoga redha dgn pemergian mereka serta menerimanya sbg takdir yg telah ditentukan oleh allah azzawajalla.....wallahualam....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 10. Yg pasti Allah tahu segalanya .... jgn berhenti berdoa selagi kita bernafas dimukabumi Allah ini ... tq brado kapak .... krn byk membuka minda pembaca .... teruskan usaha membongkarkan segala yg tersembunyi .... tahniah

  ReplyDelete
 11. tldr.....
  tapi ok juga
  hujung minggu ni boleh baca2...

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu. bagus tidur tenangkan otak dari baca cerita budak hingusan yang baru belajar erti dunia.semua andaian tak bole pakai. kalau ceritanya dapat menghayati perasaan orang lain ok juga..ini ikut perasaan dia saja. lawak paling bodoh, kajian hayalan merugikan masa. tak hebat lagi.merosak.

   Delete
  2. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 12. Tengoklah, kan ada benarnya tentang satu cerita drone haritu...mmg kebenaran ini telah lama diketahui seawal MH370 jatuh lg, saya percaya sumber sebenarnya mestilah org itu yg memang tahu. Cerita ini juga ada dua, satu lagi berita tentang tentera2 yg membawa beg mayat-tentera membersihkan kawasan dan mengutip mayat. Satu lagi tentang semua penumpang dan anak kapal yg disembunyikan di suatu tempat. Tapi cerita akhir ini spt menyebelahi bahawa semua mereka 'telah tiada'. Muatan MH370 drone dan jongkong emas itu mestilah banyak lbh drp apa yg kita bayangkan kot...sebabnya, kalau nilai setakat berjuta2, takkanlah pihak tersebut boleh berangan2 menjadi kuasa lebih besar. Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 13. Tak mustahil artikel n blog ni akan dihapuskan atas dasar keselamaatan, jadi make copies n buat backup

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
  2. Whoa thank you sebab ingatkan. Dah buat backup dah hehe.

   Delete
 14. terima kasih brado kapak..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 15. Thanks bro....kemungkinan benar apa yg bro crtakan...mudahan kita semua dijauhkan dr fitnah...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 16. tq tuan atas artikel ini..sy turut kongsikan di blog sy TQ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 17. thanks brado:-D takziah kpd ahli keluarga penumpang dan crew mh370 ... semoga roh mereka yang bragma Islam ditempatkan di syurga.. Kebenaran pasti akan tiba

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 18. Satu kajian yang superb..!! AL FATIHAH buat semua penumpang umat Muhamad SAW..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 19. Lagi pendapat TUN Mahathir tentang kehilangan MH370 jangan lupa baca dan terus baca pendapat orng yang mahir dengan MALAYSIA, MAS, BOEING --> http://kainkapanku.blogspot.com/2014/05/lagi-pendapat-tun-mahathir-tentang-mh370.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 20. Allahuakbar.....semoga kebenaran akan tersebar....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 21. adakah kebetulan..tetiba china nk conquer laut china selatan (maybe nk cari MH370?) dan tetiba vietnam berani lak lwn china? sbb seingt sy, semasa perang vietnam dlu, china adalah salah satu "alies in war" termasuk russia, disebabkn berkongsi pemahaman yg sama iaitu komunisme.... wallahua'lam..semoga Malaysia terutama umat Islam dilindungi Allah SWT..

  ReplyDelete
  Replies
  1. thediplomat.com/2014/02/tensions-set-to-rise-in-the-south-china-sea/

   Bukan kebetulan tpi dah lama dah china nak jadi kuasa besar.. cuba buat research.

   Delete
  2. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 22. terima kasih.banyak info yang saya dapat dalam pembacaan artikel ini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 23. Assalam...satu je saya kurang setuju bila penulis kata insiden ini bukan sbb pengganas...kalau dah mati beratus2 orang...bukan GANAS lagi kah nama nya tu?...sepatut nya di gelar BAPAK PENGGANAS...siapa dia??...mereka ada dlm negara kita...Tun M pernah terlepas cakap ada CIA dlm ofis AG...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 24. Terima kasih yg tdk trhgga BradoKapak...

  ReplyDelete
 25. Assalamualaikum..Daripada sy membaca dr saudari itu ada sedikit tepat .. yg sy thu dari seorang hamba Allah SWT yg mengetahui dimana MH370 itu adalah Guru sy.. (nama dirahsiakan) sy bkn nak tnjuk pndai kerana sy manusia yg lemah juga seperti saudari dan manusia lain.. tetapi sy ingin memberi pendapat sy yg telah di tnya oleh guru sy selepas beberapa hari hilang MH370 hilang.. sy ingin mengatakan tempat merah yg di bulat oleh saudari itu kurang tepat.. Jika kita memegang batu lalu baling di dalam air dengan laju.. agak2 batu itu tengelam terus ke dasar laut atau melencong sedikit mengikut kelajuan batu.. sama dengan kapal yang di mana jika jatuh dalam kelajuan mungkin melencong.. yg sy thu tempat lokasi MH370 ialah di Sempadan Kelantan - Vietnam .. atas sedikit pulau yg berada di kelantan.. Guru sy berkata : Nanti akan ada seorang nelayan warga vietnam menjumpai serpihan di tmpat tersebut semasa menangkap ikan.. wallahualam.. semoga Allah SWT mempermudahkan urusan kita di dunia mahupun di akhirat.. sy sudahi dengan Assalamualaikum...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 26. Syabas..satu pencerahan/pendedahan yang berani..Mudah2an Sdr BK dilindungi Allah jue.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 27. kalau cerita saja buat apa? kalau betul banyakan bukti bergambar yang jelas. mcm saja di pernah mengutip setiap inci cebisan hasil letupan di darat atau pun lautan.malas lah baca semua dari awal pun sudah mengarut. . cerita yang tidak boleh membayangkan bahwa di mana mana negara di dunia ni ada kerajaan dan pembangkangnya. bahwa semua orang yang berada di kawasan kejadian tiada HP atau cemera yang boleh membuat kesaksian di Youtube atau apa apa penyiaran. bahwa kapal2 canggih china yang telah mencari dilautan cina selatan dan hindi bole berdiam diri dan bersubahat.
  sudahlah .. kamu guna kan nama Allah dalam penyebaran yang mengarut dan masih cetek akal amat memalukan..sedih lihat anak bangsa yang masih kuat berkhayal.
  Sebenarnya Allah nak tunjukan kita jangan Malas dan sombong. berlagak pandai tapi masih mengharap .
  apa yang kamu mampu buat selain bercerita? duduk dengan selesa, baca2 blog atau apa saja yang ada di internet .mainkan fikiran ikut pengalaman yang entah sampai kemana?
  ok kalau kamu betul2 mahu yakin kan aku. aku cabar kamu buktikan cerita kargo buahan dari Johor tu.setiap barang pasti ada pemilik dan alamatnya. buktikan bahwa kamu telah menemui pemilik atau pengurus atau pekerja yang mengurus kargo tersebut. dan rakam semua cerita2 mereka bahwa nama , alamat dan kejadian penghantaran ada lah satu pembohongan.. buktikan.. jangan buat andaian bahwa bukan "musim buah".
  Ingat bila Allah ciptakan Bulan dan Bintang . Siang dan Malam. adalah satu kejadian yang benar di alami bukan khayalan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
  2. kalau tak ikuti dari awal jangan pandai2 komen la...Bahlol...!!!!!

   Delete
  3. aku ikut dari awal lagi bahlol plak rasa.. hahaha!! nonsense.. semua bajet edward snowden.. lol :P

   Delete
 28. Tertanya-tanya juga, apabila selepas hilangnya kapal tu, tiba-tiba hanya dengan Vietnam sahaja yang sunyi sepi, dan tak ada pun kita dengar bantuan daripadanya dsbgnya. Malahan memberi isyarat semua operasi SAR tidak boleh masuk kekawasan mereka?...Tidakkah sesuatu yang Weird di situ?....Jadi dengan adanya penulisan BK kali ini, maka mengukuhkan lagi andaian saya selama ini....mmg ada sesuatu disebaliknya yang disembunyikan oleh Negara Vietnam...:-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 29. Video flight radar tu flight lain(9M-MRQ). bukan mh370 yang hilang (9M-MRO).

  ReplyDelete
  Replies
  1. jika ikut 'REAL RADAR.. ..' video youtube yg kedua tuan sisipkan MH370 masih terbang melalui Vietnam n hilang di Pulau Hainan, China. BUKAN di spartly spt yg tuan lakarkan.

   mohon jelaskan kerana BERCANGGAH diantara video n peta lakaran tuan

   maaf jika saya yg tidak faham. terima kasih

   Delete
  2. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 30. satu je persoalan yang pusing2 d otak ni, kenapa naik kapal terbang komersial?dan kenapa bilionaire tu tak naik private jet?takut kena detect kat perairan negara lain ke?dan adakah naik MH370 ni dapat kaburi mata pihak tertentu ttg kargo tu??dan kenapa sanggup korbankan nyawa orang lain??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 31. alhamdulillah... ade juga kebenarannya walaupun sukar utk diterima 100%... apa yg difikirkan oleh encik ni ada jgk persamman dgn sy. cnthnya y obama dtg n disambut dgn like begitu hormat skali??? n panda???? of cos ade timbal balik.... moga ALLAH tempatkn mgsa2 di kalangan org2 yg beriman dn bertaqwa... al fatihah kpd smua :(.... harap sgt malaysia jgn la ikut telunjuk helang tu... binasa kemudian hari... ntah2 kita plak yg terkorban angkara plan dyorg... wallahualam... mnta2 dijauhkan... dan semoga kita semua dlm perlindungan ALLAH S.W.T .....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 32. jika ikut 'REAL RADAR.. ..' video youtube yg kedua tuan sisipkan MH370 masih terbang melalui Vietnam n hilang di Pulau Hainan, China. BUKAN di spartly spt yg tuan lakarkan.

  mohon jelaskan kerana BERCANGGAH diantara video n peta lakaran tuan

  maaf jika saya yg tidak faham. terima kasih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
  2. lol.. memang bcanggah ah.. banyak sangat teori konspirasi lam otak brader ni sampai dia pun pening.. tulis pon duk ulang2 benda sama n panjaaaaaang2 bagi orang yg baca pening skali.. so bila dah malas nk digest, orang pun buat2 paham n acknowledge.. haha

   Delete
 33. tqvm Brado Kapak segala info...Subhanallah...Al-fatihah kpd yg berugama Islam yg telah pergi. Wallahuallambisawab.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 34. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 35. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...


  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
 36. Fliem Oblivion (2013) ada cerita pasal drone tu.

  Berkenaan HAARP, Particle Accelaration dan juga Superstring inilah bagaimana benarnya Hadis Nabi menceritakan berkenaan Dajjal kemudian akan memerintahkan langit untuk menurunkan hujan yang akan menumbuhkan tanaman. Selepas itu, haiwan ternakan mereka akan menjadi gemuk dan berisi susu. Kemudian dia akan pergi ke sekumpulan orang yang lain dan mengajak mereka. Mereka akan menolak ajakannya dan dia akan beredar dari mereka, mereka akan mengalami kemarau dan mereka akan hidup melarat.

  Sebab itu Nabi SAW menyuruh kita refer pada 2 sumber sahaja jika ada masalah iaitu al Quran dan Hadis Nabi SAW. Semoga bertambah iman kita.

  ReplyDelete
 37. mungkin sebab itu China menghantar panda ke malaysia supaya dapat membuat risikan lebih terperinci mengenai mh370... setiap panda tersebut kemungkinan telah dibekalkan ilmu kunfu.. saya merasakan ini adalah jalan terbaik untuk China menyekat kemaraan USA yang berkemungkinan menghantar beberapa perisik untuk menutup bukti2 kehilangan mh370.. saya berpendapat USA akan menghantar Batman terlebih dahulu dan captai amerika sebagai back up.. saya harap BK boleh meneliti point yang saya kemukakan dan mengulas lebih lanjut...

  ReplyDelete
  Replies
  1. setelah penat aku baca karangan berpusing2 kat atas tuh, aku rasa teori hang paling valid skali.. tahniah diucapkan.. ingat kawan2, berhati2 dengan panda..

   Delete
  2. usa anta beruang sarkas

   Delete
 38. Salam bro....tq for sharing.boleh x send a copy to me? sebagai simpanan.bg email bro

  ReplyDelete
 39. Salam..pe yg sy blh katekn, pada 3 4hri slpas khilangan MH370..ktika tu sy ade di Madinah (umrah)..ayh sy dah pun cite bnda yg sme pe yg bro ni citekn..cite mngenai brng yg dbawa MH370 ni n smua telah pun drancang lbh awl lg bg kes khilangan..mula2 mmg sy xpcaya ttapi lpas sy bca artikel ni,lbh krng je ngan pe yg ayh sy cite kn sblm ni..wallahu'alam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 40. Saya silent reader blog ni, setiap update dari blog ni saya akan bace sampai faham..xpaham ulang lagi walaupon kdg tu smpai naik juling (maklomla artikelnye mmg panjang2) dah bace yang last ni rase lega.. banyak benda yg saya baru nampak.. ape pon kite doakan yg terbaik.. wallahualam..

  ReplyDelete
  Replies
  1. hebak BK, macam sampaikan wahyu....

   Delete
  2. hahaha! mmg itula tujuannya.. tulis panjang2, pusing2, ulang2 benda sama supaya orang penat nk digest.. last2, "ahhh mampus ahh.. malas nk pahamkan.. dia ni tulis panjang2 ni takkan la bnda tak betul kot.. ayat pun meyakinkan je.. mesti betul benda ni.." haha! n lagi satu bnda penting: disclaimer.. kalau betul, betullah.. kalau tak betul, mungkin salah dia meneliti fakta.. lol.. main emosi pembaca.. pernah blajar penulisan kreatif rasanya brader ni.. takpun kaki baca novel.. hahaha! ohh.. kalau betul apa aku kata ni maka betullah, kalau salah tu aku minta maaf sebab aku insan biasa.. penelitian aku pun mungkin salah.. kih kih kih.. peace..

   Delete
  3. Pakcik kordi.. saya sangat kasihan pada anda berbanding mangsa2 mh370. Tahap kebusukan hati dan sifat dengki anda menjadikan anda hilang kewarasan sbg manusia.. x suka sudah.. leave this page x perlu nk kutuk cara penulusan bk. Itu cara dia? Kau ado??

   Delete
  4. kan da cakap atas tuh, boleh jadi penelitian saya salah.. abaikan la komen saya.. (kalau kita pakai logik brader kapak laa.. hehe..)
   saya dah bagi disclaimer kan.. so mintak maaf la kalau butthurt.. hehe.. ok serius2.. sorry..
   everyone is entitled to their own opinion. n this is mine. :)
   p/s: sori laa.. saya takdoo.. :P

   Delete
 41. musykil sebab kawasan bertanda merah juga termasuk dalam kawasan dituntut China
  dengan pulau2 Spratley dan Paracel yang telah diduduki dan dibina pangkalan dan dalam rondaan PLN


  Russia dan China mahu bekerjasama membangunkan pesawat komersil utk meyaingi Boeing dan Airbus - mgkin ada kaitan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 42. CNC and drone??? saya fikir china tidak perlukan itu .mereka telah mencipta drone mereka sendiri. In fact .. mereka kini jauh lebih advance dari amerika dalam soal persenjataan dan ketenteraan. Sila baca info military China

  ReplyDelete
  Replies
  1. depa nak sbb nak tau kelemahan cnc n drone US..dulu US pun buat perkara yg sama kpd Russia

   Delete
 43. Salam, thx bg info. Tp dah start malas nk baca bila sampai bab proses pembersihan bangkai. Mustahil utk 100% bersih. Vacuum karpet kt umah pun xdpt 100% bersih. Ni lg MH370 n isinya. Zzz...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 44. Tq utk smua info tu....keadaan yg sebenar xder yg tau...hanye ALLAH yg tau...Sebenarnye DUNIA DAH NAK KIAMAT...SUDAH SAMPAI KEPADA PENGAKHIRANNYE....

  ReplyDelete
 45. Ape2x pun, sy percaya bahawa byk pihak yg mrahsiakn kbenaran n Al-Fatihah utk semua yg beragama Islam dlm MH. They were juz being at d wrong time, n wrong place. Subhanallah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 46. TERIMA KASIH BRO.. TERUSKAN PERJUANGAN.. BONGKAR KEBENARAN.. MUDAH2AN DITERIMA SEGALA AMALAN.. AMIN..

  ReplyDelete
 47. tq for the long info....saya tak mau komen apa apa....kita tunggu dan lihat. semoga Allah bersama kita untuk mengetahui hal sebenar yang berlaku kepada MH370

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 48. sy bersetuju dgn pndpt mgatakan lokasi keberadaan MH370 yg sebenar bukanlah di lautan hindi.diversion, giant cover up yg sd lma dihidu.namun untuk mengatakan lokasi terhempasnya pesawat malang itu dikwsn merah (kpulauan spratlys, paracel) boleh diragui.jika berlaku letupan diudara, debris pesawat itu akan tersebar beratus malahan beribu kilometer persegi dan adalah mustahil utk 'pasukan pembersihan' the eagles utk mengutip setiap keping serpihan pesawat..nelayan yg melalui kwsn itu psti akan menemui sesuatu drpd serpihan pswt itu jika bnr ianya 'dihempaskn' di situ.mnakala brg2 yg brada dlm precious cargo jg akan bertebaran ke sna cni dan bukannya satu krja mudah utk mncrinya dikwsn meliputi beribu km persegi..rsanya pihak the eagles x rugi ke klu technolgy tu (drone) dan emas sprti yg dperkatakan hilg mcm tu sja ditelan ke dasar laut???fikir....

  maaf.teori anda byk yg kabur dan berbelit2.apapun boleh ditrima sbg bahan bacaan yg bolehdifikirkn.50%.Diego Garcia still relevan for me.skdr pndpt.salam

  ReplyDelete
 49. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 50. http://cikemiau.blogspot.com/2014/03/mh370-777-2h6er-cracking-intelligent.html

  ReplyDelete
 51. Semua ini tidak boleh dinafikan. Kite kena berfikiran luas untuk memahami apa yang sedang berlaku..dengan arus modern yang kita harungi..semua ini possible....boleh berlaku. But remember my friends....its would be a day that a man will be send to this earth where every single things would be back to zero....end of human civilization & earth. Till then appreciate what you have and pray hard. Amen.

  ReplyDelete
 52. Terima kasih di atas analisis saudara BK tentang MH370...nak percaya atau tidak..terpulang kepada kita sendiri pula buat penilaiannya.Tak perlulah pertikai apa yang BK analisis..dia bukannya paksa anda untuk percaya analisisnya pun...anggap ianya sebagai santapan minda sudah lah

  ReplyDelete
 53. sedih rasa :( memang inilah yang dijangka

  ReplyDelete
 54. Bagus, boleh buat movie suda ni,

  ReplyDelete
 55. Persoalan, bagaimana drone yg dikatakan khazanah itu dikatakan satu "khazanah" yg boleh menkaya rayakan negara yg memilikinya???....

  ReplyDelete
  Replies
  1. saya pun tertanya2? indonesia pun ada drone ni ke?

   80. Apa habuannya? Habuannya adalah isi pesawat tersebut yang mana merupakan sebuah khazanah yang boleh mengkayakan sesebuah negara sekaligus menjadikan negara yang mempunyai khazanah tersebut menjadi sebuah negara yang berkuasa di dunia. Khazanah yang sama dengan khazanah yang telah dirampas oleh US daripada Indonesia.

   Delete
 56. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
  Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

  Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

  Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

  Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

  Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.

  0111 566 7030

  ReplyDelete
 57. Akhirnya... lame gak nk tggu ending cite mh370 nie.. btw tq BK.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 58. Malaysia adalah "negara paling timur dalam bumi". negara paling timur? erk

  boleh terangkan dengan gambar peta bumi tak?

  ReplyDelete
 59. sekurangnya brado kapak cuba mnganalisa kes MH370...dr pelbagai sumber...syabas brado kapak...terpulang pd individu utk mnerima atau tidak...bg sy...mungkin ade kebenarannya...mungkin tidak...ada fakta2 yg meragukn tp masih boleh digunapakai...terima kasih brado kapak diatas artikal ini...

  ReplyDelete
 60. Dah agak dah. Minggu kedua selepas MH370 dilaporkan hilang, saya sudah menjangka kesemua penumpang sudah terkorban.
  Kepada yang terlibat menjayakan rencana ini, those 239 souls will haunt you. Maybe not now, but they will.
  Al-Fatihah kepada penumpang Islam yang telah terkorban.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Assalamualaikum Sahabat... Selamat ptg buat kalian...
   Ini adalah post yg pertama Hamba nukilkan di sini. Ia berkaitan perkhabaran gembira buat khususnya seluruh kaum keluarga yg terlibat secara langsung dlm Phenomena MH370.

   Hamba menyampaikan salam "Assalamua'alaikum" drpd "SAHABAT2" hamba yg telah terlibat secara langsung semenjak dari hari pertama Phenomena itu berlaku. Diberitakan bahawa kesemua mereka di dlm Pesawat Boeing 777 200 MH370 tersebut dlm keadaan SELAMAT & SEMPURNA (sprt kejadian dlm Surah Al-Kahfi). Tiada apa2 yg terjadi pd tubuh badan mereka & termasuk keseluruhan pesawat tersebut.

   Hamba mnyampaikan amanat dan berita ini adalah atas dasar perikemanusian & tanggungjawab sbgai Makhluk Allah yg kerdil. Kepada sesiapa yg ada kaum keluarga yg terlibar secara langsung dgn Phenomena MH370 trsebut sila hubungi hamba utk pencerahan detail & kisah sebenar. Tiada apa2 imbuhan yg hamba & "Sahabat" hamba minta..cukup sekadar mereka dtg "Merisik / Menyunting dn Meminang".

   Bagi mereka2 yg masih tidak berputus harapan dan yakin Alllah SWT akan temukan mereka dgn kaum keluarga mereka ini...Hamba mnjemput dtg / hubungi hamba dgn segera sebelum Ramadhan dtg mnjelma. "Sahabat2" hamba telah pun bersedia di Lokasi yg hamba terpakasa rahsiakan dari umum krn ingin mengelakan FITNAH. Hamba & "Sahabat2' hamba sekadar mnggu utk di-"Sunting"...seterus tugasan mmbuka Hijab akan "Kami" jlnkan kerana perintah kebenaran telah pun dikeluarkan baru2 ini... Syukran Alhamdulillah...

   Disini hamba tinggalkan no hp hamba jika mereka masih punyai pendirian keimanan yg masih kuat & cekal dgn bersandarkan Kekuasaan Alllah SWT.
   0111 566 7030

   Delete
 61. kehilangan MH370 yang di kaitkan dengan ayat surah yasin..point untuk zionis mengalihkan fikiran umat islam di malaysia....semoga allah membalas kezaliman menteri2 yang bersekongkol dengan zionis laknatullah..sama2 kita doakan agar malaysia di bebaskan daripada menteri2 yang berkiblatkan zionis

  ReplyDelete
 62. Thanks Bro. Artikel menarik untuk direnungkan. Betul x betul terpulang kepada penilaian masing2. Tapi yg pasti mereka semua dlm pesawat tuh mmg dah xder. Apa2 jadi selepas ini hanya kepada Allah kita berserah supaya di beri hidayah kepada mereka yg berkuasa untuk berterus terang kepada kita semua.

  ReplyDelete
 63. Kenapa semua xder pertanyaan atas berita al waleed....sy jd curious

  ReplyDelete
 64. Thank you very much for the information brado kapak! Buat backup dulu semua article abt mh370 ni. Mana tahu nanti kena ban blog ni susah juga. haha

  ReplyDelete
 65. nice reading..tapi walau apa pon wallahu alam

  ReplyDelete
 66. Satu soalan. Kenapa mesti melalui Malaysia? Kalau CARGO yang berharga tu telah dirampas di Negara Afghanistan, kan lebih mudah ke China. ( Laluan Sutera )
  Al-Fatihah buat yang Muslim. Berani buat kenalah tanggung, dunia terlepas, akhirat pasti dapat.Asas artikel memang ada cuma terpulang pada individu,samada nak percaya atau sebaliknya.

  ReplyDelete
 67. mengarut bin auta blog kau ni setakat duduk menaip bnyk siok reka cerita auta ,orang nk bukti sahih

  ReplyDelete
 68. agak2 Brado Kapak bila artikel "islam akan bangkit dari timur" akan disiarkan? artikel BK tulis sgt menarik... thank for information

  ReplyDelete
 69. Artikel yg menarik..mudahan kebenaran akan terbukti..kepada saudara al-waleed adakah anda mempunyai cerita yg sebenarnya mengenai mh370?

  ReplyDelete
 70. Pertamanya syabas dan terima kasih atas nukilan ini, solute! Kedua cerita yg saudara nukilkan sudah tersebar awal bulan april yg lalu, benarkah ini nukilan saudara? Okay izinkan saya komen atas kebebasan bersuara yg ditawarkan dalam perlembagaan negara, saudara ada mention china dan rusia sebuah negara yg moden, mengapa tiada susulan yg dibuat mereka jika "harta" tersebut sangat penting bagi mereka? Mungkin rusia sibuk dgn perang dalam negaranya iu ketika itu dapat diterima, pihak china pula? Jangan lupa pakatan warsaw juga mempunyai jaringan yg besar di seluruh dunia, dimanakah setilit canggih mereka? Unit risikan mereka? Tidak mudah pihak usa ataupun china untuk berunding dgn malaysia sbb kita negara tidak bersekutu,

  Pada masa ini tidak kiralah hilang dimana pun, pertamanya ingin saya mengingatkan diri saya yg hina bersama saudara2 agar tidak mudah percaya dan menyebarkan berita yg kurang sahih, sudah diterangkan bahawa ia satu dosa dan boleh membawa fitnah atas kebanyakan bukti2 yg berdasarkan teori yg masih syubhah, ayuh doakan yg terbaik untuk isu MH370 ini,
  Assalamualaikum

  ReplyDelete
 71. Please al waled.. Letih der...

  ReplyDelete
 72. Anda memang seorang yang sangat kreatif dalam mencipta dan menyusun kesemua cerita2 anda ini. Syabas.

  ReplyDelete
 73. perang dunia ketiga....
  kiamat....
  adakah malaysia yg memulakan??

  ReplyDelete
 74. Terima kasih Admin...sekurang kurangnya ada insan yang masih lagi menyelongkar misteri kehilangan MH370..sedangkan orang nyenyak tidur melupakan dan membiarkan orang lain bersedih,.saya ,turut merasa terbantu dalam mengenangkan nasib MH370,benar atau pun salah tentang apa yang Tn.Brado kapak jelaskan bukan persoalannya,tetapi kesungguhan Tn menghidupkan kembali apa yang hampir mati dalam ingat orang lain.Tahniah.

  ReplyDelete
 75. www.homestaymelaka14.blogspot.com RM180 SEHARI Homestay bandar melaka mempunyai DUA UNIT RUMAH BERSEBELAHAN EMPAT BUAH BILIK DUA BILIK MANDI-TIGA BILIK BERHAWA DINGIN..Lokasinya yang terletak berhampiran jalan utama Sg. Udang-Ayer Keroh sangat sesuai sebagai penginapan kepada pelanggan kerana berhampiran jalan utama untuk ke lokasi-lokasi menarik di Melaka...Kadar Sewa RM180 SEMALAM
  Taman-Taman Berhampiran homestay dalam lingkungan 5 KM Taman Paya Emas, Taman Cheng Setia, Taman Cheng Perdana, Taman Bukit Cheng, Taman Sri Bertam, Taman Bertam Impian, Taman Bertam Indah, Taman Paya Rumput Permai, Taman Paya Rumput Indah, Taman Krubung Jaya, Taman Krubung Perdana, Taman Sri Krubung
  Lokasi-lokasi Menarik
  Dalam 1-5 minit
  TESCO Cheng, Bandar Cheng
  Dalam 5-10 minit Econsave Sg. Udang, Bandar Sg. Udang, Petronas Penapisan Melaka, Kem Terendak, MRSM Terendak, Pantai Puteri, Mydin MITC, MIBC, Kota Fesyen, Politeknik Kota, Malim, Pokok Mangga, UITM Bandaraya, UTEM Kampus Bandar, Zoo Melaka, Melaka Wonderland, Taman Botanikal, Melaka River Cruise, Taman Rempah, Batu Berendam, Jusco, TESCO, Melaka Sentral, Bukit Rambai dll..
  Dalam 10-15minitUTEM Kampus Induk, Seri Negeri, Bukit Katil, Jusco Ayer Keroh, MBMB, MPHTJ, MMU Bukit Beruang, AKMAL, UITM Lendu Alor Gajah, MRSM Alor Gajah, Pantai Puteri, dll…
  Dalam 15-30 minit Masjid Tanah, Kolej Matrikulasi Londang Melaka, Pantai Pengkalan Balak dll..
  Kadar Sewa
  RM180 SEHARI-SEBUAH RUMAH Sudah Termasuk Cuti Am Cuti Sekolah Sabtu dan Ahad..Check in = 1.00 pm
  Check out = 12.00 pm.

  ReplyDelete
 76. Salam... Tempat dlm bulatan merah yg dlm map tu memang betul.. Lebih tepat lg kat persisir pulau spratly... Tp mh370 pecah, bangkai pesawat telah dibersihkan, vietnam dan filipina bersekongkol, ni semua salah.. Bangkai mh370 masih lg ada kat dasar laut, persisir pulau spratly, mayat semua masih ada dlm kapal tu, kapal tu plak masih ok, sebijik kat dasar laut tu, cuma sayap kanan sahaja yg patah sikit.. Mh370 xde kene mengena langsung dengan kargo rahsia, berhenti la buat andaian.. Malaysia dalam usaha nak amik balik kapal tu, tp nak rahsiakan dr dunia, sebab ada pihak tertentu xnak malaysia dpt balik flight tu.. Semua rakyat malaysia kene doa semoga Allah pelihara negara kita.. Najib x bersalah dlm kes lautan hindi.. Pengumuman najib bahawa mh370 berakhir kat lautan hindi adalah hasil sihir yahudi.. Yahudi telah sihir najib sehingga najib buat kenyataan mcm tu.. Tujuan dorg supaya dunia mencari di tempat yg salah.. Tp skrg najib dah ok, dan dia izinkan usaha nak bawak balik mh370 dibuat secara underground.. Sekali lg nak bgtau, mh370 xde kene mengena dgn pengganas, rampasan, tembakan tentera, kargo rahsia, politik malaysia, hubungan china amerika, semua pun bukan... Jd, sila hentikan spesikulasi... Hentikan andaian... Tolong takut sikit dengan setiap kata2 yg keluar dari kita.. Dan terus doa supaya Allah pelihara kita..

  ReplyDelete
 77. Yg sebenarnya berlaku (bukan andaian).. Yahudi telah hantar seekor jin ifrit utk tahan mh370. Jin tu berdiri, sebelah kaki dia kat vietnam, sebelah kaki lg kat filipina.. Jin tu diperintahkan utk tahan mh370 utk 1 tujuan (masa ni semua yg dlm flight tu masih hidup).. Tp 1 org wali Allah ni (mulvi usman, org tabligh), dia dpt tahu, terus dia lawan jin tu.. Jin tu kalah, mh370 terlepas ke laut china selatan.. Mh370 terus tenggelam ke dasar laut, persisir pulau spratly.. Mh370 masih dlm keadaan asal, cuma sayap kanan sahaja yg patah sedikit, tp masih x berpisah dr body kapal.. Semua penumpang mati.. Ingat lg kapten norudin? Kat tv3 kapten (yg jugak org tabligh) cakap mh370 hilang, full stop! Kapten norudin antara org yg tahu kebenaran mh370.. Mulvi usman pun x berseorangan, di bantu oleh beberapa wali Allah yg lain (semuanya org tabligh).. Pada pg 24mac2014, kapten norudin bersama kapten syuhaib, ust azwan, mulvi usman, dan ust hamzah, (semua org tabligh) pergi putrajaya utk jumpa najib.. Dlm rumah najib, mereka duduk dengan najib, rosmah, dan jamil khir... Ustaz hamzah ceritakan semua kpd najib.. Dan pesan pd najib supaya rahsiakan dulu, esoknya mereka nak bawak najib tengok sendiri mh370 di laut china selatan tu.. Tp tiba2, pd mlm 24mac tu, najib secara tergesa2 buat kenyataan media bahawa mh370 berakhir di lautan hindi.. Jd ustaz2 tu 'check' balik, rupa2nya najib kene sihir.. Kenyataan najib bahawa mh370 berakhir di lautan hindi adalah hasil sihir yahudi.. Yahudi sihir najib supaya keluarkan kenyataan mcm tu, tujuannya supaya seluruh dunia mencari di tempat yg salah.. Jemaah ustaz2 ni x putus asa, mereka (tanpa bantuan kerajaan) telah beberapa kali pergi kat lokasi tu utk tgk kapal tu.. Amerika pun tahu lokasi mh370 tu.. 1 kapal perang amerika telah dihantar utk amik black box mh370, tp Allah tenggelamkan mereka.. Sebijik kapal perang berserta ratusan tentera semua tenggelam macam tu je.. Benda ni x kuar berita.. Pd 1 mei 2014, buat pertama kalinya ustaz2 ni bawak org kerajaan.. Mereka (kapten norudin, mulvi usman, ustaz azwan) bawak panglima tentera udara, paglima tentera darat, dan panglima tentera laut.. Mereka pergi naik kapal terbang jenis charlie.. Bila terbang melintasi perairan pulau spratly tu, semua panglima2 tu nmpak mh370 tersadai kat dasar laut.. Air laut area tu begitu jernih, sehingga nampak jelas mh370 walaupun dr udara.. (sapa yg x percaya boleh tanya panglima2 tu sendiri)... Pd 9 mei, kapten norudin ditemuramah oleh rtm tv1, kapten cakap secara terselindung.. "Kembali kepada hari pertama... Segala data yg diberi adalah muslihat.." boleh tonton video kat youtube, tajuk 'grandstand 9 mei kapten norudin'.. Kapten x boleh bgtau secara terus terang, walaupun kapten dah tengok sendiri mh370 kat laut china selatan.. Tp secara tersirat, dia bgtahu banyak perkara.. Yg terbaru, mereka pergi lagi semalam(29mei).. Semalam mereka pergi beramai-ramai.. Mulvi usman tu cakap, seluruh dunia punya sihir sekarang ni tertumpu kat perairan tu.. Yahudi xnak malaysia dpt balik flight tu.. Jadi sekarang ni malaysia tgh usaha utk bawak balik flight tu secara senyap2.. Apa yg kita boleh buat sekarang ni, doakan mereka, supaya Allah pelihara mereka dan negara kita dari rancangan jahat yahudi..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya pernah test kedalaman Spratly Island. Beeper yang di lepaskan ke dasar laut, pecah akibat tekanan pada kedalaman (+-)3000kaki. Persoalan - Andai benar maklumat anda, bolehkah 'MH370 yang tersadai di dasar laut' pada kedalaman 3000kaki dilihat dengan mata kasar begitu sahaja. Kalau anda scuba di kawasan tersebut, sinar matahari hanya tembus sehingga -+ 100 kaki sahaja. Selebihnya - NO VISIBILITY.

   Delete
  2. Sbb yahudi buat mcm tu? Motif nya? Apa isi kandungan MH370 sehingga mereka tak nak malaysia dpt kembali pesawat itu dibawa pulang...??? Masih kurang jelas... bkn tk percaya tp kurang jelas...

   Delete
  3. Macammana boleh lihat mh370 di dasar laut dari flight charlie, saya x boleh nak jawab, sebab sy x pergi.. Tp itulah yg diberitahu oleh mereka lepas pulang 1 mei hari tu.. Sebab yahudi plak, xde kene mengena langsung dgn kargo rahsia.. Kes ni boleh jd kepada mana2 sahaja flight kepunyaan malaysia.. Tujuan yahudi adalah utk menghalang agama keluar dari malaysia dan halang agama masuk ke malaysia.. Dorg takut dengan kebangkitan islam di malaysia.. Malaysia akan jd pusat islam tersebar ke seluruh dunia.. Sejak awal tahun hari tu, begitu banyak jemaah tabligh dari malaysia telah dihantar ke seluruh dunia.. Dan dr laporan jemaah yg sedang bergerak tu, begitu ramai org telah dtg kpd islam.. Itulah yg menjadi ketakutan yahudi.. Terpulang utk percaya, tp itulah hakikat.. Islam akan bangkit di seluruh dunia perantaraan usaha jemaah tabligh ni.. Berbalik pd mh370 td, sebenarnya yahudi ada perancangan lain dengan menghantar jin utk tahan mh370 tu, tp Allah gagalkan perancangan mereka dgn kekalahan jin mereka.. Dan mereka langsung x bersedia utk ni.. Mereka langsung x sangka jin mereka akan gagal.. Dan mereka xde plan B pun utk back up plan mereka yg gagal tu.. perancangan asal mereka, hanya Allah yg tahu.. Mereka nak gunakan mh370 utk cipta satu fitnah (kerosakan) yg besar terhadap malaysia.. Alhamdulillah Allah masih bersama kita.. Allah selamatkan kita dr fitnah yg nak diciptakan yahudi tu.. Skrg ni yahudi tgh gelabah, tgh nak cari jalan keluar.. Dorg tgh takut, pertama selepas kekalahan jin mereka tu.. Kedua selepas tenggelamnya kapal perang us yg nak pergi amik kotak hitam mh370.. Jd yahudi sendiri skrg ni tgh kelam kabut.. Saya sarankan tonton video temuramah kapten norudin.. Ada dgn tv3, lepas tu dgn tv1 plak.. Kapten cakap, mula2 Allah izinkan utk mh370 dihijabkan, sebab banyak manfaat utk org malaysia.. Skrg ni, kapten ckp, kalau banyak manfaat utk islam di malaysia, Allah akan zahirkan, tp kalau banyak mudarat, Allah akan terus hijabkan.. Sama2lah kita doakan..

   Delete
  4. bahahahahahahaha!! ini paling lawak skali.. kalau teori BK banyak pengaruh cite james bond, cerita cik zainab ni plak banyak pengaruh cerita ultraman n pacific rim dan cerita2 kartun lainnya.. mohon buat manga/komik.. gerenti terlajak laris.. :D :D

   Delete
  5. harap zainab zakaria berguru dengan ramai guru, saya bukan x percaya dengan andaian/pandangan ustaz anda. Pakcik kordi diharap xla mudah-mudah bash sebarang kajian BK atau orang lain. Berdasarkan komen Pakcik Kordi ni, saya dapat simpulkan pakcik kordi mungkin budak mentah yang selesa dalam hidup di Malaysia sahaja dan kurang pengetahuan , maaf ye.. Luaskan dan tambahlah ilmu tu sikit Pakcik Kordi ye.

   Delete
 78. 1.Malaysia jd transit penghantaran cargo drone ke China.. ( ada kerjasama )
  2. Malaysia ikut telunjuk US sembunyi/melencongkan fakta kehilangan pesawat d penumpang. ( ada kerjasama)

  # Malaysia ni berpihak kpd China atau US???????????????????

  ReplyDelete
 79. SEMUA MACAM BOMOH TEMBERANG CARI BARANG HILANG, SEMUANYA DIA TAHU KATMANA DIA JATOH, CAMNA DIA JATOH, .BOMOH NAK UBAT ORANG SAKIT CAN 2 LA, TAPI YANG SAKIT X BAIK GAK.

  ReplyDelete
 80. bani tamim.. asal dri huruf 'ta' dan 'mim' dalam arab... mungkin boleh bawa maksud tanah melayu.. tanah melayu merangkumi semenanjung, indon dan borneo.. kaum dri timur.. :)

  ReplyDelete
 81. brado kapak ni rembat cerita org aje,,,dari dulu dok sangkal teori2 yg dia baru bgtau ni..dah lama org tau cerita ni,,kau la yg bodoh pergi brainwash otak orang suh percaya teori bangang kau dlu..aku dr dulu mmg x caya kat kau ..just sekadar baca sbb org berongsi page cerita kau pada fb aku,,,dr awal aku dah tau pasal cnc dan lain kau yg sangkal dan kau terlalu yakin sehingaakan kau x boleh disangkal,,kau sapa dohh,,tp biasalah tu blogger nak cari makan..hmmm brado brado lu mmg bodo

  ReplyDelete
 82. subhanallah..
  sy xdpt berkata apa-apa,sungguh menarik

  ReplyDelete
 83. Mudah2an analisis tuan hamba membangkitkan umat ini yang telah lama disuntik "hayal" tanpa disedari..... kembali menuju "ummattan washotan..." dalam menggapai keredhaan NYA.... aamiiiinnnnn ya rabbal 'alamiinnnn...

  Jazakallah khairon katsir...

  ReplyDelete
 84. Mari kita tanya sama itu "Tok Moh" apa pulak teorinya...

  ReplyDelete
 85. boleh la bacaan lepas bosan...masing2 duduk dpn laptop gentel telor mcm2 teori,mcm2 info kononnye sulit boleh dapat..sibuk konpirasi itu ini hidup sendiri tunggang langgang..kahkahkahh

  ReplyDelete
 86. Allah yg maha tahu

  ReplyDelete
 87. Rambo tua memang suka gentel telor

  ReplyDelete
 88. banyak sgt tambah citer nie. imaginasi bleh tahan.

  ReplyDelete
 89. Pnulis ni syiah kn? Terus aku xnk baca apatahlagi nk komen good ke apekebende

  ReplyDelete
 90. asssalamualaikum . sekiranya artikal ini adalah benar .
  saya ingin betanya kepda bradokapok / yg malaysia sbenar dah tahu ke keadaan sbenar yang tertulis di artikal ini ?mohon jelas kan admin .

  ReplyDelete
 91. ini pulak teori gua. ianya sekadar nahas udara. xde drone2 ke cnc karbon dioksida ke ape. xpyh terlebih kaji. kaji dulu solat kita sempurna ke x. rukuk btul ke x. dll.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
 92. Assalamualaikum. alhamdulillah, thank you so much for making this article to happen. whether its right or wrong, that is all under Allah's knowledge. we can only assume, but Allah knows everything. But still, I am so proud of you for all the effort that you put to make this article a reality. insyaAllah i will be doing my dissertation on MH370. and with my humblest request, I would like to ask for your permission to make your article as a reference for my dissertation. Really hope you will say yes, but I will understand if its otherwise. Thank you so much again. May Allah bless you and all those affected. InsyaAllah we will find it someday :)

  ReplyDelete
 93. menyirap siak aku dengan Al-Waleed Rydzxale ni...rasa nak shoot je kepala kau komen ulang2......

  ReplyDelete
 94. Siapakah alfateh dari timur?

  ReplyDelete
 95. Salam Brado kapak

  Saya memg follow citer in dari awal to semalam says nampak segala2nye ten tang penglibatan US dalam konspirasi ini. Saya bukan Ahli pengkaji atau yang seumpamanya tapi apa yang saya lihat semalam membuka mata saya. 3 Kali saya telah menonton mission impossible 3 tapi semalam Ada hint yang di tinggalkan dalam filem tersebut. Misi di shanghai china Dan Ada logo MAS dalam filem tersebut. Bermakna kalau benar konspirasi INI telah lama dirancang.saya Ada gambar Dari babak tersebut tapi xdapat dilampirkan.harap Brado boleh menonton sendiri Dan beri komen.terima kasih

  ReplyDelete
 96. Salam..ada meneliti video yg dilampirkn tersebut..ada kemuskilan disini..saya beranggapan imej MH370 yg ditunjukkan itu adalah bukan imej MH370 yg malang itu..krn sekiranya tuan teliti itu adalah imej MH370 bernombor pendaftaran 9MMRQ..sedangkn MH370 yg hilang itu bernombor pendaftaran 9MMRO!..so saya rasa sumber itu tidak tepat..mungkin diambil pada tarikh selain drp 8 Mac 2014..krn mmg terdapat penerbangan MH370 pada tarikh yg lain2 juga..pada waktu yg sama..sila kaji semula dan jelaskn sekiranya saya yg silap..tq

  ReplyDelete